MAC & Sephora - 16 тема

• 48 306
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Днес бях на грим-урок в магазина на MAC. Исках да си купя 1-2 неща и си помислих, че си заслужава да инвестирам във ваучера, за да получа не само продуктите, но и ценни съвети. Бях посрещната от изключително красива и мила дама (чието име за съжаление не разбрах, защото не носят тагове) с умопомрачително червено червило, която ме насочи към консултанта за грим урок (много симпатичен и внимателен, отново не узнах името му  Blush). Тъй като решението ми сутринта беше спонтанно и нямах повод, където да нося силен грим, първоначално исках опцията от 100лв (лек, ежедневен грим), но след кратко обсъждане, стана ясно, че имам доста въпроси и решихме, че опцията за грим-урок  от150лв е по-подходящата за мен. Носех си несесер с продукти и четки, които исках да обсъдим. Много ми беше полезно, защото консултантът избра продукти, съобразени с моите желания и нужди и направи едната половина от лицето ми, а аз - другата (под наблюдението и вещите му обяснения). Лицето направихме почти изцяло с 187, защото му се оплаках, че откакто съм я купила, не се справям с нея (освен за кремообразен руж) и ми е жал, че ми стои така. За очите той разгледа с какво разполагам (предимно нюд цветове) и ми предложи няколко по-смели варианта, съчетаващи се добре с вече наличното, от които ми стана най-интересен лимитираният цвят Eat Love. Направихме дневен и вечерен вариант, за да добия представа за контрола на работа с цвета. Показа ми и как да правя очна линия с Fluidline и 266. Пробвахме и Soft and Gentle на скулите - много нежно и красиво стана, както и спиралата Extended Play Lash, която направи миглит ми уау, но остават в списъка с покупки за друг път, защото имам няколко неотворени спирали и подобен хайлайт, който не ползвам често Simple Smile Засега си тръгнах с два цвята сенки (Eat Love и Woodwinked), очната линия, основата за лице и фиксиращия спрей. Определено много полезно и приятно изживяване, много професионално и внимателно отношение. Урокът принципно трае 90 минути, аз не съм засичала време, но никой не ме е пришпорвал - отговори на всичките ми въпроси, изчака ме да се начудя точно какво искам и подробно преговори всяко движение, докато попълваше face chart-а с използваните продукти. Препоръчвам с две ръце, който може да си го позволи, особено ако искате да си купите няколко продукта, наистина си заслужава! Peace

# 421
  • София
Звучи страхотно, Mila  Flutter

Предполагам кой е консултанта, за мен това момче е страхотно и ми е много приятно да разговарям с него и купувам в МАК, само ако той е там  Blush Laughing За няколкото пъти, в които ме е консултирал, научих много полезни неща за гримирането на моето лице, а даже не съм ходила на грим.

Единствено за SF Adored направих изключение  Joy

Мисля да пробвам скоро спирала на МАК, нещо не съм впечатлена напоследък от Hypnose Drama (след 1 месечно ползване се промени сякаш). Чудя се между Opulash или да си повторя Le Volume на Шанел, че поне резултатът е гарантиран с нея  Rolling Eyes АКо може, помощ Hug

# 422
Mila Farfalla, чудесен урок, аз мислех, че просто те гримират Simple Smile
Аз минах днес вечерта от там и ако консултанта е бил същия, при него е много приятно да се избира продукт или просто да покаже и обясни за продуктите. Peace

# 423
Действително е удоволствие да се избират продукти с негово съдействие - изслушва, съобразява се, предлага точният продукт, без да натрапва мнението си и обяснява внимателно техниката на нанасяне. Освен него, ме е консултирала и една много приятна дама, но днес нея я нямаше и също с кеф съм си купувала нещата, от които после съм оставала и много доволна. Но за съжаление не всички са такива - веднъж влязох с огромно желание да си купя няколко цвята сенки и помолих едно момиче за съдействие, а тя беше изключително нетърпелива (нямаше други клиенти в магазина, т.е. не е в това причината). Днес отново беше там, но за мой късмет не ми се падна тя  Whistling

# 424
Георги е консултанта. Той е само един мъж гримьор и е разкошен професионалист и хубав мъж, с много възпитание и набито око за дейлите и това какво би стояло и какво не на даден човек.

Много благодаря за споделянето за урока. Hug  bouquet

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 20:54 от densi

# 425
И аз благодаря за споделеното   bouquet
Имам само едно въпросче - като си отида там гримирана, предполагам, че първо свалят грима и почват наново  newsm78 Или трябва да си ида без грим?

# 426
Страхотен разказ за грим-урока. Аз съм попадала само веднъж при този консултант. Винаги, когато ходя е една дама с доста тъмен тен, на възраст около 35, 35+. Някои от нещата, които ми е предлагала са били твърде тъмни за мен, но имам и много сполучливи покупки при нея.
Но от този консултант(и аз не знаех, че се казва Георги) имам много добри впечатления. Много е внимателен, възпитан, обяснява много подробно и ми избра продукти, които са съобразени с моята кожа и предпочитания. Той ми показа как да нанасям скинфиниша като сенки. Като си тръгвах той ми предложи варианта за грим-урок за някой следващ път. Бих отишла, особено, ако е при него.

Имам обаче един конкретен въпрос аз. Не съм купувала червила на Мак, преди малко ги разглеждах из сайта, но не мога да се ориентирам с финиша. Искам червило, което да НЕ е матово, фрост или сухо, а да е меко, хидратиращо, пигментирано. Към кой финиш да се насоча?

# 427
Cremesheen или Amplified Creme Peace
На мен лично Cremesheen са ми любимите червила.
Ти към кой цвят си се насочила? Simple Smile

# 428
Гледах една мацка със сходен цвят на кожата до моя и ми хареса нейния избор от червила. Та цветовете са: Plumful, See Sheer, Crosswires.
Първите две са Lustre, третото е Cremesheen.
Този финиш Lustre как седи на устните?

# 429
Деликатен и сиропиран завършек имат Lustre червилата. Обикновено не са силно пигментирани. Simple Smile

# 430
И аз благодаря за споделеното   bouquet
Имам само едно въпросче - като си отида там гримирана, предполагам, че първо свалят грима и почват наново  newsm78 Или трябва да си ида без грим?

Аз отидох с лек грим (Face and Body, малко коректор и пудра където трябва на лицето и само спирала на очите), защото преди това ходих на други места и не исках да съм съвсем без грим...и ме разгримира, обясни ми подробно за почистващите продукти. Но предполагам, че ако си отиваш целенасочено на урок и особено ако искаш грим за повод, е най-добре да си без, за да си свежа и отпочинала за най-добрата основа  Peace

Дени, много благодаря, че сподели името на консултанта!  Hug В началото на урока бях превъзбудена и не се сетих да го питам, а по средата ми стана някак глупаво да задавам такъв въпрос. А и той е страшно възпитан - през цялото време ми говореше на Вие. Обичам, когато в България има обслужване на ниво и човек си дава парите с удоволствие!

# 431
Mila Farfalla   bouquet

# 432
heydi, благодаря ти Simple Smile
То е ясно, че ще ги разгледам подробно на живо и ще мажа на ръката, но поне няма да съм съвсем неподготвена.

# 433
За нищо, сигурна съм, че ще си намериш хубаво червило Hug

# 434
  • София
Аз малко да се понамеся в темата ви Grinning интересува ми пейнпотите на МАК заслужават ли си или кажи речи и мейбълинските татута са същата песен?

И друго, някъде ЕВЕНТУАЛНО, може би среща ли се светъл фон дьо тен от Мак, Сефора...Ама наистина светъл, айвъри ама айвъри неутрален подтон, а не червенеещо... и да не е твърде покривен, със сигурност да не е матиращ? Малко съм боса откъм козметика на МАК и нямам много идея какво се предлага тук. Също така ако имате идея от цени, предполагам 80 лв някъде, но...знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт