СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 437
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София - Рим и обратно
Девойката е с петица на входното по математика.
Днес седнала по своя инициатива на първия чин сама, за да не се разсейва Shocked. По принцип е от приказливите и винаги са ми се оплаквали учителите, че не й спира устата, та утре на РС ще се разбере самоинициатива ли е било, или по принуда Laughing. Имали днес 2 часа математика и решили "най-малко 300 задачи" от ЗИП, много я боляла главата, но ги разбрала всичките. Дано Praynig

# 541
  • Карлово
Днес е нашето входно по музика  Confused Не сме се готвили, естествено.
Утре обаче физика, химия и за капак английски.
Ще останат само БЕЛ и история, следващите 2 дни.

# 542
Moмичета, може ли някой да ме светне, защо в думата пропусквателен има правописна грешка и коя е точно тази грешка?
Това е от тестовете на Весела Кръстева 1 част зеления сборник от раздел правопис.

Все съм си мислела, че думата пропусквателен е правилна и се използва за граничните контролно-пропусквателни пунктове.

# 543
  • София
Днес нашите имат входно по математика.  Уж си знаели нещата девойките , да видим..  Mr. GreenТази седмица са и входните им по география и история. Другия понеделник е това по БЕЛ.

Sternenstaub, нали глаголът е пропуска, не пропускВа? Значи  е пропускателен (режимът  на границата примерно). Коренът е пуск. Про е представка.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 12:25 от пенсионирана русалка

# 544
  • Пловдив
Moмичета, може ли някой да ме светне, защо в думата пропусквателен има правописна грешка и коя е точно тази грешка?
Това е от тестовете на Весела Кръстева 1 част зеления сборник от раздел правопис.

Все съм си мислела, че думата пропусквателен е правилна и се използва за граничните контролно-пропусквателни пунктове.

Думата е пропускателен.

# 545
  • Дива Индия
пропуск - проп`уска - пропускателен.

Скъпи съратнички, снощи седнахме да решаваме тестове за подготовка за входното ниво по БЕЛ, воглаве и теста, дадена от Дидева   bouquet, и изпаднах в див потрес. Видовете изречения по състав, видовете сложни изречения... и... ох... нищичко не помня. Срам. Какво ще правя!? smile3544

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 15:13 от Инди

# 546
  • София
................. Видовете изречения по състав, видовете сложни изречения... и... ох... нищичко не помня. Срам. Какво ще правя!? smile3544
Ми какво..., ще ми правиш компания, ставаме две  hahaha  Hug!

# 547
И аз съм така, ще учим и ние паралелно с децата, няма как. Вчера се хванах как решавам тест входно ниво по математика, вече по инерция..
Днес мина нашето входно по математка, младежа каза, че било много трудно, ще видим. Звучеше доста отчаян, защото положи много усилия, чак мистана жал за него Cry

# 548
  • София
О, Инди не се притеснявай!
Аз съм така с математика! ooooh!
Имам чувството, че ми говорят там на индокитайски! Само ми е чудно, как преди съм го разбирала тоз език. Но явно и тогава толкова съм го разбрала, след като сега нищо не помня. newsm78

Ние направихме един разкрасително- релаксиращ (първото и второто се отнасят за мен, второто за седмокласника и останалата част на фемилито Mr. Green) уикенд на Боровец. Така де! Сили ще ни трябват! Joy

# 549
  • Дива Индия
Ама дЯтито ме има за капацитет в областта. И ме пита. Пък аз гледам като  Shocked пукал. Теста им е утре. Ко` прайм сяааааа...

# 550
  • София - Рим и обратно
О, Инди не се притеснявай!
Аз съм така с математика! ooooh!
Имам чувството, че ми говорят там на индокитайски! Само ми е чудно, как преди съм го разбирала тоз език. Но явно и тогава толкова съм го разбрала, след като сега нищо не помня. newsm78

Абсолютно същите усещания имам към математиката Sick.. Интересното е, че нямам тотално никакви спомени да съм решавала някакви задачи по математика в гимназията, ама никакви! А в дипломата ми се мъдри петица. Как съм я докарала, не ми е ясно. Ако я бях изкарала с труд, сега поне щях да съм в помощ на децата Sad.
Виж, бях царица на темите, и сега ме сърбят ръцете да й напиша преразказите за по-бързо Embarassed.

# 551
  • София
Едно време имаше повече часове за упражняване. И не сме имали тъч телефони да си губим времето и да затъпяваме.

# 552
Синът ми днес изкара първата си отлична оценка по български език. На входно ниво. Надявам се това да е достатъчно добра мотивация да продължава в същия дух. Дано задържи тези позиции и по математика, защото се улавям, че твърде много наблягаме на българския ( традиционно е по-слаб там) и математиката поизостава. На теста на" Изпитай ме" даде много по-добът резултат по български. Вечер ще правим по една -две по-завързани задачи, дано има полза. Утре съм на родителска среща  -първата за седми клас.

# 553
  • София,Младост 3
Моята сладурана ми се обади преди малко да ми се похвали, че имала пълна шестица на входното по математика! newsm44
А на входните по математика и БЕЛ на курса има съответно 4.60 и 4.75.  Sick Оправданието и беше , че не и е стигнало времето(26 задачи по математика за 45 мин. и преразказ за 45 мин. включително и прочитането на текста)
Дотук добре, сега чакаме резултата от входното по БЕЛ и по химия. Иначе миналата седмица и върнаха входното по физика - шест с два минуса.Утре е входното по английски език, а в сряда по биология. newsm78

# 554
  • дядовата ръкавичка
При моя син продължава феноменът от миналата година по БЕЛ - в училище 5 на вх.ниво, в школата - отличен. Не мога да разбера, в школата ли е твърде лесно или в у-ще - твърде високи изискванията. Още не съм видяла училищния тест, за да преценя. На всичкото отгоре, учителката му в школата препоръча да не даваме допълнително материали и тестове, това което получавали от курса било достатъчно   Thinking (добре, че детето не беше покрай мен да слуша).

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 16:29 от Айяла

Общи условия

Активация на акаунт