ЮЛСКИ бебчета - тема 4

• 25 252
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Ооох,Близначе ,добре ,че ме подсети за тази декларация .Че и моята счетоводителка е една ...хич не е в час ooooh!
Тони май го отпуснаха вече коликите.Не смея да се заравам ,защото преди питата пак имаше един такъв период и после пак рев.Но като цяло тези дни е спокоен.Вечер започнах да го къпя в 20 часа ,защото трудно изкарва до по-късно.До 21 ч гледам да е заспал,за да мога да се изкъпя и аз ,да вечерям ,да седна за 10 минути...Тежко е с 2 деца Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Жалина ,бъди упорита с бибата ,може пък да се научи.Аз се родих,откакто мойто смуче биба.Голям кеф е ,за отказването не мисля сега  изобщо.Не ме е страх.Не съм виждала първокласник с биберон,така че ...
Бейбивак-а ни помогна снощи много и бебето спа добре до 4 сутринта,без да се дави от сополи и си сука нормално.После му чистих носа с Мирамер,че нямаше как да пускам прахосмукачка през нощта  Laughing LaughingЗаради сополите няма как да му сложим ваксините и засега е само с хепатитната.Има ли някой ,който е все още толкова назад с ваксинирането newsm78
Все забравям да пиша за захранването.Не забравяйте ,че бебето има последната дума.Аз си бях харесала една схема ,май Герито я беше одобрила и тя за Анджи.По същата схема се опитвах безуспешно да захранвам баткото CrazyНе иска и не иска това дете.Прояде нормално чак след годинката,какво ли не опитвах  chef 
Днес ще излизам пък каквото ще да става.При нас не е чак толкова студено.
Приятни разходки на всички!

# 586
  • София
Ани, благодаря, че питаш! По-добре съм, много по-добре. Още  съм на антибиотик, но вече не съм подута. Тези дни ще ми вадят зъба и ще мислим за по-нататък. Хайде, искам да се видим другата седмица! Трябва да обменим координати Simple Smile

Близначе, това е декларацията - приложение 1

Катенце, Глупи, как са децата? Малки, големи?

Момичета, които ме препоръчахте електрическата  Медела- ще черпя! Вълшебна е! В събота се сдобих с нея и цедя ли, цедя! А ръцете ми не притреперват от немощ Simple Smile Много е скъпа, вярно, но една кутия Аптамил  за 18 лева ни стигна за 3 дни и така погледнато хич не ми се стори скъпа Simple Smile

Иначе аз вече не съм с двойно по-голямо лице! Хора, бебето плачеше от мен 3 дни! Като му говоря и ме гледа от ляво се смее, обърна ли се с десния си профил към него и се разпищяваше! Ужасно! А Александър ми каза: "Мамо, Шрек е по-красив от теб. Но е зелен, ама аз те обичам!" Ужас!

Данче, Агнес, нали вие коментирахте големите деца или бъркам? Ами и в нас е ад! Александър се държи безобразно с нас с баща му, прави истерии от едното нищо, вчера беше супер- връщахме се от градината с едни дечица от нашата кооперация, водихме ги на двора, играха, скачаха, тичаха- супер просто. И както се качвахме към нас по стълбите, изведнъж хвърли ключовете, тръшна се и почна да се въргаля по мръсните стълбища! Полудях, направо ми причерня! Ей така, от нищо истерясва, докарва ме и мен до истерия и не знам как се сдържам да не го набия, честно. Глупи, Марти е по-благ, нали? Иначе с бебето е много добър за щастие. Целува го, гали го, казва, че го обича.

Преди няколко дни се качваме в колата и казва:" Ние сега сме четирима, защото имаме бебе-братче. А като имаме бебе-сестриче ще станем 5! " Хахаха, мисля,че няма шанс да запълним задната седалка  hahaha

Агнес,благодаря за информацията за аспиратора! Сдобихме се с него в понеделник,за щастие не сме го ползвали още, но ако имам питанки нали мога да разчитам на теб?

Катенце, има магистратура педагогика в СУ, Факултет по педагогика.

Мъхче, опасна си ти! Много радваш! Hug

Момичета, извинявайте, че така хаотично пиша, но карам по спомен и пиша от няколко часа Simple Smile

# 587
Терп,аз не винаги успявам да се овладея и го потупвам.Но това е с цел да защитя себе си,защото отй налита да бие и мен #Crazy Искрено се надявам да е някакъв период,в противен случай веднага се обръщам към детски психолог без изобщо да ми пука и да ми повтарят ,че "Дете е ,не му се карай"...
Оставането у дома ,за да си почине от градината не беше добра идея.Развали си режима и сякаш не знае кога какво да прави.Постоянно мрънка ,че му е скучно.Сега правя отчаян опит да го накарам да слуша,като го подкупвам с разни награди.Днес съм обещала Макдоналдс.Кракът ми не е стъпвал никога там ,но искал "мънички картофки".Ще оставям бебето на мама и ще го водя ,само двамата да сме ,за да види ,че го обичам.Постоянно се гушкаме ,търси близост...но определено ревнува.
Айде да ставам ,че дребното се събуди.За радост - с усмивка !

# 588
  • Перник
За майчинството аз днес ще ходя да попълня декларацията, счетоводителката ми каза да занеса и копие от акта за раждане на детето.

Данче и ние сме назад с ваксината. Трябваше да му я бие на 23.09 , но понеже е на антибиотик се му я отлага. Надявам се до петък да му мине, че да я бие вече. То месеца почти си мина и идва време за следващата

# 589
Терп, Марти е добре, но и той има изблици. Но не са свързани с появата на бебето,ами негови си.Като яде не седи на едно място и прави някакви упражнения и ме вбесява. Или си разхвърля навсякъде играчките. Бие се и той, но според мен се дължи на 2 неща, едното е характер, като го ударят и той трябва да удари, но и аз съм така. Отделно с баща му се борят и така и играят и като почне да ме бори мен и аз не мога да го преборя и трябва някой друг да го махне от мен иначе не мога. Тогава също много ме ядосва. Възможно ли е поведението му да се държи на нещо в детската градина, а не на бебето. Радвам се че си по-добре Simple Smile) Представям си каква мъка ти е била. А ти сега цедиш и даваш или хвърляш и през това време сте на мляко?
Сега като и двамата са болни е ужас, Камелия се буди от кашлицата, тъкмо заспи Марти се закашля и пак я събуди. Ужасно е.

Данче, стискам палци лошият период да е минал и Петьо и той да стане пак доброто дете Simple Smile

Момичета, можели някой който бебето му е било със сополи да каже дали е кашляло. И колко често могат да се правят инхалациите. Ками е много смешна, опитва се да облизва парата  Grinning

# 590
Глупи, да, точно от сополите кашлят и двамата. Нашата док каза, че е много хубаво ако ги повръща или поне да ги изкарва в памперса, но Кирил не ги изкарва навън. Даже вече го усещам кога има сопол на гърлото и ще започне да кашля.
Не съм питала за инхалациите, но тук чета, че може по три пъти на ден да се правят.
Не знам как издържате бебето и баткото да спят заедно. Ние сме така при свекитата и аз полудявам, не мога да мигна по цяла нощ. Тук сме се разделили - аз с бебето, ММ с каката. Даже сме на различни етажи и пак я чувам нощем.

Данче, и ние сме само с хепатитната, а Кирил е с един месец по голям от Тони. Тъкмо ще позаякнат.

Аз карах една преквалификация в педагогическия факултет на СУ и останах много разочарована. Вярно че беше по проект и всички гледаха да се усвоят средствата, но чак такова ниско ниво не вярвах, че е възможно.

Близначе, като отидеш да подаваш декларацията, да не забравиш акта за раждане.

# 591
Дейзи, мерси, като нищо ще го забравя. Ама на кой трябваше да го нося, в счетоводството ли къде ли...съвсем се оплесках...

# 592
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Привет!
Близначе щом има кой да гледа децата,за да си починете добре  Peace!Аз няма на кой да оставя Кирето ама и като се знам каква съм няма и да се отпусна да почивам само ще мисля какво е пропуснал!
Данче ама защо ти ще се занимаваш с тези декларации не се ли занимава счетоводителя ви?На мен счети ми прати по мейла някакви неща(даже не съм чела какво пише)да им сложа печат и той си се занимава там с каквото трябва!
Ники значи не е само Кирил ама това нещо преходно ли е или ще си остане така все с шише и ръка в устата?
Терп айде тогава другата седмица като е малко по топло ,за да не се бутаме по мола да се разберем да се видим!
Не помня кой беше споменал за захранване на детето когато то прояви интерес........ами значи аз трябва да започна да захранвам Кирил Simple Smile.Като взема да ям нещо как ме гледа милия и само се облизва та вече започнах да се крия!Вчера така аз ям ябълка,а той се облизва........е дадох му да си близне малко  hahahaи после 15 минути се облизваше  hahaha.Аз го питам "вкусно ли е маме",а той ме поглежда и се смее  Heart Eyes значи му харесва!Преди малко се прибрахме и от разходка ама то наистина си било студено  Shocked а аз с всичкия си акъл излезнах по къс ръкав  doh е заради това не провалих разходката на детето!

# 593
  • Бургас
честито, току що си захранила детето си с ябълка...до колкото знам дори и близване пак се води захранване Simple Smile

# 594
Ани, ако излизате някъде с Терп, обадете се Wink От 14.10. ММ  е в отпуска и спокойно може вече да си влезе в ролята на личен шофьор Simple Smile

# 595
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ооооооооо Близначе задължително ще ти звънем  Hug!Стига бе Танче верно ли е това  Shocked да звънна на ЛЛ да питам!Абе само от едно близване надали се води захранване  newsm78!

# 596
Привет и от мен.
Нещо нямам какво да пиша последните дни. Имаше един период откакто съм в София дето имах чувството че ще изпадна в депресия. Може би заради малкия апартамент тук - в Бургас съм свикнала нашироко. Или защото си бях свикнала там, де да знам, но като чели мина.
Малката почна да спи повечко (пу-пу). Вече прави към 16 часа на денонощие, но пък за сметка на това почна да се буди често през нощта. Слагам я на цица, но тя цоква 2 пъти и заспива. Лошо няма но след 2 - 3 часа това се повтаря. И така по 3 пъти през нощта. И се чудя дали защото през деня ми яде по малко. Реших да й давам преди заспиване и малко АМ - 50 - 70 мл, но ефекта беше че тя започна да се буди още по рано - към 23.00. Мисля си дали не е и защото стана по спокойна и през деня не се уморява да нервничи.
И сега се чудя какво да предприема за да й намаля нощните събуждания. Дали да не почна да й предлагам вода  newsm78 . Някой има ли опит с подобна ситуация.
И да си призная - сърбят ме ръцете да започвам със захранването. Няма определена причина, просто нямам търпение. Все ми се струва че ще й е по кеф.
Между другото от няколко дни Далийка прави един много смешен номер. Така ме разсмива че я стряскам и вчера за малко да го обърне на рев. Събира си устничките, духа и прави балончета. Ама е толкова смешна. И звук издава - нещо като плезене с "брррр", но без да си вади езичето. С майка ми вчера чак се задавяхме от смях.
За забавлението на бебето - моята докато е будна:
Първо - както си спи по корем като се събуди и почва да си разглежда играчките (понеже докато спи и лази напред и си забива главата в таблата, съм й оградила като подкова с едно одеало и върху него съм наредила играчките). Много им говори и така може да изкара до половин час, а може би и повече.
Второ - като й писне това я взимам да я кърмя и след като се наяде я слагам по гръб в креватчето и й пускам музикалната играчка над нея. Така успявам да й я пусна 3 -4 пъти и й писва.
Трето - слагам я на спалнята на активната гимнастика - вече успява и да ги хваща играчките, но не знам доколко е целенасочено или е случайно. Пак изкарва доста време.
Четвърто - когато вече не й се забавлява самичка, взимам една вдлъбната възглавница, слагам си я на коленете и тя отгоре. Говорим си, държа я за ръчичките, целувам я. Или си чета форума или си гледам ТВ. А тя ме изучава с интерес.
С това се изчерпвам. Но така или иначе тези забавления запълват около 2 часа, а тя сега горе долу по толкова изкарва будна. Приспива й се и почва да мрънка. Предлагам манджа и след това в зависимост от състоянието й или в креватчето или в количката и возене напред назад докато се унесе. Спи между 40 мин и 2 часа като най много ми е правила 2 часа и 50 мин.
Много дълго стана, но дано дам идея на някоя от вас как да си забавлява бебето (не че има нещо оригинално). Ще се радвам и ако вие ми предложите още нещо. Само да спомена, че тя вече се сърди като се опитвам да я люлея.

# 597
  • varna
Хилоу и от нас   bouquet
Да похваля Ема, вчера я водихме на благотворителните сесии на ЛЛЛ, фотографката се изуми, вика 2 месечни бебета или спят, или реват, а тя се скъса да мърда, да гледа декори и да ни говори. Само да се усмихне не можахме да я накараме, ама айде - имаме намигаща, пееща, ръкомахаща и още няколко забавни пози. Катенце, след 3 седмици като са готови снимките, ще сложа и аз за колажа.
Днес въпреки времето ходихме на консултация - беба е съвсем здравичка, реагира си прекрасно за възрастта, обаче не било хубаво, че не ще да седи по корем да си вдига главата. МИ какво да направя - пищи и забива нос в чаршафа - иначе врата го държи изправен като е в мен, така че смятам, че се справя добре и без да е по корем. Обаче сълзящото очо били запушени канали, та сега нови, по-силни капки и масажи по 3 пъти на ден, което идея си нямам как ще стане, като тя хич не седи мирно като се мъча да й ги слагам  newsm78 Идеи?
И ми се накараха, че била пролетно облечена и ще настине, сестрата била 10 г. детска сестра, да не съм й обяснявала, я аз как съм се била навлякла. Е, писна ми, ви казвам - тя беше с боди, чорапи, отгоре плюшен гащеризон и шапка, завита с дебело одеало в тотално опакован зимен кош с термочасти, дето предната майка си е държала чак бурканите, че да са топли, и дъждобран за капак - е какво още искат ебаси  #2gunfire
Иначе е качила още 400 г. за половин месец и 2 см - вече е 4500 и 55 см. Пак ме пита за кърменето и млякото, пак й обяснявах същото. Еми не иска да яде по повече от 90-100 мл и това е, или плюе биберона или директно повръща изяденото. Ама си ака редовно, значи би трябвало да е ОК, аман вече от тия неща, да става на 6 м и да я захранвам.

# 598
  • София
Терп, стискам палци изваждането на зъба да мине безпроблемно. Зъбобол и ходене на зъболекар са мои болни теми, искренно ти съчувствам.
Гифт, откакто слагам Марина в люлката:
http://july2013.snimka.bg/maternity/gina-l.740365.31674381.big
шезлонга:
http://july2013.snimka.bg/maternity/gina-l.740365.31268025.big
стана излишен. Ако искаш да зарадваш с нещо Ади, съветвам те да е люлка /люлее сама, пее, свири, играчките се местят сами и т.н./. Вярно, бебешките неща заемат много място /ето, ние сме в апартамент, писала съм, че всичко е в люлка, шезлонг, количка, дори и кошницата за кола, нямам гараж и я държа вкъщи, за да не я откраднат /, но все пак това ти е първо дете и вероятно ще имаш и още едно, в тази връзка си заслужава, все пак ще купиш нещото с идеята да се ползва двойно.
Цяла сутрин правих домашна френска селска торта- никога повече! Толкова е трудоемка и сега остава и да не е станала вкусна, ще се пръсна от яд.
Сополи вадя с най-обикновенна помпичка и съм супер доволна.
Бебето си има режим от самото раждане, променян веднъж или два пъти, като нощното хранене се преустанови още през първият месец. Сега сме на схема 5 хранения по 120мл. Последно хранене в 21ч., първо в 7ч. Пие по 100мл вода дневно, повече не може.
Имам чувството, че откакто увеличих дозата за хранене, надебеля. Май ще минаваме на диетка. Thinking
Другата ми любима реплика, изречена, обикновенно когато детето е получило шамарче по дупето е: "Нещата се оправят с говорене, не с бой"- абе хора, защо си мислите, че не е говорено?! Сякаш сме някакви бушмени, които раздават тупаници на децата без да са "говорили" милион пъти. Confused
Моят мъж  не изхвърля боклук. А, майка ми има отвратителният, селски навик да оставя чувалчето с боклук пред входната врата. #Cussing out

# 599
Среч,ма моля ти се!Разбира се,че от продавалника ще го взема за максимум 50лв.Аз съм една скръндзава на тези работи ooooh! Хич не ми се дават пари за нещо,което ще се ползва има-няма 2-3 месеца АКО изобщо се ползва. Peace
За сега още го обмислям.Но понеже вчера се бях забила в продавалника цял ден,та накрая не можах да се сдържа и поръчах едно столче за хранене и една музикална въртележка за леглото.Да има с какво да се занимава милото,че понякога като си играем,чз се изморявам по-бързо от нея.
Нашата беба много се смее като и правя гимнастика.Това й е любимото занимание.За това и като е будна и правя едно упражнение с ръчичките.Първо едната настрани-прибираме,после другата настрани-прибираме и накрая и двете нагоре-надолу.При вдигането на горе-голям смях пада ви казвам.С глас се смее,а и аз с нея. Laughing
Ох,ще съм уплашена от вчера.Почти не спах през нощта.Беше не спокойна,въртеше се,помрънкваше..Аз също бях нервна.Като се замисля,че вече няколко пъти я оставям сама за да отида до магазина  ooooh! Не ми се мисли.След снощи не бих го направила никога повече.
Терп,радвам се че се по-добре!Дано скоро мине и да можете да си се кърмите с бебока.
Преди няколко дни се качваме в колата и казва:" Ние сега сме четирима, защото имаме бебе-братче. А като имаме бебе-сестриче ще станем 5! " Хахаха, мисля,че няма шанс да запълним задната седалка  hahaha
Еее ма как хубаво го е казало детето! Heart EyesЩо пък да не си запълните задната седалка.Толкова хубаво ще бъде!! Laughing

Момичета,съчувствам ви за големите деца,но за съжаление съвет не мога да дам.Още не ми е
дошло до главата Blush Стискам палци на всички ви да намерите златната среда. Praynig

Ако близването се води захранване,то тогава моята е захранена на месец и половина с диня.Тогава й натърках усните с парченце диня.Тя не разбираше(и все още не разбира)да извади езиче и да близне.

Ауу,Джине,много е хубава тази люлка,но не ни е по джоба. Rolling Eyes До каква възраст може да се ползва?

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 14:30 от gift

Общи условия

Активация на акаунт