Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 832
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
В Токуда съм раждала, но преди доста време. Колко струва в надежда? Някакви клипчета има ли от там?

Mademoiselle Chocolate, аз съм се насочила към Надежда, най-вече защото ми хареса като място и отношение и заради лекарите разбира се. Към момента не съм попадала на клипчета, но тук има две теми за болницата, а всеки понеделник, сряда и петък следобед имат "Отворени врати" - аз бях преди месец, описала съм подробно впечатленията си в съответната тема. Раждането е 1400 лева, независимо нормално или секцио. Да не разводняваме темата, ако имаш нужда от още инфо, пиши на ЛС  Hug

# 511
Алена, имаш стиснати палци и от мен:)
Mademoiselle Chocolate, в Майчин дом бебето също е при майката 2 часа след раждането, освен ако раждането не е секцио, защото поне на мен в интензивното отделение не ми го доведоха (стоях там 10 часа). Не ми го дадоха и следващият ден, под предлог, че имам нужда да се възстановя. Аз се уплаших, че няма да мога да се грижа за него и не тропнах с крак да ми го дадат, а ходех в общото помещение на всеки 3 часа, за да го кърмя. Ако бях настояла, щяха да ми го дадат.

В МД има т.нар. ВИП стаи, които представляват стая с легло за майката и бебето, хладилник, телевизор, гардероб и собствена баня и тоалетна. Между всеки 2 ВИП стаи има стая за тоалет на бебето, със стъклена преграда и практически ти виждаш абсолютно всичко, което правят на бебето през стъклото. Няма пречка и да отидеш там. За мен това беше много удобно, защото там е контролната везна и можех да правя контролни кърмения.

Като цяло аз съм много доволна от първото си раждане там, но бях приета в Патологична бременност на 5-тия етаж (който е ремонтиран, чист и много приятен) и там ме подготвиха за секциото, като стана ясно, че нормалното раждане не върви. Въобще не минах през предродилна зала, за която има неласкави отзиви. След интензивното отделение (което е напълно прилично) ме качиха във ВИП стая, която също е на етаж, който е ремонтиран. Така че в известна степен по стечение на обстоятелствата видях най-доброто, което Майчин дом може да предложи:)

# 512
  • в 1001-та нощ
Мерси, момичета   bouquet всички позитивни мисли са от полза  Blush

Гертруда Смехуркова  Blush когато се случи не го коментирах в темата, за да не внасям доп. негативни емоции, после на няколко пъти започвах да разказвам по други поводи, но май така и не довърших  newsm78 Rolling Eyes

Mademoiselle Chocolate  Blush не са ми казали как да стоя, а и аз още не съм се интересувала, с предната бременност - нямах такъв инцидент, да не кажа, че изобщо не съм се пазила, подготвях сватба и беше голямо търчане в най-студените месеци ....господ ме е пазил тогава, та - какви препоръки имаш  Rolling Eyes - аз основно лежа или съм седнала в леглото  Blush

# 513
  • Сидни
Привет,
аз си чета темата редовно, но пиша повече във фейса.
М. Шоколад, защо не трябва да седи седнала? Не го знам това, аз в офиса си седя седнала по цял ден и не мърдам, освен за обяд.
Алена, дано всичко е наред при теб.
И на мен ми е първо раждане и аз не знам къде да раждам, в МД не искам, адски ми е мизерно, а и колкото пъти съм ходила там на прегледи е било ужасно!
Замислям се за Токуда или друга частна болница, но нямам никакво инфо за момента, като цяло парите не ме притесняват, просто искам да е чисто и да има нестресово отношение, да не ми крещят и да се държат с мен като животно и да се внася допълнително напрежение.
Гертруда, и моето БХС изглежда като твоето, но при мен е 21 000 Simple Smile Не съм го коментирала още с моята док, защото по това, което прочетох е ОК, не искам излишно да я тормозя, като се видим началото на ноемрви ще коментираме, всички изследвания до сега са ми отлични, много съм доволна. А най-странното е, че не съм качила и едно кило, а ям като разпрана Simple Smile
За пазаруването - изобщо не бързам, има време, мисля да е след Коледа, защото около Коледа всичко поскъпва.
Зри мен странното е , че сутрин много трудно си измисвам зъбите от една седмица - още щом тръгна да вкарвам четката в устата и ми се повръща, повърнах така няколко дни подред, много тъпо...не знам каква е причината, може би миризмата на пасатата или не знам и аз  Sad

