Красотата на земята сме събрали във цветята! Златна есен, тема 62

• 43 307
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
  • SHOOT ME 10 $
Хексилина, Благодаря, че специално ме поздрави за Димитров ден, благодаря и на всички останали! Hug
За вас:

URL=http://i-fotki.info/][/URL]
Това е моят Станчо (порода "коферман"),ама е красив нали

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 14:51 от midkoo

# 676
  • София
ю
Я сега да покажа едно цвете,да видим дали ще го познаете... Wink
Вчера ми го подари съседката.Подсказка:
-освен цвете,розетката му се използва и в кулинарията и в билковата фармация.
Ето го и него:
Скрит текст:

Не се вижда много хубаво от снимката..........прилича ми на традесканция. Това ли е?

# 677
  • Бургас
midkoo ,много ти хубав букета и пазача Heart Eyes,чакахме ние да почерпиш за Димитровден,ама се ската Mr. Green Laughing
Девичке,не мога да се сетя кое е цветето newsm78
Да покажа хризантемите,снимки от днес и кошничката ми е готова.
Скрит текст:

Ами, за сега толкова.

# 678
 Peaceможеш ли да покажеш от кои панерчета  я правиш?                                                                     ooooh! ooooh! уф, пак едни теменужки видях Naughtyтакива снимки са забранени за мене, щото от всичко искам Grinning.туй теменужената и цветарската болест отгледане се прихваща Joy              хризантемите не ме блазнят щото сьм с балконченце...  bouquet  bouquet  bouquet

# 679
  • в огледалото на живота
Eх,хайде казвам.... Simple Smile
Цикория е цветето/познато още и като синя злъчка/...Може да се готви,може да се пие като кафе или чай,прибавя се в тинктури при фармацията и куп други полезни неща....
Ето повече за нея,на който му се чете:
http://www.zajenata.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1 … 8F-savet2549.html
Лично аз ще го пия за проблем с щитовидната жлеза/имам малки възелчета и след камарата химии които изпих и не повлияха изобщо,ще опитам и с нея/

# 680
  • Бургас
Раче,рових да потърся изображение на тия кошници ама не намерих,не съм ги снимала и аз преди да ги разглобя,ако намеря нещо ще ти покажа.Обикновено ги продават в такива магазини по левче,китайски стоки Grinning едни такива сгъваеми за плодове и зеленчуци ги водят.
Девичка,не го знам,цветето,чувало съм го естествено,но нямам наблюдения.
Аз пък си имам писмо пълно със семенцааа  smile3534
Намерих снимка на нещо подобно,най в ляво,такъв модел бяха моите.
http://hitoferti.bg/img/offers/114/big_33f509466e050465786ac59fa0106112.jpg

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 20:08 от denima

# 681
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета попаднах на снимка на "Черната орхидея" по отблизо,ето я:
Скрит текст:
....

преди година и нещо си купих семенца от такова "прилепово цвете" - черно и бяло  Laughing насях и зачаках, след седмица реших да попрочета, оказа се че периода му на кълнене е от 3 до девет месеца след засяване  Crazy че изисква влаги и температури, които не можех да осигуря  Blush

# 682
  • Пловдив
devi4ca , дано ти помогне цикорията! Природната аптека понякога е по-добра, успех!  Hug
На midkoo котарака е много готин  Sunglasses
st. Dobri , какво се случва със семеначетата сенполии?

Аз всъщност съм тук за да кажа нещо- теменужката Стерец Элит, която показах по-напред я захванах от листенце. Така че, момичетата, които сега си вкореняват листа да знаят- има смисъл в цялото упражнение!

Добавям за бонсая- подарък е, така е купен от магазина. Сега е въпроса да го отгледаме.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 09:46 от t_tabakova

# 683
Добър ден!!!
Първо ще се похваля,че теменужката от t_tabakova пуща листенца!!! newsm44
  Heart Eyes
Вчера строих и преброих хризантемите-имам цели 14 цвятааааа!!! Laughing Wink
  любимия ми цвят  Simple Smile
тази мислех,че съм я загубила,а тя сега последна цъфти

Скрит текст:

Скрит текст:

И орхидеята,която си купих има нов цветонос,но още е малък. Simple Smile
Скрит текст:
  ето го
И да се похваля-хоята,която я разделих на две се хвана,защото пуща нови листенца.

# 684
  • Русе
Танче,ще се надявам да знаеш  Joy  Hug
Да ти кажа за бонсаите,не се гледат лесно за съжаление.Изискват въздушна влажност и поливане всеки ден,защото изсъхват бързо.Аз затова и все се въздържам да си купя. Имам само един бенджамин оформен като бонсай и един фикус микрокарпа.
Писе, разкошни хризантеми показваш винаги!Браво за цветоноса,голям късмет да ти се появи втори така изненадващо.Аз на две от орхидеите имам цветоноси и много им се радвам,защото досега не са цъфтяли при мен. Хоята ми много е пораснала и тя,явно и харесва мястото.

# 685
Добър ден, ужасно ми е студено а някаква ходи и ме снима. Затова съм тъжен. Искам да попитам как е при вас времето, да взема да дойда на гости за малко.

Предавам писането на фотографката.
Здравейте още веднъж.
Мидко, за мен е удоволствие да поздравявам.
Букета е разкошен, но пазача повече ми хареса. Heart Eyes
Денима, Писе разкошни хризантеми. Очите ми останаха в тях и колко различни цветове.
Танче, тази зелената теменужка е страхотна. Имам и аз една такава, но е още съвсем бебенце.
Раче, има чистобели теменужки ( или почти бели ). Аз имам една от Hada която сега започва да се съвзема и да изкарва листенца.
Ето това имам (снимката е от интернет)
Скрит текст:
Това прилепово цвете го мъчих и аз преди време от семена. Ми нищо не успях да направя. Харесва ми, но явно не е за мен.
Све, ще те задомим с теменужки.  Hug
Писе,
Скрит текст:
видях че си плела едни ръкавички на една кука, може ли да дадеш схема ако имаш.  Hug
Нели, къде се покри.
Та сега идва време за оплакване.
Вчера валеше и духаше ужасно. Три големи саксии и две сандъчета с мушки бяха навън. За едната мушка ми дожаля да не падне и я прибрах, но оставих другите. На едната саксията е била по лека и падна. От Добри мушката ми е доста начупена. Толкова ме е яд, но ще ги засадя наново и дано станат.
Малко снимки от мен.
Поредните теменужени истории. Laughing
Скрит текст:

Различни цветове "Свада"  Laughing
Малко мушки

http://media.snimka.bg/s1/2818/031880158.jpg?r=0
Тази няма намерение да спира да цъфти
http://media.snimka.bg/s1/2818/031880152.jpg?r=0
Бягам за сега. Лек ден.

# 686
  • Schwarzwald
Табакова, един глас и от мен "ЗА" вкореняването на листенца.
Аз като пренасям от БГ с куфара, само листа нося  Wink

pisenxeto, в саксии ли ги гледаш хризантемите?
Кичестите розови са разкошни!

Хексе, гледам нов приятел си имате... Heart Eyes
Виж моя от преди 2 години, изчезна милия..., Пешо се казваше  Heart Eyes

Отивам да щракам навън, новия апарат да изпробвам  Big Ups

# 687
HAda в двор са хризантемите. Laughing
И честито за новия  smile3509 ще чакаме снимки. Wink
Скрит текст:
саксията от страни е за украса,не успях да посадя нищо тази година в нея  Mr. Green

# 688
Момичета, единият хибискус на мама ни зарадва с цели четири цвята

Заради хладното време се задържат по два дни  Grinning

# 689
Здравейте! Мушкатото ми е хванало щитоносна въшка (диагноза правена по снимки в интернет много ясно  Mr. Green), механично ще ги махна доколкото мога, защото и съседната саксия е започнала да прихваща, но да пръскам с нещо знаете ли?  Praynig Не са малко - по листата, по стеблата...

Това са едни от малкото цветя, които успях да отгледам и не си ги давам  Crossing Arms Другите - стайните, са водонелюбиви, защото направо избуяват, а аз така забравям да поливам, че не е истина  Embarassed Но те са си добре, сега зора ми е да разкарам тези въшки. Още са на терасата тези мушката.

Общи условия

Активация на акаунт