СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 316
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
P.s. Дайте идеи за заглавие на нова тема.
Дерзай! На теб добре ти се получават. Гледай там да спазиш синекдохите, епифорите, анафорите и да има СЕДМИ...  Joy Joy Joy

# 736
  • Варна
"Кой е важният сега-снаха или свекърва?! В 7ми клас ще стане ясно" Joy

# 737
  • София
Седмокласници се с тропи мъчат, няма как - ще ги научат...
С входни зорът му приключи, седмокласник тропи учи
Мами седмокласни мили от сега се притеснили..
Маратонът  седмокласен  за кого е по-опасен..
С формули по мат и с тропи смело 7 клас работи...
Мами сборници поръчват, на седмокласника ги връчват..

hahaha Joy Много се бъгнах май Mr. Green

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 00:10 от пенсионирана русалка

# 738
  • Plovdiv
"Синекдоха и метафора, метонимия, анафора... Мъка, мъка е за нас (майките) този труден 7- ми клас."  Grinning. Позволявам си да дам предложение за заглавие, което не е много жизнерадостно, но с оглед на гореизброените тропи и наличието на още няколко дузини от тях, предполагам вярно отразява първите впечатления от седми клас  Twisted Evil.
Сега сериозно. Преди доста години, когато аз кандидатствах след седми клас, изпитът по литература беше отговор на литературен въпрос. Не съм ходила на уроци и курсове. Разчитах на това, което правихме в училище и на прочетеното в литературните анализи. Изкарах оценка, която ми стигна за да вляза по второ желание в езиковата гимназия. Вярно, времената бяха други, но това, което ми прави впечатление е, че сегашните "разработки" по произведенията са много по-високопарни и написани на толкова високо ниво, че и аз се замислям какво точно искат да ми кажат. Добавено към ограничената възможност на днешните деца да се изразяват гладко и да ползват термините от съответната дисциплина, прави задачата да наизустят тези анализи още по-трудна и сложна.

# 739
  • sofia
"Седмокласната анафора превърна се в метафора.."  Simple Smile
 И аз мисля, че с писането на есета биха се постигнали много повече цели , развиват креативността , самостоятелно формиране на мнение и аргументиране , а не просто зубрене на термини и клишета, , но както и да е.. в Рим ще правим като римляните, както казват едни островитяни Laughing
Правилно отбеляза някой, че не съм много наясно все още с изпита (а да добавя и със стратегиите за кандидатстване), но пък знам къде е най-доброто място да се светна  Wink Най-искрено благодаря на всички вас, които полагате толкова усилия и после споделяте и поднасяте обработена информацията, която ще ни е изключително важна и ценна тази година. За такива като мен, които нямат време да търсят и ровят сами, сте истинска благодат.
А да ви питам нещо - налага се да пътуваме и девойката ще отсъства цяла седмица от училище, но не помня до колко дни имахме право по семейни причини да извиняваме отсъствия. Класната й е нова и до сега не съм я виждала. Ако не е позволено такова дълго отсъствие и като не я знам що за човек е и как ще реагира, може би ще потърся извинителна бележка от лекар направо..

# 740
  • София
Направих я - хайде да се местим
НОВАТА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт