Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 895
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Ох, дано.. Моята троха вече стана почти 3 см голяма...

За мазилата - крайно време е да се мажа вече. Но се оказа, че любимият ми крем е с парабени и сега се чудя на какво да заложа. Бебешко олио няма ли да свърши същата работа? Имам и зехтин с невен, домашно правен. Но не знам как да го мажа... Много ще ми е ... гнусно, все едно се мажа с храна. Иначе бебенцето като беше малко го мазах само с преварен зехтин. Тогава не ме беше гнус, но не беше и за мен.

Предната бременност се мазах с бебешко олио,не се нацепих изобщо.Тази също мисля да заложа на олиото,че имам едно изостанало.Но много зависи и от типа на кожата.

# 121
Не знам до колко теглото на майката има отношение към теглото на бебето. Може би. Аз не съм с наднормено тегло, но измериха бебчето по-голямо със седмица (два различни доктора и естествено различни ехографи). Не съм споменавала нищо при втория преглед за това, което ми казаха при първия, но реакциите на лекарите бяха еднакви: "Абе, аз защо го меря това бебе по-голямо?"  Laughing Също така лично познавам няколко момичета с идеално тегло, които родиха бебчета 4кг, че и малко отгоре. Предполагам всичко е силно индивидуално както до човек така и до бременност. Захарта ми не знам как е, но аз много обичам сладичко и си хапвам, но се опитвам да е в норма. Що се отнася до ГДиабет нямам представа, но не искам да се вкарвам във филми #Crazy ще се поинтересувам на следващия прегелед.

soceress и аз много обичам на ехограф, а сигурно и повечето от нас. Голяма радост е да си видиш бебчето  Grinning

# 122
Не теглото, а нивата на кръвната захар имат отношение доколкото аз знам. Когато клонят към горната граница, теглото на бебето е по-голямо. Разбира се, фактори много - генетика, плацента и т.н.

# 123
  • в 1001-та нощ
Dao  Hug поздравления за избора на лекар, д-р Колева е страхотна, може да се случи да се засичаме в чакалнята или накрая на финала, ако ще раждаш там (живот и здраве  Blush)

Дано няма ГД и всичко е само ген на размерите  Blush Гертруда Смехуркова - дано и при теб ги няма тези тревоги  Peace

# 124
  • София
Здравейте настоящи и бъдещи мами:))
Тези, които ходят в Токуда, кажете ми нещо- колко ви струва БХС? Днес ми го правиха и ми взеха 25 лв което ме учуди. Знам, че в Майчин дом беше към 50 и повече лв. Те в Токуда ли си обработват резултатите или ги носят в Майчин дом?

# 125
  • София
Dallcheto, за този режим на хранене сумарно, ако не се лъжа, калориите са 2200 на ден - не са много, но не са и малко. Добре е, че можеш да си напасваш храните, според това което ядеш по принцип. А за никовете не се тревожи - не вярвам някой да има чак толкова дълбока връзка с ника си, че да му е крива точно кирилизация Simple Smile

Гертруда Смехуркова - и аз така, сладко по принцип дори не ме влече, но виж ориз, картофи, хляб - това са моите храни, а те всички са с висок гликемичен индекс, макар и от типа бавни въглехидрати. Поне се старая да не са в пържени варианти и да са домашно приготвени. За навън карам на ядки, плодове и солети (колкото и да не са най-полезното нещо на земята).

Aludra*, нямам наднормено тегло, напълно в норма съм, три пъти на седмица ходя на фитнес. Дори мисля, че съм отслабнала в краката, бузите ми са по-хлътнали от преди. Реално съм наедряла много в бюста и коремчето май вече личи - но от повече от месец дънките ме притесняват и си ги нося разкопчани в копчето, че като седна и много ми се забива. Дрехите ми, които са тип слим панталони и поли молив - всичко е прибрано, вталените якета също - мога само по едно копче на талията да закопчавам, а тези на бюста и корема - не. Описвам тези неща, защото килограмите си не знам - досега не са ме теглили и мерили, уж от 2 седмици се водя на женска консултация Simple Smile Пък и аз сама не съм се теглила от много отдавна. Теглото на майката и по-точно индексът на телесната маса и процента мазнини на тялото нямат много общо с теглото на бебето. Този ефект на увеличаване на плода се получава от тези две неща, които вече дискутирахме с момичетата - ген и ГД. Всички се кръстим и се молим да е първото + правим умерена диета (поне аз де - за мое си спокойствие).

soceress, аз съм с по-ранна овулация - подобно на теб в случая. Не съм се сещала, че това може да е причината, а има резон да е така. Оттам нататък математиката излиза.

babesD, наистина няма място за тревоги и паника, аз споделих само, за да обърна внимание; все пак всеки случай е индивидуален; а и знае ли човек на какъв лекар ще попадне, моят, който ще сменям нито приема нито предава информация - това повече ме притеснява, отколкото всякакви евентуални проблеми - наличието на инфо е половината път към предотвратяването/решаването им

a.l.e.n.a, благодаря за подкрепата, и аз мисля, че попаднах на човек и лекар - хареса ми, че се работи и говори по същество, дори отначало се шашардисах и не можах да съм отлично адекватна в първата минута-две, защото за първи път някой иска от мен информация и ми дава обратно информация също, т.е. има някакъв диалог Simple Smile а за срещите - точно това си мислех вчера - имаше толкова много жени, дали някоя от тях там не е някоя от вас тук и ми стана приятно да си мисля, че може да е така Simple Smile

Bunnie, първото УЗИ и БХС правих във "Фемина". УЗИ-то струваше 70 лв; взимането на кръв - 55 лв, включва и консултация с генетик от НГЛ, който ти тълкува и обяснява резултатите. Направих изследванията на своя глава, сама избрах и мястото. Ако не бях прочела в интернет, че има такова нещо, нямаше кой да ми каже. По принцип в Майчин Дом БХС може да е 30, ако за изследването се ползват реактиви по каса; или 50, ако се ползват реактиви от самата болница. На техния сайт сигурно е описано по-точно, но нещата бяха в този порядък.  Така че, ако си минала по каса не се изненадвай, че е било по-евтино.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 16:45 от Dao

# 126
Dao
Dr Колева със направления ли работи зя женска консултация
Още се чудя къде да се запиша по каса
Благодаря
Dallcheto честит празник само прекрасни и незабравими моментни ви пожелавам

# 127
  • в 1001-та нощ
и по каса работи, но часовете са ограничени, преди записването беше за месеци напред, сега се учудих, че стана веднага ...

# 128
Благодаря
Ами да си запиша час преди направлението
Аз и не бързам за първия триместър така или иначе ги платих
a.l.e.n.a имаш ли контакт или тел за записване
Благодаря пак

# 129
Момичета, виждам че има интерес, кой къде ходи на прегледи и регистрация, предлагам тези от нас които вече са се насочили да споделят мнение:
-ЖК- д-р Галя Богданова - ж.к.Младост
- Ранен скрининг  - Д-р Цолова  - МЦ Фемина

# 130
  • София
Да, по каса е, Токуда по принцип работи по каса, посетете сайта им в раздела за АГ. Там всичко е описано много подробно, има подробни ценоразписи за различни случаи и услуги. Харесвам и ценя тази прозрачност. Аз ще мога да се пререгистрирам едва след 10 октомври, когато ми изтече първото направление за ЖК. Не може в рамките на месец да се издадат две направления, макар и като тип да са различни. Едното е стандартното - талон 9, а второто е за смяна на проследяващ лекар - талон 11.

mushmolina, писали сме едновременно, затова се редактирам да ти отговоря - преди 2 или 3 страници съм споделила по-подробно за Фемина и д-р Цолова, накратко - с 2 ръце и 8 крака ги препоръчвам

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 16:58 от Dao

# 131
  • София
Мен днес ме питаха как искам да си водя ЖК-платено ли по каса, но реших , че не ми се занимава с касата и постоянната липса на направления, а и имам доп. здравно осигуряване и се надявам, че няма да имам проблем с разходите:) а и предпочитам всичко да ми е при един и същ лекар. Записах се при д-р Илиев в Токуда. С първата бременост трябваше да раждам при него в Шейново, но той дни преди това напусна. Днес като му припомних се смя доста:)) Дано съм улучила лекар. ХАресва ми Токуда поради няколко неща и затова се спях на нея този път- от хигиенна гл. точка, от гл точка на екипа и профисионализма, от гл. точка на това, че можеш да избираш какво да правиш докато раждаш, мисля се казваше свободно раждане и не на последно място защото ревматолога ми е в Токуда , а имам доста сериозно автоимунно заболяване получено след първото раждане, но вярвам, че няма да ми създава непрятности, а дори че след второто раждане ще си замине само:))

# 132
  • София
Не би трябвало да има разлика в здравното обслужване по каса и не по каса; в Токуда няма и това е една от причините да ги избера, макар че на рецепция понякога се правят на важни - по каса се чакало повече; ами аз и като си плащах досега за няколкото прегледа (ходех там паралелно с посещенията при моя) пак съм чакала по 3 часа, вчера беше същото, за мен не е проблем.

Основната ми причина да искам по каса е, че работя без прекъсване от 2000 г. Нямам нито едно пропуснато плащане на осигуровка за пенсия, здраве, данък или каквото и да е било. Не само, че заслужавам като редовен гражданин, ами държавата е длъжна да плаща за тези неща, защото тези пари сме ги дали ние - които се трудим денонощно именно за нашето собствено здравно осигуряване. Не виждам причина да плащам за нещо, за което вече съм платила, дори и да мога да си го позволя.

# 133
ЖК - Д-р Генова, МЦ 16 София - единствената причина да я избера е, че ми е на път към работа и няма да се разкарвам излишно:)
1-вата ФМ ми направи лекаря, който ми следи бременността, при когото родих 1-вия път и при когото, живот и здраве, пак ще раждам - д-р Дяволов, МД
2-рата ФМ ще е при доктор Марков във Фемина, но още не съм записала час, че не му беше готов графика миналата седмица:)

Dao, напълно те разбирам.

# 134
Дао, абсолютно си права! Плащаме като грешни дяволи за удоволствието да си платим повторно.

Общи условия

Активация на акаунт