Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 388
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
Да, но си отишла все пак. Аз отидох след 20 мин като видях кървенето, нямаше да се събера в кожата си да стоя и да се чудя, моето пък беше от ниска плацента. После съм кървяла още няколко пъти и не съм ходила по спешност, само защото разбрах, че кръвта не е от влагалището, но това е друга тема.

# 436
  • София
kadrova4kata, аз лично не видях някой да дава съвет за изчакване.
При прокървяване - лекар!
Аз лежах за задържане две седмици в болница в 8ма г.с. Всичко завърши благополучно. До края на бременността нямах никакви проблеми.

# 437
kadrova4kata, аз лично не видях някой да дава съвет за изчакване.
При прокървяване - лекар!
Аз лежах за задържане две седмици в болница в 8ма г.с. Всичко завърши благополучно. До края на бременността нямах никакви проблеми.
Ами виж да предната страница точно, Галче така е написала или поне аз така съм разбрала, извинявам се, ако не съм я разбрала.

# 438
  • София
Според мен не си я разбрала.

Да се надяваме, че при sonita75 всичко е наред.

# 439
Аз написах, че според е правилно да постъпи сонита, както тя самата е написала.

Останалата част от поста ми е лично преживяно, дано да стана ясно сега Peace

Не бих си позволила да давам съвети за изчакване, не съм мед. лице Peace

# 440
Момичета яко съм настина,но странното че и зъбите започнаха да ме болят на някой случвало ли му се е.

# 441
  • София
Момичета яко съм настина,но странното че и зъбите започнаха да ме болят на някой случвало ли му се е.
Съмнявам се да те болят от настинката, по-скоро е от бременността. Хапвай повече протеин и калции, че бебето дърпа.

# 442
Хапвай повече протеин и калции, че бебето дърпа.
За да се усвоява калцият, трябва да имате и вит. Д в организма. Вит. Д пък е неусвояем без мазнина. Затова, ако и на пазара в БГ има прясно мляко, обогатено с вит. Д, купувайте пълномаслено.

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 17:46 от Фея Кръстница

# 443
Свърши ми Огестан-а и се отказах да взимам други синтетични витамини. По-хубаво всеки ден да изяждам 3 плода и 3 зеленчука. Но искам да взимам допълнително само Омега 3 и витамин Д3. Някой може ли да ми препоръча такива? Фея?

# 444
Мога ли да ям пастет, докато съм бременна?

# 445
  • Murcia, Spain/Ruse
Здравейте...
Днес си купих Годжи Бери изсушено и си изядох с кеф около 20 гр (малко по малко от шепата ми ),а после си задодах въпроса дали пък не е вредно за бременните... newsm78 После прочетох ,че не се препоръчва на бременни понеже съдържало Бетаин,а той можел да причини аборт  Shocked Някой има ли идея какво да очаквам,т.е ялили сте го това чудо през бременноста?Иначе е супер полезно ,и препоръчително като добавка към храненето  Sick

# 446
Нямам представа какво съдържа, но от 20 гр. плод със сигурност няма да ти стане нищо.

# 447
  • в огледалото на живота
Повечето лекари съветват през бременноста да се избягва консумацията му поради високото съдържание на вит.А в него.
Нали знаеш как определят черният дроб-кошче за всякакви отпадъци...малко грозно,но факт.

Ако искаш да си набавиш желязо в организма, потърси друга храна:хлебни пълнозърнести продукти;бобови храни;листни зеленчуци/коприва,лапад,спанак/.От червените меса/агнешко,козе,телешко/

# 448
Благодаря ти за мнението. Не е заради желязото, просто ми се прияде, но не бях сигурна.

# 449
Повечето лекари съветват през бременноста да се избягва консумацията му поради високото съдържание на вит.А в него.
Вит. А е много важен както за развитието на ембриона, така и за следродилното възстановяване, и за кърмачката.

Ето препоръчителните дози според тукашното здравеопазване:

Pregnant women, 19 and older: about 770 micrograms RAE of vitamin A (approximately 2,565 IU) per day
Pregnant, 18 and younger: 750 mg (2,500 IU)
Breastfeeding women, 19 and older: 1,300 mcg RAE (4,330 IU)
Breastfeeding, 18 and younger: 1,200 mcg RAE (4,000 IU)

Общи условия

Активация на акаунт