151 американски богини на мира и разбирателството

• 46 062
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Хиър, защо трябва да си рууд когато може да си найс.

Да, това е добър въпрос. Сигурно на следния тийм мийтинг ще се извиня и ще обясня, че от три мийтинга насам не мога да си кажа изречението.

П. С. За борната киселина, отиваш в руска аптека, или ми се обаждаш и аз намирам бурканчето с препарата, защото не вярвам някой да ти продаде такова чудо в чейн фармаси. Хлебарките не са тъпи, трябва да ги излъжеш, смесва се с какао, за да им мирише на приятно, не знам дали се слага захар, но мога да попитам, ако имаш мерак да пробваш.

Аз имам у дома борик асид за хлебарки, продава се. Страх ме е че, ще дойдат повече, ако наръся какао. Искам случайно заблудените да измират без да ги виждам. Посибъл?

# 121
Аз имам рецепта за хлебарки с боракс.
  Смесват се 1 картоф добре сварен, 1 яйце, 1 с.л. захар, 2 сл. боракс на прах

Прави се топчета и се разпръскват 9 вкл из шкафовете). действа без отказно и на бг и на американски хлебарки  Laughing

# 122
Клер, примиума ли е по- висок, кавъриджа лош или високи дидактибълс?

Амиии, и трите  Tired. Плащаме повече примиъм, получаваме по-лоша услуга, но най-бруталната разлика ни е в дидактибълс. В момента ни е $5000 за ин-нетуърк и $10000 за аут ъф нетуърк. Новата отчетна година ни започва на всеки първи октомври и съответно миналата година промениха застраховката точно преди раждането и направо студен душ ме обля. Накрая, разбира се си платихме всичко от джоба  Tired . Много зле ни се отрази на нас обамакеър, надявам се, че има и хора, които "намазват", но аз лично познавам само попарени...
Иска ми се, ако може, да спрем въобще да плащаме за иншуранс, защото ние реално не я ползваме, но с 2 диви момчета у дома не смея, всичко се случва, един счупен крак, недай си боже, би ни излязал бая солено без иншуранс, за по-сложни неща да не говорим. Ей т'ва най-много ме дразни, държат ни в страх и плащаме от страх, заради надутите им цени  Crossing Arms .

Цонке, много ти е сложна дилемата, не знам как бих постъпила на твое място, успех ти желая!

# 123
Клер, не можете ли да идете на insurance marketplace и да си намерите нормален план без дедъктибъл? В Тексас има ли маркетплейс?

# 124
Този дедуктъбъл не е ли ужасно висок. По спомени нашия е $500 на човек

# 125
# 126
Ние май ще сме от печелившите от Обамакеър. Просто сега нямаме иншурънс (само детето има от социалните), а след това ще имаме, ама да видим колко ще плащаме. Аз не съм много запозната в дълбочина как ще работи този акт, но ние избягахме от  това безкрайно плащане, без да ползваме в България и сега пак на такова се натрисаме, даже с по-големи сметки. Ама дано е за добро!

И аз имам терзания подобни на Цонините! Тука няколко човека ме навиват да съм се пробвала да намеря работа в Макдоналдс. Аз мислих, мислих, ама не мога да продавам тези неща на децата ooooh! При мен, само финансовия фактор е в графа "пропуснати ползи"

И да ви споделя от какво се възмутих наскоро. Тука имам една съседка от Китай, разхождаме децата заедно и си приказваме редовно. Та тя всеки пък като се заприказваме нещо за родното място и все вика, че било мръсно и затова не искали да живеят там. Обаче като се заговорихме и ми каза, че не изхвърляла разделно боклука, защото нямала място. Не знам защо, ама много навътре го взех! Значи Китай и е мръсен и не иска да живее там, пък тука не си прави малко усилие, което наистина е малко, да запази средата мааалко по-чиста. Знам, че то си е въпрос на избор, ама все пак нали в тази среда ще растат и живеят децата ни Sad Може да не съм права, ама така го чувствам.

