Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІІ

• 46 434
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
Ябълката я правя цяла на пара и после я беля и режа.

# 676
Днес ми грабна ябълката от ръцете и я засмука настървено, което ме обнадежди и я направих на пара - хапна я доколкото можа, защото парчетата са малки и му се губят в ръката.
Благодаря за отговорите! Ще пробвам и на чипс.  bouquet

# 677
  • София
Направих втори опит за домашни оризови бисквити - пак станаха на подметка Sad Половин банан и 3 супени лъжици оризово брашно и ги пекох 20 мин на 180 градуса. Дайте идея как да направя бисквити, които да са с подходяща консистенция. На мен ми се иска да станат като купешките чаени бисквити, за да се топят в устата. Ние вече сме въвели глутена, тъй че може и с нормално брашно да са.

# 678
  • София
Ами за нормалните ще трябва да сложиш масло и мляко и набухватели, т. е неща които не са подходящи за малки бебета.  Затова повечето ми бисквити са като подметка, ама нали се харесват, нищо че нямат вид.  Simple Smile

# 679
Аз добавям и царевично брашно-добра спойка става - 1 плод 2л. царевично и 2л. оризово, например. Пробвай и с други брашна, че оризовото наистина ги прави глетави-аз и с лимецови ядки правих, с просо, елда, можеш и с овесени ядки..

Искам да попитам- от кой месец мога да въведа сусамовия тахан, че аз като го ям ми се струва въз-мазничък..да не му стане тежко  Rolling Eyes

# 680
андреа77, според мен не е добре бисквитките да се топят в устата. При моето дете тези купешките бебешки бисквити предизвикват и досега задавяне, тъкмо защото се топят в устата. А той е свикнал да отхапва и дъвче още отначало.

# 681
  • Пловдив
аз сусамов тахан въведох на около 7 месеца, под формата на баба гануш (всъщност и патладжаните тогава въведох) ...абе като цяло, с второто дете съм доста по-небрежна в захранването hahaha

# 682
Малечка опита тахан на 7,5 месеца, след като доволно си загреба от моя хумус Simple Smile
За бисквитките - пробвах с малко кокосово масло, но пак бяха употребени за почукване по таблата.
И да попитам пробвали ли сте козето сирене на Хармоника, има ли мирис? Доки препоръча да почнем с козе сирене и взех едно направо ужасно...

# 683
1 банан и 1 средна настъргана ябълка се пасират добре. Добавя се една кафеена чашка елдено брашно. Шприцова се на бисквитки и се пече на 180, докато ОТДОЛУ се види, че започнат да се зачервяват. След това може да се задушат за малко под капак.

Елденото брашно може да се смеси с оризово и /или ръжено/ бяло.

Ще се учудя, ако не се получат идеално по тази рецепта...

# 684
Козето на Хармоника си има специфичния мирис, няма как, но според мен е хубаво и детето няма да откаже.

# 685
1 банан и 1 средна настъргана ябълка се пасират добре. Добавя се една кафеена чашка елдено брашно. Шприцова се на бисквитки и се пече на 180, докато ОТДОЛУ се види, че започнат да се зачервяват. След това може да се задушат за малко под капак.

Елденото брашно може да се смеси с оризово и /или ръжено/ бяло.

И аз правех такива. Но най-хубави стават с овесено брашно с малко елдено.

# 686
Хм, никога не съм ги пробвала точно с овесено, а то наистина има прекрасен вкус в сладкишите.
 Peace

Ето ви тук рецепта за страхотни кюфтенца от киноа:

http://interesenblog.com/tag/%D0%BA%D1%8E%D1%84%D1%82%D0%B5%D0%B … 0%BD%D0%BE%D0%B0/

Печени върху хартия стават прекрасни - не е нужно да се пържат. Може в самата смес да се прибави лъжичка брашно, за да се слепят по-добре - аз така направих. Изключително успешни.

# 687
Здравейте  Simple Smile
живот и здраве след 2 месеца смятам да захранвам и много ми хареса ЗВБ.зеленкото ми каза,че тук доста мами захранват смесено. В какво точно се изразява то? Нещо средно между пюре и сварен зеленчук ли-леко намачкан примерно? Аз след като прочетох една статия,която зеленкото публикува за готовите пюрета-тотално се отказах от тях.
Как протича като цяло захранването? Малко ме е страх от задавяне с някое голямо парче. Поне имам още време и ще се ограмотявам усилено за захранването,изобщо като цяло,защото ми е първо.

# 688
Смесено се има предвид, че някои дават и пюрета, предполагам домашни.
Аз лично пюрета не съм давала, рядко въобще му подавам храна, оставила съм го на самотек.
Той вече всичко яде и сам си избира от масата каквото му харесва.

Кюфтенцата от киноа ми харесаха, имам една, дето се чудя как да я сготвя  Blush

# 689
  • София
Аз не знам кой е Заленкото и какво има предвид, но моето смесено се изразява в това да се храни детето само, носъщо така и аз давам с лъжичка някои неща. Не пюрета, а сварени ядки и кус-кус.
Иначе в първия пост има много информация за захранването, както и линкове към много други сайтове.

Общи условия

Активация на акаунт