Предстои ми инсеминация - тема 15

• 36 893
  • 691
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Момичета,  Hug имам едно въпросче, някой правил ли е инсе на ест.цикъл, и това предварително ли се решава,или в процеса на прегледи, в зависимост от големината на фолекулите?   bouquet

# 346
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Мина и моето трето и надявам се последно инсе! Не знам с какви очаквания да съм....предните два пъти имах по един фоликул и то голям 22-23мм, а сега с тези много фоликули.....от дясно имах три, от ляво два, като уж се целехме в този от ляво, дето в сряда беше 18.8мм.....Днес на прегледа преди инсето вдясно имах само три, т.е - единият спукан, но те от дясно бяха по-малки - около 16 и нещо, така че едва ли ще ми свърши работа...вляво имах един малък, а големият го нямаше...докторът каза, че се е пукнал....Аз сутринта като ме приеха доста коремни преси и упражнения като лудите направих, дано те да са дали резултата и да се е спукал скоро опреди инсето....Процедурата беше най-неприятната от трите...аз по принцип съм много търпелива и издържлива на болка...и каквото ми кажат лекарите - изпълнявам...Дори доктора ме похвали колко много ми се е пишкало...Това ми е толкова голям проблем при тези инсета...това стискане... Embarassed Докторът казва, че може веднага след процедурата да пишкам, но аз стискам поне час след това и после.....половин час не мога  Embarassed....притеснявам се да не изтекат героите и да изгубя всички....сигурно е тъпо притеснение....Та като казах, че днес е най-неприятната процедура...за пръв път имам кървене - леко е, но го имам, а предишните два пъти всичко беше ок.
Ох, дано този път всичко да се е получило, защото предните два пъти имах толкова големи надежди, а сега не знам какво да мисля...

Благодаря ви за подкрепата, момичета!  Hug
Капри, пиши как е минала процедурата при теб!
Пипи, съжалявам за фоликула...но докторът какво каза? Няма ли да те гледа пак, за да се види дали ще се спука, за да не стане задържан? Пък кой знае - като се спука тези дни може и по естествен път да го хванете...Не се отказвай и отчайвай!  Hug Относно инсе през декември...знам, че не трябва да мисля за следващо инсе, а да се съсредоточа върху това и да се надявам, че е станало, но....Ако не дай Боже не се получи и този път аз лично смятам декември да пропусна, защото и без това ще излиза клиниката както каза и ти...те явно всички ще почиват...а с моя нередовен цикъл и късно ову...ще се падне след 20-ти и няма да има смисъл..Дано не се стигне дотам, де....
raTedinka, аз лично не съм правила нестимулирано инсе, но мисля, че е по преценка на лекаря...нека други момичета де включат да ти отговорят, защото знам, че има и такива...

Целувки на всички от мен!
  Heart Eyes

# 347
raTedinka, по въпроса какво да е инсето - стимулирано или на естествен цикъл, моя лекар каза, че яйчниците ми са леко кистозни ( но нямам ПКЯ  Naughty ) и най-активните плувци са по-малко. Затова предпочита да подпомогнем малко шанса за забременяване със стимулация. Избора беше изцяло негов и му се доверявам. Ние сме с неизяснен стерилитет.

naskomimi, наистина си героя на деня!   bouquet  Дано не ти се наложи да плануваш друго инсе!  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
CapricornS, какво стана с теб?  Praynig

# 348
... притеснявам се да не изтекат героите и да изгубя всички....сигурно е тъпо притеснение....
Няма тъпи притеснения, но все пак, за твое успокоение не е лошо да знаеш, че няма как да изтече каквото и да било. Единственото, което би могло, е някаква остатъчна течност от тоалета, който ти правят непосредствено преди самата инсеминация.
Успех на всички момичета!

# 349
  • Пазарджик
Naskomimi браво на теб че си удържала но все пак каузата си заслужава  Hug Стискам палци това да ти е последното инсе.
Друг преглед няма да има , а дали ще стане киста ще се разбере като отида на 2-3 ден от цикъл. А дори и да се спука сега нямаме шанс защото съм минала в втора фаза на цикъла и вече нищо не може да се направи. Така че сега се моля да не е киста и да ми дойде около 1-2 декември за да имам още един последен шанс за тази година. Praynig

raTedinka мисля че съм чела някъде че правят инсе и на естествен цикъл но всичко зависи от теб и какви фоликули правиш.

CapricornS чакаме те и теб да се  отчетеш и да кажеш как е минало  Peace

# 350
  • Ст. Загора
raTedinka, първото ми инсе беше на ест. цикъл, защото докторът прецени, че са ми достатъчни моите фоликули. Имах 19 и 20 mm и се разминах само с една инжекция Прегнил. В денят на инсето и двата се бяха спукали, но...нямах късмет.

Naskomimi,  сигурна съм, че си е заслужавала болката, Стискам палци Peace

Пипи, няма да е киста. Пожелавам ти коледно чудо  Hug

Момичета, сега се връщам. От днес ще ме стимулират с инжекции Менопур до 27.11. и на 29.11. инсеминация.
Моля се да ни се получат нещата този път Praynig

# 351
Здравейте, позволявам си да се включа в темата, ако позволите разбира се  Sunglasses
Ние със съпруга ми сме с "неизяснен стерилитет" /борим се от една година за бебе, аз имах неуспешна бременност миналата година  Cry /. Имам направени хидротубция, хормони, микробиологии, в началото на годината горене на раничка на шийката на матката, Хламидии, фоликулометрии, той има направени микробиологии, спермограми, като от лека форма на астенозооспермия, към днешна дата е с нормозооспермия...
Този месец докторът ми предложи да ме стимулира и да направим инсеминация, защото както той каза - поне знае какво количество и качество е вкарал  Embarassed. В петък беше 10ти ден от стимулация с Клостилбегит /3-7 ден на цикъла, въпреки, че сама си образувам доминантен фоликул/ с два фоликула по 14мм в левия и в десния яйчник и маточна лигавица 6.6мм тип М /Клостилът явно я скапва - защото досега е била поне по 7-8мм по това време/. В понеделник съм на преглед и ще се реши кога ще бъде инсето, ако всичко е наред с фоликулите  Praynig
Стискам палци на всички вас - дано най-после се зарадваме с положителни тестове и износени здрави дечица.
Стискайте палци и за мен!
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 352
  • Ст. Загора
Момичета, някоя от вас поставяла  ли си е инжекция в корема? Може ли инструкция, моля Hug

# 353
Не знам каква инжекция ще си слагаш, но това намерих:
Решете къде искате да направите инжекцията. Изберете място
отляво или отдясно под пъпа или на бедрото. За всяка инжекция наме-
рете ново място.
Хванете здраво кожата на мястото на инжектирането с едната ръка.
С другата ръка дръжте спринцовката така, както държите писалка.
Вкарайте иглата под прав ъгъл под кожата.
Избутайте буталото до края.
Щом спринцовката се изпразни, извадете спринцовката от кожата.
Ако е необходимо, поставете сух чист компрес, например паму-
чен тампон, на мястото на инжектирането.
На мястото на инжектирането може да се появят оток или зачервя-
ване или то да остане болезнено. Тези симптоми ще отминат сами.
Типично наблюдаването на развиващите се фоликули се извършва чрез
ултразвукови прегледи, изследване на хормонални нива (гинекологът пре-
ценява кои точно хормони ще се изследват) и наблюдаване на цервикална-
та слуз. В зависимост от начина, по който се развиват фоликулите, дозата на
лекарството може да бъде коригирана ежедневно или през няколко дни

Дано ти е от полза!

# 354
  • Ст. Загора
Смайли, супер си Hug
Ще слагам Менопур. Благодаря ти  bouquet  bouquet

# 355
  • Ст. Загора
Здравейте, позволявам си да се включа в темата, ако позволите разбира се  Sunglasses
Ние със съпруга ми сме с "неизяснен стерилитет" /борим се от една година за бебе, аз имах неуспешна бременност миналата година  Cry /. Имам направени хидротубция, хормони, микробиологии, в началото на годината горене на раничка на шийката на матката, Хламидии, фоликулометрии, той има направени микробиологии, спермограми, като от лека форма на астенозооспермия, към днешна дата е с нормозооспермия...
Този месец докторът ми предложи да ме стимулира и да направим инсеминация, защото както той каза - поне знае какво количество и качество е вкарал  Embarassed. В петък беше 10ти ден от стимулация с Клостилбегит /3-7 ден на цикъла, въпреки, че сама си образувам доминантен фоликул/ с два фоликула по 14мм в левия и в десния яйчник и маточна лигавица 6.6мм тип М /Клостилът явно я скапва - защото досега е била поне по 7-8мм по това време/. В понеделник съм на преглед и ще се реши кога ще бъде инсето, ако всичко е наред с фоликулите  Praynig
Стискам палци на всички вас - дано най-после се зарадваме с положителни тестове и износени здрави дечица.
Стискам ти палци, дано това е твоят месец newsm10

# 356
CapricornS, виж този линк за инжекцията...има и видео!

http://www.mama.no-meat.org/link_infertility/injection_training/

Здравейте, позволявам си да се включа в темата, ако позволите разбира се  Sunglasses
Ние със съпруга ми сме с "неизяснен стерилитет" /борим се от една година за бебе, аз имах неуспешна бременност миналата година  Cry /. Имам направени хидротубция, хормони, микробиологии, в началото на годината горене на раничка на шийката на матката, Хламидии, фоликулометрии, той има направени микробиологии, спермограми, като от лека форма на астенозооспермия, към днешна дата е с нормозооспермия...
Този месец докторът ми предложи да ме стимулира и да направим инсеминация, защото както той каза - поне знае какво количество и качество е вкарал  Embarassed. В петък беше 10ти ден от стимулация с Клостилбегит /3-7 ден на цикъла, въпреки, че сама си образувам доминантен фоликул/ с два фоликула по 14мм в левия и в десния яйчник и маточна лигавица 6.6мм тип М /Клостилът явно я скапва - защото досега е била поне по 7-8мм по това време/. В понеделник съм на преглед и ще се реши кога ще бъде инсето, ако всичко е наред с фоликулите  Praynig

bonbolini,не се тревожи, защото е рано още за големи фоликули и добра лигавица. Стимулацията ми също беше с Клостил - 5 дни, по една таблетка сутрин и вечер. Аз на 13 ден имах само един фоликул 14мм и лигавица 6-7 мм. Бях разтревожена от резултата, но на 16-тия ден нещата бяха много променени - фолукул 23мм и лигавица 16-17 мм. Така че не бързай!  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 21:53 от Sevianas

# 357
  • Ст. Загора
Благодаря ти, Севи Hug
Кой да ти предположи, че се препарирам от това дали ще смесв правилно 3 ампули и после даси ги сложа правилно Embarassed
А и един страхлив мъж си имаааам Thinking

# 358
CapricornS, ако много се притесняваш помоли някоя мед. сестра...едва ли ще ти откаже.   costumed050

Hug Hug Hug

# 359
Capri, няма страшно ще се справиш! Само бъде спокойна и уверена в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт