151 американски богини на мира и разбирателството

• 45 827
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Възможно е. Даже е малка. Моята беше доста по-голяма.  Но повечето от нея се водеше Misc. После доста намаля, заради In Network provider. А и си достигнах out of pocket max. Та накрая беше прилично.

# 211
 ooooh! Направо онемявам, какви са тези суми? Дано на никой не се налага да се плащат целите!

# 212
Доколкото си спомням Позната в МА беше получила бил за 25 хил за цезарово с близнаци, за щастие дедактибъла им беше малък. Възможно ли е да не съм разбрала сумата правилно? Или пък да е било заедно с грижите за бебетата за около седмица?   newsm78  На фона на сумите, които споменавате, нейната звучи нереално много.

Съвсем реално си звучи. Моите цезарови бяха по 35 хиляди, с по едно бебе и по 72 часа престой в болницата, без никакви усложнения, без неонатално отделение и прочие. Само таксата за ползването на операционната - без консумативи, хирург и прочие, беше 12 хиляди.

Добре, че ни е малък дедъктибълът, макар че за второто все пак платихме почти 2000 накрая, че промениха условията на застраховката. Най-любимата ми формулировка: "Покриваме 90% от стойността, която ние сметнем за подходяща за съответната процедура". Трябва по едно гадателско кълбо да ни дават заедно с описанието на бенефитите...

# 213
Трябва по едно гадателско кълбо да ни дават заедно с описанието на бенефитите...

Crazy  Щуро и за съжаление толкова вярно   Tired

# 214
Трябва по едно гадателско кълбо да ни дават заедно с описанието на бенефитите...

Съгласна. Гледам си последните изследвания. От докторския офис са поискали $1280, от иншурънса са им дали $480. Моят копеймът е 0.   Интересно, кой покрива разликата, и след като имат договорени цени....как така искат няколко пъти повече.

# 215

Съгласна. Гледам си последните изследвания. От докторския офис са поискали $1280, от иншурънса са им дали $480. Моят копеймът е 0.   Интересно, кой покрива разликата, и след като имат договорени цени....как така искат няколко пъти повече.

Никой не я покрива. Остава неясно защо, след като има договорени цени, от докторския офис продължават да искат няколко пъти повече от договорената цена. Предполагам, че има нужда да се прави така, но си остава тайна на индустрията.

На мен преди няколко седмици ми се случи да видя сметка, изплатена на 100% от застрахователя. Бях в спешния център на нашата болница и сметката беше 1018 долара. Иншурънс плати 1017. Брей.

# 216
Аз ще ви разсея малко от осигуровките и ще си помрънкам.

Доста пъти ми се случва вече да ме молят да повтарям нещо, което смятам, че съм казала ясно. Прости неща - имате ли го този панталон в друг цвят, може ли водата да е без лед. Хората забелязват, че имам акцент, това си е естествено. Обаче като ме кара един и същи човек да се повтарям по няколко пъти, започвам да се чувствам много тъпа. Работих с английски език, с американски клиенти, 2 години, без никой да се оплаче, че не ме разбира. Тук като кажа can I have the bill вместо can i have the check ме гледат като паднала от луната. Никога не ми се е случвало и в разговор с познати - може би са по толерантни, напъват се повече да ме разберат, знам ли. Винаги съм имала самочувствието, че говоря английски добре - достатъчно добре да работя и уча на този език и да се омъжа за човек, който друг език не говори.

Днес ми се случи пак, в магазин за дрехи (аз казвам i want to see how high the waist is, продавачката отговаря they're very short (къси панталони)), после в старбъкс (какво не му произнасям добре на tall latte не стана ясно), а утре ми предстои първото интервю за работа и страшно съм се депресирала. Чудно ми е някой дали е имал такъв проблем в началото, с времето намаляли ли са подобни случки  Tired

# 217
Аз имам ужасен акцент, още не съм срещала славянин с такъв зловещ акцент като моя, при което ми хареса една фраза от един мюзикъл и реших да я ползвам.
  I do not know what is thicker, my accent or my head. Mr. Green

Като цяло ме разбират, ако ли  не повтарям .
Можеше да обясниш, че това е онова тънкото и да покажеш. Може да не знае жената, то тук по тези ширини не е особено модерно да имаш waist. Laughing

Латето  сигурно му е първи ден на работа. Мокафрокафрапучино. Crazy

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 06:48 от Цонна

# 218
тук по тези ширини не е особено модерно да имаш waist. Laughing

Това влиза в колекцията ми!  Mr. Green Абсолютно вярно. Имам чувството, че кройките на едни и същи магазини за Юга са други - без талия.

