151 американски богини на мира и разбирателството

• 45 821
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
О, Мишки, нямам никакво съмнение, че за добро ми го казва. Колкото и да й е мъчно, че само се чуваме по веднъж - два пъти седмично, пак за нас мисли.

Голяма и красива сила е родителската обич. Така се радвам, че и ти я изживяваш!  Hug

# 241
Скрит текст:
За последните три месеца починаха две семейни приятелки, съученички на родителите ми. Едва навършили 60 години, и двете от рак, и двете без никой от лекарите им изобщо да се ангажира да търси лечение, начин, варианти. Просто ги оставили сами да си търсят как да се лекуват. На едната, като последна гавра, ѝ казали какво лечение може да ѝ помогне в чужбина, чак когато вече била толкова зле, че нямало смисъл. Образовани, запазени, с финансови възможности жени на по 60. Ужасена съм. Изобщо не си давах сметка за какво става въпрос. Баба беше на 67, когато почина и лекарите ѝ се държаха с нея като с малко дете и обсъждаха лечението с майка ми, вместо с нея, но това беше преди почти 20 години и все си мислех, че нещата са се променили оттогава. Направо все едно някой ми дръпна килима изпод краката.

# 242
Ох, Яна... Както казват, "да не дава господ" да влезеш в българска болница. Това, което разказваш е кошмарно. Моят последен досег с българското здравеопазване беше преди почти 8 години. Още изтръпвам, като си спомня.

# 243
Моето мнение за бг здравеопазването го знаете от край време, но сестра ми започна работа в бг болница и нещата се оказаха в пъти по-зле отколкото съм си представяла.

Бейби, ще пробва от твоите предложения. Мерси за информацията. Hug

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 07:16 от benson10

# 244
Бенс, напълно разбирам сестра ти и й съчувствам. Кумът ми, изключителен ерудит и диагностик, точно затова отказа да работи по специалността си. Изостави българското здраве(не)опазване и си направи софтуерна фирма.

И до ден днешен обаче той е най-добрият доктор-медик, когото познавам. Не е спрял да практикува, защото до него се допитват всичките му роднини, приятели, познати и техните роднини, приятели и познати. Съветва ги и ги лекува напълно безкористно. Нещо като български д-р Пол Фармър.

На това отгоре прави един от най-социално, политически, икономически и интелектуано заредените блогове в БГ.

# 245
Фей,  Hug Hug Hug. Моята мама казва "Ако не те обичах щях да ти кажа да се върнеш..."

Има и добри медици и специалисти на добра цена в БГ.
Скрит текст:
Аз съм ви казвала мисля, че по време на химио на брат ми му преливаха кръв заради ниския хемоглобин. Един ден снаха ми го закара да влеят още, че не се е чувствал добре. Сестрата в негово присъствие й беше казала "к'во го влачиш, не виждаш ли, че свършва"

Яна  Hug Мишки  Hug

# 246
Леле Ванх   ooooh!

Скрит текст:
При татко всичко тръгна от един никакъв обрив.  Цяла седмица му наливаха системи без да му направят необходимите кръвни изследвания.  Снаха ми е химик в същата болница, каза им да му пуснат това и това, те я изритаха като мръсно коте, да не се бъркала.  Накрая го изписаха с леко потушени симптоми и пак без изследвания.  След няколко дни като се влоши, нито една болница не го прие, не бил за тях, не го искали.  Приеха го вече когато беше с полиорганна недостатъчност и никой не можеше да му помогне.

Ох как ме разплакаха без причина сега от болницата.  Преди няколко седмици се записах за днес за клас за раждане.  Обаждат се, че са ме записали за грешния клас, трябвало наново да ме запишат, като следващия свободен е за ноември, за термина ми?!?!  И няма и няма, не можело никъде да ме вмъкне, класовете били пълни.  След 5 мин спор по тел се съгласявам да ме запишат, пък каквото стане.  Айде, вика, ще се видим другата седмица.  Ама как другата седмица, досега ми обяснявате, че е за ноември?!   Crossing Arms

Пфуу, гати и понеделника.  И ММ е на дежурство.  Направо да удари едно вино от яд човек!   Crossing Arms

# 247
Мишки, що се тормозиш? И без тоя клас ще можеш да родиш спокойно. Само добър акушер/акушерка ти трябва, за да ти води раждането. Аз, ако сега бях първескиня, по-скоро бих се записала на курс по кърмене.

# 248
Фея, ходих на клас за кърмене, много ми беше интересно и полезно.  Ядосах се, защото все едно да спориш с радиото.  Искам да получа инфо от първа ръка от хората, които работят в моята болница, не искам да чета и гледам в интернет, че кой знае на какво ще попадна.  Записала съм се преди три седмици, тя ми разправя, че класовете са пълни.  Глупости!  На класа за кърмене имаше по два свободни стола между всички момичета.  Прожектират на огромен екран, какво им пречи ако понапълнят стаите?  С момичетата от консултацията беше същата драма, следящата док ще се намесва, че те пък са с термин 10 дни преди мен и им предлагат клас около моя термин.  Е бива ли такива безумици?

Надух ви главите днес   Mr. Green  Отивам да пия една студена вода.

# 249
Има лекари и лекари. Миналата есен брат ми беше 2 седмици в реанимация. Обргижваха го, гледаха го, и нито са поискали , нито приеха пари.

# 250
Леле  Ванх, то бива дебелочие и липса на такт. ooooh!

Аз съм в потрес и от тукашните доктори. Два радиологисти потвърждават мой здравословен проблем, а личната ми казва ама нищо ти няма, добре са ти резултатите, като аз с очите си видях, че хич не са добре. Направо се предадох да се занимавам с нея.

А на какъв детски зъболекар ходихме преди две седмици, как не я удуших и запазих самообладание докато се опитват да отворят насила устата на София. То бива агресивни методи, ама малко от малко да се съобразяват с пациентите си. И един от най-любимите аргументи беше "Отвори си устата, защото много хора чакат да влезнат".  Shocked  После ми обясниха, че съм загубила войната, и трябва да си подбирам битките и т. н. и т н.

# 251
Ох, само здраве да има...другото е без значение!

Цонне, големи страхотии съм чувала за детските зъболекари тук. Досега нямам опит, дано не ми се налага. Г. отиде на зъболекар с баща си и от кабинета ми се обадиха да ме питат дали може да снимат зъба от който се оплаква, защото видимо му няма нищо. Запомнили са ме  Laughing

# 252
Мишки, за раждането на мен ми беше много по-полезно посещението на самата болница, отколкото курсовете към нея. На курсовете цялата идея беше да ни обяснят, че ако искаме всички да сме живи и здрави накрая, трябва да си слушаме лекарите (не се шегувам, имахме специално упражнение точно с такава цел). Виж курсове за кърмене дали имат, както е казала Фея, и провери дали можеш да отидеш да разгледаш на място родилното - при нас записват за турове предварително. Несравнимо по-информативно се оказа това от курсовете.

Аз още не съм се престрашила да заведа Калина на детски зъболекар. Водили сме я веднъж при моята зъботехничка, която е златна - нашето чудо опищя квартала, а жената изобщо не я докосна. Добре поне, че успя да ѝ погледне зъбите докато пищи и да каже, че няма за какво да се притесняваме още... Сега я чакаме да порасне.  Laughing

За разликата в здравеопазването - на мен ми е мъчно, че ето тези две жени, още далеч от преклонна възраст, ги отписаха там ей така, а тук съседите ми, на 84 и 85 години, живеят втори и трети живот. Мъжът два пъти успешно се възстанови от рак, жената това лято я върнаха буквално от оня свят, след като направи сърдечни проблеми след смяна на тазобедрени стави. Цял месец в реанимация, проблем след проблем, собственото ѝ семейство се беше примирило, че няма надежда - лекарите ѝ не се примириха. И оцеля, подариха ѝ още няколко години. А тези жени, само на 60 - край, няма смисъл, минал е гаранционният срок...

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 23:17 от ianajar

# 253
Ние личен лекар нямаме, нашата застраховка не изисква такъв, директно на специалист ходим. Може би за това нямам оплаквания (с леки изключения).

Мишки, Hug

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 07:19 от benson10

# 254
Мишки, аз не си спомням да съм ходила на курсове, но май ходихме на оглед в болницата, при което аз носех  birth plan-a. Колко наивна съм била!  Laughing

Единствения лекар, който ми допадна като житейска философия беше гинекологът. Той каза, всичко е природа, каквото е трябвало да се свърши е свършено, аз ще поема бебето като дойде време.  Laughing Спомням си моя спонтанен аборт и разбрах колко са безсилни.

Общи условия

Активация на акаунт