Добре дошли в "Родени", АВГУСТовски бебчета засмени!

• 41 887
  • 743
  •   1
Отговори
# 90

Не знам дали правилно си адресирам въпроса към вас, но се надявам да ми помогнете или да дадете насоки за проблема ми.
Моят син утре ще стане на месец, кърмя на поискване. Проблем са ни коликите още от родилното. Давам му капки Биогайа от изписването, после включих и Инкафол + чай от копър и анасон. Няколко дни след започване на приема на Инфакол коликите се успокоиха, но миналата вечер цяла нощ,милият,  плака и се превива... Сетих се, че за вечеря ядох доста козе сирене. Дали е възможно сиренето да ги предизвиква? Бях чела някъде, че кърмачките трябва да избягват млечните продукти... Освен това, когато е с колики, суче на всеки час-час и половина. Акото му става по-ярко, към оранжево.

# 91

Не знам дали правилно си адресирам въпроса към вас, но се надявам да ми помогнете или да дадете насоки за проблема ми.
Моят син утре ще стане на месец, кърмя на поискване. Проблем са ни коликите още от родилното. Давам му капки Биогайа от изписването, после включих и Инкафол + чай от копър и анасон. Няколко дни след започване на приема на Инфакол коликите се успокоиха, но миналата вечер цяла нощ,милият,  плака и се превива... Сетих се, че за вечеря ядох доста козе сирене. Дали е възможно сиренето да ги предизвиква? Бях чела някъде, че кърмачките трябва да избягват млечните продукти... Освен това, когато е с колики, суче на всеки час-час и половина. Акото му става по-ярко, към оранжево.

Тук трябваше да има :"Към ЛЛЛ"

# 92
Vi_ta, не знам дали от козето сирене бебо има колики,но можеш  да пробваш да му загряваш коремчето със сешоар.Моят бебо се успокоява много като пуснем сешоара.
Celevra, радвам се,че си имала леко раждане.

# 93
Редовно ползвам сешоара, но вчера не помогна...Просто не виждам логика- няколко дена почти нямаше колики, а вчера- ужасни и днес продължава да е неспокоен. Затова се замислих дали нещо в диетата ми не ги предизвиква и се сетих за сиренето.
Не ми се иска да изпробваме всички налични в аптеките капки за колики, но май ще търся нови днес Sad

# 94
Ние в началото ползвахме капки, които са със симетикон, но ефект - никакъв. Като се започнеше от 20:00h до 00:00 - 01:00h сме били на ръце и слагах топла кърпа на коремчето, до някъде облекчаваше. За мен беше също голяма мъка, останах без гръб, кръст. Докато един ден не решихме да пробваме колийф-а, той за разлика от другите съдържа ензим, който разгражда лактозата, ее от тогава се родихме, нямаме грам колики. Снощи направих грешката да пропусна едно даване на колийф-а, защото бяхме навън и някъде към 20:00h детето имаше малка криза, но приключи за 5 мин. При нас тези капки определено действат.Незнам другите мами, които са ползвали за бебенцата дали са така доволни. Лошото е единствено в това, че капките трябва да се държат в хладилник и като съм навън не мога да му давам.

# 95
Vi_ta, не знам дали от козето сирене бебо има колики,но можеш  да пробваш да му загряваш коремчето със сешоар.Моят бебо се успокоява много като пуснем сешоара.
Celevra, радвам се,че си имала леко раждане.
Нашето бебе също се повлиява от включен сешоар... но само от звука му  Laughing

Колийфа е добро лекарство, но скъпичко и свършва бързо.

# 96
ние даваме Биогаиа и не сме имали проблеми до сега Simple Smile

# 97
  • пловдив
Здравейте мами и бебоци  HugДнес ставаме нА 15 ДЕНА   party002Бяхме на контролен преди малко и да се отчетем-4 см пораснали и 510 гр наддали.Докторката каза,че е много добре за 15 дена  Simple SmileПосле една дълга разходка направихме и сега хълцаме в шезлонга.Дали от преяждане но доста често хълца.За пъпчето каза да не се притеснявам -нормално е да кърви по-дълго.Каза да продължавам да почиствам със спирт и да пръскам с антибиотик.За сега няма да се излежаваме в коритцето.Това за сега от нас.... Hug

# 98
Чувам много противоречиви мнения за Колийф-а.  Thinking Ние сме си на него и нямаме проблеми никакви с коликите.Има си някакви моменти, които за много кратко е крив, но го отдавам на друг проблем и като цяло вечер всички спим.  Mr. Green  Всички, с които съм говорила по въпроса и използването на този наистина скъпичък препарат, се оказва, че не са го прилагали правилно и очевидно за това не е имал ефект.Дори последният случай беше с моя приятелка вчера.Ще напиша това, което правя задължително на всяко даване по препоръка на производителя:

1.Задължително след отварянето на флакончето, го съхранявам в хладилник.
2.След слагането на 4-те капки в млякото изчаквам половин час за да се разгради лактозата и тогава предлагам на малчо да яде.
3.Докато изчаквам половин час, периодично на 5-10 минути разклащам бутилката с мляко.
4.Когато слагам капките внимавам температурата на млякото да е 37-38 градуса.Нито повече, нито по-малко.

Доста досадна процедура като се има в предвид, че се прави 6 пъти на ден, но се отблагодарява.
Днес бяхме на преглед и педиатърката ни изписа друг препарат, който е  явно нов, със същото съдържание като Колийф-а, но така да се каже подобрен с още 2 добавки.Казва се Абоколикен.Странно ми стана, че при него няма изискване за изчакване от половин час и за това ако някой го ползва, моля да сподели дали трябва да се чака.  newsm78

# 99
И аз спазвам инструкциите за приготвяне на мляко с Колийф, може би е от голямо значение.
Instinct_ много ме заинтригува с този продукт Абоколикен, гледам че описанието е същото като на Колийфа с тази разлика, че няма изискване да се изчака половин час, за да се разгради лактозата. Като количество е двойно повече и като цена е с няколко лева по-евтин. Изглежда доста по-изгодно. На нас Колийфа ни стига едва за 5 дни.
Instinct_ ще се радвам като пробвате капките да споделиш мнение.

# 100
A.J.  може би от утре ще го започнем и ще пиша дали сме доволни.  Simple Smile

# 101

Без да имам претенции за много познания по хранене и кърмене според мен тревогите ти са неоснователни, ако на вечеря си яла много каквото и да е то технологично има нужда от време да премине през храносмилателния ти тракт и тогава да даде отражение на състава на кърмата / при напитките предполагам нещата са далеч по-ускорени/, така за ефекта от сиренето според мен следи по-скоро в поведението на бебенцето на другия ден.

# 102

Здравей Vi_ta,
Може би няма да е излишно да се консултираш с детски гастроентеролог във връзка с коликите и евентуалното им облекчаване. Приемът на различни медикаменти и чай е възможно да промени чревната флора.

Как е организирано кърменето на бебето в момента - колко хранения има бебето за 24 часа?; на поискване ли се храни или на режим?; една или две гърди предлагаш на хранене?; на колко часа средно суче бебето?; кърмиш ли го нощем?; даваш ли биберон-залъгалка?; приема ли нещо различно от кърма (адаптирано мляко, вода, сок,чай и др.) – какво, как го даваш и в какво количество за 24 часа?; как пишка и ака бебето, колко често пълни пелените за едно денонощие? Също така искам да попитам какво е рожденото тегло на бебето, най-ниското измерено тегло и как наддава към момента?

Час - час и половина е времето, което е нужно на организма за да обработи напълно кърмата. Пълната обработка на храната означава, че стомахът на бебето е празен и най-вероятно то е гладно. Гладът може да причинява физическа болка. Чудесно е, че му предлагаш да суче в такива моменти. Желателно е да се остави да изсуче добре първата гърда, а след това, ако продължава да изглежда гладно и втората. Гърдите могат да се предлагат 2-3 пъти в рамките на едно кърмене. Прилагането на компресия след като бебето спре да суче активно дава възможност то да поеме повече кърма

# 103

Здравей Vi_ta,
Може би няма да е излишно да се консултираш с детски гастроентеролог във връзка с коликите и евентуалното им облекчаване. Приемът на различни медикаменти и чай е възможно да промени чревната флора.

Как е организирано кърменето на бебето в момента - колко хранения има бебето за 24 часа?; на поискване ли се храни или на режим?; една или две гърди предлагаш на хранене?; на колко часа средно суче бебето?; кърмиш ли го нощем?; даваш ли биберон-залъгалка?; приема ли нещо различно от кърма (адаптирано мляко, вода, сок,чай и др.) – какво, как го даваш и в какво количество за 24 часа?; как пишка и ака бебето, колко често пълни пелените за едно денонощие? Също така искам да попитам какво е рожденото тегло на бебето, най-ниското измерено тегло и как наддава към момента?

Час - час и половина е времето, което е нужно на организма за да обработи напълно кърмата. Пълната обработка на храната означава, че стомахът на бебето е празен и най-вероятно то е гладно. Гладът може да причинява физическа болка. Чудесно е, че му предлагаш да суче в такива моменти. Желателно е да се остави да изсуче добре първата гърда, а след това, ако продължава да изглежда гладно и втората. Гърдите могат да се предлагат 2-3 пъти в рамките на едно кърмене. Прилагането на компресия след като бебето спре да суче активно дава възможност то да поеме повече кърма

здравей,

Броят хранения зависи от това колко е спокоен, в смисъл дали го мъчат болки в коремчето, или не. При спокойно състояние броят хранения е около 7-8 (+ - 1 или 2), но когато го измъчват колики ( както миналата нощ и тази) стават над 10 за денонощие. Храни се на поискване от една гърда. Суче на между 2 часа и половина и 3 часа и половина, но се е случвало да прави и големи паузи от 5 часа, но това по-скоро е изключение. Кърмя го нощем, беше си изградил режим на около 3 часа, но сега,будувайки, му давам да суче по-често. Биберон му давам отново по време на колики- сукането го успокоява; през останалото време не иска. Освен кърмата съм му давала чай на Хип, а сега го смених със запарка от копър и анасон ( в най-добрия случай изпива по 50мл на денонощие) Адаптирано мляко и вода не приема. Пишкал е почти при всяка смяна на памперса поне по веднъж (памперсите са доста напоени),ака по 5-6 пъти на денонощие. Акото му е жълто, но забелязах, че,когато се храни на малки интервали, става по-ярко. Роди се малко над 3,700, изписаха го на 3,500. Колко е наддал, не мога още да кажа, понеже другата седмица сме на консултация, но, съдейки по дрешките, някои доста са му омалели.
Според мен честото сукане не се дължи на глад, а просто го успокоява. Притеснявам се да не преяжда така, а и се притеснявам дали аз се храня правилно и дали с моето хранене не му причинявам този чревен дискомфорт. Като количество кърма имам достатъчно, но дали е достатъчно качествена? Как бих могла с хранене да я подобря? Благодаря много за отговора!

# 104
Здравейте мами! Рядко мога да влизам във форума . Моят бебо е с рефлукс. И това ме скапва допълнително.При всяко сменяне на памперса връща кърма и хълца.Гласчето му е прегракнало и често се извива. Вчера една доцентка педиатър каза да го кърмя на два часа и половина ,но мисия невъзможна -той плаче ли плаче. Връщането на мляко му дразни хранопровода и той иска постоянно да суче ,а тя ми каза ,че е много важно да се преработи физиологично храната в стомаха и това изисква време. Е сега тя да дойде да го успокоява докато врещи. Аз вече сили нямамам. Все сме на ръце. Има ли някой ,който да ползва слинг. Замислям се поне ръцете да са ми свободни и да си върша работата вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт