Юлски деца-тема 51

• 63 861
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Добре дошла, Emel  Hug Рядко пишем, но все пак го правим Simple Smile

# 646
На мен не ми се стори толкова рядко докато четях всичките 43 странички, които сте изписали  Laughing
Гледам, зъби сменят вече много от дечицата. При нас това все още не е  на дневен ред. В момента ми е най-тежко с него, че от трите ми деца, той най-много не слуша. Освен това си имаме един проблем, с който разбрах, че се бори още една мама тук. Напикава се нощем. Спи тежко и не се събужда дори като се изпусне. Всяка нощ ставам по 2 пъти да го водя до WC, но така и не се е променило нищо. Преди година и нещо бяхме на лекар по въпроса, изследваха го, нямало му нищо, рано било за лечение с лекарства. Сега като навърши 6 пак ще отидем, че промяна няма никаква.

# 647
  • София
Хоп, събрахме се многодетните.  Laughing

Емел, добре дошла.   bouquet Толкова много течности ли пие Красен? Ако го будиш 2 пъти и той се напишква още веднъж, може би трябва да ограничите пиенето преди лягане.  Thinking

Ние вече сме морски. Децата са щастливи, влизат сами в морето (е, бръмбарите с плувки на ръцете де), ние наблюдаваме откъм брега.  Mr. Green Купих и голяма надуваема лодка и тече забавление с нея.

# 648
Milasara, непрекъснато го ограничаваме откъм течности вечер, но пак му се случва. И не се опикава от трети път, а просто го заварвам опикан като стана да го водя до WC. Случва се да го вдигна сух, но и обратно. А има нощи, когато по 2 пъти се изпуска.

# 649
  • София
Уф, милият. На моите им се случва рядко, когато са ужасно уморени и не се събуждат. Малкият батко имаше такива инциденти до миналата година, но не толкова често и не съм предприемала никакви специални мерки, освен да слагам протектор на матрака. А, и винаги ги карам да се изпишкат преди да легнат.

# 650
Емел, след като няма видим проблем, да не би да е на психологична основа?
Случвало се е и нашият да става през нощта да пиша, също така се изпуска нялколко пъти ( но по малко), а редовно сутрин се буди рано, защото пак му се ходи до 00. Той покрай малката ( уж не ревнува) ама прави разни бебешки неща...

# 651
Ох, не знам вече. Изпишква се преди лягане всеки път, но сънят му е тежък и нощем изобщо не се събужда. А като бебе беше голям тормоз спането, вдигаше ме през час с рев. Сега спи като пън и дори не усеща, че е пуснал. Той има и наследствено обременяване по линия на баща си, но неговото си е системно, а не от време на време. Понякога си мисля, че аз съм се провалила с неговото научаване. Наскоро се консултирах с психолог, който предположи, че може да е на психична основа. В началото на седмицата ходих пак, вече твърдо решена да го запиша при психолог, че да работи с него, та дано да има резултат. Той също е много непослушен, все на бели и забрани налита, репчи се, протестира, иска все неговото да става, та с него сме в постоянен конфликт. Живея със страха, че се провалям тотално като родител , та от тази гледна точка, дано и на мен да помогне психологът, че вече  #Crazy

# 652
  • Canada
Добре дошла и от мен на Emel ManolovaHug
И Нико още изобщо не е дал вид да сменя зъби, но тук има едно момченце около нас, което смени на 7 год. за първи път, така че не се учудвам.
За нощното напикаване нищо не мога да кажа, защото не се е случвало. Но доколкото съм чела, наистина е възможно да е на психологическа основа. Другият вариант е просто да има мн. дълбок сън.
Иначе по отношение на характера - може и възраст да е. Нико също започна да се репчи, да спори, да се държи некултурно с мен - разбирайте да ми вика и отговаря. Аз все си мисля, че е до възраст или че копира сестра си, която е с предпубертетен синдром от всякъде.

При нас времето напоследък е ужасно - никакво лято, само дъждове. Започвам да се изнервям...  #2gunfire Искам да ходя на много места, има много фестивали и най-различни мероприятия... Rolling Eyes
А и момичета, моля да си мислите за мен и да ми стискате палци 1 седмица, че чакам важни новини и имам нужда от много положителна енергия.  Praynig Hug

# 653
Не знам дали е от възрастта, Карелия, той ми е първо дете и с него за пръв път минавам през тази възраст, така че се чувствам и най-неуверена по отношение на неговите прояви. Няма да е лошо да получим малко помощ от псохолог, пък било то и просто морална(в случай, че няма кой знае какъв проблем и аз си въобразявам нещо). Аз почвам да изтерясвам на моменти покрай епизодите на лошо държане. То как иначе, и другите ми са малки и няма как да ги пренебрегна, в много отношения не могат да се обслужват сами още. Най-малкото като проходи направо ще изтрещя сигурно, но какво да се прави. Трябва да устискам малко докато поотраснат.
Аз нали изчетох тази ви темичка преди да се включа при вас, та твоите постове, Карелия, чета с голяма симпатия, че много ви се радвам, че сте изоставили предишните си професии, за да откриете щастието в съвсем различни такива. Не са много хората, които се осмеляват на такава промяна. И ние с мм сме на такава вълна и много хора не ни разбират. Учили сме едно, а сме предпочели да се занимаваме с друго, което ни доставя по-голямо удовлетворение. Аз - информатика, той - счетоводство, но се занимаваме с пчеларство.

# 654
  • Canada
Emel Manolova,
всъщност нашата цел бе да намерим щастието някъде другаде под слънцето, а смяната на професиите беше част от този процес. А при вас явно е напълно целенасочено и е наистина странно, особено предвид реалността в България. Важното е да се чувствате удовлетворени.
В крайна сметка, един живот се живее и всеки трябва да направи нужното, за да го живее възможно най-спокойно и щастливо. Peace

# 655
Всъщност, и ние бяхме в чужбина, но преценихме, че тук можем да живеем по-спокойно, затова се прибрахме. Ние не сме кой знае колко претенциозни към условията на живот, и щеше да е все едно дали сме тук или там, но не ни хареса това, че работейки в чужбина, работата ще поглъща цялото ни време, а за децата няма да има време. Щяха да са непрекъснато по институции или с чужди хора. Животът на бързи обороти също е доста изнервящ и натоварващ. Тук имаме възможност да живеем на по бавни обороти и да отделяме повече време за децата. Не напразно си отпуснахме душата и се сдобихме с три. Joy Работата ни е такава, че сами сме си шефове и при необходимост можем да съобразим личните си ангажименти с работните.

# 656
  • Canada
Чудесно! Вашето е осъзнат и премислен избор. Радвам се на хора, които са търсили и са намерили своето място под слънцето (където и да било това) и съответно се наслаждават на живота.  Останала съм с впечатление, че повечето хора в България не се наслаждават на живота поради много стрес, а и донякъде защото свързват щастието с повече материални възможности. А мисля, че рано или късно, всички осъзнаваме, че парите не са определящи за щастието.

Като бях в България, и аз работех за себе си, но определено не мога да кажа, че разполагах с времето си. Напротив, винаги трябваше да съм на стенд бай в името на клиентите.  Rolling Eyes Иначе, разлика между България и тук като време, което имам за децата е горе-долу същото. Най-големият минус за тях е липсата на баби, тоест на още обич и внимание.

# 657
Ох, бабите.... Rolling Eyes Нашите са работещи и нямат време за внуците си. Затова пък като се видят за кратко с тях, ги глезят, а после ние да му мислим. #Cussing out

# 658
  • Canada
 Grinning Бабите винаги глезят.
Ние днес ходихме за малко до бъдещата ни къща. Аз поплевих малко градината, което се оказа много приятно занимания. Набелязах едно дърво за отсичане и една част от градината за преработка.  Twisted Evil
Ядох истински малини, имам си сума ти храсти. А също имам и момини сълзи, които обожавам. От утре живот и здраве започваме по-сериозно да почистваме и подреждаме багажите. И съответно да организираме ремонтните дейности.
Та момичета, тепърва ще разбера щастието и нещастието на живота в къща!  Blush

# 659
  • София
Емел, добре дошла   bouquet

То си е факт, че за да се осигурят по-добре децата/детето, се налага да работим повече и нямаме възможност истински да сме с децата си Sad Всеки прави каквото може, а грешките ще си ги видим след 10-15-20 г  Laughing

Следя доколкото мога юлчетата във Фейсбук и много им се радвам Simple Smile

Ние лятото изпратихме малката при майка ми на село, защото само София има сборни групи в градината. Но за август и тя отива там, майка ми ще се побърка  Mr. Green Иначе малката сега е в оня сладък период, когато проговаря, всичко изпълнява с желание и се гордее с новите си умения. Голям смях е да общуваш с нея Simple Smile Пътувам всяка седмица, че за 3 седмици ме беше забравила, много е гадно  Confused
Аз имам чувството, че непрекъснато съм на работа, а така си бях свикнала да се излежавам и да си разполагам с времето в последните 3 г.

Общи условия

Активация на акаунт