151 американски богини на мира и разбирателството

• 45 798
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
На мен не ми е покрита помпата по дефолт.  АКО при изписването от болницата имаме нужда, тогава ще ни предложат варианти.

# 271
На мен не ми е покрита помпата по дефолт.  АКО при изписването от болницата имаме нужда, тогава ще ни предложат варианти.
[/quote

Да си изкажа и аз мнението за помпата, че ми беше страшно полезна. Аз родих в 4 сутринта, в късния следобед така се бях наляла с мляко  Shocked, почнаха да ми се образуват бучки, а бебето сучеше по три лъжички на час. Без изцеждането щях да си докарам проблеми на главата със сигурност и добре, че имах помпа, защото в бг по болниците нямат. През нощта съм се будила от болки в гърдите, пък бебето спи.

На ръка не успях да се науча да се изцеждам, иначе и това е вариант.

Да благодаря на всички: предложиха ми работата, утре трябва да се обадя сутринта и да им кажа. Мътим го с мм, че нали ми е първото интервю, няма бенефитс... Мислим да започвам, пък ако искам, да продължа да търся нещо по - добро.

Раздялата със семейството ми е болна тема на мен, ние сме си близки, липсваме си много.

Агентката май никаква я няма напоследък?

# 272
аз носех  birth plan-a. Колко наивна съм била!  Laughing

Що? Към моя план се отнесоха много сериозно. А аз имах доста изисквания, които дори не им допадаха (и в двете болници). Дискутирахме, много ясно, но тези дискусии ги започнах аз, още при първите консултации и до края успях да ги убедя, че не съм бременна, която иска домашно раждане в болница. Simple Smile

# 273
Джейн, честито за успешно миналото интервю. Аз бих започнала работа, за да имам опит на американска земя, но и не бих спряла да търся по-добра позиция.

Поради незнание си купих навремето помпа и си я платих като поп. Чак сега разбирам, че е можело да я прекарам през застраховката...  Embarassed

# 274
Мен ме гледаха с насмешка, чак като ми дадоха да подпиша хартийката, ще при усложнения режат, чак тогава ми стана ясно за какво иде реч. Моят план за раждане беше разбит. Но те също трябва да се застраховат, та ги разбирам.

Джейн, честито!

# 275
Джейн, честито!  Както и другите са те посъветвали, започни заради опита, пък продължавай да търсиш!

# 276
Мерси, момичета Simple Smile Ще приема работата утре, надявам се само да не пропадне, защото ще поискам 2 дни холодей за ноември, че всичко ни е букнато вече за СФ. Много съм ентусиазирана. С изключение на майчинството си работя от 16 годишна и ми липсва. Пък и събирам пари за един тон щуротии Simple Smile

# 277
Джейн, не би трябвало да е проблем, ако го кажеш по време на преговорите, а те ще са приключили в момента, в който приемеш. Като се обадиш, питай дали ще позволят тези два дни - дай конкретни дати и не се извинявай, нито се чувствай виновна. Като кажат, че е ОК, кажи, че приемаш.

# 278
Абе толкова ли е задължителна тая помпа?  Други момичета от консултацията направо са пощурели, вече са си купили.  Не трябва ли първо да се види дали ще трябва?  Това съвсем забравих да го питам на класа по кърмене, къде ми беше ума...

Тумби, нас пък ни агитират за уупитг коф.   Rolling Eyes

Ако имаш право на безплатна помпа си вземи. Помага да имаш. От болницата ми дадоха някакво подобие на помпа и то свърши работа в най-критичния момент.

Ваксината я сложих. До последно се чудих. Педито беше да я сложа след раждането, но следящият бременността искаше преди.

# 279
Благодаря за отговорите за застраховките, една стъпка по-близо съм към изясняването, но добре, че попитах, че съвсем различно ги интерпретирах тези термини в главата си.

За помпа - на мен ми трябваше, по описаните от Джейн причини. Мишо в началото само спеше, а аз на третия ден вече приличах на Памела Андерсън в гърдите. В бг болниците няма. Аз си бях купила евтина, ММ ми я донесе и те само ми я стерилизираха. Също и крема за зърна ми вършеше чудесна работа, но аз си купувах някакъв за 3-4 лева от ДМ, вместо Лансинох за не знам каква цифра.

За ваксинациите - за ротавирус не съм слагала, че в Бг не се покриваше от здравната каса, а личната такава цена каза, че ми се подкосиха краката. Докато се чудихме какво да правим, то пък мина времето, в което се слага, ама и това не ни го обясни докторката, че имало нещо като краен срок. Та ще видим дали не сме сгрешили, дано не сме  Praynig Praynig Praynig

Всички консултации за кърмене в БГ са безплатни. Мислех, че навсякъде е така...  newsm78

# 280
А да питам аз за ваксините за бебета и деца - слагали ли сте тази за ротавирус? Не искам да повдигам дискусия за или против ваксините като цяло, но ще се радвам да споделите опит Grinning
На нас вече 2 пъти ни слагаха ваксина за ротавирус, по скоро я капаха в устата, защото е орален прием. Бебко е на 7 месеца.

# 281
  • The QC to be!!!
Джейн  Peace честито!

Не зн. дали тези ваксини за рота вируса работят, но знам, че този вируст е тотъл отврат.  Sick 2 пъти го карах мин. год и не щЪ да чуя за този ужас!

# 282
Джейн, поздравления и от мен!

# 283
  • Чикаго / София
Джейн поздравления и от мен!

Ще ти е от полза опита. Мисля, че не биха направили проблем за двата дни почивка през Ноември. Все пак всичко ви е букнато вече. Обикновено проявяват разбирае в такива случаи.

Фея дано бързо го викнат обратно на работа твоя мъж. Предполагам колко ви е притеснено така.

# 284
  • USA
Джейн, честито!

Имам въпрос към момичетата, които имаха киселини. Много ми се раздразни хранопровода от повръщането, снощи направо ми изгори всичко. Знаете ли как да ми заздравее по-бързо, нещо домашно.

Общи условия

Активация на акаунт