# 514
  • София
Момичета, на сайта на Токуда има супер подробно всичко описано - план за раждане, цени по каса и без каса, с цезарово и без, с избор и без избор на екип, пакети и т.н.:

http://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology/womens- … ting-and-delivery

Раждане по каса без избор на екип в Токуда е 800 лв.

# 515
Аз раждаха в Шейново с избор на екип
Бях много доволна сега се колебая защото искам там където ме следят да раждам но е много скъпо Sad
Плюс в Шейново имам много добра приятелка при която родиха всички мои приятелки
Не знам има дни наситена да ги посетиш
Аз няма да ходя защото съм в Шейново или щерев .
Но да стигнем до там
В Шейново знам преди 3 год бяха най добрите педиатри
Ако решиш за Шейново и не можеш да отидеш на отворени врати ще те свържа с моята приятелка да отидеш когато ти е удобно дати и обясни
И за токуда съм чувала добри неща и за тина киркова Simple Smile успех на фм днес дано всичко се види
А чакам резултати от бхс утре
Важното е да си спокойна където и да си Simple Smile аз бях много спокойна и въпреки че имах трудно раждане пак ще родя нормално лекаря и екипа и моята дружка бяха много внимателни
Да в Шейново ти носят бебето на 3 часа и през ноща не при теб , това отказва майките ,но на мен ми беше добре защото имах нужда да се съвзема Simple Smile
Но всеки знае най- добре Simple Smile

# 516
Забравих в Шейново беше 1000 избор на екип
Сега не знам едва ли е много повече Simple Smile
 В щерев е 2300 ако се следиш там има отстъпки, много скъпо но знам че е много добре от приятелки
Освен това допуснали са и раждане с дула което прочетох от линкове те и ме впечатли че вървят в тази насока

# 517
  • в 1001-та нощ
Аз не мисля, че най-доброите неонатолози са в Шейново, но нека това не става тема на спора, просто изказвам мнение - на човек "ходил по мъките"  Peace

# 518
Може би си права не знам
Тогава по много мнения така се твърдеше ,но слава богу не съм го изпитала на свой гръб
Бях доволна от инфото за бебоците всеки ден и вниманието което обръщаха
на 30 мами Simple Smile))) жадни за това да разберат как е тяхното бебе Simple Smile
Дай боже всичко да е ОК и да не разбираме кои са най добри
 а.l.e.n.a успяваш ли да почиваш?
Как се чувстваш ?

# 519
  • в 1001-та нощ
днес не бях много изпълнителна - ходих до болницата да си взема болничния, че вчера не очаквах и не носих картон  Crazy

минах пред офиса - да събера малко багаж, д аоставя колата, но не взех всичко  Blush

от утре - само лежане - толкова има нужда да съм "егоист", в проф. план изминала година беше адското напрежение и съм мечтала за лежане, книги, филми и нещо арт  Blush

малкото щастие - сбъдва копнежите ми  Blush  - само да е послушно и да расте  Blush

Сега чакам резултати от изследвания, първите ПКК и CRP  - са супер-супер - щом няма инфекции 0 се надявам и другите да са ОК  Blush

# 520
Сега ще изчета по-подробно препоръките ви за болници.
Алена, с първата бременност лежах след отлепване и леко кървене. Лежането е хоризонтално, по гръб или на една страна. Седналото положение не е добро при отлепване. Ставането е само до тоалетна. Не съм си позволявала да се изправя и за хранене. Така беше при мен. Сигурно зависи от конкретната ситуация. Има и тема на лежащите майки в рискова бременност, надникни и там.

Аз тъкмо се прибирам. При нас всичко е ок, не се видяха отклонения, трохичко подскачаше, 50 гр с напикани гащи Simple Smile

От Шейново се чувствам мн стресирана. Ако помните, имаше преди една серия филми за Шейново. Не ми хареса отношението и условията. А да ми вземат бебето ... Не.
МД - там позволяват ли да се движиш по вр на раждане? В Токуда нямах и пет мин. легнали, беше мн добре.
Токуда - до колкото видях освен 800 за раждане трябва да се платят 300 за бебето. Аз поне така разбирам от сайта им.
Проучването продължава Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 16:38 от Mademoiselle Chocolate

# 521
  • Sofia
Alena, спокойствие, добра храна и съм сигурна, че всичко ще се развие по най-добрия начин. Трябва да вярвама и да мислим само най-доброто за нас и нашите бебчета.
Монмичета, много сте напреднали в подготовката - списъци с покупки, къде ще се ражда  ooooh! На мен ми е за пръв път и едно че ми се вижда още много рано, от друга страна ....май е време по-неопитните да започнем да се подготвяме, или поне да проучваме нещата.
Аз си преписах списъците с покупки, отпреди няколко страници, но мисля да ги подкарам след нова година и като понаближи времето за раждане. Може би не всичко наведнъж, но поне ще поогледам от къде какво може да се купи.
Относно избора на място за раждане съм в голямо недоумение още. Чувам много добри отзиви за Щерев, а в Токуда като го сметнах - то и по здравна каса с това и онова излиза към 2000 лв. За МД и Тина Киркова също има добри отзиви. Общо вето това са ми местата на първо четене, но и за мен водещо е да има човешко отношение и внимание към мен, както и да съм с бебчо, както и нормални условия за престой и раждне.
Вие на какво мнение сте относно избора на екип? Това май е една почти задължителна екстра, ако не искам да ме оставят някъде из коридорите да си чакам реда....

# 522
Леле, много бързо напредвате, едва успявам да изчета всичко Grinning Преди малко си проверих резултатите от БХС, до колкото разбирам са добри - Даун 1 от 22 000, останалите са 1 от 100 000, в събота имам консултация с генетик, за разяснение Simple Smile Относно покупките за бебето, както и на повечето от вас, ми се иска още от сега да накупя всичко, но се сдържам, смятам, че е твърде рано и има опасност в последствие да се окажа зарината с ненужни вещи. В нета попаднах на този списък http://www.9plus.bg/spisak_bebe.pdf , от който въпреки, че нямам никакъв опит, бих извадила 10-тина неща, които смятам за абсолютно ненужни, но това всеки преценява сам или с помощта на приятелка  Peace
Алена, стискам палци всико да се оправи  Hug

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 17:23 от elibeth

# 523
  • София
Аз имам доста различна позиция относно избора на екип. Според мен ситуацията е такава именно, защото много жени си мислят, че ще ги оставят на произвола, ако са без екип. Това все пак са лекари и това им е работата. Аз не намирам за необходимо да си плащам за екип, ако не държа на конкретен специалист, а в случая не е така. Според мен раждането е нещо съвсем нормално и естествено и, че всеки доктор работещ в Аг болница е в състояние да се справи. Това разбира се си е моя гледна точка и не смятам да плащам. Предпочитам да инвестирам тези пари в по-хубава количка и други неща, които ще ползвам след това.

# 524
Аз избрах екип заради доктора
Много мои познати избраха не лекар,а избор на акушерка защото твърдяха , че те вършат всичко и бяха доволни
Не знам
В Шейново се движех непрекъснато, доки ме караше и се чувствах добре Simple Smile
Но докато получа разкритие 3 см  или 5 ли беше за да могат да сложат упойка се изпотих повече от 12 часа разходки Simple Smile
Но си държах на упойка знам,знам че има противоречиви мнения за нея,но пак ще държа след това родих с песен и веднага го гушнах и го сложих на гърдите си извикаха таткото и имаме и клипче от първите минути неописуемо изживяване, забравяш за всичко
След 6 часа обикаляне и броене на плочките на предродилна  бях решила ,, никога нормално ,,но 10 мин след раждането пак знаех ,че ще нормално Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт