Красотата на земята сме събрали във цветята! Златна есен, тема 62

• 43 306
  • 722
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Здравейте цветарки  Hug
Пак изостанах  с темата, ха днес ха утре да пиша и времето хвръкнало
Така забравям кой какво е показал в предните страници, но знайте радвате окото много
Поздравявам всички момичета със нови придобивки, момичетата които редовно ни радват със прекрасните си цветя
Писенце и аз със теб се развълнувах за тая теменужка от листенце, хайде честито и дано скоро я покажеш с цвят  Flutter
А колекцията хризантеми е разкошна  Heart Eyes
Калпазанка разкошна работа  Heart Eyes
Денимче поздравления и за твоите хризантеми  Heart Eyes
Хекси много впечатляващи теменужки имаш, завиждам благородно  Heart Eyes Heart Eyes

# 691
  • Schwarzwald
Мъ℘♥Мяɣ, опитай с МОСПИЛАН. Може да го вземеш от агромагазините. Там може да ти предложат и нещо друго.

# 692
  • Бургас
Моспилан би трябвало да свърши работа,пръскай докато са още навън,след седмица може да повториш.
И аз тия дни ще пръсна профилактично,едни белокрилки прехвърчат,а са такава напаст Twisted Evil не искам да ги вкарам вътре.
Аз има две нови орхидеки  Embarassed днес си ги прибрах.

# 693
  • на североизток от Рая
  Привет!  Hug

Достатъчно липсвах, пак идвам.  Mr. Green

Денима, такъв вид орхидеи нямам. И, честно казано, като нямат цвят, не представляват нищо само с листна маса. Това принципно е мнението ми за целият орхидеен род.

Нека да покажа нещо и аз. В събота ме зарадваха две неща. Ето ги:

Simple Smile

Тази китайска роза си я засадих с коренче в края на пролетта. Дори не знаех какъв цвят ще е. Явно съм я отрязала от моята роза, но тя така и не цъфтя тази година. Пусна един крив клон и туй то. А това мъничкото приятно ме изненада.  Heart Eyes

Орхидеята има цветонос. Почва голямото чакане, но имам търпение. Освен това и още две орхидеи имат някакви зачатъци, за които се надявам, че са цветоноси, а не въздушни корени. Може пък да се окаже, че оная тор за орхидеи е ефикасна.  Whistling И така, от 4 орхидеи, 3 вече ще ме зарадват. А другите две са с цветове, но тях може би ще ги видите в новата тема.

Маце, ???, къде си? На полянката с кафе ли? Ъ?  Hug

Вместо да ви споменавам поименно, ви пращам  Hug!

# 694
 Hug Много, ама много ви благодаря! Ще го намеря и ще пръскам, че такива гадни са...уф!

# 695
  • Schwarzwald
Пак привет от мен!
 Hug
pisenxeto, няколко пъти пиша и все забравям да ти благодаря за снимката на кукуряка! Аз още не съм купила набелязания. Все още е 10 евро, чакам да го намалят  Wink

Пускам няколко снимки от днес и изчезвам:)
Тя оголя градината, почти нищо няма за снимане...
Последни цветчета и цветя:
http://media.snimka.bg/s1/2822/031887611.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2822/031887612.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2822/031887615.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2822/031887616.jpg?r=0

До скоро!

# 696
  • Бургас
Нели,хибискуса е много хубав цвят,относно орхидеите аз се блазня точно заради цветовете и по цвят ги избирам.Тази от първата снимка самичката е с три години до цъфтеж Mr. Greenако въобще я докарам до там след три години ще ви я покажа hahaha
Иначе два фаленопсиса при мен със сигурност имат цветоноси,вече са доста големи и няма как да ги объркам,другите не съм ги ровила.
Нада,много хубави снимки Hug
Мацето наистина изчезна,що ли не се отчита newsm78,да не е болничка нещо,дано не е.

# 697
Нада, smile3509 СНИМКИТЕ  са  супер и цветенцата сьщо.Аз много не ги харесвам китайските рози ,обаче цвета на тази е разкошен.А мойте орхидеи да видим кога ще ме зарадват.pisenxeto,а хризантемите ти са с много хубави цветове..Дано не се разваля времето и още дьлго да цьвтят.А за теменужките ooooh! Heart EyesХубава вечер!                                                     сетих днес видях огромни тъфи синя кампанула за 10 лв с много цветове ама Cryфинансите....

# 698
neli mar4, като видях снимките на хибискуса, ми прескочи сърцето  Crazy

# 699
  • DE
Значи, аз, такова де...примъъъък полекичка Heart Eyes
Хвърлям по едно очо-ама като съм помъкнала много дини под една мишница...
Писах вчера, замотах се и се изтри всичко.
Само да кажа, че ужасната буря която премина, не можа да ме издуха hahaha
Събирах натъркаляни саксии и начупени цветенца.
Мернах тук щастливи китки Hug

# 700
Здравейте, мили цветарки! Аз мого рядко се обаждам тук, макар, че честичко ви чета. Сега, обаче имам въпрос.
Някоя от вас отглежда ли коледна звезда? Аз имам една от четири години. В началото беше малка и не ми създаваше много проблеми със затъмняването-едно кашонче-вечер я похлупвам, сутрин я отхлупвам и след около 40 дни започва да оцветява новите листенца. Спирам да осигурявам непрогледната нощ и дълго време имам "цъфнала" звезда. Сега, обаче доста порасна въпреки жестокото кълцане напролет. Време е да започна да я покривам, но ми трябва кашон почти с размера на малка готварска печка.
Та въпросът ми е: бихте ли споделили рационален опит със затъмнението?
Благодаря предварително!

# 701
през февруари посях 5 луковици на фрезий сега са поникнали растат не нагоре ,а настрани-ще се изправят ли?

# 702
  • Пловдив
Ох, на баба!, пробвай да я прибираш в някакъв шкаф. Или с голяма черна торба.
esita, няма да се изправят. Ако искаш можеш да ги подпреш с нещо или завържеш.
Маце, мислех те покрай тия бури  Hug Другите в чужбинско също, ама те поне се показаха.
Нели, голяма красота е розата! И поздравления за цветоноса. При мен също ще подава един, останалите само корени и листа пускат. А, както си писала- не ми харесват на листа само.
pisenxeto си знае- голяма красота на двора, а теменужката ме радва особено много! Между другото новия апарат се представя добре- задапаратното устройство- също  Laughing
Хексилина също си знае  Hug А пък колко хубави цветове ти е "свадата"  Heart Eyes
*sve*, аз си записвам да знаеш.... за бонсая- да, много вода пие, много нещо. 
При мен още три теменужки ще цъфтят тия дни, а пък имам стабилно количество листенца с корени и сега им мисля някакъв парник да спретна. Като са ми заети и двата аквариума  Laughing
Хубав ден от мен!

# 703
  • DE
Замириса ли ви на кафе,а...бързо всички на полянката. Там съм Mr. Green
Наминавам за "здрасти", че няма какво да показвам. Има де, ама все едно и също.
Открих днес по някои бебета- мушки едни такива малки зеленикЪкви въшки.
Бях изкарала преди няколко дни саксийките да ги полея и ги оставих на вън. И дъжд валя-благоприятни мокри условия за буболеци Twisted Evil
Сега ги къпах със сапунова емулсия и дано да съм ги утепала.

На разходка-куче, аз и фотоапарат. Едно деденце поздрави и ме подмина. Щракнах го...
В едната ръка едно обикновенно букетче, за бабичката сигурно.
В тоз силния вятър преди няколко дни-мило ми стана
Скрит текст:

Май ще почна да прибирам саксии. Доста студени са нощите, а и слани се очакват.
Розите напускаха едни младички клонки-подлъгани от топлото време. Обикновенно, края на Октомври ги завивам-сега пък не смея, че да не се запарят.

# 704
И аз да си похваля теменужката в офиса
http://demetra.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.44967.31893000.big
http://demetra.snimka.bg/hobby/moite-cvetya.44967.31893002.big

Ако някой реши, че иска листенца да казва.

Общи условия

Активация на акаунт