Long live the King! STEPHEN KING ! - Кралска 10 част

• 49 376
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Ха, че как няма да гласувам за Кинг Grinning, 11/22/63 е страхотна книга! Жалко, че другият ми фаворит - "Под купола" не влезе за гласуване.
И аз съм чела "На изток от рая" преди години. Хареса ми, но чак толкова не мога да се прехласна по нея.
 Нели,  Wink
 И някакси ми се струва, че мястото ѝ не е в тази класация Rolling Eyes
Но харесвам Стайнбек. Peace

# 436
Дебилно е, но LOL-нах:

Laughing

# 437
  • София
Дадох и аз една подкрепа за Стив  Heart Eyes

Втория глас ми е за Забравената градина.

# 438
И аз подкрепих с по един глас 11/22/63 и Джойленд. Peace

# 439

Joy Joy
Аз влизам да споделя един цитат от "Момчешки живот". За тази година реших да си имам специална тетрадка, за цитати и да си ги записвам.  Heart Eyes

"Виждате ли аз смятам така:първоначално всички владеем магията.При раждането носим в себе си вихри, горски пожари и комети. Раждаме се способни да пеем на птиците и да четем облаците, и да виждаме съдбата си в песъчинките. Но след това ни училищосват магията направо от дън душите. Църквосват ни я, нашляпват я, изпират я и я изресват. Слагат ни на правия и тесен път и ни нареждат да бъдем отговорни хора. Казват ни да се държим спрямо годините си. Казват ни да пораснем, Бога ми! И знаете ли защо ни го казват? Понеже онези, които го изричат, се боят от дивото и от младостта и понеже магията, която знаем, ги кара да се срамуват и да се натъжават, че са й позволили да увехне в тях.
След като се отдалечиш много от нея обаче, не можеш да си я върнеш. Може да я докоснеш за по няколко секунди. Просто секунди познание и припомняне. Когато хората се разплачат на филм, това е, защото макар и за миг, златното огледало на магията се събужда в тъмния киносалон. След това зрителите излизат на суровото слънце на логиката и разума - и магията отново пресъхва, а те остават с лекото усещане за разбито сърце и дори не знаят защо. Когато песен пробуди паметта, когато въртящите се в слънчев лъч прашинки отвлекат вниманието ти от света, когато се заслушаш във влака, минаващ по релсите нощем в далечината, и се зачудиш къде ли отива, ти пристъпващ отвъд онова, което си, и отвъд мястото, където се намираш. Тогава - за най-кратката частица време - се озоваваш в царството на магията.
Ето в това вярвам аз."

# 440
Да, на мен също много ми беше харесал този пасаж от книгата, пък и далеч не само той. Grinning

# 441
Да, на мен също много ми беше харесал този пасаж от книгата, пък и далеч не само той. Grinning

Дам, подозирам, че до края ще имам планини от любими цитати.  Laughing

# 442
Аз започнах през миналата година Доктор Сън и го завърших през тази...Невероятна е книгата, много ми хареса. Точно написано, много приятни герои, чудесен сюжет. И веднага си го представих на филм - ще се получи идеален  Crazy Определено влиза в моя топ 5 книжката  Peace

# 443
# 444
# 445
  • София
Има уникални картинки  Flutter Heart Eyes !
Много ми е смешен Куджо от първата картинка  hahaha .
Страхотни са на "Капан за сънища", "Дума Ки", "Кристин" и още...
deadface, благодаря, че сподели  Hug !

# 446
Много хубави картинки.

Една от любимите ми книги  Heart Eyes

# 447
Гледах "Куджо". Да ви питам нещо:
Скрит текст:
Във филма Дона изневерява на мъжа си, така ли беше в книгата? Забравила съм, но определено не го помня  това newsm78
И на финала в книгата малкият умира , нали? Щото във филма си остана жив  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 19:04 от Киф

# 448
Да и да. Grinning

# 449
  • София
Пуцоооооо, ай да ти подаря една:
Скрит текст:
Добре, че розовото жУвотно е налице!

Общи условия

Активация на акаунт