Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 419
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Има ли шанс това мехурче да се прибере с някакво мазило или хапче и да не се стига до ножа ??? Притеснявам се раждането да не усложни нещата ....

# 376
  • Велико Търново
Има ли шанс това мехурче да се прибере с някакво мазило или хапче и да не се стига до ножа ??? Притеснявам се раждането да не усложни нещата ....

Според мен е най-добре да говориш с лекар, нямам идея как може да се отрази на раждането конретно.

# 377
Не мога да дам съвет за хемороидите, защото може би е единственото, което ми се размина. До момента де, защото още не е късно.

Но пък се сетих да ви попитам още нещо, този път по темата:
Как се случи при вас падането на въпросната тапа? Колко време преди раждането, усетихте ли когато падна и как изглеждаше самата тапа? Защото чета, че при някои жени е било по-скоро под формата на някакво течение и е падала на части, а при други директно. Някои пък изобщо не са разбрали.

# 378
  • в огледалото на живота
Не мога да дам съвет за хемороидите, защото може би е единственото, което ми се размина. До момента де, защото още не е късно.

Но пък се сетих да ви попитам още нещо, този път по темата:
Как се случи при вас падането на въпросната тапа? Колко време преди раждането, усетихте ли когато падна и как изглеждаше самата тапа? Защото чета, че при някои жени е било по-скоро под формата на някакво течение и е падала на части, а при други директно. Някои пък изобщо не са разбрали.
Ей тука вече ме хвана на тясно.... Simple Smile
2 раждания имам не видях такова чудо..
Директно в болницата по принуда ми спукаха водите..но то е друга тема....не за тук...
Нека се включи някоя с повече опит от преживяното.

# 379
  • Варна
Моята тапа при първото раждане падна 7-8 часа преди да родя. при едно влизане в тоалетната - слузесто нещо с кървави жилки, но контракциите вече бяха започнали. Водите ми не изтекоха - пукнаха ги в болницата.
Другите ми раждания са секцио - тапи не съм виждала, водите се пукат преди операцията, но не знам дали тапата изтича с тях.

# 380

И двата пъти не съм разбрала изобщо.

# 381
И аз въобще не видях , нито разбрах кога ми е паднала тапата.

# 382
  • София !
Аз пренасях 3 дни , и ходех всеки ден на прегледи . На предпоследния преглед , док.ме бръкна за разкритие . След като се прибрах имах малко кръв , бях се уплашила много , дори тук писах , момичетата може да помнят  Simple Smile . И след това кръвта спря .. появи се едно слузесто кафеникаво течение , и така до вечерта . На следващия ден отивам пак на преглед , казвам му , той вика : това е добре , и утре пак да ходя  Simple Smile . Само че беба реши да излиза на същия ден вечерта . Та значи ден преди раждането ми падна тапата .
А всъщност ,като ми почнаха контракциите в къщи , и като ходих до wc , пак имаше такова слузесто течение , но по бледо от предния ден .

# 383
  • София
При първото раждане ми изтекоха водите като по филмите, от раз  Mr. Green Тапата падна веднага след това и си приличаше на слузеста тапа. С второто раждане започна да пада на части, около седмица преди раждането.

# 384
Чарминг, за хемороидите, аз имам един от 14 годишна, но не ми е правил кой знае какви проблеми, никога не съм ползвала лекарства, сега май се е показал, но като цяло е така, когато не е добре при бърсане се влошава, но след няколко дни ми се скрива, ако не е много неприятно или болезнено не бих се оперирала.

# 385
Аз днес имам много силни контракции, но не са регулярни. Около 4-5 по-силни през 5 минути и после час-два-три няма нищо. Изобщо не знам ако няма падане на тапа или изтичане на води по какво ще разбера, че трябва да тръгна към болницата. А имам и някакво изтръпване на корема горе в дясно. Иначе бебето си мърда, рита си... не знам вече. Изчетох хиляда стари теми днес и пак нищо не разбрах.

# 386
# 387
# 388
  • Варна
Аз днес имам много силни контракции, но не са регулярни. Около 4-5 по-силни през 5 минути и после час-два-три няма нищо. Изобщо не знам ако няма падане на тапа или изтичане на води по какво ще разбера, че трябва да тръгна към болницата. А имам и някакво изтръпване на корема горе в дясно. Иначе бебето си мърда, рита си... не знам вече. Изчетох хиляда стари теми днес и пак нищо не разбрах.

Спокойно, ще разбереш.  Hug

# 389
Поли, не е задължително да падне тапата или да ти се спукат водите, за да започне родилният процес. При мен първото раждане беше предхождано от паднала тапа, а второто - без. И в двата случая медицинско лице спука водите.

Тръгни към болницата тогава, когато контракциите станат редовни (появяват се в продължение на 2 часа), начесто (на 10-15 мин) и са болезнени.

Общи условия

Активация на акаунт