Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІІ

• 46 434
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, дайте идея как да правя пилешки/заешки кебапчета, че лапето мн хи харесва, но ѝ идват твърди и сухи и дъвче, дъвче и плюе.

# 31
Шушулче, аз като въвеждах месата, слагах месото сварено, на късчета, към зеленчуковите кебапчета (с картоф, морков, тиквичка). Не е изцяло месно, ама даже и на мен ми харесваше Simple Smile

# 32
Шушулче като ви гледам лентичката вече сте големи, задължително ли е на кебапчета да ги предлагаш, защото можеш направо на късове?

# 33
Шушулче като ви гледам лентичката вече сте големи, задължително ли е на кебапчета да ги предлагаш, защото можеш направо на късове?
Не иска да късове. Не ѝ стигат зъбките, за да сдъвчва добре месото и да гълта.
Не съм въвела жълтък, глутен и млечни, така че рецепти с такива не предлагайте, моля Peace.
titolino, това е идея, утре ще пробвам, а как ги караш да стоят цели? Thinking

# 34
titolino, това е идея, утре ще пробвам, а как ги караш да стоят цели? Thinking

С брашно Simple Smile Ама щом не си въвела глутен, не зная дали  безглутеновите ще вършат работа - елда, ориз, например.

# 35
При пилешките кебапчета вършеше г/д оризовото. С него ще пробвам пак.

# 36
Друго, което се сещам, е на кайма в яхния (вместо на късчета). Последно така правих с едно телешко месо, смляно на кайма, сготвено с разни зеленчуци на яхния, с минимум сос накрая. Става за самостоятелно хранене, ако детето иска да си гони малките парченца зеленчуци и още по-дребните от каймата в чинията или в табличката.

# 37
  • София, България
Здравейте и от нас Simple Smile
Аз захранвам моя син Миро по този метод от 2 месеца и половина вече (сега е на 8м и половина)  Rolling Eyes Записвам се да следя темата, че до сега четох старите и все не стигах до тук.  Mr. Green
Освен плодове и зеленчуци съм въвела глутен и сега мисля да започна с месцето, но не съм решила още как... и по-точно от къде да се сдобия със сигурно месо поне в началто  Thinking
Сега съм взела киноа и се чудя в какво може да я сложа, ако имате идей? А и тя като отделна нова храна ли се въвежда?

А за хвърлянето и аз си спомням в една от темите fata беше писала, че ги сваля от столчетата като почнат да си играят и аз процедирам по подобен начин. Като почне да размахва ръце и да бие по таблата с храната му я взимам за да му покажа, че не трябва да прави така, предлагам още веднъж и ако пак започне го свалям, но понякога се връща към хапването.

# 38
Angelas Здравей  Hug и добре дошла.

Виктория и избиват зъби и бойкотира всякаква храна, затова пък си взехме коте - става чудесна подочистачка от него.

# 39
Здравейте, чета из темите назад, но малко се обърках Реших да попитам, дано не задавам питани неща.
Моето бебе е на 6 месеца без 10 дни Но не може да седи. Клатушка се като го взема в мен. Интересно ми е има ли такива като нас захранени по ЗВБ Видях назад в една тема, че имаше мама, която държеше бебето в скута си.Така ли се процедира Струва ми се ,че така може да се задави по-лесно. Може ли да се започне в столче за кола. Той въобще се свлича когато е на 130 грсадуса. Не знам защо  Confused Ядосва се..
Сега е кърмен на поискване, 9 и 100 е. Не примлясква. Само гледа дали пък не му е рано ..

Другото. Как следите за алергии, като не давате еднаква храна няколко дни подред?  Имаме предразположеност и имахме много силни колики. Четох една статия за бебе захранено така с АБКМ. Там майката е потърквала ръчичката (сгъвката)..Но няма други обяснения...

Ще се радвам да споделите мнения.

# 40
  • Пловдив
Да се запиша в темичката и с номер 2, която мисля да захранвам тази или другата седмица... Simple Smile
Виждам познати "лица", което доста ме радва Mr. Green

r0se, нашето поколение (имам предвид лично нашето - моето и на ММ) си е доста обременено от към алергии и затова в началото с баткото бях доста предпазлива... Предпазлива, предпазлива, но той си беше на друго мнение - самообслужваше се от моята чиния и в един момент просто оставих нещата буквално в неговите ръце - предлагах му всичко, което ядяхме и ние, независимо, че с 3 от петте неща (примерно) не беше захранен - ами не е проявил реакция към нищо, въпреки, че имах съмнения за АКБМ по едно време...

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 23:15 от sweet_maniche

# 41
sweet_maniche кога роди, че и сега ще почвате захранване. Въх колко бързо тече това време  Shocked.

r0se добре дошла.

# 42
  • Пловдив
абе явно си минава...
в интерес на истината - и аз имам чувстото, че малката вчера я родих Mr. Green

# 43
Хайде най-сетне запис и от мен в темичката след дълги премеждия в последно време  Crazy

И специални благодарности на Зелено човече и на всички останали опитни мами, които помагат в темичките Hug

r0se , добре дошла! По въпроса за седенето - много дечица не успават да седят точно стабилно изправени самостоятелно в началото. Може да подпираш с възглавници или кърпи или просто да вземеш детенцето в скута си. Важното е да не е полулегнало, а добре изправено и да държи главичката изправена, за да няма опасност от задавяне.  Peace
Що се отнася до алергията и слабият интерес към храната. Много дечица с предпарзополежонст към алергии самички избягват алергизиращи храни, може би и затова съвсем инстинктивно детенцето ти все още не проявява и голям интерес към новите храни като цяло. За това как точно да протече захранването обаче, бих препоръчала да се обърнеш за съвет към специалист-алерголог. Сам по себе си методът ЗВБ за самостоятелно хранене не представлява проблем, но бих попитала за насоки за въвеждането на храните . С какво да се започне, в какъв ред да се въвеждат, какво да се избягва, колко да се изчаква между новите неща. Все пак следящият ви лекар или специалист, който познава детенцето, мое да ви даде най-адекватен съвет според ситуацията.

Angelas , месо можеш да предлагаш на цели късчета за смучене или в мини кебапченца или кюфтенца смляно. Не знам от кой град си, но може би момичета от същото място може да те посъветват къде евентуално да намериш по-хубаво месо или нещо био. Така или иначе в началото количествата са много минимални, просто може и да замразиш на малки порцийки.  Peace
Киноата е отличен заместител на ориза в пълнените чушки, например  Simple Smile

sweet_maniche, радвам се да те видя отново с второ поколение ЗВБ бебе  Hug Как лети времето наистина!  Heart Eyes

# 44

r0se, нашето поколение (имам предвид лично нашето - моето и на ММ) си е доста обременено от към алергии и затова в началото с баткото бях доста предпазлива...

Мъжът ми има конкретни алергии - за такава обремененост става въпрос Peace.

fata, за алерголог не бях мислила и честно казано не виждам много смисъл. Ще каже бавно и славно и дълго кърмене. Има толкова много теории и всеки претендира да е най-прав. Личната иска да заместя обедно хранене за месец, а това няма да стане  ooooh!. Радвам се, че сте предпазливи за даване на съвети иначе...

Благодаря и на двтее ви за отгоровите. Вкъщи решихме да започнем с традиционния подход - пюренца. Ще ви наглеждам от любопитство.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт