151 американски богини на мира и разбирателството

• 45 804
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Яна, ходих и на курс по кърмене и на оглед на стаите.  Много съм доволна от груповата консултация.  Вместо 10-15 мин насаме с докторката, изкарваме двучасови посещения, където се обменя мнооого информация.

Абе навсякъде си има китки и китки, то е ясно.  И тук като се мъкнахме по изследвания и инсеминации, хич не бях очарована, никой не прие мъката ни присърце, освен личната ми, която реално нищо повече от направление не може да даде.  А в бг на инвитрото се чувствах по-спокойна от всякога.  Не е за генерализиране въпроса, но като се опариш веднъж, после дълго време духаш...

Бенс   Hug

Брей колко маймунки на клона.  Да го раздрусаме да падне някоя   Mr. Green Hug

# 256
Много тежки теми сте подхванали Sad

Моят курс за раждане към болницата беше страхотен! (Жалко, че лекарите не го бяха посещавали, нямаше нищо общо между това, което ни учеха, че е най-добри за нас и това, което всъщност ми се случи).
Аз също препоръчвам добра акушерка и/или дула за болницата. Освен това е добре още от преди раждането да се установят контакти с ЛаЛече, защото предоставят безплатна помощ с кърменето. Иначе телефоните на консултантите на спид дайл.Simple Smile

# 257
В самата болница има консултантки по кърменето, на мен много ми помогнаха. Помагат и на родилката и на бебето.

# 258
Има, да. Не знам сега какво е положението, но преди като те изпишат и на консултантите си плащаш сам и то от джоба, почти нищо не се покриваше от застраховката.
На мен са ми давали безплатен съвет по телефона, но честно казано в 11 вечерта само една от жените от ЛЛЛ ми върна обаждане и ме успокои (което всъщност ми трябваше!).

# 259
Моят курс за раждане към болницата беше страхотен! (Жалко, че лекарите не го бяха посещавали,...
hahaha  Яко!

Атти, както при всичко останало, явно си зависи от застраховката.

# 260
Сигурно зависи, но аз имах две! и то най-добрите в щата по това време. Мисля, че и много други момичета тук бяха споделили същото. Докато си в болницата консултантите са покрити, но като се прибереш вкъщи си плащаш. Може би сега покрай Обамакеър и това да е променено, но аз ако съм на теб бих проверила предварително.

# 261
Благодаря Ати, ще проверя!  Четвъртък съм на консултация и ще питам.

# 262
Bens, аз винаги съм била с РРО и съм ходила при специалисти, но ми прави впечатление, че не им харесва, ако нямаш препоръка или не си изпратен от физишън.

Атти  
Моят курс за раждане към болницата беше страхотен! (Жалко, че лекарите не го бяха посещавали,...
hahaha  Яко!
 Laughing

# 263
Мисля, че обяснението беше, че не е медикъл ситуацията и затова не се покрива. Както например курсовете, аз тях също си ги платих от джоба, сега така ли е?

Най-добре питай застрахователя директно или си прочети полицата, обикновено пише.

# 264
Атти, на мен курсовете са ми безплатни, та предполагам че и ЛЛЛ ще е така.  Нека се включат и другите, при тях как е било.

# 265
За застраховките: deductible - докато достигнем този праг плащаме всичко, след като го достигнем плащаме процент. Сумите се трупат и като достигнем Out of pocket max не плащаме нищо (май само таксите за преглед остават, а може и те да отпадат). Copay - като потребителската такса в БГ. Поне това е при нас.
За здравеопазването  - от моя ограничен опит тук установих, че изследванията се определят от застрахователя. Имах много малко такива докато бях бременна, даже след проведено лечение не повтаряха изследването. Сигурно при много сериозни заболявания е друго. В БГ просто може човек да си позволи сам да си плати изследвания и прегледи колкото иска. Но пък за сериозните неща трябват правилните хора и връзки. Направи ми впечатление, че тук лекар няма да ти даде съвет или да избере вместо теб. Просто ти казва инфото.

А да питам аз за ваксините за бебета и деца - слагали ли сте тази за ротавирус? Не искам да повдигам дискусия за или против ваксините като цяло, но ще се радвам да споделите опит Grinning

# 266
За курсовете не мога да кажа. Но помпата е безплатна.

# 267
Абе толкова ли е задължителна тая помпа?  Други момичета от консултацията направо са пощурели, вече са си купили.  Не трябва ли първо да се види дали ще трябва?  Това съвсем забравих да го питам на класа по кърмене, къде ми беше ума...

Тумби, нас пък ни агитират за уупитг коф.   Rolling Eyes

# 268
Здравейте,

опитах се да потърся дали има такава тема, но не успях да намеря. Много моля за помощ, ако някой е запознат с имотите в Сан Франциско да сподели някакви идеи за това - как да си наемем жилище. Ние сме от 4 месеца в САЩ, в момента живеем в Сан Диего, но мъжът ми си намери по-добре платена работа в Сан Франциско, трябва да започне от 14-ти октомври, а все още сме до никъде с намирането на апартамент. Проблемът е, че нямаме кредитна история все още. Иначе имаме пейстъб от предишния работодател, подписаната оферта с настоящия за над 100К, банкови сметки и въпреки това не ни отговарят от агенциите, само 2 се обадиха, но и от тях нищо.
Много, много моля, ако някой знае някакви начини или познава наемодатели, с които да ни свърже -готови сме да плащаме наем от 2000 до 3100-3200 на месец в зависимост от жилището. Наистина сме в патова ситуация, ако не намерим нещо мъжът ми ще си загуби работата, а сме и с 3 год. дете и не можем да живеем как да е,трябва да е нещо подходящо за дете. Благодаря!

# 269
За помпата - зависи кога смяташ да се върнеш на работа. Според мен можеш да си проучиш каква марка и от къде и на по-късен етап да се вземе, ако е нужно. Не е лошо да погледнеши техники за изтискване на ръка, в случай на инцидентна нужда. Помпа може и да се наеме от болница/клиника, ако е за кратък период от време. Моето бебе се роди недоносено и един месец трябваше да помпам и да дохранвам със шише докато заякне, струваше ми 60$ наем за помпата. Много  е хубаво, че сега и помпите се покриват, може би и с консултантите е така.

Общи условия

Активация на акаунт