СЕДМИ КЛАС не ще уплаши нас! Прас! - тема № 37

• 41 441
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, благодаря за хубавите пожелания !

# 526
  • Пловдив
Акулска стръв, честита радост! Нека е здравичка, поспалива и ядяща.  Simple Smile
Ентусиазмът на моя син продължи три дни. Мързелът отново ни завзе. Мисли как да излезе по рано, за да играе футбол в училище, компютърът го омайва постоянно. Мисля си за вариант да занеса това омайващо изкушение у баба му, а на моето да сложа една паролка. Хич не ми се искаше да стигам до такива крайни методи, но както върви ще се наложи.
Входни нива правихме доста. Реално учебната година започна. Курсовете тръгнаха и те - вече три пъти ходи. Дано влезе в час овреме и се насили да учи съсредоточено.

# 527
Привет и от мен,имам първолак и седмокласник ..

# 528
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, време е и аз да се включа в темата като майка-патиланка на 7класник. Досега само шпионирах  Wink . Бях повече на кандидат-студентска вълна.
Не ми е за първи път, което хем ме успокоява, че знам какво ме чака, хем ме плаши- пак заради това  Laughing Точно затова знам колко е полезна темата през тази тежка за децата ни и за нас година. И с информацията, която се споделя и като морална подкрепа.
И аз съм обзаведена с един заплес, в комбинация с мързел, който като седне пред компютъра и губи представа за времето. От 03.09 започна курс в Милениум и оттогава все някаква  част от домашното не е написана и все нещо не е разбрал. Госпожата по математика много крещяла /защо ли/
Опитвам се да го науча да си планира времето за домашните -наистина са големи, но то няма и как .
Обмислям вариантите с компютъра, ако не се подобрят нещата,/обеща да си навива аларма, кога трябва да стане от него и да почне да учи/ май ще си ходя с рутера на работа. Thinking
С голямата девойка такъв проблем нямах, но децата са различни и подхода трябва да е различен fight
Успех на всички деца! Да намерят най- доброто за тях училище за тях и да се преборят за него Peace

# 529

Добре дошли на всички нови мами!

silvanapei, тази комбинация е голямо предизвикателство! Успех!

# 530
  • София
Хора, приготвила съм тук едни тестове за сина ми, обаче не мога да реша една задача, ако ви се занимава, помогнете и не ми се смейте  Mr. Green:

На тест по математика Гого трябва да реши определен брой задачи. Регламентът за оценяване на теста е следният: за вярно решена задача се дават по 5 точки, а за всяка грешна или нерешена се отнемат по 3 точки. От колко задачи е бил тестът, ако Гого е дал верен отговор на 5 задачи и общият му резултат е бил (-5) точки?

Благодаря!

# 531
Хора, приготвила съм тук едни тестове за сина ми, обаче не мога да реша една задача, ако ви се занимава, помогнете и не ми се смейте  Mr. Green:

На тест по математика Гого трябва да реши определен брой задачи. Регламентът за оценяване на теста е следният: за вярно решена задача се дават по 5 точки, а за всяка грешна или нерешена се отнемат по 3 точки. От колко задачи е бил тестът, ако Гого е дал верен отговор на 5 задачи и общият му резултат е бил (-5) точки?

Благодаря!
И моя син решава същия тест в момента, ако успее да я реши ще напиша решението след малко.

# 532
  • София,Младост 3

Благодаря!

Ако с х означим общия брой задачи, то е сгрешил (х-5) задачи и тогава получаваме следното уравнение:

5.5+(х-5).(-3)=-5
                   25-3х+15=-5
                     -3х=-45
                         х=15

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 17:35 от dor77

# 533
  • София
Хора, приготвила съм тук едни тестове за сина ми, обаче не мога да реша една задача, ако ви се занимава, помогнете и не ми се смейте  Mr. Green:

Благодаря!

Означи всички задачи с х. Тогава  след 5 правилно решени остават х-5 грешни или въобще нерешавани.
=>  за правилно решените Гого ще получи 5.5=25 точки.
За сгрешените ще получи (х-5).(-3)=-3х+15
Сборът на едните и другите точки дава финалния резултат от -5 точки.
=>  25 + (-3х+15)=-5
25-3х+15=-5
40-3х=-5
3х=45
х=15 задачи

Личи си, Вени, че децата утре имат входно...  hahahaМоите каквото решаваха, решаваха за него, сега са на вълна БЕЛ за курса.

# 534
  • София
dor77пенсионирана русалке, благодаря! Това е верният отговор, а мен ме е срам да напиша какво уравнение съставих  Crazy...

# 535
  • София,Младост 3
dor77пенсионирана русалке, благодаря! Това е верният отговор, а мен ме е срам да напиша какво уравнение съставих  Crazy...

Тук сме за да си помагаме и да минем заедно през изпитанията които ни предстоят.
Няма защо да се срамуваш. Всеки си има своите силни и слаби страни.Аз пък имам големи проблеми с БЕЛ и сега го изучавам успоредно с дъщеря ми за да мога да я контролирам Mr. Green

# 536
  • София
Споко , Вени, няма място за срам, а и  ще имаш време да оттренираш съставянето  и на по-верни уравнения.... След някой и друг месец децата ще учат дял за моделиране на линейни  уравнения - задачи от общ вид, задачи за път, за работа, за капитали, за сплави.. Hug Все уравнения демек.

# 537
  • София
Освен умници, сте и много мили, благодаря  Hug!

Аз установявам с всяка изминала година, че ми става все по-трудно да му помагам, включително по български и математика... Доста неща съм позабравила, ако някога съм ги знаела, защото има и доста новости, които изучават  Mr. Green!

# 538
 Намерих един  тест- входно ниво по математика, може да представлява интерес за някого.
http://www.spectrumbg.com/104210931086107610851086-1085108010741 … 108310721089.html

# 539

И при мен е същата комбинация, ooooh! та заради първокласника съм оставила каката сама да се "бори" с курсовете и училището  Simple Smile тя дори е доволна от положението, защото съм нямала време да я "психясвам" Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт