Юлски деца-тема 51

• 63 890
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Hug
Въобще не подозирах, че темата е още жива и много се зарадвах като попаднах случайно..

Гале, честита втора дъщеричка! Hug Здрава и много щастлива да расте!
Radina, на теб и тук да ти кажа колко мноооого се радвам!! Hug
Маймунче, за теб също! Heart Eyes Поздравления! Hug

Поздрави и прегръдки и за всички останали! Ще гледам да ви прочета малко назад и да влизам по-често! Hug

# 256
Галенце, честито и тук Hug.
Радина, Маймунче, наближава ви и вашата радост май Hug.
Кукумявче и аз те чакам да се похвалиш и все нищо.
Джил, мазах Андреа около 9 месеца за белега и още си личи Sad.
Сиси, айде дано ни навестяваш по- често Embarassed.
Ние също изкарахме вируса един по един, аз още се мъча с една ужасна кашлица. миналата седмица всички си бяхме в къщи и просто незнам къде се намирах, хем ми зле, хем децата ме подлудиха, Вдигнах и аз висока температура, за първи път от 15 години, даже не успях да отида на работа, което никога не ми се е случвало. Даже и на лекар ходих Laughing. Ще ни разбият здравето тези деца вече Laughing. Но както казва колежката не са те виновни, едно време на колко години съм била, а сега на колко съм Rolling Eyes.

# 257
  • София
Джил, наскоро си купих някакво мазило за белези, което много ми препоръчаха - Remescar.
Юлско бебе, тез градинските бацили са страшни просто!

# 258
Аз пак не съм известена,че има отговори в темата Sad
Ние засега сме добре.... Преди няколко седми Дани беше болна,но й се размина само с леко зачервено гърло и кашлица. Първоначално беше суха,но една приятелка ми препоръча страхотна бабешка рецепта за овлажняване на кашлицата и по-бързото й преминаване. Ще я споделя и с вас: 1-2 чаени лъжички ракия, 1 чаена лъжичка мед, 1 кафяна лъжичка сода бикарбонат. Сместа се обърква добре и престоява така около 10 минути,за да се разтвори содата. Изпива се наведнъж и след това 2 часа нищо не се пие и яде. Затова е най-добре да се прави вечер. Ако има много натрупан секрет е възможно да повърне детото, което е още по-добре. Още на сл.ден кашлицата вече е влажна. Аз го правих това на Дани 4-5 вечери. За по-малко от седмица след това нямаше и помен от кашлицата. Това става и за възрастни,но в двойна доза Simple Smile .
И сега да питам-има ли деца,които се опикават нощно време? Събуждате ли ги през ноща да ги изпишвате? Дани все още се изпуска през ноща и я събуждам поне веднъж да се изпиша. Водих я на лекар-нама здравословен проблем....

# 259
Чочии, дано не се налага, скоро, но ще го пробвам това. При нас сега има друг проблем. Откакто му дадох АБ началото на януари, започна да ака често, при това с пихтиеста консистенция. (извинявам се за подробното описание) Дъха му от стомаха мирише сутрин и след като хапне нещо минава. не съм спряла да давам пробиотици, но не виждам ефект от тях. Положението за кратко се оправи след като дадох Ентерол, но от няколко дни е на ново. Буди се и през нощта да ходи до 00, не винаги. Иначе апетит не му липсва, не се оплаква да го боли корема, ама какво е това чудо. Нищо друго не е променил в начина си на хранене, затова го отдавам на АБ(този му е втория за близо 5 г. живот., първия го пи като беше на 8 м.) или пък на тежкия грип, които изкара.
Julsko bebe, имам аз още до финала, много се надявам да е след 1 юни, че поне баткото да завърши училище. Не че някой ще ме пита де  Crazy
Маймунче, ти как си?
Сиси  Heart Eyes
Добре, че е фейсбука, че там виждам повечето от вас и юлчетата, колко много са пораснали. Вече не са бебешоци  Hug

# 260
  • София
Здравейте, и нас грипът не ни подмина. Цялата ДГ беше окапала, в последната седмица на януари един ден имаше само 3, а на другия - 5 деца. Сестрата се тръшна с бронхопневмония, госпожата беше с маска като Дарт Вейдър  Mr. Green
Поне с АБ се разминахме

Чочиии, и Мишо понякога буди баща си да пишка. Случва се да се напикае, ако е спал много - примерно около 12 часа, но не винаги.

# 261
Здравейте и от мен!

Гадните болести пак, а! Ама като гледам пролетта дойде и вече всичко изглежда по-прекрасно.

Сиси, добре завърнала се. Hug

Ние сме в София до края на седмицата. Записах Калина на ски училище и сега тръпна да си я прибера, за да ми разкаже дали е доволна. Дано им е останал малко сняг, все пак. Mr. Green

# 262
  • София

Благодаря Ви, момичета, че се сещате за мен. Аз вече забравям  Crazy Обикновено човек като си науми нещо и то не става. Пък и аз наивната, даже и пола пресмятах..  Crazy Ще разберете сигурно първи, не знам другите жени как се сдържат да не казват на никой, при мен минат ли 2 дена, все едно цяла вечност е минала  Crazy

Гоги слава на Бога не се напишква през нощта  Peace

# 263
  • София
Хей, Джил, ако имате време да се видим тези дни из квартала? Ще ми е интересно да разкажеш за ски училището. Аз съм записала Кайо и другата седмица ще ги водят от ДГ  Wink
Кукумявче, ще стане когато най-малко очакваш  Hug

За протокола: Калоян се е напишквал само 1 път, в началото, когато махнахме памперса.

# 264
  • София
На мен Кати не ми се е напишквала през ноща, но все си мисля, че на тази възраст все още е нормално да не се усети детето и да се напишка.
Радина, ако това при вас продължава, ще е добре да се консултираш все пак с лекар.
За кой ли път ще кажа, че тази година грипът е ужасен. Дано да преминава вече, че не остана някой който да не го е пипнал.
Сиси вярно ни забрави ти.

# 265
  • Canada
Здравейте юлки,
напоследък рядко се включвам, защото при нас е едно и също... Но следя за всякакви добри новини, така че не съм изостанала!  Wink
И в тази връзка, и от мен честито на Галето! Hug
За напишкването - случвало се е един-два пъти, обикновено когато Нико е дълбоко заспал. После сам става, сменя гащи и всъщност аз разбирам чак после. Сега отдавна не се е случвало, но и да се случи - не мисля, че е основание за притеснение. В тази връзка си спомням нещо смешно... Като бях 1-2 клас, спя си и явно ми е е пишкало много. Ставам, отивам до тоалетна, сядам и започвам да пишкам... В този момент се оказва, че всичко това съм го сънувала и ... Blush Така че - стават грешки... Mr. Green
Кукумявче, май от теб чакаме новини вече... Нали не бъркам, че вие се бяхте решили на второ?
Ние още се туткаме в това отношение, но ще му дойде времето. Все още сме в БГ и си чакаме визите, ама нещо не идват... Rolling Eyes

# 266
# 267

Как сте, момичета? Какво ново покрай вас?
Маймунче, как си? Наближава срещата ви с малката госпожица  Hug

# 268
  • USA
Честита Баба Марта, момичета! Да сте здрави и засмени!

Радина, благодаря, добре съм! Ти как си? Накупи ли нещица за бебето?
Аз доскоро бях купила много малко дрешки и се усетихме, че наближава, а ние нямаме нито кошара, нито столче за кола. От училище ми направиха бейби шауър, върнах почти всичко, че имах такива от Стейси и си купих неща, които бях си набелязала и вече сме готови изцяло.

Вчера ходих да записвам Стейси на предучилищна. Като я гледам каква е мъничка, направо ми се свива сърцето. Искаше ми се да е с една година по-късно, да не говоря, че ще е една от най-малките в класа. Предпочитам да тръгне на 7, а не на 6 години в първи клас, но нямам избор. Ако беше родена само 2 месеца по-късно, щеше да е от догодина. Имах право на 3 опции, едната целодневно с изучаване на испански, втората пак целодневно като в обикновено училище и третата първа или втора смяна. Избрах третата, защото училището е с най-добър рейтинг (много е важно), а и не искам да е по цял ден там.

Иначе Стейси е много смешна покрай моята бременност. Все си маже корема и гърдите, вика ме да видя, че бебето й мърдало, лошо й било, а вчера ми заяви, че не може да спи на една възглавница само, защото през нощта имала много киселини, хахаха.

Тук времето продължава да е студено и продължава да си вали сняг, но не виждам вирусите да намаляват, напротив. Не можем да излезем навън нормално, все зъзнем. На моят мъж му отнема да отиде на работа 4 часа, когато вали, да не говорим, че го и блъснаха на магистралата. Нямам търпение да дойде пролетта.

# 269
Честита Баба Марта! Да сте здрави, весели и засмени!

Леле Маймун, дано скоро идва пролетта при вас. Ама много гот да се пазаруват бебешки неща. И да се гушкат малки бебоци. Laughing Стейси много сладко те имитира.

Не се притеснявай за училището. Калина е предучилищна в момента и естествено е една от най-малките. Справя се добре. Онзи ден имахме плей дейт с едно от дечицата в класа - двете си говореха без особени проблеми на анлийски, а Калина започна учебната година без да знае почти нищо. Имах и родителска среща тази седмица, учителката е доволна като цяло. Само четенето трябва да упражняваме допълнително вкъщи.

При нас - Калина кара някакъв отит, според доктора - много тежък, ама като я гледам е все едно нищо ѝ няма. Нито я боли, нито температура, нищо. Пие си антибиотика и се надявам с това да се размине. Ния и тя с някакъв заден сопол, който се влачи цяла седмица и превантивно я накапах днес с антибиотични капки, че и тя имаше отит миналия месец (спукано тъпанче даже).

Общи условия

Активация на акаунт