СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 432
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ей, вие с шестиците на входно ниво да вземете да спирате да пишете тук, че да не задръствате темата, вие сте си вече готови за НВО. Стига  Laughing

Майтапът настрана, ама браво на умните ви дечица.

А ние ще подсмърчаме отстрани  Mr. Green

# 556
  • София
Моята девойка има по традиция 5 на входното по БЕЛ /нашата госпожа не пише шестици/, а на теста от курса има 6 и госпожата дори й е написала "Благодаря за удоволствието, мила моя!".  Crazy

Иначе в събота мина РС от курса и госпожите изрично ни помолиха да не помагаме на децата за домашните.

# 557
Моята девойка има по традиция 5 на входното по БЕЛ /нашата госпожа не пише шестици/...
Как го постига тази госпожа и защо точно го прави?  ooooh! Сигурно вмъква въпроси, на които никой не може да отговори, понеже няма как да напише петица на нещо абсолютно вярно. За съжаление май не е единствена.
И при нас три шестици на входните - БЕЛ, физика и биология. Утре е по математика, а след това и останалите в някакъв ред.  Mr. Green

# 558
такива мисли ме обзеха и мен, четейки поста на Reiny. И аз си мислех, че отличната оценка по български е химера за моя син, но пък като се замисли човек - ако си е направил всичко по теста, логично е да го оценят  максимално. Надявам се грешките допускани досега малко по малко да елеминираме, че да трупаме и нови знания . С малко повече учене и зор при всички деца хубавите резултати няма да закъснеят, уверявам ви.

# 559
  • София
Това с разминаването като оценки в училище и на школата е традиция, особено пък по БЕЛ. Мен идеално ме урежда посоката обаче - изключително орязващо оценяване в школата , с цел  гонене на по-добри резултати. Mr. Green Обратното  би било  по-притеснително за мен, предвид важността на годишната оценка  по предмета в училище като балообразуваща.  Голям майтап в тази връзка... Преди седмица-две  едната близначка ми показа свое домашно, прочетох го и даже се зарадвах вътрешно (напараво ликувах, знаейки колко малко чете  Sad), че преразказът беше с наистина добър изказ, без повторения, съобразен с дидактическата задача и без правописни грешки... И хоп обаче 29 от  възможни 35 точки и оценка 5,30. hahaha На такъв преразказ в училище гарантирано би имала по-висока оценка. Затова и казах, че посоката на разминаване  напълно ме урежда.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 17:33 от пенсионирана русалка

# 560
  • Дива Индия
Преди малко бях инструктирана какво ще включва входното ниво по БЕЛ за утре - правопис и пунктуацията на изречението, хм..., трите сложни глаголни времена, причастие и деепричастие; по литература - описания на Рада Госпожина, Серафим и Лазо от "Косачи".
Синтаксис-минтаксис - няма!
G..D.., Биг Брадър те призовава да покажеш тоз тест за шестица по БЕЛ. Може и в изповедалнята (пощата).  Peace

# 561

Sternenstaub, нали глаголът е пропуска, не пропускВа? Значи  е пропускателен (режимът  на границата примерно). Коренът е пуск. Про е представка.

Благодаря за святкането   bouquet,  явно съм живяла в голяма заблуда. Важното е децата поне да го разберат.

# 562
Един съвет към онези от вас, които смятат децата си за недостатъчно способни и можещи:
В никакъв случай не подценявайте детето си, просто ако има затруднения по математика или БЕЛ, пратете я при учител, който си знае работата и тогава няма да познаете детето си.
Казвам го от личен опит с моята госпожица, с която успешно преминахме "битката" миналата година в 7 клас и сега е ученичка в НГТБ.
В началото на 7 клас се бях отчаяла.Тя имеше 4(едва написано) за годината по математика в 6-ти клас и на входното в 7-ми клас изкара слаб 2.Питате ли ме как се чувствах.Обаче бях длъжна да опитам и я записах на курсове и на индивидуални уроци по математика.Госпожата, която и преподаваше и на двете буквално направи чудеса и още в средата на първия срок започнаха 6-ците.
Госпожата ми каза, че просто детето е имало пропуски и прибавянето на новите знания са превърнали този предмет в ад за нея.Но след задълбочена работа оправиха пропуските, задачите започнаха да и се изясняват и в един момент не можах да я позная, започна да ходи с желание на уроци и да си решава със супер голямо желание домашното, дори решаваше повече, отколкото и даваха на курса и в училището.
Госпожата на курса каза, че това е често явление, деца които имат пропуски(а такива деца са много) намразват предмета, защото не го разбират, но няма и как да го разберат, като имат дупки, а по математика всичко е навързано.
Когато се отрстранят тези неясноти, изведнъж децата започват да се чувстват уверени, че се справят, добиват самочуствие и мотивация да се занимават още повече.Така се случи при мен и съм сигурна, че всяко нормално дете може да се справи стига да му се помогне по правилния начин, а той е не ние да се мъчим да им обясняваме задачите, като нито имаме нужния подход, нито нужната последователност и система, най-много да го объркаме.
Така ми каза госпожата миналата година, да не и помагам аз, а да оставя това на нея и това и направих, резултата беше прекрасен.
Затова ако детето ви има проблеми, не се опитвайте да спестите пари, като влизате вие в ролята на учител, доверете се на специалисттите и ще получите нужния резултат, след което няма да съжалявате за нито един похарчен лев, когато успеха е налице.
Ситуацията с обучението на децата е малко като с ходенето на лекар, когато има проблем, не е най-добрия вариант да се самолекуваме и да си поставяме ние диагнози, а да се доверим на специалист.Същото е и тук.
Желая успех на всички Simple Smile!

# 563
Попълних пропуските в четенето на темата.

Голям заплес съм (после на кого прилича детето  Embarassed) - въобще не съм ходила при личния лекар тази учебна година. Какво трябва да вземем - профилактична карта и бележка, че е здрава. Нещо друго?

# 564
Благодарим за съветите и пожеланията.   bouquet
След година и ние дано се похвалим ..

# 565
...всяко нормално дете може да се справи стига да му се помогне по правилния начин, а той е не ние да се мъчим да им обясняваме задачите, като нито имаме нужния подход, нито нужната последователност и система, най-много да го объркаме.
.....
Ситуацията с обучението на децата е малко като с ходенето на лекар, когато има проблем, не е най-добрия вариант да се самолекуваме и да си поставяме ние диагнози, а да се доверим на специалист.Същото е и тук.
По първата част на първото изречение съм съгласна. По втората - напълно възможно е един родител да има и съответните знания, и нужния подход, и да познава последователността и системата на преподаване по даден предмет.
Финансовата страна на въпроса и наличието или по-скоро липсата на читави учители и школи в по-малките градове изобщо няма да ги коментирам.
Що се отнася до сравнението с лекаря... Малко сме в ситуация, в която здравната каса не е предвидила клинична пътека по заболяването "хронична липса на упражнения по математика и БЕЛ в седми клас", та се налага много хора да използват услугите на частни клиники ( школи, учители Mr. Green) и да си плащат.

Голям заплес съм (после на кого прилича детето  Embarassed) - въобще не съм ходила при личния лекар тази учебна година. Какво трябва да вземем - профилактична карта и бележка, че е здрава. Нещо друго?
На нас ни искаха здравно - профилактична карта. В нея освен всякакви други подробности беше споменато и че е здрав.  Grinning

# 566

По първата част на първото изречение съм съгласна. По втората - напълно възможно е един родител да има и съответните знания, и нужния подход, и да познава последователността и системата на преподаване по даден предмет.
Финансовата страна на въпроса и наличието или по-скоро липсата на читави учители и школи в по-малките градове изобщо няма да ги коментирам.
Що се отнася до сравнението с лекаря... Малко сме в ситуация, в която здравната каса не е предвидила клинична пътека по заболяването "хронична липса на упражнения по математика и БЕЛ в седми клас", та се налага много хора да използват услугите на частни клиники ( школи, учители Mr. Green) и да си плащат.
Да, прави сте.От изключителна важност е да се намери качествен учител, а такива както знаем са рядкост, но все пак се намират.
Ние извадихме късмет, че ни препоръчаха една школа, иначе идея си нямах къде по-напред да идем, а и дали ще искат кат да се занимават с нас като бяхме толкова зле.Доколкото си спомням има школи, които ако детето ти покаже резултат под  някакъв минимум не го приемат за обучение.
Успех!

# 567
Привет!

По български език и литература, музика и английски на входните нива детето е изкарало отличен, без никакви грешки. По математика входното беше днес. Дъщеря ми каза, че е било много лесно, че е решила всичко и е написала всичко, което трябва. Остава да се надяваме да не е сметнала нещо грешно или да е объркала някой знак.  Peace

Приятна вечер!

# 568
По повод коментара на Деана да се включа и аз

Не стига, че са малко упражненията, ами и ЗИП тази година имаме по биология.
С цялото ми уважение към предмета, но все пак си мислех, че ще имат поне по 1 час БЕЛ и математика. До тази година винаги са имали ЗИП математика .
И изведнъж биология.

# 569
Някак не ми се вижда нормално, да ходят децата  на школа, на учител, в училище също ги натоварват много.
Имам една позната, която следваше тази схема, детето влезе в първа с немски, е хубаво, ама едвам крета детето, две години подред на поправителни, започнал да лъже, да се скатава да не ходи на училище.
Мисля, че всеки трябва да си усети възможностите на детето и да не се пренапрягат нещата.
Да, има деца, които могат, но са мързеливи и ги занимават игри и други, но има деца, които са с по-малки възможности . Така си разсъждавам аз, може и да не съм права.

Общи условия

Активация на акаунт