151 американски богини на мира и разбирателството

• 45 760
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Откъде накъде демократите ще отстъпват за закон минал през сенат, хаус и суприйм корт? Абсолютно и аз мисля че републиканците извиват ръце и са виновни за загубите последвали след шът дауна.

За този и за всеки друг голям закон когато се гласува, проблема рядко е в него, а в маловажни искания от двете страни за добавка/промяна другаде, които се опитват да минат покрай големият закон. И понеже не могат да отложат закона заради дреболия, намират причина в самият закон. Тия дето се запъват като магаре на баир са принципно много десните или много левите.
За мен и двете страни са за бой да допуснат шът дауна, в случая републиканците са по инатливите/виновните. ( държа да подчертая дебело не съм на страната на републиканците). Искам да има повече от политиците в "средата", на които наистина да им пука за тая държава.

Камино, смела жена си ти, явно ни четеш от скоро. Laughing

# 346
не продължавай да умаловажаваш хора, които много вероятно са и по-образовани от теб като "циментирани мозъци" и тем подобни.

Изразът "циментиран мозък" означава не липса на знания или научни титли, а ограничено мислене.

Както степента или наличието на религиозност не е показател за праведност, така и нивото на образователен ценз не е гаранция за възпитание, морал, човечност или безкористност.

# 347
Wow!  Laughing Сравнението с библията беше силно!

Аз понеже преди нямах време да се изкажа за Обамакеър - да кажа сега: ние също ще имаме полза от този закон. Аз съм self employed и до момента ми беше невъзможно да си купя частна застраховка - безумно високи цени с почти нищо покрито и огромен дедактибъл, което общо взето обезсмисляше имането на застраховка. Компанията на ММ е малка и предлага, но не покрива дори частияно застраховката за членове на семейството. Застраховка за 3-ма ни там беше $850 на месец! Да, ще имаме полза от Обамакеър. Между другото, като влизах в Healthcare.gov сървърите им бяха претоварени и трябваше да изчакам реда си. Хммм, дали има хора, които имат полза от закона?  Thinking

Аз продължавам да съм изумена от това с библията... Много е библейско да се отказва достъп до здравеопазване в 21 век, определено! Леле, плаша се от наличието на такива хора...

# 348
не продължавай да умаловажаваш хора, които много вероятно са и по-образовани от теб като "циментирани мозъци" и тем подобни.

Изразът "циментиран мозък" означава не липса на знания или научни титли, а ограничено мислене.

Аз пък искам да попитам кой от чаената партия е толкова изключително образован? Мишел Бахман ли?  Joy

И стига глупости, че бедните били облагодетелствани, а средната класа не. Най-бедните не намазват от Обамакеър, защото Медиейд не се променя така, че да включва и тях. Средната класа може и да търпи някакви начални покачвания на цените на плановете, но плановете се качват с по 25%-35% на година така или иначе. И вече имате избор да се записвате от работодател или да ходите на маркетплейс.

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 17:19 от Hear Again

# 349
Хиър, ако измерваме Обамакеър на дължина, като използваме единица мярка "Бибилия", може да измерваме и образоваността в брой пъти прочитане на "Библията" от кора до кора или/и брой наизустени библейски цитати...

# 350
Освен всичко др се вдигнаха и данъците... По някое на тази година получихме е-майл колко се учеличават данъците в следствие на новия закон.

Друго си мисля, за работещите хора без осигуровки. Като започват работа не гледат ли какви бенефити получават  newsm78.

# 351
Титина, хората с ниско ниво на образование или притиснати от условията не винаги могат да избират. Взимат работа, която да им дава хляба. Пак е по-добре, отколкото да са на социални или на улицата...

# 352

Друго си мисля, за работещите хора без осигуровки. Като започват работа не гледат ли какви бенефити получават  newsm78.

white privilege much?

# 353

white privilege much?

Peace И аз се чудя що не гледат и не пасуват докато не дойде мечтаната работа с бенефити като слънце...

Титина, кои данъци ти вдигат и кой ти прати имейл?

# 354
От НР  ни го изпратиха, за да ти кажа точно кои данъци трябва да изровя мейла им. По спомени беше сравнено колко плащаме към момента и колко ще плащаме след влизането в сила.

# 355
От НР  ни го изпратиха, за да ти кажа точно кои данъци трябва да изровя мейла им. По спомени беше сравнено колко плащаме към момента и колко ще плащаме след влизането в сила.

Трудно ми е да ви съжаля, като знам точно кои данъци и за кой бракет се вдигат. Радвайте се, че сте добре и това са ви проблемите.

# 356
  • usa
хей,Camino, недей така с рогата напред... кажи първо едно `здрасти`, представи се, кажи какво ядеш, какво пиеш, пък тогава с удоволствие ще те изслушаме какво имаш да кажеш, сигурно и ще поспорим с теб, ако щеш библията да ни четеш. така направо с примери за колегата на мъжа ти без да си ни дала поне една рецепта или да знаем с каква прахосмукачка чистиш в къщи, работата няма да стане... и бтв, върховният съд реши, че обамакерата е конституционно, препрочети си новините...

# 357
Радвайте се, че сте добре и това са ви проблемите.
Точно.

# 358
 Ох, много изморително да обясняваш, че и другите хора имат право на здравеопазване. Революционни идеи в 21 век в богата държава като Америка.

# 359

Трудно ми е да ви съжаля, като знам точно кои данъци и за кой бракет се вдигат. Радвайте се, че сте добре и това са ви проблемите.
Съжаление на съм търсила....коментирам закона.

Общи условия

Активация на акаунт