Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 772
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
mushmolina  много хубав пост  Grinning

За мазането аз засега съм с олио на джонсън, но за после съм си приготвила зехтин, малката я мазах със зехтин.
За дрехите - все още ми стават  Grinning Засега не съм напълняла  Laughing

# 106
  • София
Вчера бях на преглед при д-р Колева в Токуда. Смятам да се преместя там за следене на бременността. Тя беше единственият лекар, който сподели, че дребосъкът в по-едричък с 5-6 дена отколкото излиза според ПРМ. Прочетох после, че разлика от седмица е в рамките на нормалното. Но понеже и от двете ми роди имам ген за развиване на диабет, баща ми също има, всичките са тип 2, лекарката ме предупреди, че това нещо трябва да се проследи в 16, 20 и 22 г.с. - да не би да карам гестационен диабет - в тези случаи бебетата стават по-едри. Все още е рано да се каже, пък и ние с таткото сме високи хора - може просто и то да си е голямо; отделно в родата всичките деца сме се раждали над 4300 гр. Въпреки това смятам превантивно да намаля въглехидратите, макар че не ям сладкиши и подобни глупости по принцип, но пък оризът и картофите са ми първи приятели Grinning Не искам да ви плаша момичета с това - просто споделям опит, аз имам основание да го имам предвид, а и лекарката ми обърна внимание на това вчера, както вече писах. Предполагам, че на по-късен етап ще направя изследването с натоварване с глюкоза.

# 107
  • До Балкана
Добро утро!
Сега успях да прочета поста на mushmolina за бременността. Много цивря в последно време, толкова емоционално нестабилна съм станала. Припомних си момента, в който видях за пръв път сина си, та той толкова приличаше на нас с мъжа ми, никога не бих го объркала, а преди да се роди си мислех, дали ще мога да си познавам бебето.  Mr. Green
Дами, днес мъжът ми има рожден ден, празнуваме 4-та годишнина от сватбата ни и 9 години от както сме се събрали като двойка, затова ще ми позволите да ви почерпя виртуално.

Като за нас, малко плодови коктейлчета и плодове.  Wink

# 108
Dallcheto , прекрасни поводи, да сте здрави и щастливи !
Ние на връх 9тата си годишнина след 10тина дни, ще се взимаме.  Blush

Dao, и в моя род баба ми и брата на майка ми са с диабет, инсулинозависим, но до сега не сме го коментирали с лекаря. Напомни ми да го повдигна следващия път като тема. А само с обременяването с глюкоза ли се доказва гестационният диабет?

# 109

Dallcheto, честит празник! Да сте здрави и много, много щастливи! Наздраве, много са вкусни коктейлите    bouquet  Grinning

# 110
  • До Балкана
Dallcheto , прекрасни поводи, да сте здрави и щастливи !
Ние на връх 9тата си годишнина след 10тина дни, ще се взимаме. Blush
Гертруда и ние се взехме след като разбрахме, че ще си имаме бебче.  Blush Heart Eyes

И баща ми, лека му пръст, имаше диабет тип 2. При записване на ЖК, при попълване на въпросника го споменавам винаги. Моя док. каза, че ще следим как се развива плода и ако започне да има по-голямо отклонение в размерите, ще правим изследване. Борил вървеше с по-голяма глава, с разлика около 7-8 дена. Когато споделих притеснението си с него, той само се засмя и ме попита ние да не би да сме с малки глави. И беше прав - и двамата с мъжа ми се голямоглави! Grinning Т,е има си специфични белези, които плода носи и се проявяват от начало затова и има допустими отклонения.
Добре, де! Признавам си! Разклатихте ми лежерното настроение и се записах на ФМ за 10.10 (тогава ще съм 12 седмица + ). Казах си, че съм нестабилна, ето доказателството...  Peace

# 111
Много цивря в последно време, толкова емоционално нестабилна съм станала.
- Същата работа, гледам Х фактор - хората си пеят а аз започвам да плача, ужас, аз и преди си бях ревла(ама с повод), а сега стоя на леглото и ми е тъжно, плаче ми се .... Така без причина съм плакала, когато бях в тийн възрастта - ПАК ХОРМОНИ! 
Тук всички ще си циврим  newsm03

# 112
за мамите с големи крака - днес се сдобих с тези невероятно удобни ниски тъмносини обувки,от естествена кожа, които са номер 40 при положение, че нося почти 41, а в магазина имаха и 41 които ми бяха големи.

Здравей! Можеш ли да ми кажеш от кой магазин си взе обувките и къде се намира? Че и аз имам голям проблем с намирането на обувки...

Dallcheto Благодаря за почерпката! Бъдете много здрави и щастливи!

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 10:46 от veselkapetkova

# 113
  • София
Dallcheto, да сте живи и здрави - и четиримата, само хубави работи да ви се случват! Емоционалността е нещо нормално, не се укорявайте за нея, че подсъзнанието няма чувство за хумор Simple Smile Плачете си и се смейте, тези неща затова са ни дадени, не можем да сме като мумии Simple Smile

Гертруда Смехуркова, да - гестационният диабет се доказва само с това изследване. Сутрин на гладно, най-рано 8 часа след последното ядене, се взима кръв, после се пие глюкоза и час след приема пак се взима кръв, след няколко часа - трети път. При нормални процеси би трябвало първият път да е в нормата, вторият - да е над нея (но не прекалено), а третият - пак да е в норма, т.е. тялото е отчело по-голямото количество захар и се е справило с нея успешно. Като цяло този тип диабет не е нещо фатално, той се появява и изчезва. Бебенцата се раждат по-големи, защото, ако и при тях проникне по-голямо количество глюкоза, организъмчето им се справя с обработката ѝ, но в повечето случаи излишъкът се трупа под формата на мазнини. Симптоматиката на ГД е като симптоматиката на всяка нормална бременност и на нея не може да се разчита. Обикновено ГД се появява след 20 г.с. и след нея се прави това изследване натоварване с глюкоза. Иначе съм съгласна с Dallcheto - ние също сме с големи глави, че и високи, засега ми се струва нормално това развитие на нещата, но задължително ще го следя по-отблизо и ще информирам всеки лекар, който ме гледа, ако е повече от един. Превантивно ще гледам да намаля въглехидратите, макар че ще ми е трудно - признавам си.

Вчера попаднах на някакъв примерен режим на хранене при жени с ГД. Ако ядете всичко, мисля, че ще свърши работа и според мен би бил добре приложим и при нормална бременност с цел избягване качване на излишни килограми:

http://www.vitaminasport.bg/news/sport-za-bremenni/dieta-za-brem … a-bremennost.html

# 114
  • До Балкана
Благодаря ви за пожеланията, много сте мили!
Дао, на мен емоционалност никога не ми е липсвала, дори бих казала и голяма експресивност, то си личи и в постовете ми  Blush , но сега минавам директно в графата неуравновесена.  Crazy
Мушмулинка, точно с X-factor се усетих, че нещата отиват към много сълза.. Grinning
Този режим е повече от щедър и добре балансиран ми се видя. Но аз толкова неща не мога да изям, въпреки факта, че съм шишкав човек. До сега се лангъркам на един айран и една зелена сочна и кисела ябълка.  Blush и двете недовършени. А как обичам сладичкооооо   Embarassed но трябва да се полагат усилия, спор да няма! Simple Smile

П.С. Дразни ли ви това, че кирилизирам никовете ви?

# 115
Dao, благодаря, беше повече от изчерпателна. Явно защото още не съм се записала на ЖК, не са записали предразположенията ми към диабета и съответно не сме го коментирали.
И аз съм емоционална, но и по принцип съм си такава, та си рева на поразия.

За храненето, аз не наблягам на нищо сладко, въобще не ме влече, но виж - за тестено съм като луда. Сутрин задължително кекс, баничка, ей такива неща...картофите също са ми пръв приятел, друго като че ли не ям по-различно от обикновено.

# 116
Вчера бях на преглед при д-р Колева в Токуда. Смятам да се преместя там за следене на бременността. Тя беше единственият лекар, който сподели, че дребосъкът в по-едричък с 5-6 дена отколкото излиза според ПРМ. Прочетох после, че разлика от седмица е в рамките на нормалното. Но понеже и от двете ми роди имам ген за развиване на диабет, баща ми също има, всичките са тип 2, лекарката ме предупреди, че това нещо трябва да се проследи в 16, 20 и 22 г.с. - да не би да карам гестационен диабет - в тези случаи бебетата стават по-едри. Все още е рано да се каже, пък и ние с таткото сме високи хора - може просто и то да си е голямо; отделно в родата всичките деца сме се раждали над 4300 гр. Въпреки това смятам превантивно да намаля въглехидратите, макар че не ям сладкиши и подобни глупости по принцип, но пък оризът и картофите са ми първи приятели Grinning Не искам да ви плаша момичета с това - просто споделям опит, аз имам основание да го имам предвид, а и лекарката ми обърна внимание на това вчера, както вече писах. Предполагам, че на по-късен етап ще направя изследването с натоварване с глюкоза.

С наднормено тегло ли си?
Принципно от това, което знам по-големите бебета се раждат от жени със стойности на захарта към горната граница. Нормално става при жени с поне леко наднормено тегло.
На нас също ни показа ехото една седмица разлика, т.е. по-голямо бебе, което е странно, защото първите две деца са родени на термин с ниско до нормално тегло.
Имай в предвид, 1е много зависи как е настроен ехографа. На една позната в Токуда и излизаше винаги по-голямо бебето с един месец и се оказа, 1е е настроен за японски бебета. Нейното в крайна сметка се роди съвсем нормално 3500.
Хубаво е да се следиш след като се притесняваш, оба1е. И внимателната употреба на храната също е добра идея. В крайна сметка голямото ка1ване по време на бременност създава само проблеми.

# 117
Момичета днес бях на преглед, странно как преди 8 дни бях в 11 гс и 1 ден, а днес съм в 11гс и 5 дни и това все по апарат и при един и същ лекар... иначе малкия бебок е почти 5 см и шаваше, чак ламбана не игра хахахха, но беше много сладко като мърдаше.
Уж всичко е наред, но като слушам вас на БХС и ФМ ви казват много повече неща и мерят много повече неща, сега съм решила да съм спокойна и щастлива и да се радвам на новата снимчица  Grinning

# 118
  • сто акровата гора
Да се отчета и аз след прегледа - бебчо е 4 см, отговаря на 10 с и 6 дни, малко повече от седмиците по ПМР, добра двигателна активност отбеляза докторката Simple Smile Ритане и махане, видях му стъпалцата  Heart Eyes Има и специална снимка за каката, много смешно стана, защото докторката си мери крачета и ръчички и т.н. и вика готово и аз ставам, а тя "Ааааа тези снимки не са добри като за кака! Лягай пак!"  Joy И  го цели да е официално - вижда се профил, пупа и ръчичка и крачета. Лелее как обичам на ехограф, как им е било на жените преди да го измислят, не ми се мисли  Crazy

Ще правя ранен скрийнинг и морфология на 9 октомври, тогава ще съм в 12 седмица. Другата седмица ще ходя да ми пусне изследванията по каса, че сега края на месеца и няма пари.

Dao добре е да се следи щом имаш и в рода, но мисля че нямаш повод за притеснение. Дъщеря ми винаги излизаше с по 4 -5 дни повече, но знам че сме я направили веднага след цикъл, така че по последен цикъл не са много точни сметките, роди се 3,250 кг. Сега пак така, имам 4 дни напред, но си е в норма. Както се случва при по-късна овулация да изостава пък бебо и тогава пак притеснения. Изобщо бременна ли си все нещо мислиш и се тревожиш  Hug

Dallcheto честит празник! Да сте живи и здрави и много, много щастие и любов ви пожелавам!   bouquet

Ива Кънчева нещо е объркано в настройките на апарата, хубаво си решила да си спокойна и щастлива  Hug

За килограмите - не съм качила,  да съм свалила 2 -3 кг от повръщането. Стават си ми всички дрехи и са ми удобни, ще мисля по-нататък за бременни панталони и туники.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 13:22 от soceress

# 119
Dallcheto честит празник да сте живи и здрави  Hug

Общи условия

Активация на акаунт