Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 864
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
Елфи, при кой лекар ходи?  Blush

В щерев при док Искирлиева
Може да погледнеш в сайта за нея
За всички док има инфо:)

# 436
  • в 1001-та нощ
Благодаря, Елфи аз съм избрала къде да ходя, но нека момичетата, които не са - знаят добрият отзив за кого е  Blush

# 437
Права си
Ти в понеделник ли беше
Ше чакаме добри новини Simple Smile

# 438
  • в 1001-та нощ
да, в понеделник следобед  Blush

# 439
Аз първият път не бях подготвена с нищо, всъщност родих 2 седмици преди термина , а имах убеждението , че ще си го нося до края и все си мислех, че има време, бабата и лелята пазаруваха изобщо не харесах нещата.Втория път сакчето ми беше готов 1 месец предварително и наистина беше много по -приятно сам да си купиш нещата.Сега мисля , че е още рано , но смятам аз да си взема всичко за бебето.Не вярвам в суеверия, момичета, ако има нещо да се случва, то така или иначе ще се случи.

# 440
Аз дори си мисля, че човек извиква това, за което си мисли. Ако живее в страхове, предизвиква това, от което се страхува. Ако усеща, че всичко ще свърши добре и се подготвя за добрия край, предизвиква точно щастието.
До колкото си спомням с първото започнах да пазарувам, когато влязох в 4ти месец. Сега имам нужда от много малко неща, най-вероятно ще се купуват дрехи, тъй като сезоните се разминават тотално. Но това по-нататък като знам пола и това е единствената причина да изчакам.

# 441
  • София
Момичета, нямам много време да пиша напоследък. Сега като чета, виждам, че повечето като че ли имате опит с пазаруването за големите ви дечица. Споделете за нас, на които ни е за първи път, кое е най-важно да се вземе, поне на първо време докато влезем в релси. Предполагам не само дрешки.

# 442
  • в 1001-та нощ
аз не съм на принципа - всичко ново - каквото  са ми давали - съм го приемала  Heart Eyes

За в къщи:

1. памперси
2. дрешки - бодита - предпочитах със странично закопчаване - по-лесно е за главичката, чорапки, ръкавички - да не се драска - Калоян не се драскаше; дрехи за изписването;
3. физ. р-р и т.н. за пъпчето
4. корито/ваничка за къпане (моята е на стойка)
5. сгъваема кошара (имахме и легло, но но го ползвахме доста пи-късно), ако вземете и легло - обиклоник - да не се удря в него, също матрак, завивки ....
6. количка
7. козметичен комплект - четка, нокторезачка .... аз взех и термометър за чело
8. комплект шишета и стерилизатор за МВ; адапт. мляко (за всеки случай)
9. чай против колики
10. залъгалка с удължител и закопчалка
11. козметика - бебешки шампоан, бебешко олио .... крем за лицето ...кремче против подсичане

... май за тези се сещам сега, циркулираха едни готови списъци от по 3 страници .....няма нужда от паника - всичко може да се купи по всяко време  Peace

# 443
Направи си един списък и го раздели по теми. Например:

Обличане
Баня
Хранене
Сън
Разходка

И започни да го допълваш. За обличане ще ти трябват долни бодита с дълъг ръкав, горни бодита, малко чорапки, някоя връхна дрешка, връхна дреха за навън - чувалче, космонавтче или друг вид яке за бебета. Шапка.
За банята аз например реших да не вземам корито, но принципно ще ти трябва корито, някакъв душгел/сапун или друго измивно средство, нещата за тоалет за памперс - крем против подсичане, спирт, памук, сухи салфетки. Хавлии - 2.
За хранене на първо време нищо не ти трябва.
За сън - легло, протектор за матрака, чаршафи, одеало. На мен ми вършеха много добра работа бархетните пелени - подлагах и сменях начесто, докато има по-често връщане на мляко.
Разходка - количка, матрак за количката. Завивка. За количката също ползвах бархетните пелени.

Ами това е. За друго не се сещам, поне не от първа необходимост. Винаги можеш да вземеш бебефон, на мен ми свърши страхотна работа.

