Есента дойде за ЯНУАРСКОТО дете (50)

• 66 700
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • В две тъмни очички
Елч. трикът със снимките работи безотказно! Браво, че си се сетила!
А много се смях на разказа ти за Дара! Представям си какво нареждане пада, ако не я разбереш!

Влади няма проблеми с буквите - ш, ч, к и р...всичко си лопоти. И филосовства безотказно. Измисля си какво ли не, за да стане на нейната! Много е хитра малката мишка!!!

Како Рала, много бонбони за афтите, от смучещите ("стъклени") - тип теменужки. Афтите минават от сладкото.

# 166
амнезия, какви паласки, ти си супер слаба! (е, не точно в момента де!:-)))

зън, как така фъфли? не е ли рано да се правят такива изводи?
дара примерно като казва две думи често ги разделя, като прави по-големи изречение по не се усеща, но примерно казва "малкото...пони" (все едно има запетайка между тях) мм много се шашка Laughing

# 167
Здравейте.

Днес сутринта закарах каката до градината и на връщане минах през градината на Нати - мислех да помоля за телефон на някоя от госпожите за връзка , да кажа , че живот и здраве от другата седмица се гласим да тръгваме и да обсъдим нещата , които ме касаят. Входа за яслата беше заключен , но аз реших да мина от другия вход(явно ясленчетата ги приемат до по ранен час) -от там е за групите и още идваха дечица.

Приближих до стаята и се огледах за звънец, но не видях такъв и тръгнах да вляза да почукам. Дочух че едно две дечица плачеха , след това : "тихо , няма да ми ревеш" на висок тон  Shocked. Ами те така ако им подвикват как ще се адаптират горките. Обърнах се и си тръгнах за да не се изкажа неподготвена , пък за друго бях тръгнала. Какво ще правя не знам. И беше хладно в сградата(поне в коридора) парното не работеше - дали им пускат сутрин печки? То вярно че към обяд се затопля , но ... Много го мисля май.

# 168
Фея, Hug за съжаление със сигурност понякога им подвикват на децата, трудно е да се приеме отстрани, но аз колкото мразя да се вика и кара на деца, няма да крия, че съм го правила. Имало е моменти, когато цялото ми търпение бива поставено на крайно изпитание от Сами и се е налагало да повиша тон.
Не се стресирай, това са единични случаи предполагам. Няма как да ги опазим от всичко...

Снощи като взимахме Сами едната госпожа /по-гадната/ излезе да ни каже, че Сами пак се е разсополивил и че ужасно се поти. Някоя от вас давала ли е Ксизал? Направо ще се гръмна вече с тия сополи и кашлици  #2gunfire

При тях пускат парно и е много топло.
Но Фея, ти попитай, за да знаеш как да обличаш Нати!
Елч,  а Дара извeднъж ли започна да говори с изречения? /в смисъл, те нали малко говореха нашите сладури/. Сами използва много повече думи, но изреченията му са само от 2 думички все още.

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 13:04 от Emilly1212

# 169
Фея, и аз съм чувала подобна реплика в яслата. В нашата ясла имат две духалки-едната във всекидневната(където играят и се хранят) и една в спалнята. Имат си нови олекотени юрганчета, нова дограма, пердета и най-вече щори на спалните.
емил вчера не е плакал сутринта, но днес чул едно друго да плаче и хайде и той.

Въпрос- има ли някое детенце, което не си мие зъбките? да бяга само като види четката, и това(миенето) да става едва ли не на сила?

# 170
Имате право , знам, но ми стана много неприятно.

Емили аз взех ксизал но имаме да си допие аериус и не съм го започвала- какво те интересува? Бързо да ви минава. И само с това ли ще лекувате сополите? Аз да споделя , че септември започнах имуномикс и на двамата, 20 дена го пиха , 10 след това не и сега давам имунокинд - тук някой го похвали.И мисля да не спирам, да видим дали ще има ефект при нас  Praynig(дано). Каката миналия петък се прибра със зеленикави сополи - започнах и тобрекс по една капка и  Praynig отшумаха нещата fingerscrossed. Каза , че Иван кашлял, помолих я да стои далеч от кашлящти  дечица , но той пък спял до нейното легло.  ooooh!

Ние си мием зъбките без проблеми , но се налага да подсещам ( каката де) още не ни е изграден навик. Thinking

# 171
Фея, интересува ме дали действа този Ксизал....не съм го и чувала, написаха му него и АЦЦ сироп. Една колежка на ММ пък му казала, че педиатърка й изписала за децата някакви капки за нос, които се правят в аптека. За един ден и се оправили близнаците от тях. Ще му занесе рецептата и ще се посъветваме с нашата педиатърка.

Сами си мие зъбките, но само след подсещане, приятно му е, но ги търкам аз, рядко той го прави.

# 172
Чопи Калоян имаше период, в който не искаше да мие зъбите. Накрая ми омръзна и му казах, че повече няма да има бонбони и шоколад, ако не мие зъбите сутрин и вечер и познай какъв беше резултатът  Mr. Green Вече нямаме проблем с миенето. Аз му ги търкам по малко, понякога и той. Не знам колко време се мият зъбите при децата. Аз ги минавам по веднъж от всички страни (поне като за начало). И преди съм го казвала - трябва да намериш това, което ще го накара той сам да поиска да направи това, което трябва.

Днес бяхме на Калоян да му видят пишлето и тестисите и като се затръшка, че не иска да си събува гащите.  ooooh! Никога не се е държал така. То не беше рев, не беше чудо. Препотих се в кабинета. Лекарят ми се скара защо бременна съм дошла сама на преглед. Трябвало да дойда с още някой. Тестисите са добре, ама след като родя ще ходим да му забелят цялото пишле, че в момента е само наполовина, а пък вече явно е голям.

# 173
Привет!
Влизам на бързо.
Кали си мие сама зъбките. И сама се бърше след тоалетна. Държи сама да се облича и съблича и да се обува, да се мие и въобще иска да е много самостоятелна и е страшен инат. И като не стане на нейната започва да реве, но при мен и баща и този номер не минава.
Ние днес ще заминаваме към Харманли.
Хубав уйкенд!

# 174
Фея, интересува ме дали действа този Ксизал....не съм го и чувала, написаха му него и АЦЦ сироп. Една колежка на ММ пък му казала, че педиатърка й изписала за децата някакви капки за нос, които се правят в аптека. За един ден и се оправили близнаците от тях. Ще му занесе рецептата и ще се посъветваме с нашата педиатърка.

Сами си мие зъбките, но само след подсещане, приятно му е, но ги търкам аз, рядко той го прави.

И Нати дъвче само четката , аз търкам зъбките. За действие на ксизал - не мога да кажа, но то е  противоалергично  Confused -затова се зачудих. А АЦЦ сироп на нас са ни го изписвали при суха кашлица (за отхрачване) и действа. Сами кашля ли?

Между другото една приятелка ми каза ми за салвигол - много приятни хапченца за смучене за задна хрема. Взех си един блистер,но забравих да попитам в аптеката по колко на ден се пият и още нямам наблюдения дали действа. Оздравявайте  Hug

# 175
  • sofia
Еми, Зиртека е по-добър от Ксизала, по-скъп е обаче - 12-14лв.
Аз намерих черен бъз на бонбонки и давам.

# 176
Еми, Зиртека е по-добър от Ксизала, по-скъп е обаче - 12-14лв.
Аз намерих черен бъз на бонбонки и давам.

Аз го взех, защото по дълго време трябва да пие Нати противоалергично (няколко месеца) и ги редувахме - аериус , зиртек и ксисал взех този път(така ми каза ЛЛ).

Този черен бъз такъв ли ефект има? От къде ги взе тези бонбонки и как са на вкус?

# 177
Емили, ти не си представяй, че дара прави огромни смислени изречения, по-скоро нарежда думи една след друга, иначе и на нея й е по-лесно още да прави изречения от по 2 думички. но имам чувството, че всеки ден започва да говори все повече и повече, ама може и така да ми се струва. Laughing

чопи, добре, че повдигна въпроса за миенето на зъбите. дара много обича, но се боя, че не го прави особено качествено, върти там четката из устата, та да питам - вие винаги ли ги миете след тях?

и дара също отдавна се бърше сама, кой питаше?

# 178
Люба, и аз се присъединявам към питането за бонбонките черен бъз? Нищо че съм в балкана и мога да си набера натурален, ама все не намирам време... Wink

Не сме решили дали да взимаме Ксизал, или както казваш Люба, Зиртек...Оказа се, че  рецептата за правени капки от колежката на ММ била всеизвестните капки на д-р Улевинов - адреналин, гентамицин и физиол.разтвор. Чудим се дали да ги поръчаме - все пак са с антибиотик, но пък в нета четох много добри отзиви....ама пък че били, ако хремата е на бактериална основа...
Ако чакаме до понеделник да му взимат секрет, ще загубим двата дни събота и неделя и може да стане още по-зле...В голямо чудене сме.

А Сами кашля още откакто го изписаха от болницата - здрав! Лекарката каза, че има един секрет отзад, който му се стича от носа и го кара да кашли. Но иначе е здрав, и не е заразоносител и може да ходи на ясла. Ето обаче, че нещата се влошават.

Елч Hug едва ли така ти се струва, особено след като нашите не говореха, осезаемо се чувства когато има напредък. Дара е толкова сладка, само като я гледа човек, а като говори сигурно е невероятна.

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 15:34 от Emilly1212

# 179
Аз пък да ви кажа, че сме пили и Ериус, и Зиртек, и Ксизал и като, че ли от Кзизала съм най-доволна.
Аз взех бъз сироп и го слагам в сокчето му, че иначе не иска да го пие. Не вярвам да има голям ефект, но нищо не пречи да го пие

Общи условия

Активация на акаунт