Захранване, водено от бебето - baby-led weaning - VІІІ

• 46 491
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Да питам аз за акото.. колко дълго храната на изхода ще изглежда като на входа? Знам, че при всяко дете е различно, но се чудя моят син нещо усвоява ли от тази храна при положение, че цвета и формата е горе-долу както я е погълнал?  Thinking

Здравей Rachelina, не си първата с подобни притеснения  Crazy Ето тук в често задаваните въпроси има много подробен отговор по темата с цитати от книгата на Рапли и мнение от Стефан Клейнчес (за да не копирам всико и тук, че е дълго):

http://zabliznacite.wordpress.com/2012/10/09/zahranvane-vodeno-ot-bebeto-vaprosi/

Привет на всички новодошли в темичката  Hug

# 586
  • София
Шанти и fata ® ама аз изобщо не съм се шашнала  Wink
Само се чудех колко време ще е такава картинката.. захранвам само от месец, може би малко иизпреварвам събитията Simple Smile
А за царевицата - баткото ми е на 3 и все така несмляна си я изкарва.

# 587
Шанти и fata ® ама аз изобщо не съм се шашнала  Wink
Само се чудех колко време ще е такава картинката.. захранвам само от месец, може би малко иизпреварвам събитията Simple Smile
А за царевицата - баткото ми е на 3 и все така несмляна си я изкарва.

При Вики съдържанието се промени сериозно, когато започна да хапва повече, а именно след година и три месеца  Grinning

# 588
Шанти и fata ® ама аз изобщо не съм се шашнала  Wink

Никай не казва, че си се шашнала, просто всички в началото живо ни е вълнувало това "явление" Crazy След няколко месеца и на "изхода" картинката придобива друг облик и на-вече мирис  Mr. Green

# 589
След няколко месеца и на "изхода" картинката придобива друг облик и на-вече мирис  Mr. Green

O, Да Simple Smile Да похваля моят малък мъж - не само се справяме добре с лъжица сами, ами вече държим да се справяме сами. Днес нахрани и себе си и мен Simple Smile Беше прекрасно Simple Smile Ако можех да се видя за секунда преди година, щях да изкореня всички тревоги, притеснения и страхове за захранването ни Simple Smile ПРекрасно е Simple Smile Благодаря ти fata Simple Smile))

# 590
 Heart Eyes

Блазе ти! Моите се хранеха една друга, до мен не са стигали  Laughing

# 591
Уф, и мен ме храни с лъжицата, не разбирам защо, аз него никога не съм го хранила с лъжица. Може би като вижда, че аз по принцип ям с прибори и мисли, че като му я дам, трябва мен да храни.  Crazy

# 592
Вероятно е част от възприемането на храненето и като игра и експеримент  Simple Smile Просто когато се научат да правят нещо самостоятелно се опитват да го прилагат и с някой друг, поне аз така си го обяснявам, няма нищо общо с това дали са били хранени с лъжица или не.   Peace

# 593
А от кога е добре да предлагам и  течности. Откакто се захранихме бебето ми проявява и голям интерес, когато пием от чаши. Винаги посяга към чашата ми. Предлагам му вода в чашка и успява да отпие, но разбира се се олива. Може би е рано (на 6м и 6д)

# 594
Аз му предложих малко вода на точно тази възраст. По-скоро му бяха интересни чашите, а не съдържанието им Wink. Сега пие смути с оризово мляко, банан и ябълка и много му харесва. Вода предлагам чат-пат, но си я задържа в устата и пуска на струйка след това да се стича Simple Smile. Не пречи да предложиш, а бебенцето да реши дали ще приеме.

# 595
Здравейте,

записвам се отново в темата, най-вече за да черпя идеи, тъй като дойде време да захранвам и второто дете. На 6 м. и половина е, досега съм предложила картоф, банан и тиква, но понеже не седи много стабилно на стола, все още предимно ѝ подавам храната на малки парченца с пръсти.

# 596
Аз вода предлагам от самото начало на захранването. Сега, като изяжда повече, пие повече. Сокове не съм давала.

# 597
  • София
Аз планирам да правя оризови бисквитки, но съм в голма чуденка от какъв ориз може да са. Купила съм пълнозърнесто оризово брашно и био бял ориз басмати. Дайте съвет кое е по-добре? Има ли проблем с пълнозърнестото брашно за стомаха на бебето, защото четох противоречащи си статии по въпроса.

# 598
Аз вода предлагам от самото начало. Много се кефи да държи чашата и да "пие", самата вода я плюе Simple Smile

За ориза-в книгата пишеше да не се дават пълнозърнести продукти (до колкото си спомням), но ако традиционно си ги консумирате сиг. няма да е проблем. Аз си мислех, че ориза трябва да е бял, после прочетох, че всички оризовки са с кафяв ориз, пък се дават масово на захранващите и вече и аз се обърках.

Допълвам си поста: от друга страна едно мнение из форума ме провокира да намеря това: http://everydaylife.globalpost.com/dangers-rice-cereal-infants-4267.html

fata ® , можеш ли да ми обясниш този феномен - първата ни предложена храна бяха броколи, но в момента, в който ги хвана (за розичките) получи позив за повръщане  Laughing В началото се стреснах кога е успял да отхапе нещо и да се задави, но не ги беше доближил до устата си. После започна да се тресе все едно го бие ток  Laughing Определено не му се харесаха, но не знаех, че бебетата могат да "симулират" повръщане  Mr. Green

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 11:19 от Бубу

# 599
Здравейте отново, бихте ли споделили откъде мога да купя артишок, аспержи и батат  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт