151 американски богини на мира и разбирателството

• 45 826
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • WA, USA
Jane, успех на интервюто! Не бих се впечатлявала много, макар че в началото и аз много им се връзвах и наистина си мислех че имам ужасен акцент. Това беше и основната причина да не си приравня дипломите от бг и да кандидатствам за лиценза си по-рано, мислех си че никой няма да дойде при терапевт с такъв акцент.  Crazy Имала съм двама точно клиенти (един път детето и един път майката), които поискаха да ги прехвърля на друг терапевт че не ме разбирали, това за повече от 4 години работа. Забелязала съм че имигранти и байлингуъл ме разбират много добре, както и аз тях - явно като знаеш и друг език освен английски слухът ти е по-добър.
В началото като дойдохме и работех в хотел на рецепцията и там се научих че колко по на юг живеят, толкова по-трудно ме разбираха.
Горе главата! Америка е шарена Simple Smile

# 226
"кафето или ли да е или лаваца".  Mr. Green
Laughing едно към едно случка в Бг. с ММ,  той мига на прцали и продължава да се чуди или какво? Joy Той още си я разказва случката, ще му кажа че не сам.

# 227
И мен ме карат да повтарям, предимно непознати. Хората, които ни познават - приятели, колеги - ни свикват на акцента. Понякога и аз се засрамвам като ме карат да повтарям, но общо-взето не си го слагам на сърце. Не мисля, че ми е нужно да постигам безкацентен английски.

tall latte и на мен ми е трудно да кажа и не са ме разбирали в Старбъкс.

# 228
Джейн, първо да ти пожелая успех на интервюто.

За акцента и повтарянето. В Старбъкс неизменно ме карат да повтарям, независимо какво поръчвам. Много е шумно там, затова.

Аз също имам лек славянски акцент, но хората го намират за очарователен. Случвало ми се е даже да ми казват, че звучи секси. Във всеки случай, когато съм се извинявала за акцента си или за това, че съм окепазила някоя дума, винаги са ме умолявали да не се опитвам да променям произношението си.

Има словосъчетания, които все още не мога да произнеса правилно от раз. Езикът ми винаги се оплита, когато трябва да кажа Емпайър стейт билдинг. Винаги казвам "стелт", освен ако не положа извънредни усилия  Laughing

Цонне, не познаваш мъжа ми, затова. Акцентът му е страховит, независимо колко съм се опитвала да помагам.

ММ още е фърлоунат. Ужасно се дразня.

# 229
Аз искам да плащам директно на доктора и да няма застрахователи, които да им казват, какво да предпишат като лекарство или изследване.

Мишки, моето секцио плюс малкия в NICU за седмица наближаваше 70 хил. Като събмитнаха клейма Сигна го отхвърли, втория път беше 6 хиляди по- малко. Сигна покри 80%, ние платихме 20%.

Тумбалинка, ако и двамата имате дентал застраховки, доколкото знам зъболекарите взимат и двете, за да покрият максимално. При медикал е други, взимат тази, която покрива повече. Попитай.

Джейн, преди 5 години като започнах в компанията, в която работя ми се налагаше да вдигам телефона. Един клиент ми каза "мога ли да говоря с някой, който няма акцент и говори инглиш". За мое щастие шефа ми беше зад гърба. Сложих на холд любезника и казах на шефа, какво иска. Той се усмихна и каза- кажи му, че всички сме с акцен и няма избор, да избере. Така и направих, разбра всичко, че и благодари накрая... Успех на интервюто!
Моят мъж и Г. май- много ми се смеят на thaw, звучало като throw  Laughing. Всеки път като кажа- Извади от фризера да се размрази и Г.- къде в кофата ли, мами  Mr. Green

# 230
Понеже миналата седмица (май? вече губя представа за времето) се видяхме с Джейн и Кейти на живо, да кажа, че Кейти е бонбон, а Джейн изглежда точно на 16. Ако не те вземат на работа, това няма нищо общо с акцента ти, който си е съвсем нормален, по-скоро е вероятно да решат, че ги лъжеш на колко си години  Laughing  Тук 25-годишните в твоя район изглеждат и се обличат обикновено  така.

По вода да мине!

# 231
Джейн, на мен също американци са ми казвали, че много от хората обичат акценти.  Разбира се, не всички са толерантни.  ММ трудно напредва с английския, има по-изразен акцент и не веднъж е усещал кофти отношение, но има всякакви хора.  А и кой няма акцент?  Тук на юг с такива хора се срещам, че чак имам нужда от субтитри, за да разбера какво говорят.   Laughing  Успех на интервюто!   Hug

Ванх, браво на шефа ти!

За цезаровото питах, това е била сметката само на майката.  Двете бебета са получили индивидуални сметки за престоя си докато натрупат грамчета.  Три отделни дедактибъла е трябвало да платят.

Оркид, когато получиш бил от болница, ти плащаш част от нея, в зависимост от вида застраховка.  Именно твоята част се казва дедактибъл.  Копей е сумата, която плащаш когато ходиш на прегледи и плащаш на място преди прегледа.  Аут оф покет означава, че сам плащаш, застраховката не покрива.
Ако нещо бъркам, моля да бъда поправена.

Фея, при нас извикаха част от форлоунатите служители на работа от днес.  По новините чух одеве, че ще им платят и за загубеното време (бак-пей?).  Тъкмо ставах от сън, не помня думата.  Дано и при него се раздвижат нещата скоро!   Hug

И при нас се усети есента.  Вчера още на обяд започна да пада температурата, снощи с две одеала сме се завивали.  Днес съм с на ММ долнището на анцуга, че имам само летни роклички за тези габарити. Ластика ми се качва точно над шкембака, голям кеф.   Laughing

# 232
А дано, Мишки! Че много гадно така...

За пореден път се убеждавам, че има смисъл от това да следя българските новини.

Скрит текст:
Покрай племенника ми съм пропуснала доста новинарски емисии и не съм обяснила на майка ми, че при нас всичко е наред и няма природни катаклизми. На което тя, чула-недочула, решила, че сме наводнени и си докарала поредната аритмия - обясни ми как объркала (окръг) Колумбия с Калифорния, а всъщност големите наводнения бяха в Колорадо. Да не говорим, че ние живеем на близо 100 мили от DC... Душата, как ми плака по телефона... Май ще трябва да й звъня след всяко съобщение по БГ новини за пожари, наводнения, ветрища, снежища и пр в САЩ.

Остаряват родителите ни, милите... В такива моменти ми е направо болно, че не съм до нея, да я прегърна и да я успокоя...

# 233
Фейо   Hug

# 234
  • The QC to be!!!
Джейн, късмет за утре! Моят акцент след първите 2 години там изчезна, но по късно се промени като се преместихме по на юг.  Crazy От янки стана на ред-нек  Blush, сега пак си е янки.  Grinning Та... това е нещо над което може да се работи и не се къхари. Повтаряй и няма страшно. А ако знаете аз какъв хард тайм имам като трябва да слушам финиш/индиян/спаниш/японски акцент... направо ме е срам като трябва да помоля някой да потрети... Та Джейн, както и теб ти е неудобно, така и на другата страна.

Фея  spoko
Скрит текст:
Познато... само за туй сме тук в ЕС, а не толкова далеч през голямата локва; всъщтност... заради по лошо се върнахме, та преди всички да са си заминали да можем повече време да сме с тях и по-често  Cry

Мишки, избрахте ли име?  Grinning

То и аз не зн. какво значи това "или"  Blush  newsm78

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 20:54 от Baby*

# 235
Бейби, избрахме.  ММ смело му говори на име, аз още му казвам "малчо".   Blush  Да се роди живо и здраво, ще се престраша и ще докладвам.   Heart Eyes

Много е тежко това с разстоянията.  Трябва да си малко философ и перде, за да става номера.  Емиграцията не е за всеки...  Майка всеки ден ми пъшка по скайпа как не можела да ме пипне, аз само я строявам, но като станем родители и нашето мислене ще се промени.   Peace

# 236
Много трудно ми е да разбирам корейци и индийци. Право в очите гледам, а ако говоря по телефон затварям моите за пълна концентрация.
Мен не карат да повтарям half в заведението до офиса. Тя го произнася "хеф"  Simple Smile

# 237
  • The QC to be!!!
Миши, и ние така, само строявахме... но след като загубиш един родител, тогава осъзнаваш, че се появява една много голяма дупка и почваш да се обвиняваш за празнината и...  Cry  ... Мой познат понеже и той така като теб викаше на бебето бебо докато не се роди, и след това, продължи да си му вика бебо до към 6 месеца... трудно свикна да му казва на име.  Crazy

Между другото... сетих се за нещо друго свързано с имената на бебетата... на скоро разбрах, че мюсолманите (не зн дали правилно я спелнах тази дума) не давали име и не го казвали до 7 дни след като бебето е родено... Толкова съм боса по различните обичай на различните религий, че чак ме е срам по нявга.

# 238
Права си, Мишки, трябва да си малко философ и перде. Майка ми ме заклева да не се прибираме
Скрит текст:
- ужасно било станало в БГ, само сме щяли да се охарчим и да се подтискаме. Много искала да ни види, особено децата, ама "моля те, моля те, обещай ми да не идвате. И да като си отида, пак не искам да идвате за погребения и панихиди. Моля те, моля те, обещай ми!"

Толкова сърдечен и топъл човек е таз жена! Голям късмет имам, че е точно моя майка...  Heart Eyes

# 239
Бейби, татко почина внезапно този януари.  Имах огромното щастие да съм си в бг за няколко месеца, докато ММ беше на мисия, та имахме малко време да понаваксаме.  Именно той беше причината да пускам за лотарията, той ми напомняше всяка година, че е време.  След като спечелихме, той ни е повтарял многократно, че нямаме място в бг, та и това си ме крепи.  А и ние не ходим по чужбината, за да ни е "кеф", а го правим в името на бъдещото поколение, не е ли така?

Скрит текст:
За обвинението те разбирам, но в нашия случай не мога аз да се обвинявам, че бг здравна система не можаха да разберат в продължение на няколко дни какво му има и болниците да ти казват в очите, че не го "искат", накрая ни изнудиха и аутопсия да направят, белким разберат причината, после и в репорта нищо не написаха, не можахме и да ги накараме да го разчетат, трябваше връзки да търсим.  Не искам и да си помислям повече за бг, само ще се мъча да измъкна майка ми и брат ми от там или ще помагам с каквото мога и това е.  Извинявам се за отклонението...

Фея, ужасно е, наистина!  Ние сме от 6 години тук, сега за първи път имах време да постоя и да видя нещата като жител там, не като гост.  Грозно, грозно е всичко, нечовешко.  И отношение и всичко.  Послушай майка ти, тя за добро ти го казва.

Общи условия

Активация на акаунт