Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 860
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
С моя син бях накупила доста козметика, която после се оказа, че не ми трябва. За къпането ползвах олио за вана на A-DERMA и нищо друго. Лосион пак на A-DERMA и судокрем против подсичане. Термометър за вана на мен ми трябваше, синът ми се роди 4,200 със секцио и го къпех във ваничка. Оказа се че нямам термометър, което се оказа доста важно. Другото нещо, което ми беше много важно и късно се сдобих, бяха силиконовите зърна. Според мен е добре да имате 1-2 шишета и адаптирано мляко под ръка. Аз кърмих 9 месеца, като до 6-ти е бил само на кърма. На мен количката ми се оказа много скапана и ел. помпа за кърма.

Всеки има различни потребности и нужди, така че нека сам прецени какво му е нужно.

# 466
  • До Балкана
Всеки има различни потребности и нужди, така че нека сам прецени какво му е нужно.
Peace Именно.
Много се изкушавам да НЕ купувам АМ този път, някак искам да предизвикам едно успешно начало в кърменето този път, но сигурно няма да се сдържа и ще взема една кутия.  Praynig

# 467
Далче, трябва да те кажа, че именно факта, че нямах АМ вкъщи, спаси кърменето ми. Спомням си една вечер, когато бебето ревеше от глад, аз имах чувството, че го убивам... Ако имах под ръка АМ, щях да дам веднага. Вместо това се обадих на майка ми и с рев и обясних, че ей сега отивам за АМ. Тя заяви: Абсурд! И... така - чайове за лактация, варено жито и доизцеждане. Денонощно висене на гърда за няколко дни и се оправиха нещата. Така че - остави го това краве мляко - ако е толкова лошо положението винаги има от къде да купиш. Но понякога има трудни моменти, които се преодоляват по-лесно, ако лесният вариант не е под ръка.  Grinning

# 468
  • София
Аз съм много щастлива, че сестра ми има син на 3 години и ще мога да взема от нея доста неща от списъците. Нямам идея какво ще ми трябва и няма как да разбера предварително, но мисля да не се оливам с покупките....колкото и да ми се иска  Blush Мисля уикенда да се разходим с таткото по магазините и да си купим нещичко. За сега съм си харесала количка, поне на картинка и дотам. Ще изчакам още малко с по-сериозните покупки.

# 469
  • в 1001-та нощ
Момичета, не изчетох всичко, да не кажа, че нищо не съм изчела почти, видях пожеланията за прегледа - благодаря - тръгвам след малко  Blush

Отн. списъците - и аз като получих такъв с първата бременност - гледах да го "изпълня", но за мен има много неща се оказаха излишни, само, че това се разбира с опита.

Моят съвет е - на който му е за 1 път - да се допита до близки с опит, сигурно пазят много дребнажи - като термометър за ваната и т.н. (който сме ползвали 2-3 пъти  Mr. Green ) ...

Хубаво е да се има предвид, че може да се започне с базовите неща, без които не може и всичко друго - може да се вземе по всяко време - ти всякъде  Blush нищо в списъка - не е на живот и смърт  Blush Бебетата в болницата ги къпят на мивката - значи и без корито може - в началото - последното в кръга на шегата  Blush

Аз кърмих първия път успешно - макар - според всички това да беше обречена кауза. Въпреки това - 1 кутия АМ - не е излишна във всеки дом с кърмаче - за всеки случай - всичко става (хем аз имах и замразена кърма  Blush )

Хайде - оставям Ви и се понасям към срещата с бебешон  Heart Eyes

# 470
  • София
Здравейте момичета,
Как е настроението в този слънчев ден?
Незнам вие как сте, но аз като стана сутрин в 7.00 и като видя слънчицето и вече ми стьва толкова хубаво, че нищо не може да ми развали настроението. А и сега в това положение съм решила да не се връзвам на никой и на нищо. Тя вселената си знае работата:)
И аз като повечето от вас съм с "хрема". Сутрин духаме нослето, чистиме гърлото от всевъзможни нещица и продължаваме напред. Може и от студеният/топлият въддух в нас да е. Не знам, а и не се задълбочавам повече. Просто си пия топлата вода сутрин и толкова:)По едно верем и прополис си капвах и мисля ,че ме пресече за отрицателно време.
Elfi80 може ли да те помоля като пишеш постовете си да поставяш точки, да следиш за правописа и т.н и малко по ясно да пишеш въобще. Понякога чета, чета и въобще не схващам логиката . Ама това не го приемай като заяждане. Предполагам и на другите момичета не им е лесно.
Относно купуването на неща предварително...Ами аз с предната бременост си купих това онова преди събитието. Не си представям да тръгна на пазар още първият ден след изписването или пък да пратя мъжът ми да се лута...Не бих му го причинила това!Но аз предпочитам да пазарувам по-натам. Сега сматам, че е прекалено рано.
За ходенето на лекар- ходя по макс 1 път в месеца. И предният път бях така. Не мисля, че трябва да ходя по-често.И не мисля, че изпускам кой знае какво.Бебето си расте, живо , здраво е.Това ми трябва да знам. Но по-натам като попорасне мисля и щерката да  заведа.
Тя вече знае, че ще става кака и съобщава на всички. Голям е смях. Така както сме голяма компания и всички чуруликат така тя се провиква, че ще имаме бебе и настъпва една тишина. Много се смея с нея. А и в градината знаят. Дори ми написаха в рипорта й, че ги е осведомила. Определено много се радва. а и сега наблюдавам как се грижи за по-малките деца- гушка ги, гали ги, помага им, разнася ги напред назад. Не че и преди това не е била толкоз любвеобилна, но сега като че ли се засили.
Леле момичета като ви чета списъците с покупки....Според мене половината неща на първо време няма да ви трябват. Аз така имах един предълъг списък и мислех по него да купувам. И като се видях с една приятелка , консултантка по кърмене, тя половината неща ми задраска:)
p.s Относно къпането- не виждам смисъл да се ползват душ гелове и шампоани за новородени. Та те как се цапат или потят:)))С дъщеря ми сигурно до 6тия месец не ползвах нищо.За инфекции пък абсурд!Не виждам как от едно къпане в чиста вода ще хванеш инфекция....
Все си мисля, че голяма част от козметиката докарва кожните проблеми на бебчетата.......

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 14:36 от Bunnie

# 471
  • До Балкана
Ех, Шоколадче, още от както видях 2-те черти си пожелах, този път детето ми да засуче веднага, а не след 3 месеца и да обича да суче, а не да го мързи....  Laughing Ще се чуе, да стигнем до там - живот и здраве!

# 472
  • София
Момичета, много, ама много ви благодаря - няма да ви изброявам поименно:) Бяхте ми много полезни с информацията. Идеята за списък и разделението на нещата по групи ми допадна. Все още нямам никакво намерение да купувам каквото и да е, здраве и живот след Нова година смятам да го правя, но отсега ще се подготвям постепенно със списък, за да видим какво ще остане, какво ще отпадне.

Всички познати и приятелки ме съветват да нямам АМ, защото изкушението на удобството е голямо. Всички майки имат кърма, просто в България консулатацията по въпроса е на нулево ниво, както и акушерската помощ. Трябва да намерим някой, който да ни научи да "разработим" гърдите си  Laughing Изобщо не е като едно време. Друго, което сподели наскоро родила приятелка е, че самите лекари са ѝ казали, че колкото по-малко химия се използва по време на раждането, толкова по-лесно и бързо засуквало бебето, защото и то попива малко от нея (окситоцин, епидурална, ако се използват, и т.н.) и е един вид "замаено".

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 18:21 от Dao

# 473
  • До Балкана
 Peace Много си права Дао. Мнението, което битува, че жените "нямат кърма" или, че "кърмата изведнъж спира" е погрешно, освен ако не е причинено от хормонални проблеми,, но това се случва на едва 5-10% от всички жени.
Оперираха ме с пълна упойка и много съм размишлявала дали това наистина не е оказало голямо влияние върху детето. Thinking

# 474
Момичета, има много блогове за естествени идеи. На мен лично ми действат много мотивиращо, освен това разказват конкретни случки. На мен много  ми е помагало да чета историите на различни жени и как са се справили въпреки различните си ситуации. Има дори истории за раждания с окситоцин и цезарово сечение, проблеми с кърменето.... Човек никога не знае какво ще се случи и ако е подготвен за различни варианти, по-леко приема промените и вижда, че има естествен изход и от най-изкуствените ситуации  Grinning

# 475
Bunnie
Права си
Извинявам се много все пиша набързо,но това не оправдание .
По принцип съм малко или по-точно многооо разсеяна:(
Думите ,, Ти нещо се бъзна,а ?,, няма да коментирам.
Не се бъзвам,а съм по чувствителна,но не ми се обяснява, нито оправдава.
За кърменето  незнам къде сгреших , всичко ми обясниха имах много кърма , изчетох всичко ,изпих всякакви чайчета ,храни ,кърмих на поискване ....
Много силно желание имах да кърмя,но просто спря.
Ще помолим по опитните мами ,които са успели да споделят с нас опита си Simple Smile
Сега се сетих , колко удобно бяха наситена пликовете за съхранение на кърма, но се замислям ,че сте прави електрическа помпа ще е по удобно:)
И аз ще пазарувам по- късно нямам още нагласа ,а и много неща ще използвам пак
Но ако нещо има да става съм сигурна,че няма да е защото сме купили нещо напротив това само ни кара да мислим по позитивно.
Хубав и усмихнат следобяд на всички  bouquet

# 476
Момичета, има много блогове за естествени идеи. На мен лично ми действат много мотивиращо, освен това разказват конкретни случки. На мен много  ми е помагало да чета историите на различни жени и как са се справили въпреки различните си ситуации. Има дори истории за раждания с окситоцин и цезарово сечение, проблеми с кърменето.... Човек никога не знае какво ще се случи и ако е подготвен за различни варианти, по-леко приема промените и вижда, че има естествен изход и от най-изкуствените ситуации  Grinning
Ще може ли да пратиш линкове за това което четеш?
Вярвам ,че ще ни бъде много полезно.
Какво мислите за естествената бебешка хигиена ?
Аз много изчетох още преди да разбера , че съм бременна защото бях убедена , че е вярно всичко изчетено по темата   и още мисля да опитам.
Някоя мама интересува ли се като мен?
Малко ме плаши това дали ще съумея да се справя, но мисълта бебето да е сухо и чисто ме изкушава много!!!

# 477
Елфи, най-важното за кърменето е да не се отказваш. По време на кърменето има няколко кризи, които са нормални. По време на тези кризи майката има чувството, че детето не получава достатъчно кърма и това наистина е така. Това са скокове в растежа, които са съвсем нормални, и преминават до седмица, в което време кърмата се регулира чрез много често сукане и други начини.
Другото, което може да стресира една майка е разликата в гърдите. Отначало гърдите се пълнят. След около месец (периодът е индивидуален) гърдите вече изглеждат меки. И това е нормално. Не означава, че в тях няма кърма, а че производството на кърма е регулирано и се случва в момента на кърмене. Самото сукане предизвиква хормонално две неща - образуване и потичане на кърмата.
Трето - количеството, което може да се изцеди на ръка или с помпа, не е показателно за количеството, което бебето може да изсуче. Аз например никога не можех да изцедя повече от 20 мл на гърда. Но бебето изсукваше по много повече.
И последно, за което се сещам - когато се случи да има проблем, потърсете консултант по кърмене. На мен много ми помогнаха по време на една от кърмаческите стачки... Всичко се оправя. От изнервена майка, която уж ще убие детето си от недояждане, се превърнах в майка, която кърми година и половина. До три годишна възраст детето ми изобщо не боледува и лекарите ми се чудеха как така не сме пили антибиотици, не сме боледували от уши и грипове. Дай Боже и с Трохата да е така.  Grinning

Ето малко линкове:

http://www.estestveni-idei.com/prod/video/maternity-wards/agb.html
http://doula.bg/about-me/about-me/
http://zabliznacite.wordpress.com/nachaloto/

За ЕБХ ... По-скоро мисля, че многократните пелени са по-добра идея. В началото би ми било трудно да се справям и с това. От момента, в който можеше да седи, бебето ми беше слагано переодично на гърне. Не си казваше, но имахме заедно добра успеваемост. На първия рожден ден махнахме памперса, а малко по-късно и нощния. Имало е напишкване, естествено, но.. това е.. Поне не сме страдали от подсичане и възпаления.

# 478
Абсолютно подкрепям Mademoiselle Chocolate, че най-важното при кърменето е да не се отказваш, както и да потърсиш помощ от консултант по кърмене, когато се налага.

Аз имах много тегав старт на кърменето - родих със секцио и бебето не беше при мен в началото. Гърдите ми бяха много твърди и бебчо не можеше да суче. Наложи се в болницата да ми сложат инжекция с окситоцин. После от неправилно поставяне на бебето ми се разраниха зърната, за да е поносима болката, се наложи да ползвам силиконови зърна. Да, обаче с тях бебето успява да изсуче по-малко мляко, поради което искаше да суче много често. от тук започнах да си мисля, че не му стига кърмата и купихме везна, та да го мерим преди и след кърмене. След около 2 седмици напъни майката на мъжа ми ме видя как поставям бебето да суче и ме светна, че там допускам грешка.

Полека-лека раничките зарастнаха, разкарах силиконовите зърна и третата седмица кърменето беше напълно поносимо занимание, а в края на първия месец - голям кеф и удобство:) През цялото време имах дежурната кутия адаптирано мляко, но не я ползвах. Отчитам като грешка, че не потърсих помощ от консултант, а разчитах само на ината си и информацията и клипчетата, изровени от интернет:)

# 479
Благодаря ти
Може би си права и съм се отказала лесно сега като чета съветите ти.
Аз си мислех, че всичко съм направила. Сега ми вдъхна кураж ,че може да се справя сега по- добре
И консултанта е много добра идея.Аз малкия го слагах като теб и бях много упорита и не успях може би не бях достатъчно настойчива и затова сега се замислих за ЕБХ макар, че не знам дали ще се справя
Но не пречи да се опитам, като  усановим някакъв режим Simple Smile
Ей много ми харесва това с трохата, винаги се усмихвам като прочета за трохичката:))
Щом си успяла веднъж пак ще се справиш опита е много полезен:)

Общи условия

Активация на акаунт