Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 379
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте момичета!
Не знам дали съм избрала правилното място да задам своите въпроси, така че ме извинете ако бързам!
Тази сутрин видях 2те чертички на теста! Много сме щастливи с мъжа ми. Това ми е първа бременност, ако така може да се нарече на ранен етап разбира се Simple Smile
Днес ми е първи ден закъснение. Искам да питам какво предстои?Какво се очаква да направя? Кръвен тест нужно ли е да правя? Кога да посетя гинеколог? Бях чела някъде, че след около 2 седмици поне.Последния ми цикъл беше на 19 септември.
Трябва ли да уведомя личната си лекарка?
Ще съм ви благодарна ако ми помогнете да оправя тази каша в главата си !

# 466
  • Murcia, Spain/Ruse
Изчакай още седмица и иди при личната.Честито и дано мине всичко спокойно и успешно  Hug Личната ще ти пусне кръвен тест,той е най-сигурния Simple Smile

Относно киселите краставички,нищо лошо не казвам само споделих как ядох пастета понеже ме спасяваше от гаденето тази комбинация Simple Smile И да,в Бг пастета си спомням че не съдържаше месо,а четина и някви смлени зъби ли бяха,кокалаци ли не знам но чак ми се гади като си спомня.....

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 21:42 от AnMary

# 467
  • София
Изчакай още седмица и иди при личната.Честито и дано мине всичко спокойно и успешно  Hug Личната ще ти пусне кръвен тест,той е най-сигурния Simple Smile

Ако е в друга страна, най-вероятно така ще направи ЛЛ. НО в България едва ли.

Monik@, честито. След две седмици на преглед при АГ. ЛЛ бих уведомила, само ако имам нужда от направление за преглед от специалист. Пий фолиева киселина (ако не си започнала). И лека бременност!

Няма нужда от кръвен тест, щом имаш положителен тест, мисля няма съмнение.

# 468
Много ви благоаря! Фолиева киселина вече пия, значи утре направо звъня на гинеколога ми, за да си запазя час след седмица-две. Мерси и за пожеланията. Дано всичко е наред  Praynig

# 469
  • Murcia, Spain/Ruse
Да,в Испания е първо посещение при ЛЛ,а в бг е гинеколог...Извинявам се,забравих че беше този пътя.Но той щом не пуска кръвен тест значи ще те види на видеозона:)Още по добре:)

# 470
Monik@, тихичко честито, лека и безпроблемна бременност ти желая  Hug  bouquet По добре изчакай 2 седмици за гинеколог, а при личната трябва да си поискаш направление за водене на бременността, а преди това и обикновено направление най-добре, моят направо ми даде за ЖК.

# 471
Може ли да се ядат сушени червени боровинки?

# 472
Може, защо да не може?

# 473
Ами де да знам, някои такива не са препоръчителни, като годжи берито например. Аз да си питам преди това да ми е спокойно Simple Smile

# 474
  • Murcia, Spain/Ruse
Аз нали изядох Годжи берито,ама да чукам на дърво нищо страшно не ме сполетя...ама боровинки защо да не може...? newsm78Потърси в нета...

# 475
Вчера питах на прегледа и за пастета. Лекарката каза, че може да го ям.  Grinning
Предполагам, че ако не се прекалява в количеството, не пречи да се яде почти всичко.

# 476
Има ли някой по-качествен, който да препоръчаш , че и аз много , много обичам?

# 477
Ами трудно ми е да препоръчам, човек никога не знае какво има вътре. По принцип купуван на компас. Но не смятам да ям редовно. Вчера хапнах, начесах си крастата. И така до следващия път, когато започна да го сънувам Simple Smile с тази бременност съм по-умеренс със забраните. И нащерка пия, но чаша пр време на време...

# 478
Аз си купувам детски, с надеждата да е повече ОК Simple Smile

# 479
Здравейте мили дами Simple Smile,
пиша Ви със следното питане и дали на някоя от Вас Ви се е случило нещо подобно. В събота вечерта корема ми беше станал много твърд и като се разчетох из форумите видях, че така става при контракции, нямах никакви болки, но пих 2 бр. но-шпа, бих  си един душ и ме отпусна. Днес бях при моя наблюдаващ и той ми каза, че е нормално (28 г.с. съм вече)- били са подготвителните Бракстън-Хикс контракции.

Но от вчера малкия не го усещам толкова много (това ми беше главната причина да ида, защото много се притесних, т.к. съм му свикнала на друг режим). На УЗД днес се оказа, че се изместил и е заел позиция вече с главата надолу и крачката нагоре. И се чудя ...възможно ли е... от новата поза да не го усещам така активно както преди. Защото преди беше разположен перпендикулярно- главата в единия край на корема ми, а крачката в другия и винаги легнех ли на една страна му ставаше неудобно и се почваха едни ритници...Докторът ми каза, че нямам повод за притеснения, но за мое успокоение и за негово (т.к. УЗД, където ходя не е последна дума на техниката ) аз си запазих за другата седмица  час при д-р Михова, МБАЛ "Надежда" , тя му е колежка там и  до колкото разбрах специалността й е пренатална диагностика.

Вие какво мислите дами? На някоя да й се е случило? Hug

Общи условия

Активация на акаунт