# 444
Комплект за изписване
(пелена, боди, горна дрешка, шапка, буйки)
Шишета 2-3 бр.
Четка за шише и биберон-много удобно за по ефективно миене ако няма да кърмиш
Стерилизатор за шишета

Нагревател за шишета -много удобно ско не кърмиш защото много бързо затопля водата аз моят го държах непрекъснато включен по късно затоплят там пюретата
Памперс малък пакет
Мокри кърпи - 2 пакета почти не ползвах миех дупето защото се подсичат и от кърпички те
Лепенки за пъпче - 5 бр.
Спирт и пудра за пъпче
Бебешки прах за пране
Бебешки омекотител
Бебешки сапун
Препарат за измиване на бебешки съдове ползвах на бочко
Шампоан за коса и тяло
Крем против подсичане
Олио, масажен гел или мляко по твой избор или преварен зехтин аз ползвах бюбхен
Клечки за уши с ограничител
Аспиратор за нос много полезна придобивка ползвах го докато не се научи сам да ди духа ниса благославяха педиатъра за него но трябва да е точно определен кма много ментета ще прилижа линк
Физиологичен разтвор

Ножичка или нокторезачка аз ползвах ножичка за рязане на кожички пи съвет на педиатъра и е много по лесно и ди днес ползвам такава
Термометър за телесна температура
Термометър за вана

Залъгалка
Кутийка за залъгалка
Термос или термобокс ако не кърмиш за вода навън
Хавлия - 2 бр.
Комплект обикновени пелени – 2 бр. Много повече ползвах но товс в минимума
Бейби фон изключително полезен
Аспирантура за нос повярвайте изключително добър и полезен уред
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9690&cat=49
Това беше моят списък нищо не ми беше излишно
Плюс дрешки
Количка гледайте да е удобна с място за много багаж
Легло
Протектори поне 2
Чаршафи поне 2 комплекта
Лигавници
Ръкавички никога бе съм ползвала по съвет на педиатъра веднага още в родилното изразят с ножичка та ноктите и не му ограничаваха движенията той каза че вредно
Обиколник на леглото не слагах на леглото ме ме беше страх да не се задуши не знаех но е по добре кошарка за начало
Имах и цена кутия адаптирани мляко за всеки случай най фи ре понесе на детето аптамил
Кърмиш до 6 месец и ми спря кърмата
Аз ползвах ваничка мак висока за да не се навеждам

# 445
 ЗА МАЙКАТА ЗА РОДИЛНИЯ ДОМ
Нощница ( пижама ) – 2 бр.
Халат – 1 бр. След раждане ти е много студено
Памучна кърпа при кърмене
Кърпа за баня
Кърпа за лице и ръце
Тоалетни принадлежности ( сапун, чехли, джапанки, лъжица, чаша )
Следродилни стерилни гащи за еднократна употреба 5 бр. Много удобни
Мокри кърпи за гърди компреси че като дойде кърмата е болезнено
Сутиен за кърмачки и подплънки
Мокри кърпи за бебето
Памперс – малък пакет
Крем за разрабени гърди
Помпа за кърма
Всеки ден ми носиха 1,5 смрадлика сварена като чай
за интимна хигиена направо ме спасиха
Понеже изривих списъка реших и този да ви пратя Wink
В края на 8 месец бях готова с чантата с моя багаж
И с тази за бебето за изписване не обичам изненади и исках аз да съм си приготвила всичко Simple Smile))
Дано стигнем всички до този списък Simple Smile))

# 446
Бая неща са хах ,малко ме притеснихте.Ние още сме в голям ремонт,искаше ми се и на мен да започна да се подготвям от рано ,но май ще трябва да изчакам да мине ремонта,защото е ужасно в къщи!!!дори няма къде да слагам багажите .... Сега тръгвам към болницата на преглед,ще пиша как е минало Simple Smile Лек ден

# 447
Bobi и ние сме така, голям ремонт, всичко е с надолу главата, тия дни почнахме и кухнята, няма една стая която да е подредена, пълна лудница, но крайния резултат ще си заслужава  newsm68 Избрали сме много сладък детски ламиниран паркет, там където ще бъдем с бебо, като стане готово ще снимам  Grinning

# 448
Bobi 
Исках само да помогна аз също преди да родя бяхме в ремонт и мъжът ми си счупи ръката преди раждането
И повечето неша взех онлайн
Но е много приятно да правиш подготовка
Като се замисля сега пак сме в ремонти
С този списък направен заедно с друхи мами нямах нужда от нищо
Пък и повечето неща са дребни а имаме много време
Успешен преглед

# 449
Момичета , да знаете , че пазаруването става бързо,Дай ни на нас жените повод за пазаруване и сме като вихрушки.Най - много да ви отнеме ден - два.Аз този път съм решила, да си купя електр.помпа за кърма, предните два пъти имах доста и ми отнемаше адски много време за изцеждането след кърмене, а и след малкия въпреки всичко бях направила бучка и беше кошмарно висока температура и много лекарства.Относно нещата за пазаруване всичко, което сте писали влиза в употреба,а моя приятелка, която роди преди няколко месеца в Германия, ми писа, че педиатърката и там и казала, че най - лошия зехтин е по-хубав от най - скъпото бебешко олио Thinking

Общи условия

Активация на акаунт