Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 464
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Да ви попитам .. В 20 г.с. нормално ли е да усещам по-голяма тежест в корема, усещане като на изсипване надолу? Все едно голям балон пълен с вода, който дърпа всичко надолу и тежи.

Не. Как си с мускулите на корема? Кажи на лекаря си, може да носиш специален колан.

Когато усетих тежестта, ми дойде на акъла за колан. Явно има защо, след като и ти го споменаваш. Как да съм с мускулите на корема, а, ми... Преди бях добре. Вече не съм. 
Имам насрочен час за гинеколога ми на 3-ти. Мислех, че по-рано ще насрочи, но уви. Трябва да чакам.

# 106
Ходих на преглед аз за това втвърдяване. В клиниката дето ходя нямаше никой. Бях с една приятелка, тя вика звънни на Георгиев, добър е. Звъннах му, той пък в отпуска, вика Танев в дежурен. Става въпрос за АГ Варна. За първи път ходя там. Отидох, почаках, че танев беше в операция, за бързо ме прегледа вагинално, да види дали нямам разкритие нещо, каза само да увелича магнезия и ако искам да ме види на УЗ да изчакам, че влиза в друга операция.
Докато чаках, върволицата пред вратата на другия лекар , който преглеждаше - д-р Николов , се изниза и реших да влезна при него на УЗ. Прегледа ме обстойно , много внимателен, много обяснява и те предразполага да се чувстваш спокойно. Предписа ми Гинипрал, сутрин и вечер по половин хапче. Каза, щом ще пътуваш , за да ти е спокойна почивката, пий това + 3х1 магнезий на ден. И но шпа за болките, но за него не го питах как да го пия  newsm78 Иначе с бебето всичко е наред, каза. Пак не можахме да видим   пола, защото отново си беше сгънало краката  Rolling Eyes Защо така все стои?
Иначе го попитах според него дали ми е твърд корема, каза - не. Но не ми го е натискал, единствено с УЗ като го движеше по корема, как така азбра, че не ми е Simple Smile Много съм доволна от този лекср, като с върна пак при него ще отида. Съжалявам а дългия пост.

# 107
Предписа ми Гинипрал, сутрин и вечер по половин хапче.
Ей това е хапчето за, което говорих.
Аз го пиех 3 по 1, от 20 г.с до 36 г.с.. Много е добро като действие, но може да причини сърцебиене, ако ти се случи, не се шашкай, от гинипрала е.

# 108
Да, той ме предупреди, каза също, че можело да ми потреперват ръцете от него Simple Smile

# 109
Дано да си добре вече с новото хапче, да си изкараш добре на пътуването. За пола и нашата се криеше до  сега, само веднъж направи предположение АГ-то, но не беше сигурен, защото постоянно със сгънати крака, чак вчера се показа със сигурност, че е мома  Laughing

# 110
Мерси  Simple Smile
А как пиете магнезия 3 пъти наден През колко часа?

# 111
преди закуска, обяд и вечеря ги вземам, пише, че е хубаво преди ядене.

# 112
  • Пловдив
Момичета,дойде времето на чайчетата.Мога ли да пия разтворим турски чай от ябълка?
Изобщо какъв чай мога да пия?

# 113
  • Варна
Момичета,дойде времето на чайчетата.Мога ли да пия разтворим турски чай от ябълка?

Шипка и липа неограничено. По-внимателно с лайка и мащерка. Мента - избягвай. Това се сещам засега.
Разтворимите са химия, виж им съставките.

# 114
Снощи пих една половинка гиниприл и повече магнезий, и днес корема не ми е твърд, направо се родих, няма болка, няма нищо Simple Smile добре, че е тази тема и вие, че да отида на лекар  Hug

# 115

Шипка и липа неограничено. По-внимателно с лайка и мащерка. Мента - избягвай. Това се сещам засега.

Аз пиех доста мента последните седмици и да ти кажа странични ефекти не съм забелязала. Дори когато имах сърцебиене, след като родителите на таткото ми вдигнаха нервите по грозен и непристоен за положението ми начин, с грозни думи, чаят от мента ми успокои сърцето и бодежите преминаха. Успокоява ме ментата.

# 116
  • Варна

Аз пиех доста мента последните седмици и да ти кажа странични ефекти не съм забелязала. Дори когато имах сърцебиене, след като родителите на таткото ми вдигнаха по всячески грозен и непристоен за положението ми начин нервите, чаят от мента ми успокои сърцето и бодежите преминаха. Успокоява ме ментата.

Някъде бях чела, че упоявала плода. Не можах да го намеря обаче. Embarassed Laughing
Цитат
Регулиращи цикъла – тези билки се използват при оскъдна или липсваща менструация и предизвикват кръвотечение. Затова трябва да ги избягвате през бременността, особено в първия триместър. Такива са седефчето и котенцето (обикновена съсънка). Към тази група спадат също лайката и ментата. Последните могат да се използват в по-късна бременност, но в умерени дози.

Оттук: http://www.hera.bg/s.php?n=509

# 117
Аз знам, че ментата не е вредно, но след първия триместър.  Rolling Eyes Но не мога да се обоснова. Друго, което е полезно със сигурност при нисък хемоглобин като моя е чай от коприва.  Peace

# 118
. Друго, което е полезно със сигурност при нисък хемоглобин като моя е чай от коприва.  Peace
О, да, това е вярно на 100%, но е с такъв гаден блудкав вкус, че аз, лично, не мога да го преглътна въобще.

# 119
Безопасни билки по време на бременност
И нещо за киселините, което забелязах по себе си - минават ми или не се появяват, когато ям ястие с кисело мляко или само кисело мляко. И в интерес на истината само при една определена марка кис. мляко. Предполагам, че домашното, истинско кисело мляко би имало още по-добър ефект. Пробвайте, ако желаете или обърнете внимание дали и при вас е така?

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 19:05 от Bimba-Timba

Общи условия

Активация на акаунт