Джейн, не си го слагай.  Hug Причините могат да са безкрайни, от разсеяна и отегчена продавачка, до новобранец Лате, както ти е писала Цонка.
Успех на интервюто!  fingerscrossed

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 07:17 от Solley.

# 219
Джейн, на някои хора просто им е по-трудно да разбират дори леки акценти. На мъжа ми жители от същия щат, в който е израсъл са му коментирали 'акцента' и викали А?
Честно, ми не се притеснявам много. Направила съм си труда да науча прилично езика, старая се, усъвършенствам го постоянно, но това е положението няма как да говоря кристално от ден 1ви, и няма как всички да ме разбират перфектно (или чуват, щото някои просто недочуват). Повтарям по-внимателно, перефразирам, а ако стане неудобна ситуацията пускам някоя шега за английския си (тази на Цонето е много хубава).  Разчупва момента, на тях им става малко неудобно вместо на теб и минава всичко. Не се фиксирай върху проблема и няма да ти прави толкова впечатление. Палци за интервюто. На американците им прави често добро впечатление когато някои е положил усилие да научи езика и се старае, вмъкнеш ли някоя лека не-драматична забележка с извинителна усмивка застават на твоя страна(изказвам се авторитарно обобщаващо понеже познавам целия ам народ, да).

# 220
Чакайте да ви пусна шегата да я чуете: : Mr. Green

http://m.youtube.com/watch?v=Qy6wo2wpT2k

# 221
Моята любима свекърва до ден днешен като говори с мен (или друг с акцент) неосъзнато is mouthing the words  Laughing Heart Eyes Тя е първа да си признае, че е много зле с езиците и явно и е трудно да разбира акценти. Въобще не влияе на взаимоотношенията ни, даже се смеем заедно над това.
Представям си обаче непознат чужденец в какви филми може да се вкара като говори с нея.  Crazy Laughing

Джейн, успех на интервюта утре, не го мисли акцента.

# 222
  • USA
Джейн, успех на интервюто! От много отдавна не се вълнувам от акцента си. Всъщност, откакто разбрах, че тук обичат акценти. БГ акцент е разбираем, не е като френския например. Няма защо човек да се взира много в това, освен ако не реши сериозно да работи върху него.
Bill казват на банкнотите, не са свикнали с израза, не с акцента ти. Simple Smile За уейста също не са те разбрали. Виж, за латето не мога да кажа. Аз също гледах странно като ме питаха за пръв път "soup or salad", но и в БГ гледах странно като ме питаха "кафето или ли да е или лаваца".  Mr. Green

# 223
Джейн, не се знае с какъв акцент може да е интервюиращият.
И аз един ден карах колега руснак да повтори няколко пъти какво ме пита. Мислех си, че ми говори на руски  Grinning.

# 224
Джейн, успех и от мен!

За английския -  и на мен ми се наложи да уча разни нови изрази тука, след като установих, че моите учебникарски бритиш инглиш не вървят изобщо. Ама и американците са си лицемери де - като искат да ми продадат нещо и веднага пускат лафа"аууу изобщо не мога да позная, че сте тука само от една година, звучите като да сте прекарали в Америка поне 15", ама като искам да ме вземат за продавачка и не ме искат Simple Smile
За старбъкс - в този, в който аз ходя обикновенно е ужасно шумно, нали са се накачулили поне 50 човека на интернета, та най-вероятно не са те чули, асобенно ако ти е по-деликатен гласа. Аз редовно викам, за да ме чуят, хем не съм от тихо говорящите.

За застраховките - май си играят на надлъгване, аз ще му поискам толкова, пък да видим колко ще даде. Много странна практика... И малко засрамено да попитам какво е дедъктибъл, че четох, четох, ама не мога да го проумея. И каква е разликата между копей и аут ъф покет? Embarassed Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт