151 американски богини на мира и разбирателството

• 45 845
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • The QC to be!!!
Нас никой никога не ни е питал дали ходим на църква, хем живяхме няколко години в байбъл белт-а. Но това е мн. относително, защото зависи с кого се срещаш и на какви теми разговаряш а не къде живееш. Аз забелязах, че са много внимателни по отношение на разговори за религия и политика. Знаят, че това са хот батънс топикс и не се впускат много. Но от чужденци не се и очаква да се вписват в нормите.

Фея, добре си и направила. Но да знаеш само, че линка не е към ФБ,  Wink а към някаква Бг. страница, аз не го пуснах - изчетох само 2та параграфа и ми се  Sick

# 151
Това ми попадна във фейсбук, още не мога да се съвзема  Sick
Дано да има някакви последствия за тази откачалка.

Арестувана е майката, учила две деца да пушат

# 152
Това ми попадна във фейсбук, още не мога да се съвзема  Sick
Дано да има някакви последствия за тази откачалка.

Арестувана е майката, учила две деца да пушат

Zoie, видях, един ден в затвор. Имах предвид по - сериозни последствия. Да й вземат децата за начало, което все още не се е случило.

Нас ни попитаха хора, които не познаваме, на парти на колега от фирмата на мм, негови съседи. Там чухме и репликата "Ние не познаваме хора, които не ходят на църква".

# 153
"Ние не познаваме хора, които не ходят на църква".
мен са ме питали направо в коя църква ходя, вариант ''не ходя'' нямаше.

# 154
мен са ме питали направо в коя църква ходя, вариант ''не ходя'' нямаше.

И мен така директно ме питат. Често висват ченета след отговора (особено в новото ни село), но ху кеърс!  Sunglasses

И понеже ние не сме религиозни решихме да казваме, че сме Prachetters, за да отбием номера Laughing   

Не ви ли питат каква религия е? Къде ви е църквата?  Laughing

# 155
  • USA
Ако кажете, че ходите в православна или българска църква не ви ли оставят на мира?

# 156
  • usa
I don't do the church thing и I am not exactly religious са редовните ми отговори на тези въпроси. обикновено с тях се приключва темата, никой не се е опитвал да задълбочава или да ме агитира.

и да си кажа редовната приказка - октомври е breast cancer awareness month. самопрегледайте се или отидете на лекар ако не сте го правили повече от година. early detection saves lives.

# 157
На нас до момента не ни се е наложило да обясняваме, че сме пратчетисти  Laughing Никой не ни е питал. Когато е ставало дума, то е било в контекста на свободно време през уикенда и сме си признавали доброволно, че не ходим на църква. Разговорът винаги е продължавал без неудобно мълчание или критични забележки/коментари/погледи.

# 158
Ако кажете, че ходите в православна или българска църква не ви ли оставят на мира?
така  казвам. До сега не съм попдала на агитатори, но се сещам за моя приятелка която говорила с баба ливанска православна, та бабата я пита: "ама как съвсем ли не ходиш на църква, даже на Великден? Ох милата, какво ли си преживяла та даже на бог си обърнала гръб.''

# 159
Мен пък никой не ме пита дали ходя на църква. Чувствам се пренебрегната Crossing Arms

# 160
Мен пък никой не ме пита дали ходя на църква. Чувствам се пренебрегната Crossing Arms
  ти си все на еврейски сватби, кой да те пита за църква Grinning и на мен ми се ходи на такава сватба.

# 161
Сега съм в застой. Някакво безбрачие ги е налегнало. Joy

Имах една съседка, младо момиче, която ходеше на църква в неделя, ама то не бяха тоалети, то не бяха широкополи шапки, събираше си другарките от църквата, но нещо  нещата не провървяха и сбирките на религиозна основа бяха прекратени. Laughing Аз разбира се не бях поканена, не искаше да ме приобщава към вярата. Grinning Да ви кажа страдам и до днес от тази зловеща несправедливост. Мерси за разбирането. Grinning

# 162
Цоне, не си сама.. и мен никой не ме е попитал дори.

Но пък имахме сериозен разговор с директорката на градината, след като някой от учителките беше плашила децата с господ.

# 163
Не знам, моята чете Библията самостоятелно.  И сама до стигна до извода за стойността на историите. Нито съм намеквала, нито съм накланяла вените в поскока за или против. Единствено помагах при отговора на някои от въпросите, но то по-скоро беше четене с разбиране отколкото религия. Чувствам се много доволна.

# 164
И аз от пренебрегнатите. Детето при католиците ходи три години и никой не го е еня за спасението ни. Crossing Arms Laughing
В сегашното училище е много шарено и не се празнуват никакви религиозни празници.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 07:00 от benson10

Общи условия

Активация на акаунт