Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІІ

• 46 471
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
А възможно ли е да се е усетил още, че трябва да преглътне. Очевидно му харесват, плюе ги на малки парченца  като за хамстер  Laughing... Утре ще ги сваря още

п.с. броколито ще е следващото

# 91
Аз дадох броколи днес, въобще не ги загря как се ползват, само ги въртя насам-натам  Crazy
Следобед реших да пробвам банан, тоя път имах успех, още като го видя и насочи ръце към него да му го дам, а като го обелих, си бухна лицето в него  Crazy Късаше огромни парчета обаче и въобще не можеше да преглътне, поне половината плюе  Laughing Но хапна, де.

# 92
Отнема време, докато се сетят, че се преглъща. На моята и трябваше някъде около месец  Grinning

# 93
Отнема време, докато се сетят, че се преглъща. На моята и трябваше някъде около месец  Grinning

ахаа.. Аз мислех, че е трудно да се сетят да дъвчат, пък то това било лесната част Simple Smile

# 94
Дъвченето е лесно, виж преглъщането, от друга страна  newsm78. Виктория издаваше едни ръмжящо - стържещи звуци, докато се научи. Много беше смешна.

# 95
  • Sofiq
много сладка темичка,ще я следя повечко, а рецептата за кекс много ми допадна.

# 96
Моята госпожица доста добре се справя с яденето с ръце. Тия дни мисля да й купя купичка, която се залепва за масичката и да й връча лъжицата:) Само ме притеснява малко непиенето на никакви течности... Защото акото става много твърдо като предлагам по-сухи храни. Не смея много да й предлагам банички, хлебчета, сухарчета и бисквити. А то почти нищо друго не остава. Набива детето плодове и зеленчуци на пара:) Лятото беше лесно - изобилие от всичко, но сега стана малко ограничена работата...

# 97
Моята госпожица доста добре се справя с яденето с ръце. Тия дни мисля да й купя купичка, която се залепва за масичката и да й връча лъжицата:) Само ме притеснява малко непиенето на никакви течности... Защото акото става много твърдо като предлагам по-сухи храни. Не смея много да й предлагам банички, хлебчета, сухарчета и бисквити. А то почти нищо друго не остава. Набива детето плодове и зеленчуци на пара:) Лятото беше лесно - изобилие от всичко, но сега стана малко ограничена работата...

Защо не пробваш да предлагаш по няколко глътки по време на хранене. Аз практикувах и друго - когато ожаднея, първо наливам на Вики да пие и после аз, макар отначало да не беше много заинтересована сега не само не пропуска ами си иска и сама  Grinning

# 98
И аз да се присъединя към начинаещите майки на ЗВБ бебета. Имаме желание засега и двамата с бебо - аз като хранеща все още баткото, нямам намерение да "произвеждам" второ такова чудо. Embarassed
Бебчо вече е опитал морков, банан, тиква, ябълка (днес беше сокоизстисквач:35:), коричка хляб - знам за глутена, но много му харесва, чак трепери и накрая всичко завършва с рев. При повечето ни опити с храна е така всъщност newsm78.
Вода предлагам, преглъща, но не е фен засега.

# 99
kali_k, не се притеснявай за глутена, възрастта ви е идеална за въвеждане. Иначе, успех, но като гледам се справяте добре Simple Smile пък дано баткото като види бебето, че се храни само, започне и той Simple Smile

# 100

Защо не пробваш да предлагаш по няколко глътки по време на хранене. Аз практикувах и друго - когато ожаднея, първо наливам на Вики да пие и после аз, макар отначало да не беше много заинтересована сега не само не пропуска ами си иска и сама  Grinning

За по време на хранене не работи - предлагам и вода, и айрян...Но не се бях замисляла, че като предлагам всеки път когато аз пия може да се превърне в навик самото предлагане(макар пиенето да не е любимо занимание Wink) Благодаря! Ще пробвам:) Дано да имам по-голям успех:)

# 101
Ули, благодаря!
Въобще не знам как се справяме, много ме притеснява омазването, бебо първо мачка доста чевръсто парчетата и после мята с ръце и маже по главата си  #Crazy. Иначе е много заинтригуван, дори започва да трепери и реве, ако посегна към храната му, да не би да я взема. Бързо се изнервя и приключваме опитите.  Само коричката хляб (гледам да е домашен) си хапва за повече време ето така.
Трябва да прочета за подходящи храни, кажете само кога и как се въвежда месото, че докторът ни плаши с нисък хемоглобин - 105, не е чак толкова нисък все пак.
Да добавя, че днес опита грозде - обелено и без семки, доста му се услади. А си дъвче и преглъща без съмнение.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 01:42 от kali_k

# 102
Кали, на мен ми казаха, сега да въвеждам месо, защото и моят е с нисък хемоглобин. Аз честно казано въобще не искам да въвеждам и смятам да отлагам колкото мога. Той и без това моят нищо не гълта, само опитва и се муси. Само от бананите гълта.  Laughing

# 103
Въпросът с месото за много майки е щекотлив - доста хора приемат, че месата по начало са в някакъв смисъл "токсични", а дори да не е така (мнения има и в двата полюса), месото в обикновените магазини си е много некачествено - старо, антибиотично, от тъпкани с непривична за вида храна животни...

Но нали целта на ЗВБ е да не потискаме естествените инстинкти за правилно хранене на детето? Моето като е луд фен на животинския протеин, се пречупих да не го спирам - в крайна сметка сигурно има причина да е така. То покрай него и аз проядох месо Simple Smile. Всъщност основният ми проблем е да душа и разпитвам отнякъде да се сдобивам периодично с сравнително качествено месо - я домашно зайче, я пуйче, я парче био телешко, я риба...

Попаднах на информация за доскоро любимите ми пълнозърнести и елди-мелди, че не са толкова полезни, в смисъл че в някои отношения дори са доста вредни (специално по отношение на фитините и желязото - нали всички следим хемоглобина...) Така че се осланям на детето, с надеждата, че си знае... Което не иде да рече, че му давам пържени картофи и шоколад де, макар че със сигурност ще ги яде.

kali_k, 105 не е притеснително нисък за тази възраст, по-скоро е нормален за кърмено бебе, което не е взимало добавки. Мисля, че под 90 вече не е добре, но нашите доктори карат бебоците по схемите за възрастни... Но все пак, комбинация от меса и (изкиснати) елда/просо, примерно, ще е полезно, за да не пада... И спазване на интервал от поне 30 мин между кърмене и хранене - за да се усвои супер желязото от кърмата (супер желязо, защото, макар да не е твърде много, е с невероятна усвояемост - несравнимо ни с дроб, ни с червено месо, нито с елда...)

# 104
Благодаря за съветите, karmelita_007!
Бях забравила за 30-те минути интервал след кърмене - и без друго кърменето ни е за приспиване или на събуждане, и нощем разбира се. Много се разсейва през другото време и е невъзможно да му дам насила, та кърменето е изцяло водено от бебето Laughing Ще внимавам за времето за усвояване на "супер желязото".
И аз днес накупих разни елди-мелди, за изкисването също не знаех, изобщо четене трябва и да се развихрям в кухнята, но като не ме бива в готвенето по принцип какво ли ще излезе.
Пробвахме броколи днес, и аз също, че не бях опитвала  Blush. Също и ръжени макарони сварих, попадали ли сте на такива, пише, че съдържат само ръжено брашно, станаха лигави и не бяха удобни за хващане.
За хемоглобина не съм се стреснала, не е много нисък, но Малтофер ни изписаха, давам от дъжд на вятър по 2 капки, но и с тях не се вдигна, а само запек получи детето. И от захранването има такъв ефект newsm78. Не изглежда да гладува, макар че като види храна се настървява милият.

Общи условия

Активация на акаунт