Есента дойде за ЯНУАРСКОТО дете (50)

• 66 704
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Фея, Рали   Hug

Майка ми беше чела, че афтите се поръсвали с пудра захар. newsm78 Веднага се сетих, че Бубето беше писала за бонбони /че афтите обичали сладко Simple Smile/. Сами много обича тези медените лукчета, само му ги троша и ги яде. Давам и витамин С - ампула.

На мен при стрес ми излизат афти и винаги с ударна доза витамин С ги оправям за 2-3 дни макс.

Получихме желираните витамини, които поръчахме - абе не ги приема като желираните бонбони, ама с пазарлъци ги пробутваме.

Рали, ти какво даваше на Марти за афтите?

# 196
Ами лекарката изписа Дактарин, но в аптеката ми дадоха Пансорал, което веднага действа.

# 197
KakaRala благодаря, сега го погледнах това в интернет, ако имаме нужда ще го взема, но днес Сами вече е ял, не е показвал да го боли.

Сега на обед ходихме до лабораторията и казаха, че има съмнения за бактерии в един от двата секрета /носа и гърлото/ и утре ще могат да кажат окончателно какви са резултатите.

А нашата педиатърка вчера казала на ММ на афтите, да ги оставим да си минат или да му дадем нещо... Crossing Arms

# 198
Емили, викаш "нещо" да му дадете на Сами...  ooooh! ooooh! ooooh! Аман от тези тъпи вируси! Като се сетя, че за нас това тепърва почва, направо ми призлява, ама знам, че няма как и това е...  Tired

Между другото, Пансорал е два вида, има един за растежа на зъбките - розов, а за афтите е синя тубичка. Да не ги объркате, който ще взима, че на мен ми се случи като беше Зори с афтозен стоматит.

Иначе тя днес беше на ясла, порева си сутринта, но много слушала през деня. На обяд я взех и беше усмихната. Нашите искат да я водят с тях на Приморско, така че тази седмица няма да я пускам повече, за да не ми се разболее баш там, че е сложно...

# 199

Добро утро!  Hug

Надявам се днес всички да са добре и здравички!

Буби, аз видях, че има два гела - за зъбки и за афти, но да чукам на дърво, Сами си започна да яде и не се оплаква да го боли. Продължаваме с витамин С и новите му витамини, с които вече свиква.

Днес като видим резултата от изследването на секрета, ще видим какво ще правим. Иска ми се да го пускаме на ясла, да си е с децата, вкъщи нещо се разваля дисциплината, но пък от друга страна вечер е много спокоен.
Една колежка пуска детето си само по 1-2 дни в месеца, за да си пази мястото, но ето го болен. За тия 2 дни веднага е лепнал вирус.

С какво се занимават децата ви, игри, играчки?

# 200
ох, емили, на мен това със занимаването ми е болна тема в момента, че много невъзпитателно го кара дара. ако я оставя по цял ден седи на компютъра и облича/гримира/подстригва някакви каки или играе разни игри с бебета (тя нали е фенка на бебетата). вече дори не ме пита, пуска си играта, играе си, само чат-пат ме пита кое е плей, за да й тръгне някоя игра Laughing Laughing Laughing
в останалото време главно реди пъзели - нормални или на телефона. голяма мания й е, може по един час да се занимава.
и във всяка друга секунда скача върху леглото като луда. то енергия трябва да се хаби Laughing скача, скача, скача до припадък, тръшва се на леглото и заявява "ей, мамо, голямо скачане!" Laughing Laughing Laughing

# 201
Елч обожавам да те чета... Simple Smile Hug И браво на Дара за пъзелите. Марина така от много малка редеше пъзели, а Самчо - никакъв го няма по тази част. Той също обаче иска постоянно почти да е на компютъра и да гледа клипове с коли, песни, Маша. Снощи се заигра  за около половин час, а като легнем задължително казва: "Таблета". Гледам обаче всеки ден да му чета книжки, не искам да се отказва от тях заради компа.

Резултата от изследването - пневмококи. Правят му антибиограма и утре ще кажат какъв антибиотик ще даваме. Wink

# 202
Аз от зимата нямам компютър вкъщи и ми е супер,поне детето не стои на него и да ми пипа нещо,което не трябва. но...от друга страна- седи пред телевизора. харесал си е няколко  филмчета,едното е умизуми,и ги гледа (когато ги давар де). двд нямам, но мисля да взема незнайно кога.

Емили, Емил има много и различни колчки,камиончета,багери.Играе си с всичките,като едни са прибрани,но той си ги вади. Някой път ме кара да играя с него с колите, но и сам си играе. Прави ми впечатление, че си разиграва нещо,което съм му разказвала в приказка,или съм играла с него. Напоследък се е запалил по пожарните, багерите.Гаси пожари всякакви  hahaha
Играе си и с ... newsm78 малеее, май само с колите.имаше и писта, но вече е счупена,за коледа нова. Купувам му от време на време списанието колите, та има няколко, и си ги гледа, говори си нещо.  Обича да си играе с пластелини. Имам и много фигурки(от каката са),и масичка,и го оставям сам да твори,ако имам работа. С надуваемата топка,ако я извадя, играем всички. С балон,ако имаме.  Преди харесваше да "оцветява" книжките на Колите,с  пастели,но откакто видях пастели по стените,всичко скрих. Преди играеше и с инструменти,но отдавна не ги е вадил. Пъзели няма,т.е. има един но не съм го вадила. Големите меки пъзели вече не са му интересни. Обича и да се борим и гоним.

стана дълго

# 203
Чопи, Hug благодаря ти, че се включи и ти. Интересно ми е какво правят другите деца, полезно ми е да почерпя идеи от вас!

Имам работа, но в главата са ми тия пусти изследвания и това, че ще трябва Сами да пие антибиотик. Имунитета и без това му се е сринал от онова разболяване с престоя в болницата, пневмонията и сега отново...Незнам как да излезем от този омагьосан кръг!

# 204
Еми, за съжаление е така- въртите се в кръг. предните АБ достатъчно са му сринали имунитета,сега пак АБ. Дано бързо ги пребори пневмококите.
Аз давам само пчелен елексир(мед, с прашец, и...още нещо ). и понеже е леко лютиво, му слагам в чая,който всеки ден пие. Това му е имуностимулатора. Всичко друго го спрях,като последно пи Биозин.

# 205
Привет.

Емили , неприятно , но и това ще мине. Дано след това обаче се закрепите за по-дълго. Praynig
Скрит текст:
Ами имахме детска кухня от кака му - счупи я Crazy (качваше се на нея отгоре, стъпваше на вратичките за печката...... всичко друго , но не и да готви на нея). Виж на голямата печка вади тенджери , лъжици отваря фурната и готви.Отваря си шкафове , вади фидета , подправки  Crazy оцета , олиото... - в приключение съм се видяла с него. Най редовно като тръгна да готвя ако ми липсва някоя тенджера или от лъжиците за готвене - си я намирам в детската стая. Или гледа детско. Рядко се заиграва да рисува или с количките от както кака му тръгна на градина.
Елч, у нас е същото , но пред ТВ (не че не е еднакво вредно , но не им позволявам да ми висят на компютъра) , а телефона - само да говорят с някой(по друго предназначение не давам).
Скрит текст:
Иначе каката е на тема картини от изрезки приготвени(от гланцово блокче). Трудно ми е да им отделя игрите(и по тази причина тя е ощетена) защото каквото тръгне тя да прави и той иска  ooooh!.
И при нас е доста невъзпитателно към момента- за нея по скоро. Защото сме пробвали с всичко е по две(две ножички , два химикала или фулмастрите - винаги пищи да вземе това което е у нея ooooh!). За това правят позволените за него неща и сигурно е грешка , но съм я научила да му отстъпва Crazy. А той си изпуска част от заниманията подходящи за неговата възраст и минава направо по-нагоре. А не иска да седна да се занимавам аз с него - иска си със сестра му и това е.
Стискайте ни палци момичета, Нати от утре е "ученик" - от сега са ми се насълзили очите.

Аз помолих днес към 16ч да си занесем нещата , та утре по бързо да се "разделим" - чудя се дали да го оставя направо цял ден - всеки различен съвет ми дава. То е относително де - ще видим.

Хубав ден и здраве от нас момичета.

# 206
Емили, надявам се по-бързо да се оправите. И друг път съм писала, че вкъщи зимата и есента си правим сок. Ако имате сокоизтисквачка, за мен това е много добър начин да се стимулира имунната система. На Калоян много му харесва и през ден само мрънка да му правя. В момента слагам ябълка, моркови и круша за вкус Simple Smile , че ММ много обича круши и не дава да му ги правя на сок  Grinning Аз пък не обичам да ги ям и само на сок ги правя  Laughing Иначе слагаме и червено цвекло, но малко , понеже си има дъх на земя, а и до колкото съм чела не е добре в големи количества. Примерно слагаме 2 средно големи глави за почти два литра сок (това ако правим сок на голямата машина).

За игрите - На периоди е. Преди две седмици темата беше пластелин. Преди това пъзелите, сега пак се върна на ккижките и от три дни разглежда една книга с животни и ме кара да му чета какво пише до всяка картинка на животно. Миналата седмица си игра с едни орехи. Дала съм му орехи, костилките от кайсии, пластмасови чашки, няколко кутии и една лъжица. Цяла седмица "готви" детето. Сервира на плюшените играчки. Слага "манджата" в "печката" и така. Прави баница и т.н. Вчера чопкаше опаковъчни панделки. Много му хареса да ги разделя (нали се сещате как се късат по дължина). Ритаме топка в коридора, Колите са основна занимавка. Постоянно ги паркира и подрежда навсякъде. ТВ почти не гледаме. Първата му работа като види включен ТВ, е да отиде да го изгаси от копчето. На комп гледа само Маша или Мечо Пух. Пробвала съм и други детски, но не иска. Комп не давам да ги пипа, защото те са едни от най-ценните вещи у нас (на тях ми е цялата работа). Единствено им слага usb клавиатурата и мишката.
И последно -  Simple Smile обича да ми помага с домакинските задължения и по този начин времето успява да се уплътни добре - простираме дрехите, заедно пускаме пералнята, слага дрехи в пералнята, прибира завивките сутрин, вечер ги изважда, разстила, помага да постеля чаршафите, след като ги изтупам, чисти с прахосмукачката, бърше пода, подрежда. Естествено всички тези неща се правят по негов тертип и няма как да изглеждат все едно възрастен човек ги е направил, но поне се занимава така. И естествено вместо сутрин за 10 мин стаята да е оправена, това упражнение ми отнема около 30 мин, защото той държи голяма част от нещата той да ги направи

Май май стана дълго, ама сори Simple Smile

Ps. Забравих да спомена, че вечер се боричкат с баща му, което му доставя огромно удоволствие Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 15:40 от амнезия.

# 207
  • София
Темата за игрите и заниманията и на мен ми е много интересна, та ще черпя опит.
Виктор от бебе не си играе сам, все някой трябва да е на главата му, а това е твърде изнервящо... Blush Mr. Green
От скоро започна да рисува, но това трае не повече от 5 мин. Имаме мозайка, която чат пат реди, имаме и една игра с магнитни дрешки, с които се облича момиченце и момченце. С коли много, много не си играе.
Сега сме на тема шоколадови яйца! ooooh! Всеки Божи ден след ДГ му се купува, той го отваря за 3 сек., вади играчката, нагъва яйцето и играчката се архивира върху един шкаф.
Иначе от малък е луд по готвене и чистене! Mr. Green Не мога да сготвя нещо без неговото участие. Все бърка нещо, сипва подправки, ужас просто. С едната ръка се пробвам да готвя, с другата го държа и страшно се изнервям, но това е положението.
По този повод съм му взела микровълнова печка и чинии и чаши все в розов цвят, заради което бях освиркана от ММ.  hahaha
Има си и детска прахосмукачка и я ползва по-често, отколкото аз нашата! Mr. Green
Иначе предимно гледа филчета на телефона ми или играе игри.
Много обича да пее и танцува, та си пуска разни песнички и се кефи.
Тази сутрин например ми пя Детство мое и аз щьх да падна. Питах го откъде я знае и той гордо отвърна, че от детската! Heart Eyes
Много обича и книжките, вече ги е понаучил и сам ги разказва супер смешно! Grinning

Фея, стискам палци утре да мине добре! Hug
Еми, измъчихте се много... Стискай зъби още малко, всичко ще се оправи! Hug

# 208
Еми,много ми е жално за Сами! Дано вече да се уталожат нещата след приема на АБ.Целувам ви!
Фея,успех утре!
Дара явно няма да е домакиня-кухнята не я привлича въобще,не чисти,не подрежда...Има си замък-батут и обожава да се чекноти по него,играе си много и в една нейна къща,влачи си там играчките и им реди едни тиради.Обича играчки,които се поставят на ръката,за куклен театър.Любимо и е да четем книжки...И на компа...разбира се....

# 209
Инка,аз на моите биопсии им загубих бройката...Споко,няма срашно,за 2мин.е болката и забравяш.Е,не е като разходка в парка,но поне е за кратко.Може да вземеш един Аулин преди това или Тилкотил.Успех!
Пропусвах да спомена,че  най-любимото  занимание на Дара е да тормози кучето.
Луда е и за танца,постоянно си танцува...

Общи условия

Активация на акаунт