Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 428
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
Ще го намерят, имам няколко дебели/ подчертавам дебели/ познати, които си родиха безпроблемно със спинална.

# 76
  • София
Аз не бих се навила на пълна упойка за секцио, ако има и друг вариант. Не мога да си представя да не си спомням нищо от раждането.

# 77
Ще го намерят, имам няколко дебели/ подчертавам дебели/ познати, които си родиха безпроблемно със спинална.

Много зависи от уменията на анестезиолога, аз пък имам позната, на която не успяха да и сложат спиналната. Ако няма много опит...

# 78
Уменията на анестезиолога са важни, да. Но Бургас е голям град, предполагам, че може предварително да се проучи кой е опитен, да се направи задължително една консултация и да се вземе решение.

# 79
  • София !
Здравейте.
Малко съм притеснена и реших да се допитам до вас за съвет. Преди около час се прибирах към нас и претичах улицата, за да хвана тролея, но усетих една болка ниско долу в слабините. Не съм спринтирала. Побягнах съвсем леко, но проблемът е, че болката все още я има. Докато седя почти не се усеща, когато съм легнала пък съвсем, но в изправено положение се завръща. Бременна съм в 35 г.с, с термин на 2 ноември. Има ли място за притеснение, да ходя ли към болницата или да изчакам час-два, какво смятате?

Може да е нещо моментно , почакай както казваш час примерно , пък ако продължи , отиди да те погледнат . Никоя болка по време на бременност не е за подценяване , още по малко ти си почти в 9ти месец !! Надявам се всичко да е наред все пак ! Пиши да кажеш как си после  Hug

# 80
Зърната на гърдите ми станаха по-тъмни но ми се появи нещо като пъпчица около едното това нормално ли е

# 81
Нормално е.

# 82
ще изчезне ли тази пъпчица

# 83
Здравейте,
отскоро започнах да посещавам и чета по подробно този форум. В момента ми е много притеснено и разчитам на всички настоящи или минали жени, които са били забременявали. Притеснението ми е следното: с мъжа ми вече повече от година правим опити за дете, правели сме всички изследвания, които са нужни и се водим с мъжки фактор. Така и не ставаха опитите ни успешни и мислехме този октомври да правим първа инсеминация и не щеш ли се случва следното: последна менструация 26 август. Цикъла ми върви средно го слагам 29-20 дни, рядко се случва 28 дни да ми идва следващият. Никакви хапчета не пия, единствено мъжа ми по препоръка на доктор разни витамини за подобряване на спермотозоидите и по успешен резултат за евентуално бъдеща инсеминация. Но не щеш ли този месец на 21.09 по среднощите ми дойде някакво течение много тъмно кафяво, но малко, сложих превръзка и нищо повече до към следващия ден вечерта - чисто и на 22.09 пак така, но още по малко тъмно кафяво и леко взе да ме наболява и видя ми се малко странно първоначално защото много рано ми се стори да ми идва, но пък майка ми беше на гости тук и реших и изпих предварително един аулин за да не ме боли корема защото целият ден бяхме навън на разходка из града.Цялата вечер през нощта нищо, сутринта чисто, понеделник също и вече във вторник късният следобед се усетих че нещо не е като хората и реших да си взема един тест - излезе положителен, после втори - и така 4 теста понеже не вярвах прекалено рано ми се видя а дори нямах закъснение от цикъла ако ме разбирате правилно. Веднага се обадих на гинеколога си и от вторник вечерта пия по две хапчета фолиева киселина на ден и сутрин и вечер по две утрогестан - за задържане така ми каза. Току що се връщам от преглед. И установи че съм бременна, не е извънматочна и се успокоих но друга ме притесни каза още да не се радвам 50/50 било понеже точицата би трябвало да е кръгла а мойта била леко овална??? и може да стане спонтанен аборт до седмица.Каза другият четвъртък да ме видел дали расте и дали не ми е дошло все още.Какво мислите по въпроса има ли повод да се притеснявам, тя беше толкова малка тази точка че незнам как би могъл да я види като овална или кръгла ама знам ли...другото което имаше още една черна точица да нея и аз го попитах какво е това и той каза жлезата ти???каква е тази жлеза до точката евентуално плодното сакче и какво прави в матката???Офф много дълго стана но се надявам някой да има търпението да го изчете и ми даде някви насоки че ще се побъркаме през тези 7 дена. Спряло ми е течението, но от време на време имам леки все едно предменструална болка и от днес спряха и да ме болят гърдите и да чувствам напрежение??Благодаря ви за помощта.

# 84
karapeeva83, за нищо не мога да ти дам съвет, освен, че когато бях бременна със сина ми, аз също имах 2 мимиатюрни точки на първия преглед, на втория беше 1. Пий си хапчетата и гледай да лежиш тези дни.

# 85
Бъни, много ти благодаря. Отидохме до Шейново. Прегледаха ми и ми казаха, че бебето е добре. Чуха сърдечните тонове и всичко, но въпреки това ми предложиха да ме остават на системи. Попитах, ако реша да прекарам следващите 3 вечери в болница какво ще ми правят и лекарката обясни, че ще ми вливат магнезии и ще ми дават но-шпа под формата на инжекции и аз реших да си остана в къщи и да си почивам. Обясни ми, че от контракциите шийката ми е реагирала и е станала "по-мека" и ми каза, ако болките продължат до два-три дни задължително трябва да се върна за приемане. За сега просто трябва да лежа и да почивам. А магнезиите и но-шпа-то ми ги изписаха на таблетки. Надявам се само всичко да се размине.

karapeeva83, странно ми звучат заключенията на лекаря ти в толкова ранен етап на бременността. Моят съвет е да се опиташ да не мислиш и както са ти казали - пий си хапчетата и почивай повече. Стискам силно палци.

# 86
А пък моя съвет е да отидеш и на друг лекар за мнение, че напоследък се наслушах на истории от мои познати за некадърни лекари.

Мале колко ме наплашихте с тия упойки  Shocked

# 87
  • София !
Бъни, много ти благодаря. Отидохме до Шейново. Прегледаха ми и ми казаха, че бебето е добре. Чуха сърдечните тонове и всичко, но въпреки това ми предложиха да ме остават на системи. Попитах, ако реша да прекарам следващите 3 вечери в болница какво ще ми правят и лекарката обясни, че ще ми вливат магнезии и ще ми дават но-шпа под формата на инжекции и аз реших да си остана в къщи и да си почивам. Обясни ми, че от контракциите шийката ми е реагирала и е станала "по-мека" и ми каза, ако болките продължат до два-три дни задължително трябва да се върна за приемане. За сега просто трябва да лежа и да почивам. А магнезиите и но-шпа-то ми ги изписаха на таблетки. Надявам се само всичко да се размине.

Радвам се все пак че всичко с бебчето е наред !! Ето че все пак болките не са за подценяване . Хубаво че си отишла  Hug . Дано всичко да си е наред , да нямаш повече болки , чак като зараждаш тогава , да си изкараш до края и живо и здраво бебче на финал   bouquet .

karapeeva83 - Освен да те посъветвам да лежиш , да почиваш , да се опитваш да се разсейваш с нещо друго и да не го мислиш толкова . Знам че е трудно , но все пак ..... Ако искаш пък потърси и друго мнение , никога не е излишно  Peace .
Желая ти успех , дано всичко е наред !!

# 88
За пълната упойка, аз съм имала лапароскопска операция за премахване на миомни възли, не ми беше приятно излизането от упойката, бях много замаяна, беше ми много лошо поне 3 часа и заспивах постоянно, може би чак след 4-5 часа се съвзех напълно.
Аз например ще раждам сигурно в Горна Оряховица, но и там и в Търново правят секциото само с пълна упойка, таке че ще се наложи да съм така.
Поли, може да я имаш тази болка от тръскането при бягането от тежестта и мен днес ме заболя при по-бързо ходене, но ако не ти минава по продължително време най-добре се консултирай с лекар  :hug:7 видях, че си отишла до болницата, почивай тогава и дано всичко да е наред  Hug
karapeeva83, според мен прави каквото ти е казал доктора и се пази повече, дано всичко да е наред, мен също ме викаха пак след 7 дни, защото сакчето беше много малко и искаше пак да ме види доктора.

# 89
Последните няколко пъти като си меря кръвното е все 120/60 (122/62). Защо такава разлика, и защо само долната граница ми е ниска?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт