Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 448
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • гр.София
Момичета добро утро!Да попитам запознатите,колко е нормално да наддава бебето,за малко повече от 2 седм.?Сега се връшам от преглед,и АГ го измери 840гр,а преди 16 дни на ФМ беше 461гр.Дали е нормално?АГ каза че вървиме 1 сед. до 10 дни по-напред,и ако се запази така,най вероятно ще се наложи секцио?Но повече ме интересува наддаването на бебчо,при вас как е?

# 91
  • в огледалото на живота
Последните няколко пъти като си меря кръвното е все 120/60 (122/62). Защо такава разлика, и защо само долната граница ми е ниска?  Rolling Eyes
Отлични граници имаш в момента,какво те притеснява  Rolling Eyes

# 92
  • Варна
Момичета добро утро!Да попитам запознатите,колко е нормално да наддава бебето,за малко повече от 2 седм.?Сега се връшам от преглед,и АГ го измери 840гр,а преди 16 дни на ФМ беше 461гр.Дали е нормално?АГ каза че вървиме 1 сед. до 10 дни по-напред,и ако се запази така,най вероятно ще се наложи секцио?Но повече ме интересува наддаването на бебчо,при вас как е?

Всичко е индивидуално. Освен това  тези измервания не са толкова прецизни, а когато става въпрос за грамове, въобще е трудно да се направят категорични изводи. Само при фрапиращи отклонения имат значение, според мен.

# 93
Добро утро момичета. Искам първо да благодаря на Елена Ди, Поли и bunny : ) за бързите отговори и успокоения. Надявам се наистина всичко да е наред, стискайте ми палци. Днес рано сутринта се видях и с д-р Начев и веднага ми дигна дозата на 50 mg  Л-тироксина на ден и утре почвам да ги пия и естествено след 30 дни контролен преглед. Май ще е така през цялата бременост всеки месец, доста пари ще ми трябват явно за прегледи през 2 седмици за хормони всеки месец  Sad  ама няма как ще го мислим в движение, важното е всичко да приключи добре и успешно. Днес сутринта се събудих със сухо гърло,малко и ме боли гърлото,  лека температура и хрема  Sad явно съм се разболяла дали от вълнение и притеснение или пък вирус незнам, много ми е зле и си седя в нас,  добре че утре е събота и неделя и ще си остана в нас, дано бързо ми мине. Много неприятно сега нищо не мога д апия и карам само на чайове с мед и фреш от портокали, лимони и грейпфрути. Мога ли нещо да пия освен изброените неща?? Нормално ли е така бързо да се разболея, на някой случвало ли му се е или просто късмет както се казва. Момичета нищо не ми писахте относно гърдите - защо спряха да ме болят, те на по късен етап ли болят и растат, кога?Хубав ден на всички макар тук в София да вали и да е мрачно.

# 94
Аз по време и на двете бременности, първите 2 месеца бях все болна, а беше лято. Явно имунитета се срива поне при мен. Иниче гърдите не са ме боляли въобще,само като кърмих усещах напрежение.

# 95
  • София !
mariq13 - Ехографа може да дава отклонение  Wink .Моя АГ избягваше да ми казва размерите , точно поради тази причина,ама аз нахална все си питах  Simple Smile .Та беба по изчисленията на ехографа трябваше да се роди около 2,700гр. , а тя се роди 3,200гр. .

karapeeva83 
- Да ти кажа за имунитета възможно е да спада . При обаче стана обратното . По принцип съм супер болнава , а докато бях бременна , нито веднъж не се разболях ( чак учудващо за мен  Simple Smile  ) . Освен тия неща може да си загряваш краката в топла вода с морска сол , мисля че не е проблем .
А, относно гърдите - Може при всеки да си е индивидуално , мен ме боляха , после спряха , после пак почнаха да ме болят . Имам и приятелка без никакви симптоми за бременност , си беше бременна , добре че и порасна корема  Simple Smile , иначе все викаше - дали верно съм бременна  Joy . Така че според мен това не трябва да те притеснява , може би при всеки си е индивидуално !!
Почивай си колкото можеш , и ти стискам палци всичко да е наред !!!!!!!

# 96
Корема ми е постоянно твърд, като камък,  това нормално ли е?

# 97
Не , не е нормално. Даже е опасно, това са контракции.

# 98
  • София !
Корема ми е постоянно твърд, като камък,  това нормално ли е?

Постоянно ?? Това ми се вижда , че не е много нормално . Това са контракции , и аз бях така , ама на моменти . Пиеш ли магнезии ?? Ако не посети лекар за всеки случай . Аз винаги казвам че по време на бременност , нищо не е за пренебрегване , по добре един преглед , от колкото недей Боже някоя беля !!

# 99
Ох изплашихте ме, а утре отивам в чужбна за 2 седмици. Пия магнезий 2 пъти по  1.  Лекарката при която ходя днес не работи, но ще отида някъде да ме видят.

# 100
Е няма какво да се плашиш, много жени имат безболезнени контракции до раждането, иди някъде да те видят за всеки случай, щом ще пътуваш. Като легнеш на една страна, пак ли ти е твърд?

# 101
Ако има чести контракции хич не разчитай на магнезия, той не е лекарство. Има лекарства, които се пият след 20 г. с., пих ги първата бременност докато вляза в 9 месец, но това трябва да се предпише от лекар.

# 102
  • София !
Ох изплашихте ме, а утре отивам в чужбна за 2 седмици. Пия магнезий 2 пъти по  1.  Лекарката при която ходя днес не работи, но ще отида някъде да ме видят.

Не се плаши , аз бях така цяла бременност , дори понякога ми бяха и болезнени . Но все пак  при всеки си е различно , така че според мен е хубаво да отидеш да те видят , още по малко , щом смяташ и да пътуваш !

# 103
Да ви попитам .. В 20 г.с. нормално ли е да усещам по-голяма тежест в корема, усещане като на изсипване надолу? Все едно голям балон пълен с вода, който дърпа всичко надолу и тежи.
Иначе днес за първи път видях на повърхността на кожата на корема като подскоци ударите на бебка. Чувството е веднъж в живота! Разплаках се на 3 пъти, дори от щастие!!! А усещането беше като трепети, които обаче виждаш като подутини върху корема, хехехех... Най-сладкото на света!!  Kissing Heart Ударите на малката бяха мъничко под пъпа, а усещането като за изсипване и тежест е по-долу... Странно е и ме притеснява. Питам се дали е нормално с напредването на бременността и нарастването на плода?

# 104
  • Варна
Да ви попитам .. В 20 г.с. нормално ли е да усещам по-голяма тежест в корема, усещане като на изсипване надолу? Все едно голям балон пълен с вода, който дърпа всичко надолу и тежи.

Не. Как си с мускулите на корема? Кажи на лекаря си, може да носиш специален колан.

Общи условия

Активация на акаунт