Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 841
  • 724
  •   1
Отговори
# 555

Я да го разклатим.... КАКВО ЛИ ИМА ВЪТРЕ - МОМИЧЕНЦЕ или МОМЧЕНЦЕ?

# 556
  • До Балкана
 Grinning

# 557
Мислех вече да купувам нещо за бебчето , ама мъжо все ме спира - рано било...! А иначе покрай многото бебета родени покрай мен съм направила следния списък :
Хранене
   Шишета 2-3 бр.
   Четка за шише и биберон
   Стерилизатор за шишета
   Термометър за вана
   Термометър за въздух
   Биберон
   Термос или термобокс

За баня
   Хавлия - 1 бр.
   Тензух - 3бр.

За спане
   Комплект обикновени пелени – 2 бр.
   Одеало (порт-бебе)
   Памучно одеало или пелена
   Възглавница за новородено
   Спален комплект - 2 бр.
   Обиколка за креватче

Дрешки
   Боди с длъг ръкав- 6 бр. - VisVitalis
   Ританки - 3 бр. - Vis Vitalis
   Блузка - 3 бр.
   Гащеризон - 3 бр.
   Пижамка - 2 бр. - VisVitalis
   Буйки 2 бр.
   Чорапки - 3 бр.
   Ръкавички - 1 бр.
   Шапка - 2 бр.
   Лигавници - 2 бр.
Одеало - едно тънко и едно по-плътно

ДРУГИ
   Непромокаема подложка за повиване – 1 бр.
   Креватче
   Матрак за креватче
   Количка - 3 в 1
   Ваничка
   Бебефон

Хигиена
   Памперс малък пакет - Pampers
   Мокри кърпи - 1 пакет
   Лепенки за пъпче - 5 бр.
   Спирт и пудра за пъпче
   Бебешки прах за пране - мисля на ТЕО бебе
   Бебешки сапун - ТЕО бебе
   Шампоан за коса и тяло - Bubchen
   Крем против подсичане - Здраве
   Олио - Bubchen
   Клечки за уши с ограничител
   Аспиратор за нос
   Физиологичен разтвор - започистване на очичките очичките
   Гребен и четка за коса
   Нокторезачка
   Малки кърпички от плат - хавлиени

Разбира се, както по рано обсъждаха момичетата всички сами преценяват какво ще си закупят, това е просто моя списък, по който ще се движа.

# 558
La Catrala завидях ти (благородно... все пак) особено за плуването  Laughing
Завидях и на вас момичета, които правите секс.... на нас от самото начало ни е забранено... заради контракциите ми. Чакам с нетърпение прегледа другата седмица, за да поставя въпроса пак... че вече не се издържа  Embarassed
Момичета страхотни сте, и заради куража и силите, които си давате една на друга (аз макар и да не пиша много често също се надявам всички ни да сме добре и да нямаме поводи за притеснения .. поне оставащите 5 месеца) и заради всички идеи, теми и съвети, които давате и дискутирате   bouquet
Имате ли проблем с косопад и как го решавате. Видях, че a.l.e.n.a беше писала, че от Утрогестана косата полудява... аз го пия 3 месеца вече... и си ми капе косата, повече от листата навън. А не сме да пия хапчета или да се мажа с пепарат против косопад. Ще си питам и лекарката и ако даде някоя идея ще я споделя Simple Smile

# 559
  • До Балкана
mushmolina, извини невежеството ми, но тензуха за какво ти е за банята?  newsm78

# 560
Здравейте и от мен,

аз живот и здраве искам пак в МД да родя. Сина си родих там с избор на екип и планово секцио. Надявам се второто ми детенце да е секцио, че първия път едва ми разписаха медицинските причини. Бих искала пак на 12 етаж, но в самостоятелна стая, че миналия път бях в двойна и не ми беше много конфортно.

Легълце имаме дървено от Малечко + шкаф с вана и повивалник отгоре надявам се малкия да го отстъпи на бебчето Simple Smile. Количка със сигурност Maklaren ( първата ми беше spin mothercare...много зле, въпреки че хората много се дивяха как се върти без да се вади и обръща коша)

Синът ми е почти 3 годишен и спи в нашата стая. Сега направихме и неговата, но още не съм го карала да спи сам там. Дали не сме изпуснали момента и сега да е късно... при вас как е? Спят ли отделно по-големите ви дечица, ако не като се роди бебето как смятате да бъде...? Приемам всякакви мнения и съвети:))

# 561
mushmolina, извини невежеството ми, но тензуха за какво ти е за банята?  newsm78
- ами тензуха го слагаш върху кърпата, завиваш го както обикновено, но когато мажеш бебето (когато е още по гръб) с олио хавлията не се цапа, а само попива преди това водата от къпането.
 Не знам някой друг дали го прави , но съм го виждала и смята за практично, а и тензуха е стотинки.

# 562
  • До Балкана
Аха, да разбрах! Викам си, срам и позор, че не знам за какво служи.  Blush Благодаря!
illyy, Борката заспива при нас, но после го местим в неговата стая и легло. Случва се е и доста често да си заспива сам. Според мен не сте изпуснали момента да го отделите в друга стая. Може да започнете да си говорите, как вече ще е батко, а всички батковци си имат своя стая, в която понякога посрещат бебето на гости и други приятели. Как ще си има свои си неща и царство и т.н. При Бо действа. Може да започнеш да го слагаш да спи в стаята докато свикне и да си с него, после постепенно да го оставяш да си заспи сам и така. Леко, постепенно. Много добра работа ни свърши на нас една играчка - нощна лампа (костенурка). Има си мелодийки, звездички, които менят цвета си. Изгасям лампата, давам му костенурката и така той се забавлява докато заспива. Ще се справите! Peace

# 563
  • сто акровата гора
babyboopk аз докато кърмих дъщеря си много ми капеше косата и ползвах бадемово масло, на Икаров. Капваш си на върховете на пръстите и втриваш в корените, по дължина на косъма не, че става трудно отмиването. Стоиш 15 -20 мин и се къпеш. Правех го 2 пъти седмично и имаше чудесен ефект, дано подейства и при теб  Peace

Това с тензуха го правех и аз, педиатърката ми го каза, подсушава много нежно. Иначе ползвах мляко на Бюбхен и крема им за дупе, а по-късно и шампоана за бебета пък и до сега шампоана за госпожици вече  Mr. Green
Аз пък бях на ФМ всичко е ок  Party в петък излиза БХС-то  Hug

# 564
  • До Балкана
soceress, браво, радвам се! Все така да е до края!  bouquet

# 565
  • София
Дидитка, и аз бях като теб (болките си бяха силнички, спазматични) - затова първите 3 месеца сексът се забрани, поне личната ми лекарка така каза и я послушах. Сега е нормално. В последните 2-3 месеца също ще трябва да се въздържате. Задължително хигиената трябва да е висока от страна и на двамата партньори, понеже в това състояние хващаме гъбички от въздуха. Поради тази причина например избягвам и басейните, но то е друга тема. Но-шпа не пия - освен, че съм против хапчетата (освен когато наистина не е наложително), според мен това лекаство е плацебо. Никога не ми е помагало, както и спазмалгон, имам чувството, че го изписват само, за да може жената да си успокои психиката.

За избор на екип и аз не съм решила. Ще го направя, само ако имам уважителни причини за това. И аз си задавах въпроси - какво се случва ако избера екип, а попадна на друг дежурен такъв. Според мен също се спекулира със стаховете на жените. Вярно за пръв път ми е, ако има втори сигурно ще имам вече по-конкретно изградено мнение. Засега съм на кантар. По-скоро ми е важно да го добутам до раждане Simple Smile.

Относно изборът на болница: спряла съм се на Токуда, защото ми е много близо, имат спешна помощ, истинска болница е, освен неонатологично отделение имат и сериозно кардио такова, което за мен е супер важно, за прилични условия като техника, хигиена, изхранване е ясно, там работят доказани специалисти, политиката им на ценообразуване е ясна, няма хък-мък, което също множо уважавам, отделно имат различни опции по време на самото раждане, включително възможността да си мобилна, т.е. можеш да се движиш и да правиш, каквото те кара да се чувстваш добре преди да настъпи истинския момент.

Независимо какво си говорим и какви планове си кроим, убедена съм, че като дойде момента не всичко ще се случи така, както сме го искали или сме го градили в главите си, затова ще се опитвам да остана отворена и да не се панирам или драматизирам излишно. В крайна сметка, щом си стигнал до момента на раждане, всички участници в процеса са там, за да има добър резултат, т.е. всяка страна ще постарае да даде най-доброто от себе си.

Обсъждате колички и други неща, които са ми тотално непонятни, здраве и живот да дойде момент за количка, ще се връщам назад, за да ви чета по-конкретно.

Следващата седмица си правя нова регистрация за ЖК, този път в Токуда, съвпада с втората ФМ и втория БХС. Надявам се, че всичко ще е наред, не сме се виждали повече от месец с хлапето.

# 566
Ей това  с тензуха е страхотна идея:)
Ние скоро го отделихме в неговата стая иначе си спеше при мен
Сега го приспивам и го оставям да си спинка сам, но докато свикне ставах по 5-6 пъти
По- добре отсега да не реши после , че е заради бебето
Постепенно свикват Simple Smile

# 567
  • Варна
Здравейте, на мене с баткото шишета не са ми трябвали - кърмихме се до година и половина, вода му давах с лъжичка, но той не и беше голям фен. Това за хавлията и тензуха съм го правила, но вместо тензух съм използвала бархетни пелени - попиват перфектно. В общи линии бархетните пелени бяха доста вървежни при нас - при всяко миене на дупата ги използвах за подсушаване. Относно многократните пелени ние се възползвахме от тях вкъщи, за разходка - памперси. Бях мн доволна, детето ми почти не се е подсичало - може би само 2-3 пъти. Покупката която се оказа пълен провал беше помпата за кърма - минах през тип спринцовка, през една на Чико и накрая ми дадоха Авент - с нея направо се родих. Всеки сам преценява какво ще му трябва и какво не.

# 568
И аз да се отчета - днес бях на ФМ и за сега всичко е О.К. Таткото за пръв път видя бебчо и е много щастлив  Heart Eyes
Утре ще е БХС в Майчин дом. Разбрах, че трявба да отида в 212 кабинет? Моля правилите изследването там пишете - така ли е, знаете ли от колко часа започват работа и за колко дни са готови резултатите. Благодаря!  bouquet

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 16:15 от Грозното Патенце

# 569
И на мен ми пада много косата и първия път беше така Sad
За количките всички сте изчерпателни важното е да е лека , маневрена и с място за багаж
Ние я ползвахме почти до 2,5 но зависи от детето
Аз всичко си поръчах от Пакостник и съм доволна
За списъка на mushmolina много ми хареса мога само да те посъветвам ако ще купуваш бейби фон има такива които мерят и температурата на въздуха може да спестиш термометъра
Simple Smile) бейбифоните трябва да са хубави за да не ви вдигат за всеки шум по хубавите имат и термометри:)
Ние поддържахме 19-20 по съвет на педиатъра момченцата не обичат топло, това важи за синът ми и до днес
Мамите които са ползвали пелени има такова разнообразие
Дайте ми линкове или какви сте ползвали ако можете
Извинявам се за глупавия въпрос, но не знам как се ползват и не се ли мокрят дрешките като се напишкат?

Общи условия

Активация на акаунт