Расте, но не старее-РУСЕ само хубавее

• 43 384
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • в огледалото на живота
То реално посочете ми една мебелна фирма, която да не си експлоатира работниците и да заплаща нормални заплати, не говорим за високи. Кажете ми я и аз ще изпратя моя мъж да работи там  Mr. Green Работи и събота и неделя и по празници. Почива единствено ако се разболее и легне на легло.
Конкуренцията е голяма, да и цените са сравнително ниски в Русе. Зет ми купи легло от Стефани и след седмица се оплакаха, че много се ръбели и деряли като минавали покрай леглото. ММ го погледна (той не работи в тази фирма) и каза, че е правен с тънък кант, за да се намали от цената. Оправия няма.
Като цяло качеството не е критично, но си има ей такива уж дребни детайлчета дето са спестили пари от тях, за да ти предложат по ниска цена. Ако не знаеш какво да гледаш, то ще си вземех нещо избирано по външен вид, а не по практичност. Примерно кой ще се сети, че канта е много важен за такъв сорт мебели.

Много важен детайл.... Laughing
Аз наблегнах на тези с голяма дебелина,именно защото от там тръгват всички проблеми в мебелите.Малко ми се оскъпи поръчката ,но пък съм доволна.При поръчване от Ирим,ако цената на продукта е над 100лв,сглобяването и транспорта е от тях.За мен пак си е плюс.
В офиса който Мая е посочила отидохме и ние.Измъчих я женицата почти 2часа докато ми угоди на желанията,но не показа и грам отегченост... Laughing

# 166
  • Русе
Да канта е много важен. На старата ми работа бяха поръчали нови бюра, не зная от коя фирма. Кантовете им се надигнаха няколко месеца след като започнахме да ги използваме. Отлепиха се и се вдигнаха нагоре. Резултатът беше, че скъсах няколко чорапогащника на тези кантове, а и новите си обувки надрах на тях. Кантовете бяха твърди, но некачествено залепени.

# 167
  • Русе
 Gold Apolo?

# 168
Аз честно казано бъкел не разбирам от мебели  Embarassed Embarassed Embarassed ама нищичко не разбирам. Обаче знам, че за някои детайли не е нужно канта да е дебел, а може и тънък да е. Примерно сточлето за хранене на детето, тази част, което е от ПДЧ (другото е масив) я прави с дебел кант, понеже там щяло редовно да се мокри. Този вид мебели се забърса само с леко влажна кърпа и не подлежи на бърсане с мокро. При бюра ако чистачката е подкарала пода с течащата стирка, то е неизбежно да не се отлепи канта.

Но пак казвам, че относно мебелите аз съм тотално некомпетентна. Аз съм от тези дето ще отидат в магазина и ще купят това, което първо им хване окото  Mr. Green

newsm78 За тях скоро нищичко не съм чувала. А Арон имат много рядко ценни находки. За тях знам  Mr. Green

# 169
Благодаря Ви за отговорите момичета.   bouquet

# 170
  • Русе
Кухня от Стефани Стил, с тънки кантове. На 4 год. и вече не прилича на себе си. Ама кой да знае че трябвало дебели  ooooh! ама и те не предложиха.

# 171
Кухня от Стефани Стил, с тънки кантове. На 4 год. и вече не прилича на себе си. Ама кой да знае че трябвало дебели  ooooh! ама и те не предложиха.

Не предлагат, защото се вдига цената и клиентите бягат. Преди време влязох в един мебелен магазин на Борисова ... хареса ми изложената кухня и питах колко струва. Човека ми каза две цени с разлика от 400-500 лева. На учудения ми питащ поглед отговори така "Ако искаш да ти е по евтино, ще сложим китайски мебелен обков (панти, плъзгачи и т.н.), ако искаш да е качествено ще сложим хубави на Blum".

# 172
  • Русе
Сигурно е така но все пак можеха да предложат. Толкова грешки допуснах с проекта а грам забележка не ми направиха. Взеха го, направиха я и после си чупи главата. А изрично казах че за първи път правя кухня. Не обеца а гюле на ухото ще имам за другия път.
Знам че сама съм си виновна.

# 173
нашите са от Солвент и съм доволна, не са толкова нашумели или не съм чувала да ги спрягат

# 174
Аз за Солвент нищо добро не съм чувала. Знам само, че имат текучество (джобса ги издава), което говори много ама много лошо за тях.
За обкова е вярно. Хубавия обков е много скъп, но пък и евтиния не е съвсем лош. Ние в нас сме с евтин  Mr. Green

Пък е една кухня си излиза доста скъпичко дори и да не е със скъп обков  Tired И аз искам ама ММ като ми каза колко ще излезе новата ми кухня по негови сметки и аз самата се отказах. За сега ще си гледам старата, която не е чак толкова лоша (масив с дърворезба).

# 175
  • На брега на реката
Агнес, и ние така. Много ми се искаше да ремонтираме кухнята, но цените ме ужасяват. Пък и СКШ-тата от едно време за убицЪ, не мърдат. Само обнових визията им и залепих самозалепващо фолио. В следващите няколко години ще си ги гледкам така и като забогатеем...ще сменяме. Недостатък е, че не са много функционални, високи ми идват и от сега виждам в главата ми как би изглеждала бъдещата кухничка!
А Арон ги мразя. Толкова некачествени мебели имат с ужасни сглобки, паянтови и дефектни. Всъщност, след всичко изчетено по този въпрос, наистина не се сещам и за една фирма, за която да се чуват само суперлативи. За мебели Виденов някой има ли отзиви? 

# 176
Виденов са на същото дередже.Работят с много евтини материали,за да излизат и мебелите им на сносни цени,но са боклуци.Мое мнение...

# 177
Всички мебелни фирми са един дол дренки, без значение по-тясно или по-широко в см. ПДЧ. Всичко се прави на поточна линия и в калъп. Що се касае до масива им, това е друга работа, но зависи от какво дърво е и на кого възлагат поръчката. За кухнята се доверихме на дърводелец. Много кадърно момче, изработва детайлите 1:1 с твоя чертеж, скица или картинка. Направи я по-рано от срока, който беше дал и не ни взе много.

# 178
Детската я правихме брат ми/работи във фирма за мебелен обков/ , снаха ми, аз и помощ от приятел.
Не знам какви пари си спестихме  Laughing обаче си накъсахме нервите.
Помощта беше от Стефани стил и Голд Аполо. Аз лично бих препоръчала последните.

# 179
Ъбдейта на кухнята е най лесен. Просто махаш старите вратички и на тяхно място поръчваш нови. Така излиза най евтино.
Обаче при мен не става. Първо, че моята кухня или поне горните два реда  Mr. Green да моята кухня е на два горни реда, са от масив и няма смисъл да махам баш дървото и да слагам ПДч и второ моята кухня макар и невероятно красива, вече не е функционална. Тоест горни два реда  #Crazy незнам каква е била модата навремето, но за мен това е абсолютно непрактично. Шкафчетата са малки, но на по два реда. Едните са ми високо, а другите ниско. А долу шкафчетата са правени ей така за отбий номера.

А че всички мебелни фирми са един дол дренки не е вярно. Просто има фирми, които работят предимно по поръчки, а има и фирми, които работят на конвейр. Ей при вторите идва проблем понеже работят уж по калъп и нищо при тях не се напасва. Купуваш нещо разглобено и после блъскаш глава в стената как да го сглобиш. Друг е въпросът ако монтажа е от фирмата, ако не стане те си го оправят. Такива фирми са Арон, Велинградкс мебел.

Общи условия

Активация на акаунт