Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 829
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
  • Сидни
И аз все се каня да разбера, каква е идеята на този "избор на екип"...аз като не познавам докторите и акушерките, как да избера....или просто произволно?Ами ако в деня на раждането не са на смяна какво става? Съжалявам, ако въпросите са глупави, но наистина не ми е ясно...

# 526
  • Sofia
И аз си задавам точно същите "глупави" въпроси, и поне засега съм на мнение, че единственият смисъл от избор на екип е да те накарат да си платиш, за да получиш по-добро отношение. Иначе и аз смятам, че раждането е нещо напълно естествено и всеки лекар, който работи в такава болница би трябвало да се справи.
Опитах се да прочета малко за избора на количка и се отказах. Това си иска 1 седмица четене и поне  1 месец обикаляне по магазините и ровене в интернет ooooh!

# 527
Акушерката е винаги на линия като започнеш да раждаш
Екипа трябва да се събере при започване на раждането
Доктора си избра акушер и анестезиолог при мен
Мъжът ми избра количката и съм много доволна
Но си разделихме пари с роднините ,че скъпа но той проучва 9 месеца и беше решил и събрал пари , много е педантичен в избора на каквото и да е било , аз не съм нито по пазаруване нито по избиране
Количката на stokke поръча я от чужбина излезе по евтино от тук Simple Smile

# 528
Няма глупави въпроси
Аз го направих за да е доктора на който имах доверие и се чувствах спокойна
Нямах друга причина

# 529
elenaz и аз не понасях миенето на зъбите, но смених 2 пасти и сега е по добре.

За избора на екип - само ти взимат паричките и не винаги получаваш мило държане. Имам една позната която с екип толкова изтрада , а всичко си беше ок. Че чак при самото раждане е имало спор между акушерката и лекаря какво да се прави...

# 530
Здравейте дами, най-сетне успях да изчета всичко...пфиуу Simple Smile Малкия мъж успя да ме зарази с някакъв вирус и тези дни си лежах с доста болки в гърлото и малко температура. Той от седмица вече е със сополки и не знам какво да го правя (а не съм го оставила без лекарства), а за мен..изкупих почти цялата налична хомеопатия в аптеката и пробвам какви ли не гаргари и инхалации, най- изострени са болките  през нощта и ще пробвам рецептата на anna_p - "в тенджера с вода слагам лайка, мед и сода, и след като заври, още докато се изпарява, да я слагам в стаята, в която спим (вечер, преди лягане)" дано помогне.  
За пазаруването - с първата бременност си имах списък скалъпен от различни форуми и сайтове и чинно си закупих всичко, а сега мисля да пазарувам някои неща в движение (имам си дрешки, ваничка, дребните неща като нокторезачка (по-удобна ми е от ножичка) си имам, неизползвани четка за коса, мокри салфетки още си ползваме и си имаме, е  кошарка и количка ще купуваме, но по-натам. А, а за подсичане бях много доволна от "Sudocrem", а сега от време на време ползваме "Bella" -македонски е - и той е супер.
За болница - раждах в Шейново, без избор на екип, но сега нещо ме е страх и ще трябва да се насоча към някой лекар (раждането не мина много добре- стигна се до форцепс, нооо сме живи и здрави).
Днес бях пак на ФМ (преди една седмица ми казаха, че съм подранила) всичко е наред, лекарката каза, че е със всички индикации за момиче, дано ги нашариме. Взеха ми кръв за БХС и в събота имам час (става въпрос за Фемина) за генетик да разчете резултатите....и така, сега дано се излекуваме по-бързо.

И аз се присъединявам към стискащите палци на a.l.e.n.a и да си почиваш много Simple Smile
Ииии фермана свърши .... Grinning

# 531
Момичета, възможно ли е да ми се гади в 12 г.с... докога вървят тези симптоми?

# 532
Момичета, възможно ли е да ми се гади в 12 г.с... докога вървят тези симптоми?
Аз съм в 13 и продължават Sad

# 533
  • USA
Nora, аз съм в 14 и ако не пия хапчета, няма да спра да повръщам, дори и през нощта Sick. Писна ми! Докторът ми каза да изчакам до 16 седмица.

# 534
Аз с първата бременност повръщах до края..Ужасно е..

# 535
Според мен избор на екип има смисъл, ако познаваш доктора и искаш да се довериш на него. Този път няма да разчитам на избор на екип, но ще искам да бъда напълно убедена в болницата и в екипа от лекари като цяло.
Първият път се следих при един лекар, който 3 седмици преди термина ми излезе в отпуск и ме остави на колегата си. Вярно е, че му бях представена и "предадена" като случай, но от друга страна видях, че изборът на екип не ме доведе до никъде. Не съм недоволна от доктора, който ме изражда. В голяма степен ме остави на мира и не се е месил в раждането ми.

# 536
  • в 1001-та нощ
аз също съм избрала на кого да се доверя за раждането и за мен това е много важно - з амоето здраве и възстановяване и за детето  Peace не мога да разчитам на случайности и искам да съм пълноценна след това - поне до колкото зависи от избора ми  Peace

за количка и т.н. след това - мога да се свия, нямам свян да ползвам втора употреба  Peace

# 537
Подкрепям те a.l.e.n.a.
И аз бих се свила за много неща ,но за раждането не ...
Още повече че сега ще купя само дрешки, и дреболии от списъка ,че сезоните се разминават макар ,че ще мога да ползвам много неща ,макар че ние износване до последно ,той си е слабичък и дълго време си износва дрешките особенно на вилата Simple Smile))и не съм затрупана с много
Ще имам по малко разходи виж първият път са повече
И аз ползвах много дадени неща ,ни най-късно родих от всичко и повечето са момичета и бяха раздадени докато се получи при нас Simple Smile

# 538
Здравейте момичета! Макар и късно, може ли и аз да се присъединя към вас? Не искахме да казваме на никого още докато не мине най-критичния период, в това число и тук, тъй за всеки случай, затова късно идвам, но надничам от началото  Grinning Първа бременност ми е, с термин 29 април. Все още свиквам с мисълта, малко нереално ми е. Видяхме биещото сърце, засега всичко върви добре. Лошо ми е от време на време но не съм повръщала. Имам един въпрос... По време на секс и особено след оргазъм получавам много силни болки, като спазми, които ми убиват всякакво желание. След 15-ина минути минават, и четох че били нормални, но се чудех докога ще продължава така... Някоя от вас имала ли е такъв проблем? Надявам се да не е така докрая, че ще се побъркам от незадоволени сънища вече  Crazy (лошото е че и ако насън се случи, пак боли, и ме буди...)

# 539
Алена, ти коя болница си избрала? Забравила съм.
Аз снощи четох за Надежда и много ми хареса!
Дидитка, добре дошла! Аз нямам никакви болки след секс. Понякога имам стягане при ставане, кашляне и тн. Прилича на болка от разтегнато сухожилие, не е в матката и минава за секунди.

Общи условия

Активация на акаунт