Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 859
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
Дай Боже да сме живи и здрави и да се справим пак  Grinning

Момичета, а вие решили ли сте къде ще раждате? Какъв ви е аргументът и какво е важно за вас при мястото за раждане и процеса?

# 481
Момичета за проблемите с кърменето май няма да мога да съм ви полезна, защото бях от щастливките, при които такива почти не е имало. Аз имах толкова много кърма, че можех да кърмя още три бебета Simple Smile До 6-тия месец (малката след първия спря да се буди нощем за ядене) се налагаше да ставам посред нощ да цедя, тъй като гърдите ми се втвърдяваха много и не можех да изкарам до сутринта... нямах нужда и да замразявам тъй като постоянно имах в изобилие. Съжалявах че няма някой наблизо на който да мога да помагам... хвърляла съм по литър кърма на ден... и това само за да ми олекне не да цедя докрай... а детето ми сучеше доста лакомо... явно си има и наследствен фактор - сестра ми също имаше много кърма, майка ми също е била така...
Надявам се и сега живот и здраве да не срещам проблеми с кърменето, пожелавам го и на всички вас от все сърце!
По въпроса на Mademoiselle Chocolate за мястото на раждане, аз първият път родих в бившата Тина Киркова по препоръка на моя лекар (той не изражда никъде) без избор на екип.  Попаднах на страхотен лекар, който след раждането постоянно идваше до стаята да проверява как съм (имах не особено леко раждане и доста шевове).  Като цяло останах доволна и от отношението, и от лекарите, на които попаднах. Въпреки че е малко рано според мен за окончателни решения, много голяма е вероятността отново да реша да раждам там.

# 482
  • Nova Zagora
много ми е трудно да насмогвам с четенето, защото през повечето време гледам да лежа. Списъка е много важен,особено когато ти е за първи път. Аз също имах такъв и всичко си бях накупила предварително,нищо не ми беше излишно. Сега пак ще купувам,но може би по към края ,а и както казаха доста от вас,не е на живот и смърт и всичко може да се добави по всяко едно време. За кърменето- силно се надявам този път да мога. Първия се разболях много лошо и бях на антибиотици,което ме принуди да спра да го кърмя на 20-я ден.
За коритото съм с две ръце за. За мен е важно не само от хигиенична гледна точка...с малкия си имахме ритуал, от първия месец до годинката съм го къпала без да пропускам вечер (слагах му морска сол във водичката, за което някои може да спори,но не ме интересува,за мен това не е проблем.) Къпех го по 20-30 минути,като постоянно доливах топла вода. Голям кеф му беше,а после след като го разтривах и нахранвах,го повивах с пелени..малко по бабешки може да ви се струва,но важното беше, че детето ми спеше по цяла нощ, никога не е ревал просто за да го гушна и никога не разбрах какво значи колики. Не знам защо ви разказвам всичко това...хормони ли е, носталгия ли е...по цял ден си мисля какво съм правила първия път.
a.l.e.n.a  дано всичко е минало добре на прегледа,ще чакаме да разкажеш Simple Smile
Аз днес ходих при личната и тя ми изписа капки Пиносол и сироп Ен Ти Тус, за сега няма ефект от капките,но явно ще трябва да потърпя още малко. Banghead

# 483
Днес съм на всяко гърне... подправка Laughing

Ще раждам в Майчин дом, по 2 причини - там работи лекарят ми  и там е най-добрата неонатология, ако недай боже се наложи.

# 484
  • София
Аз също съм се насочила към МД засега.

# 485
Ен ти тус е много добър сироп Simple Smile
Давала съм на малкия и съм много доволна

# 486
  • София
Момичета, много, ама много ви благодаря - няма да ви изброявам поименно:) Бяхте ми много полезни с информацията. Идеята за списък и разделението на нешата по групи ми допадна. Все още нямам никакво намерение да купувам каквото и да е, здраве и живот след Нова година смятам да го правя, но отсега ще се подготвям постепенно със списък, за да видим какво ще остане, какво ще отпадне.

Всички познати и приятелки ме съветват да нямам АМ, защото изкушението на удобството е голямо. Всички майки имат кърма, просто в България консулатацията по въпроса е на нулево ниво, както и акушерската помощ. Трябва да намерим някой, който да ни научи да "разработим" гърдите си  Laughing Изобщо не е като едно време. Друго, което сподели наскоро родила приятелка е, че самите лекари са ѝ казали, че колкото по-малко химия се използва по време на раждането, толкова по-лесно и бързо засуквало бебето, защото и то попива малко от нея (окситоцин, епидурална, ако се използват, и т.н.) и е един вид "замаено".
Дао напомни на моя случай. Аз нямах АМ под ръка,но на няколко пъти бях на крачка да отида и да взема, за да дохраня детето. Освен това и педиатърката ми подпомогна това колебание, като едни месеци детето не качваше повече от 500 гр и тя смяташе, че егладно милото:) . Но една вечер в отчаяние вече звъннах на консултантката по кърмене и я попитах ккаво АМ да взема за да дохраня и тя се изсмя и каза- като ти знам гърдите /беше идвала предната седмица/ няма начин да нямаш достатъчно мляко за бебето. Не купувай! Повече не си и помислях, че детето ми не наддава или е недохранено.Simple Smile Вяра момичета.Вяра! Ако човек иска нещо го постига.Аз лично ужасно ама ужасно много исках да кърмя и успях до 9тия месец.А като си спомням коклко проблеми имах, как едва на 3тия ден засука, разранените зърна и нечовешката болка в началото...И после кефа от кърменето... После ми се наложи да пия тежки лекарства и затова спрях.
И момичета каквото и да ви се случи- невъзможност да кърмите по някакви причини, не протекло раждане както сте си представяли, или наложило се цезарово сечение и т.н- Не се обвинявайте и не си вменявайте Вина- това е най-лошото нещо на света, защото така тровите организма си и в едни момент- не дай си боже някой сериозна болест .Казвам го от личен опит:)
Иначе аз съм се насочила да раждам този път в Токуда. Затова и се преместих там.Предният път раждах в Шейново и лекарят който и до преди месец ме следеше е там и смея да твърдя, че е най-прекрасният човек на света. Но не искам отново в Шейново. Искам нормална обстановка, а не мизерията на Шейново и не смрадта, в която бяхме при все, че ние бяхме в реновираните стаи. Храната там, малко гадничкото отношение, недеването на вода докато раждаш и още куп причини. В Токуда знам , че има възможност за по-свободно раждане като например да не си вързан 10 часа за монитора, за да следят тоновете на бебето, да можеш да се разхождаш и заемаш всякакви пози докато течат контракциите т.че да не те боли толкова много и още куп неща. Те си имат доста добър план на раждане, който наскоро четох в сайта им.
Лека вечер от мене момичета.!

# 487
  • USA
Аз първият път си накупих толкова излишни неща, чак ме е яд. Давам пример-АМ, не трябва в никакъв случай, при най-малкият проблем с кърменето се прибягва до това, залъгалки, шишета-така си останаха, не се дава залъгалка докато не се е научило детето да суче, мисля, че първите 10 дни. Завивки, възглавници и плюшени играчки за в легълцето, опасни са за задушаване, към тях прибавям и ръкавичките. Разни шампоани и сапуни за къпане, няма нужда, тялото се измива само с вода, и то не всеки ден. Може би само нещо, което става и за дупе и за миене на главата. Да слушам този и онзи, я къпех всеки ден, то не бяха екземи, не бяха чудо и спрях, всичко й мина.

На мен ми бяха много полезни термометър за водата, възглавница за кърмене, както и силинови протектори, памперси, крем против подсичане, термометър, няколко бодита с късо ръкавче и няколко с дълго. Не бих купила дрешки каквито и да било с цип за първите 7-8 месеца, ужасно неудобни са, направо ги изхвърлих. Предният път не ползвах пелена за увиване на детето, голяма грешка, но ще се поправя този път. Както и има едни пелени много мекички, върху които слагах бебето,когато не е в леглото си, както и кърпи, когато връща кърма или пък за нещо друго.

ЕБХ пробвах, не ми се получи, детето се късаше да плаче, но тя по принцип си беше нервно и неспокойно бебе.

За кърменето-лесно се отказах, но за щастие не й хареса АМ, което й дадох( точно, защото ми беше под ръка) и продължиха мъките ми с кърменето Mr. Green. Кърмих  2 години и 7 месеца. През цялото време кърмех със силиконови протектори, болката беше меко казано ужасна първият месец, устата й се пълнеше с кръв, а аз плачех, докато тя сучеше. Този път ще потърся помощ, за да не минавам през същия ад. Минахме и през кърмаческа стачка, която продължи 3 седмици, благодарение на форума, се справих и разбрах, че дедетот ми не се отбива на 5 месечна възраст.

Многократни пелени пробвах, хареса ми, но се вмирисаха, макар че ги перях с подходящ прах, но явно нещо друго не правех както трябва.

# 488
  • Nova Zagora
Аз първия път раждах в  Хирургиите-Пловдив и да ви кажа единственото от което съм доволна, е че белега от секциото почти не си личи, но ако не бяха редицата грешки, който направиха и невниманието с което се отнесоха към мен, нямаше изобщо да се стигне до рязане.
Сега смятам да раждам живот и здраве в НиаМед-Стара Загора, смятам че всяка жена заслужава достойно раждане, а честно казано не мисля че такова се случва в държавните болници. Не става въпрос само за мизерните условия,а и за лошото отношение на обслужващия персонал.Храната няма да я коментирам,защото когато го направих последния път бях блокирана от групата във феисбук!!!

# 489
Аз съм се насочила към АГ Селена Пловдив, предишните два пъти раждах в УМБАЛ Св.Георги пак в Пловдив и бях много доволна , в смисъл обстановката беше ужасна , но отношението на персонала многа добро и сега се бях замислила за там, но като поговорих с приятелки и се порових из форумите , разбрах , че нещата много са се променили за 10 години и за това реших да отида в частна клиника.Надявам се, че изборът ми ще се окаже правилен.

# 490
  • София
Момичета, пак само набързо - изпробван съвет за загрубяване на зърната. След 5-я месец може да ги мажете с някоко капки йодасепт, разтворени в медицински спирт - зърната загрубяват постепенно и после няма болка, разраняване и евентуално абсцес, мастит и разни други усложнения. От жените и на двете страни от родата имам много нежни зърна и със сигурност ще го пробвам, защото майка ми и баба ми и т.н. са имали проблеми. Знам за силиконовите протектори, но през тях не може да се засмуче достатъчно кърма и не ми изглеждат естествено нещо.

Бъни, адмирирам за вината - това е най-голямата отрова, която човек може сам да си предпише.

# 491
 Laughing не мога да ви смогна пак
не бързам нищо да купувам,  Laughing да видим първо пола и от родата какво може да се вземе.
за раждането - дано го добутам до щерев, или мд като резервен вариант
 Confused повръщате ли стомашен сок само, че ми се случи на 2 пъти

# 492
  • USA
Dao, протекторите може и да не са естетвено нещо, но може да се кърми перфектно с тях, пак го казвам от опит. Дъщеря ми никога не е имала бутилка и единствено само сучеше от гърдите ми с протектори. Наддаваше добре, захраних след 6ти месец. Но причината мисля е, че не са чувствителни зърна, а неправилното поставяне на бебето на гърдата.

торбеста мечка, аз повръщам по цял, но стомашен сок, този жълтия грочив, обикновено сутрин, когато не съм хапнала нищо.

# 493
  • София
Аз ще пробвам да се погрижа така щото да нямам болка, кръв и т.н. Ето картинки, текстове и клипчета за правилно поставяне на бебока при кърмене:

http://www.llli.org/faq/positioning.html
http://www.babycenter.com/0_positions-and-tips-for-making-breast … ding-work_8784.bc
http://www.babycentre.co.uk/x553877/how-do-i-know-if-my-baby-latched-on-correctly
http://video.about.com/breastfeeding/Breast-Feeding-Positions.htm

Лека вечер на всички!

# 494
  • До Балкана
Думите ,, Ти нещо се бъзна,а ?,, няма да коментирам.
Не се бъзвам,а съм по чувствителна,но не ми се обяснява, нито оправдава.
Grinning

Признaвaм си, не успях дa се нaучa дa кърмя със силиконови зърнa. Никaк не им хвaнaх цaкaтa. Утре съм нa преглед и зaпочнaх дa се вълнувaм-не сме се виждaли с човечето от месец. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт