Предстои ми инсеминация - тема 15

• 36 918
  • 691
  •   1
Отговори
# 630
Здравей, patetoqke1Hug

Пускам ти линк,в който много добре е описано какво представлява инсеминацията.

http://www.puls.bg/health/pregnancy/news_13097.html

# 631
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Не успях да ви изчета докрая....само ще споделя и моя съвет към Капри с най-добри чувства!  Hug
Мила, разбирам колко нямаш търпение....аз вече от 6 години и половина се боря с това нетърпение, но уви....Както и да е - мисълта ми е, че щом д-р Стаменов ти е казал, че за вас вариантите са инсе или икси, аз те съветвам да си направиш оставащите 2 инсета....Това са само 2 месеца повече чакане, мила...
Знам, че е трудно, но мисля, че държавата трябва да ни помага на нас - семействата, които отчаяно се борим да създадем достойни граждани на България...След като не ни помагат за инсеминациите, поне имаме възможност за кандидатстване по фонда..Вярно е, че си спестила парички за икси, но не дай Боже, не го пожелавам на никого, но......не винаги става и от първото икси и после какво....Ако си направиш инсетата и те одобрят по фонда ще имаш право на три безплатни опита, не един...Дай Боже на никого да не се налага да стига до третия безплатен опит, но аз мисля, че това е по-добрия вариант...Аз лично така бих процедирала..
Още веднъж с най-искрени и топли чувства ти желая каквото и решение да вземеш - то да се увенчае с успех от раз!  Hug
Целувки!
  Heart Eyes

# 632
  • Ст. Загора
Здравейте, момичета!
Не успях да ви изчета докрая....само ще споделя и моя съвет към Капри с най-добри чувства!  Hug
Мила, разбирам колко нямаш търпение....аз вече от 6 години и половина се боря с това нетърпение, но уви....Както и да е - мисълта ми е, че щом д-р Стаменов ти е казал, че за вас вариантите са инсе или икси, аз те съветвам да си направиш оставащите 2 инсета....Това са само 2 месеца повече чакане, мила...
Знам, че е трудно, но мисля, че държавата трябва да ни помага на нас - семействата, които отчаяно се борим да създадем достойни граждани на България...След като не ни помагат за инсеминациите, поне имаме възможност за кандидатстване по фонда..Вярно е, че си спестила парички за икси, но не дай Боже, не го пожелавам на никого, но......не винаги става и от първото икси и после какво....Ако си направиш инсетата и те одобрят по фонда ще имаш право на три безплатни опита, не един...Дай Боже на никого да не се налага да стига до третия безплатен опит, но аз мисля, че това е по-добрия вариант...Аз лично така бих процедирала..
Още веднъж с най-искрени и топли чувства ти желая каквото и решение да вземеш - то да се увенчае с успех от раз!  Hug
Целувки!
  Heart Eyes
Naskomimi, много ти благодаря за хубавите думи! Колко добре ме разбираш!  Аз също си мисля всичко това, което си написала, но и много се притеснявам, че ако, не дай Боже, не се случат тези 2 инсета, то ще отида по фонда, но там ще минат още около 9-10 месеца...а аз не съм толкова млада вече.. Cry   Ще споделя в понеделник какво ми е казала докторката /защото поради отъствия на д-р Стаменов той ме пренасочи към д-р Персенска/ и така. Още веднъж много благодаря за разбирането! Hug Hug Hug

# 633
Много ти благодаря Sevianas! Hug информацията е много подробна и ми е много полезна ! Само че така ме е страх от това което предстои , разбрахме се с доктора след нова година да се обадя за да кажа какво сме решили! Страхотни празници ще изкараме в размисли !
След толкова опити имам усещането че никога няма да стане, това е по трудно да се преборя с тези мисли ! 

# 634
Не се очайвайте , все пак наближава и Коледа и трябва усещането ни за чудеса да е по усилено Simple Smile Аз от 10.09.2013г съм пациентка на Клиника "Надежда" след изкарана една извънматочна бременност през 2012г и един спонтанен аборт през април 2013г . Въпреки всичко д-р Персенска при , която съм , ми каза да си подам документите във Фонда , та така на 19.11.2013г ги подадох и ще чакам ! Но и то не ни пречи да опитаме първо с ИНСЕ -та или с Божата воля , ако е решила и без тях пак за забременея. Затова CapricornS едното не изключва другото. Подаваш и докато чакаш опитваш другите варианти. Стискам палци на всички и аз не обичам да чакам , това чакане изнервя , но пък когато успеем и гушнем нашите дечица ще си кажем : "Заслужаваше си цялото това чакане" Аз съм и леля на близнаци чрез ИН-витро , сестра ми 6 години борба, 2 Ин-витра неуспешни , първото те си го финансираха, второто чрез фонда, прехвърлиха документите си за третото ИН-витро в Клиника "Надежда" и там ето резултата- едни много палави децица - Габриела и димитър на 1 г. и 9 месеца Simple Smile

# 635
Naskomimi, много ти благодаря за хубавите думи! Колко добре ме разбираш!  Аз също си мисля всичко това, което си написала, но и много се притеснявам, че ако, не дай Боже, не се случат тези 2 инсета, то ще отида по фонда, но там ще минат още около 9-10 месеца...а аз не съм толкова млада вече.. Cry   Ще споделя в понеделник какво ми е казала докторката /защото поради отъствия на д-р Стаменов той ме пренасочи към д-р Персенска/ и така. Още веднъж много благодаря за разбирането! Hug Hug Hug

Capri, ако вече имаш две инсета, не ти трябват още две в името на фонда!  Трябват четири неуспешни опита, като инвитрото (ИКСИ) също се брои за опит.   Значи, още едно инсе и после иксито - и ако няма бебе - номерче за фонда.  Реално ще те забави не повече от месец в сравнение с две инсета.  Така или иначе след неуспешно инвитро се чака няколо месеца преди следващ опит... (в този кюп съм).  Пък ако от инвитрото са останали ембриончета във фризера, ще имаш време за един ЗЕТ опит докато чакаш (аз нямам  Sad ).
Разбира се, това е ако не се класираш по другите критерии на фонда, но предполагам че не, иначе вече да си подала документи и да се чудиш за опитите докато чакаш Wink

# 636
..

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 22:43 от AleksandraN

# 637
  • Ст. Загора
Krasima84, към момента нямам установена физиологична причина, за да подам документи във Фонда, затова се колебая дали да се самофинансирам или да минат 4те инсета. Hug

AleksandraN, правилно ли те разбирам, че трябва да имам 4 неуспешни опита - без значение инсе, икси или инвитро, за да подам документи във фонда, ако нямаме физиологичен проблем?  newsm78

Мили момичета, много ви благодаря за съветите и съпричастността!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 638
Момичета и ние сме с неустановен стерилитет и едно неуспешно ИНСЕ.
Кажете моля ви, за фонда се изискват 4 ИНСЕТА, нали?   Thinking

# 639
CapricornS премини си през четирите инсета. Така поне мисля аз. Сестра ми забременя от второто, но си беше решила да кара до 4.
Имам си страхотен племенник, който се роди през септември.

Да, Sevianas, аз поне така знам.
Моля се и за теб. Изчетох историите на всички, тук. Моля се за Вас!  spoko
След инсето както вече писах имах пробождания и болезнени гърди. Днес 6 дни по-късно имам само тежест в долната част на корема. Но се побърквам от газове. Има ли някоя от Вас с подобен проблем?
Възможно ли е да е от дуфастона и утрогестана? Много рано ми се доспива, ужасно рано. Будя се през нощта. Все едно не съм аз и главата ми не е моята. Втриса ме, а нямам температура.
По-принцип са настинала и може да е от настинката, а якото спане от парацетамола.
Споделете моля, много съм изнервена. Благодаря Ви! Гуш.

# 640
Момичета и ние сме с неустановен стерилитет и едно неуспешно ИНСЕ.
Кажете моля ви, за фонда се изискват 4 ИНСЕТА, нали?   Thinking

Четири не успешни   Sick, ако нямате други показатели по които да кандидатствате ...
 Аз имам почти 5 инсеминации , 2 от които успешни , но с негативен край и не мога да участвам по- фонда  Tired
  Ето я темата за фонда : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=754776.0
   Пожелавам ви успех в борбата ...   bouquet

lolr    - Това са си симптоми на бременност  newsm78, и при мен беше така последния път... Надявам се да е така и да се похвалиш със положителен резултат   EFP fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower... Кога ти е теста ?

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 19:23 от KYKostova

# 641
Момичета, така виждам нещата при нас - инвитро на естествен цикъл. Инсетата ми се струват безсмислени в нашия случай ...

# 642
При мен от самото начало ми предложиха инвитро на ец,но с док решихме да направиме 1 стимулирано инсе,а пък ако нестане...то е ясно.Но все пак е важно да се консултирате с док. има ли смисъл от исета.  Ако са със стимулация и не се получава според мен си  е най- добре инвитро.

# 643
Момичета, много ме тресе тази вечер. Направо ще откача. Все едно имам 40 градуса температура, а нямам, дали е от Дуфастона и Утрогестана?
През нощта също ме тресе за пръв път. През деня днес- не.
Някоя от Вас чувствала ли се е така? Доста е дискомфортно.

# 644
lolr,стискам палци да не си въобразяваш и да се самонавиваш,защото според мен 6 ден е много рано за всичко това,но както не веднъж казах-всичко е индивидуално.Като цяло всичко което описа са си чисти симптоми за бременност,на мен днес ми е 8 ден и имам само леко болезнени гърди от днес и тежест от ляво където ми беше фуликула.Много ме притеснява това,че нямах фуликул от дясно,а от 2-3 дена не постоянно,но имам някаква тъпа болка там  Sad До колкото виждам и ти като мен към 21-22.12 трябва да си направиш тест,стискам много силно палчета да е  EFP  remybussi

Общи условия

Активация на акаунт