Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІІ

• 46 442
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
на 9 месеца и половина и е 10кг и 500гр и 77см  newsm32

Ах, горкото то...

Такива са си бабите - никога не им е достатъчно дебелко.

# 76
Голяма панацея е тази попара, дошло ми е до гуша да слушам за нея  ooooh!

# 77
  • София
А как ентусиазирахте децата да пият вода?

Не съм полагала специални старания, освен да си създам навика да предлагам редовно с началото на захранването. Батко пропи късно, може би към годинката да беше, а момата - веднага (6 мес.). Основно съм предлагала с чаша проста, без специални "устройства". По едно време хит за батко бяха сламките  Peace

Не мога да наваксам с темите и дано не е глупав въпросът ми...

Тук глупави въпроси няма  Hug Всеки споделя опита си и взаимно се подкрепяме. Изчитането на темите е доста времеемко и може би тук ще намериш по-структурирана и подредена основната информация за ЗВБ  Peace

# 78
Много сте мили  Mr. Green
зелено_човече, в блога всичко за захранването съм прочела Simple Smile Не ми е за цел да прочета всички теми, но исках поне една две да погледна по диагонал.. Давидя как са започнали и други.
Ябълка днес само я облиза и двата пъти, много внимателен е към новите неща явно.
Днес за първи път пропуска акането, знам, че е нормално, просто е интересно какво ни чака.

Аз вода давам след ядене с една чашка на авент с мек накрайни(но без ограничител и му тече в устата) и само като я види полудява от радост. Чеше си зъбите и пийва по малко. Като почне да плюе всичкта вода (част от водатат преглъща), тогава му я взимаме.После прочетох, че давате с обикновена чашка, но му е такъв кеф с тази, че не искам да му я сменям... Но малко пие иначе - 10 мл сигурно всеки път, като за начало съм доволна. А днес пък духаше в накрайника все едно надува балон, целия почервеня, голямо шоу!

# 79
Вода давам по време на хранене, по няколко глътки за да преглътне и после и взимам чашата, че става ужас. Вода, иначе, тя пропи последния месец. Свикнах я всеки път като си наливам чаша да давам и на нея да пие и сега като види, че някой пие вода, надава кански вой, че иска и тя.
Чаша имаме такава, но я ползваме, когато излизаме, ако я оставя с нея вкъщи тя се лигави и прави всичко във вода.

# 80
  • Пловдив
Днес дадох броколи - пълен провал hahaha Размаза всичко подобаващо, даже на батко и на косата имаше Joy
В крайна сметка изяде почти цял морков Simple Smile
Вода не съм се сетила да и предложа Embarassed ...Но пък днес и купих шише с накрайник, който се оказа, за след годинка Joy
Утре вече ще и предложа и водичка с папкането, но силно се съмнявам, че ще я уважи - с 300 зора и пробутвам 4-5мл вечер, в които и разтварям гранулките, които и давам за зъбоникненето

# 81
Днес сложих за разнообразие от тиквата банан - опита го, но такава ужасена и погнусена физиономия не бях виждала  Joy

# 82
Отзиви от 360 чашата, Силвана? Само такава не сме купували, в усилието си да предизвикаме по-активно водопиене...

# 83
Доволна съм като цяло. Според зависи от натиска на устните се определя колко количество вода пие детето и в повечето случаи пие на малки глътки, което не и пречи да се олива цялата.

# 84
  • Пловдив
И ние днес осмукахме банан - доста си хапна, дажа по едно време и го взех, че започна и кората да гризе Shocked Laughing
И с броколите имахме напредък - изяде две "букетчета" Mr. Green
...И вода пие - майка и като се сети, да и даде Rolling Eyes Чак се учудих - днес изпи около 50мл #Crazy
Утре мисля да и забъркам бисквити от брашно от елда и банан - ако не ги иска, аз и батко и няма да им откажем hahaha

# 85

Утре мисля да и забъркам бисквити от брашно от елда и банан - ако не ги иска, аз и батко и няма да им откажем hahaha

Кажи по-подробно как се правят  Hug
Макар че не знам как ще ги пробутам с таз нелюбов към банана, която изпита  Crazy Laughing
Всеки ден ли мога да давам нещо различно или е добре да продължа да упорствам с двете дадени досега неща?

# 86
Всеки ден ли мога да давам нещо различно или е добре да продължа да упорствам с двете дадени досега неща?
Решението е твое. При този метод не е проблем да даваш нова храна всеки ден. Прецени си ако имате алергии вие.

# 87
# 88
Днес давах морков. Много е сръчен. Пъха го. Дъвче го даже, но го плюе всичкото. Само веднъж преглътна, но май беше погрешка. Дали не е бил прекалено хрупкав така да се каже... С тиквата и картофа се справяше май, но и те бяха кашести...При вас как беше специално този зеленчук  newsm78?

# 89
При нас моркова трябваше да е добре сварен иначе не се кутираше. Броколите и батата са голям хит.

Общи условия

Активация на акаунт