Long live the King! STEPHEN KING ! - Кралска 10 част

• 49 402
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Мерси, мерси, мерсиии!  Hug

Награбих първо Нужните неща.

Кали,
Скрит текст:
ако се чудиш кой те е полазил във фейса, аз съм.

Себе си ще стана или ако темите се задържат така, или след празниците. Това ми е празничната премяна.  Mr. Green

# 361
  • София
ИрПуц, честити книжки!
И за мен Коледа дойде по-рано. Както си ходех и се озовах пред книжарница на Колибри. Естествено трябваше да вляза за "Кървавите книги", но покрай тях си взех още две книжки.  Blush Само че не съм ги почнала, защото още чета "Зеленият път". Много ме разстрои тази книга. По-тъжно нещо не съм чела от години. Не съм предполагала, че може да ми се дореве от смъртта на една мишка, при това въображаема. А съм чела книгата, филма също съм гледала и пак ме натъжава.

# 362
И на книгата, и на филма неизменно рева, независимо за кой път чета/гледам.  Blush

"Огън" е още по-убийствена, имай предвид, ако ти попадне.

Готова съм аз с Нужните неща, сега съм с момчетата от Капана за сънища.  Heart Eyes

# 363
  • София
На "Зеленият път" и аз съм неизменно така  Cry .
На "Огън", въпреки че само веднъ съм я чела, също ме стегна гърлото.

Ох, Пуц, Капанът.... за мен беше много гнусно-брутална, но под повърхностния слой - много дълбока, тежка и тъжна. Бях споделяла тук, че след тази книга бях така зашеметена, че нищо не ми се подхващаше да чета в продължение на седмица.

# 364
Предполагам, Кали. За жалост съм вече контаминирана с филма, тоест основната сюжетна линия не ми е нова. Но не се съмнявам, че ще ме разбие с подробности и подход.

Огън аз втори път едва ли ще прочета.  Cry

# 365
Привет банда!

Моите коледни книжки са вече при мен.  Grinning Днес си направих последен,уж, подарък, с ето това:

Иначе за момента най-много се радвам на "Ужас" и "Слугинята" - и двете с твърди корици. Засега само ги наобикалям и от време на време разтварям, за да вдъхна аромата на хартия. Любов ли бе да го опишеш.  Laughing Тъй или иначе "Ужас" планирам да я метна в най-големия студ, януари-февруари, за да ми е колкото се може по-тематично.

Иначе на 25-ти започвам коледния си препрочит на Властелина.  Mr. Green

# 366
  • София
Аз онзи ден прочетох втората книга на Линдквист.

Много хубава и много... мрачна, тъжна, освен това затвърди добрите ми впечатления за скандинавските писатели  Mr. Green.

# 367
  • София
Ох, аз пък не мога да погледна скандинавски писател след онази мъчително дълга тъпня "Милениум" на Стиг Ларшон.
Почнах "Кървавите книги" за разтуха. Кеф на буци  Mr. Green Имам чувството, че с всеки следващ том стават все по-интересни.

# 368
Ти си третият читател, на който този том му харесва най-много Simple Smile

*

Много хубава и много... мрачна, тъжна, освен това затвърди добрите ми впечатления за скандинавските писатели  Mr. Green.
+1
Сега остава да прочетеш (ако вече не си) и "Музиката на Бенке Карлсон, Убиеца" - един от най-хубавите разкази на Линдквист, публикуван в антологията "Малкият зелен бог на агонията":

*

Британското издание на Mr. Mercedes също излиза на 3-ти юни:

Цитат
A cat-and-mouse suspense thriller featuring a retired homicide detective who's haunted by the few cases he left open, and by one in particular - the pre-dawn slaughter of eight people among hundreds gathered in line for the opening of a jobs fair when the economy was guttering out. Without warning, a lone driver ploughed through the crowd in a stolen Mercedes. The plot is kicked into gear when Bill Hodges receives a letter in the mail, from a man claiming to be the perpetrator. He taunts Hodges with the notion that he will strike again.

Hodges wakes up from his depressed and vacant retirement, hell-bent on preventing that from happening.

Brady Hartfield lives with his alcoholic mother in the house where he was born. And he's preparing to kill again.

Only Hodges, with a couple of misfit friends, can apprehend the killer in this high-stakes race against time. Because Brady's next mission, if it succeeds, will kill or maim hundreds, even thousands.
http://www.amazon.co.uk/Mr-Mercedes-Stephen-King/dp/1444788620/r … edes+stephen+king

Ето малко инфо и на български - http://lira.bg/?p=57904

*

# 369
# 370
 hahaha

Вени, нали, нали, нали? За Линдквист тва.

# 371
Derry Christmas  Mr. Green

# 372
  • София
Вени, нали, нали, нали? За Линдквист тва.
Абсолютно! Не зная дали помниш, но ти ме запозна с автора.

deadface, благодаря за препоръката, не съм чела тази антология. Ще я потърся на всяка цена!

Честито Рождество Христово! Желая ви всичко най-най-хубаво  Hug!

# 373
  • София
 baloni Clown Derry Christmas! Clown baloni

Много ми хареса този поздрав  hahaha !

Да сте живи и здрави всички! Много сбъднати мечти, прочетени книги и Кралят да 'иляди  Heart Eyes !
Весело празнуване!

# 374
  • София
Весела Коледа, мили другарчета!  santa2
Споделете като за края на годината коя беше най-хубавата книга, която сте прочели през 2013-та.

Общи условия

Активация на акаунт