# 127
В никакъв случай в МакД!

# 128
В Тексас има ли маркетплейс?

Hear, не знам какво е това, трябва да проучим, но предполагам, че няма такова нещо тук, след като не сме чували.

Този дедуктъбъл не е ли ужасно висок. По спомени нашия е $500 на човек

Да, ужасно висок е  Tired . Преди Обамакеър, примиъма ни беше $120 на пейчек (всеки 2 седмици), сега ни е $160; дидактибълс ни бяха $1000 , сега писах колко са...

# 129
Това е маркетплейс ,ново е и ще може да се избира иншуранс след 1 октомври .Има го във всички щати.

https://www.healthcare.gov/marketplace/individual/

# 130
# 131
В Тексас има ли маркетплейс?

Hear, не знам какво е това, трябва да проучим, но предполагам, че няма такова нещо тук, след като не сме чували.

Ама как, това е основно нещо в Обамакеър. Всеки щат ще има пазар за застрахователни планове, където можеш да сравняваш и да си купиш застраховка, независимо кой си. Тези, които нямат достатъчно доходи, получават субсидии, за да си купят.

https://www.healthcare.gov/
http://www.nytimes.com/2013/09/28/your-money/health-insurance/a- … changes.html?_r=0

Доколкото разбирам Тексас няма да прави свой пазар, ще чака федералните да направят пазар, но пазар ще има във всеки щат.

ПП: Ако следите дебата около вдигането на debt ceiling, републиканците искат обамакеър да не влиза в сила още една година, $%€§$@.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 02:43 от Hear Again

# 132
  bouquet да се запиша в хубавата нова тема, че нещо последно време ви изтървам Wink

# 133
Клеър, премиъма не е много и за това дидактебълс са ви толкова високи. Ние плащаме $600 на месец и дидактебъла ни е $250. Винаги е така, колкото по-малко се плаща на месец, толкова дидактебъла е по-висок.
Колко плащате зависи също от сделката и вида застраховка, която фирмата и застр. компания са сключили. Зависи и колко работодателят иска да плаща от джоба (повечето покриват по-голяма част от месечните примиъмс).

Прочетох статията от линка и ако съм разбрала правилно, дори да е една и съща застраховка, тези от маркетплейсес няма да имат достъп до същият нетуърк от лекари и болници.
Доколкото разбирам застраховките през работодател ще са все още по-изгодни. Това и до сега беше така. Докато мъжа ми работеше в Тексас, застраховката му не включваше семейството и плащахме луди пари за детето и мен за минимално покриване.
За хората с преекзистинг кондишънс и тези, които се квалифицират за субсидии са с бенефитите от новите промени. Поне така разбирам аз, поправете ме, ако греша.

Нашата още миналата година се качи, ко-пей също.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 07:25 от benson10

# 134
  • usa
там е работата, че докато не влезе в сила тази обамакеър, никой не знае ще се яде ли, ще се пие ли, какво аджеба ще прави изобщо... в тексас никой не я дори споменава, за маркетплейс ако сам не се заинтересуваш, няма как да разбереш и най-вероятно ако попиташ, да ти го оплюят и да те наплашат с него. то без да искат са и доста прави - обамакеърът си е много недовършена работа, няма много какво да и се харесва - от това, което разбирам от нея, де, пък де да знам, може и да е голяма работа, ще видим като започне да работи. но предполагам просто трябва да се започне от някъде, а току виж един ден я докараме и до смислено и сносно здравеопазване.
сметката за дедактибъл-месечни плащания в края на годината е обикновено равна. на нас ни писна да плащаме високи месечни вноски и в крайна сметка от пет души трима да отиват по веднъж годишно на доктор, един - три, а един с години да не стъпва в лекарски кабинет и от две-три години минахме на висок дедактабъл, а парите, които бихме плащтали за месечни вноски отделяме в безтаксова сметка. така ако се случи нещо, имаме с какво да платим докато се покрие дедактибъла и влезе в сила застраховката. пък ако нищо не се случи, още по-добре - спестили сме някой лев.

Общи условия

Активация на акаунт