Добре дошли в "Родени", АВГУСТовски бебчета засмени!

• 41 901
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Има ли някой ,който да ползва слинг. Замислям се поне ръцете да са ми свободни и да си върша работата вкъщи.
аз ползвам кенгуру, и моята мома искаше все да я нося, разбирам те, трудно е да живееш с бебе в ръце Simple Smile ние за малко отървахме положението, тъкмо беше се пристрастила към денонощното гушкане и си купих кенгуру... о чудо вече я взимам само за кърмене, не ме болят раменете, китките гърба врата и ГЛАВАТА, Simple Smile тя сама отвикна, може би кенгуруто свърши работа, незнам-пробвай.

# 106
Здравейте мами! Рядко мога да влизам във форума . Моят бебо е с рефлукс. И това ме скапва допълнително.При всяко сменяне на памперса връща кърма и хълца.Гласчето му е прегракнало и често се извива. Вчера една доцентка педиатър каза да го кърмя на два часа и половина ,но мисия невъзможна -той плаче ли плаче. Връщането на мляко му дразни хранопровода и той иска постоянно да суче ,а тя ми каза ,че е много важно да се преработи физиологично храната в стомаха и това изисква време. Е сега тя да дойде да го успокоява докато врещи. Аз вече сили нямамам. Все сме на ръце. Има ли някой ,който да ползва слинг. Замислям се поне ръцете да са ми свободни и да си върша работата вкъщи.

larisaz, мисля, че те разбирам чудесно.  Sad
Аз също мисля, че сме с рефлукс, но моята педиатърка каза, че всички бебета имали в някаква степен и с това приключи темата.Ние явно сме в по-щадяща фаза от вас, защото нещата са поносими и плачем по-малко.Ние също си извиваме гръбначето, задавяме се докато се храним понякога, кашляме поникога, връща мляко ако се сложи хоризонтално, но не всеки път, също така ми се е случвало храната да е толкова много, че да излезе и през нослето.Това, с което можем да сме полезни според специалистите, е това, което са те посъветвали - да се храни на малки порции по-често, да ги държим по-изправени особено по време на хранене, след това поне 20 минути пак да се държи детето изправено, без да се друса, за да си свърши гравитацията работата с млякото и да го задържи, където трябва.Има доста информация в интернет по темата.
Аз за да не го държа по цял ден изправен го държа в шезлонга му, когато е буден, а когато спи го слагам в кошарката, на която матрака е повдигнат лекичко откъм главичката, като съм подложила едно тънко одеалце под него.Вчера четох, че се продават специални подложки от около 30 градуса наклон, на които да се преповива детето, за да не е в хоризонтално положение и да не връща храната.Проблема е че, книгата не е от български автори и незнам дали има такова нещо тук в България, защото не съм мяркала по магазините.  newsm78 Днес ще проверявам.

# 107
Инстинкт, може да вземеш подложка за къпане те са за ваничките, на нас ни помага, не винаги, но все пак е по добре.

# 108
Здравейте мами! Рядко мога да влизам във форума . Моят бебо е с рефлукс. И това ме скапва допълнително.При всяко сменяне на памперса връща кърма и хълца.Гласчето му е прегракнало и често се извива. Вчера една доцентка педиатър каза да го кърмя на два часа и половина ,но мисия невъзможна -той плаче ли плаче. Връщането на мляко му дразни хранопровода и той иска постоянно да суче ,а тя ми каза ,че е много важно да се преработи физиологично храната в стомаха и това изисква време. Е сега тя да дойде да го успокоява докато врещи. Аз вече сили нямамам. Все сме на ръце. Има ли някой ,който да ползва слинг. Замислям се поне ръцете да са ми свободни и да си върша работата вкъщи.

Аз също мисля, че сме с рефлукс, но моята педиатърка каза, че всички бебета имали в някаква степен и с това приключи темата.Ние явно сме в по-щадяща фаза от вас, защото нещата са поносими и плачем по-малко.Ние също си извиваме гръбначето, задавяме се докато се храним понякога, кашляме поникога, връща мляко ако се сложи хоризонтално, но не всеки път, също така ми се е случвало храната да е толкова много, че да излезе и през нослето.Това, с което можем да сме полезни според специалистите, е това, което са те посъветвали - да се храни на малки порции по-често, да ги държим по-изправени особено по време на хранене, след това поне 20 минути пак да се държи детето изправено, без да се друса, за да си свърши гравитацията работата с млякото и да го задържи, където трябва.Има доста информация в интернет по темата.
Аз за да не го държа по цял ден изправен го държа в шезлонга му, когато е буден, а когато спи го слагам в кошарката, на която матрака е повдигнат лекичко откъм главичката, като съм подложила едно тънко одеалце под него.Вчера четох, че се продават специални подложки от около 30 градуса наклон, на които да се преповива детето, за да не е в хоризонтално положение и да не връща храната.Проблема е че, книгата не е от български автори и незнам дали има такова нещо тук в България, защото не съм мяркала по магазините.  newsm78 Днес ще проверявам.
Instinct-че аз също като теб казах на мойта педи ,че хрема не може да продължава 20 дена ,но тя упоритоми казваше ,че трябва да промивам със стеримар. После се ядосах и се разчетох като луда и открих ,че хъхренето му е от върнато мляко в носоглътката. Та сега освен колики си имаме и това чудо. А можеш ли да ми кажеш в шезлонга като се люшка не се ли задавя. Аз мислех да си купя ,но това ме спира. А и позата дали няма крачетата да му притискат стомахчето. Предварително ти благодаря ако ми постнеш вида шезлонг ,който ползваш

# 109

Instinct-че аз също като теб казах на мойта педи ,че хрема не може да продължава 20 дена ,но тя упоритоми казваше ,че трябва да промивам със стеримар. После се ядосах и се разчетох като луда и открих ,че хъхренето му е от върнато мляко в носоглътката. Та сега освен колики си имаме и това чудо. А можеш ли да ми кажеш в шезлонга като се люшка не се ли задавя. Аз мислех да си купя ,но това ме спира. А и позата дали няма крачетата да му притискат стомахчето. Предварително ти благодаря ако ми постнеш вида шезлонг ,който ползваш

До сега не се е задавял, дори се унася да спи, но само когато е по-спокоен.Може би малко се притиска стомахчето, но бебо не дава някакви признаци, че не му е удобно.
Шезлонгчето е на Фишер Прайс и е много компактно.Има вибрация отдолу, което успокоява мъника, и ако забелязваш - средната снимка показва как има една стойка, която се изпъва и стопира люлеещият ефект като така бебчо става в малко по-легнало положение.Като си я прибереш пак се люлее.Аз мислех, че нямам нужда от шезлонг, но да са живи и здрави наши приятели ни го подариха и сега се родих с него.Не търча по цял ден до кошарата, а си е при мен, в която и стая да съм и си спестявам доста километри на ден, я заради изплюта биба, я за нещо друго...  smile3504

# 110
 Grinning  Grinning Много ,много благодаря.  това за тичането до кошарата и бибата го правя постоянно. дано да не е късно ,но ако свикне в шезлонг ще си върна надеждата за малко спокойствие.

# 111
Grinning  Grinning Много ,много благодаря.  това за тичането до кошарата и бибата го правя постоянно. дано да не е късно ,но ако свикне в шезлонг ще си върна надеждата за малко спокойствие.

За нищо.Радвам се да бъда полезна.  newsm03

# 112
И аз не мога без шезлонга. През деня детенцето си спинка на него и ми е много по-лесно, защото е близо до мен каквото и да върша. Слагам шезлонга на лежанката на дивана. Ние взехме един по-евтин вариант, но аз търсих точно определен вариант, който да става и за спане.
Ето този взехме ние:
Иначе имаме и люлка, в която го оставям да си играе, но не и да спинка. В люлката е със свити крачета като в столче за кола, а ортопеда каза че не е хубаво да се оставя бебето продължително време в това положение. Люлката ни е тази:
Скрит текст:

# 113
Аз чак сега се записвам  Grinning

# 114
Запис и от мен:)

# 115
Вчера и моята бубка стана на месец - наддала е 1200г от изписването и вече е 4850г. Биха ѝ ваксината. Мъничко си поплака, но бързичко се успокои миличкото. От днес започвам и вит.Д.
Покрай ваксината загубих ума и дума и забравих да питам за пустите пъпки, а и за запека на бебка.

За жалост момичета хубавото време свършва, почват дъждове и мъгли и няма да можем да излизаме всеки ден. Хич не я обичам тая есен.

# 116
  • СОФИЯ
добро утро  Simple Smile,на нас ни казаха само ако има мъгла да не я извеждаме надявам се да имаме още разходки,тя така хубаво си спи навън ....на вас какви изследвания ви правиха на бебетата до момента ??пкк правиха ли  ? Thinking

# 117
  • София
lacuna coil, аз направих на моя ПКК по препоръка на педито от Тина Киркова - заради моята стафилококова инфекция, докато бях тумбаче.
Момичета, намерих си таблиците за оценка на общото развитие на детето от 0 до 12 м. на Манова-Томова (стандартизирани за България) - да споделя отсега, защото показателите са по месеци и вече имаме за покриване  Heart Eyes За първи месец има 4 показателя Heart Eyes Та който иска да си ги потърси - аз ги намерих в една книга, която като цяло е хубава - "Възрастова динамика и диагностика на психичното развитие". Много е интересно, препоръчвам ви ги Simple Smile
И аз мисля да извеждам Гушко, поне докато не стане 3-4 градуса навън и съвсем се изплаша  Wink

# 118
  • София
Мамите с кенгурута, дайте някакви идеи какво кенгуру е добре да взема, в какво положение най-често държите бебо?
От близо 2 седмици малкият ака по веднъж на ден и това не ме притесняваше най-много, но от два дни дори не го виждам да се напъва. Освен да му разтривам стомахчето и да присвивам коленцата друго какво мога да направя? Изцяло на кърма сме от 3 дни, преди това му давах и малко АМ.

# 119
  • СОФИЯ
Мамите с кенгурута, дайте някакви идеи какво кенгуру е добре да взема, в какво положение най-често държите бебо?
От близо 2 седмици малкият ака по веднъж на ден и това не ме притесняваше най-много, но от два дни дори не го виждам да се напъва. Освен да му разтривам стомахчето и да присвивам коленцата друго какво мога да направя? Изцяло на кърма сме от 3 дни, преди това му давах и малко АМ.
и при нас е така ,и е много неспокойна по цял ден,нормално било ,но просто те се мъчат а и допълнително капките им затрудняват изхождането .....

Общи условия

Активация на акаунт