Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 772
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
Много се радвам за всички с добри резултати от ФМ
Дано и БХМ да са с добри резултати малко да отдъхнем всички
Simple Smile
a.l.e.n.a. Къде се губиш днес:))
Почиваш ли Simple Smile)не и от нас нали? Simple Smile)))

# 571
И аз да се отчета - днес бях на ФМ и за сега всичко е О.К. Таткото за пръв път видя бебчо и е много щастлив  Heart Eyes
утре ще е БХС в Майчин дом. Разбрах, че трявба да отида в 212 кабинет? Моля правилите изследването там пише - така ли е, знаете ли от колко часа започват работа и за колко дни са готови резултатите. Благодаря!  bouquet

Незнам кога започват работа, но на мен в петък ми взеха кръв в МБАЛ Надежда. Те изпращам пробите в МД и вчера на обяд резултатите ми вече бяха готови.

# 572
  • Сидни
За БХС в МД- за 2 дни са готови резултатите, можеш да си ги провериш в нета, те ди дават картонче. Мисля, че в 212 стая беше, но няма как да се объркаш - по стълбите на втория етаж и веднага вляво- има регистратура и кабинет за взимане на кръв. Обикновено има опашка от чакащи. Голяма глупост е - първо чакаш на опашката, а предварително трябва да попълниш "поръчка", демек заявка за излседването и с него влизаш в регистратурата, там те записват и ти дават някакъв лист , с който слизаш на 1ви етаж да си платиш на касата- общо 2 гишета и после пак се качваш горе и се редиш за кръв.  Аз лично се чувствах като в един епизод на" Астерикс и Обеликс" когато се сблъскаха с бюрократщината и търчаха нагоре-надолу по кабинети в една сграда!  Laughing

# 573
  • London
На мен не ми капе косата, но ужасно суха ми стана напоследък. Rolling Eyes И балсама го изливам като добър ден на главата си, но съм и изрусена и навярно това си оказва влияние. Joy Аз изобщо не съм мислила за шишенцата и количките и тн. От майка си знам, че тия неща се правят накрая за да не дърпаш дявола за опашката, ако ме разбирате какво искам да кажа.

# 574
За БХС в МД- за 2 дни са готови резултатите, можеш да си ги провериш в нета, те ди дават картонче. Мисля, че в 212 стая беше, но няма как да се объркаш - по стълбите на втория етаж и веднага вляво- има регистратура и кабинет за взимане на кръв. Обикновено има опашка от чакащи. Голяма глупост е - първо чакаш на опашката, а предварително трябва да попълниш "поръчка", демек заявка за излседването и с него влизаш в регистратурата, там те записват и ти дават някакъв лист , с който слизаш на 1ви етаж да си платиш на касата- общо 2 гишета и после пак се качваш горе и се редиш за кръв.  Аз лично се чувствах като в един епизод на" Астерикс и Обеликс" когато се сблъскаха с бюрократщината и търчаха нагоре-надолу по кабинети в една сграда!  Laughing
Благодаря!  bouquet

# 575
  • в 1001-та нощ
Алена, ти коя болница си избрала? Забравила съм.
...

Токуда  Blush от първата бременност насам - отвоюваха доверието ми напълно и съм изградила здрави връзки на "доверие" (в положителния смисъл) - само там ходя и водя малкия - независимо какъв е случая; за отношението на педиатрите в нео-то мога да кажа само суперлативи. В първата година след раждането водих малкия и на прегледите при ЛЛ и там - и разликата е невъзможно-извънземна, не съм допускала, че може да има такива прегледи, отношение, комуникация, диалог ....

Аз ще раждам с избор на екип заради лекаря. Не че другите, които работят в Майчин дом не са добри и с опит, но моят лекар първия път беше навит да чака естествено раждане на бебе със седалищно предлежание от жена, раждаща за първи път на 32 год. Другите лекари ме гледаха лошо, че не искам планово секцио:) Е, накрая пак се наложи секцио, но поне бебо си тръгна да се ражда сам и аз нямах усещането, че друг е взел моите решения.

Сега пак е навит да пробваме естествено раждане и не ми лепва етикет "второ секцио" по подразбиране. За мен това е важно.
...

Моите поздравления - за лекаря - аз също съм на мнение, че в такива случаи - когато секциото е неизбежно - е хубаво да се изчака да тръгне спонтанна родова дейност, да тръгнах хормоните и т.н. - това и за малкия човек е много важно  Blush

за болките след секс - може да са контракции, може да е раничка ... най-добре консултация с лекар и аз лично бих се въздържала от секс  Peace

# 576
  • Sofia
За БХС в МД - не се попълва поръчка, ако преди това АГ-то е правил ФМ. Той попълва един лист с резултатите, вашите данни и т.н.. Ако е само БХС, преди това задължително на ехограф( това разбрах от другите момичета). На мен ми струва 35 лв, не се чака много и дават кутийка с различни полезни книжки, мострички и други бебомайчински неща  Simple Smile

# 577
  • в 1001-та нощ
В Токуда за БХС платих 20 лв, преди малко лекарката ми се обади за доп. инф-я - до колкото разбрах всичко е наред, но в петък съм на консултация  Blush

# 578
  • Сидни
Аз имах направление от АГто ми с размери на бебето, носна костица и НТ, но отделно от това трябваше и на място да попълня поръчката. На мен ми струваше 39 лв. Правих го миналата седмица.

# 579
Аз моят скрининг правих на 18.09. в МД, като предния ден лекарката ми измери костица и т.н. и ми попълни т.нар. поръчка, като в нея посочи и размерите на малчо. В МД платих 38 лв. (без таксата на банката за превода, която не си спомням колко беше). Поисках резултатите ми да си ги получа on-line, дадоха ми бележка с адрес за резултатите и дата 23.09. Тогава и ги проверих (може да са били готови и по-рано). Иначе за чакането... имаше 2 момичета преди мен, като аз отидох към 10.00, може да съм уцелила момента, а може и да е било рано и за това да не е имало хора Simple Smile

# 580
Интересно - да разберем момиче или момче

, ако пръстена се върти в кръг - момиче, ако е в една посока - момче.
В моя край се прави друго :  близки на бременната без нейно знание и сипват малко сол в косата - 5-6 зрънца, а където първо се пипне бременната по лицето такова ще е детето - около и на носа и брадичката - момче, около и на устата - момиче. Някой ако пробва да сподели....

# 581
и ето още едно интересно клипче за къпане на бебето - ако наистина всички бебета с атолкова спокойни докато ги къпеш щеше да е много хубаво...
http://dama.bg/article/krasotata-na-zhivota-v-5-minuti-video/537/

# 582
  • USA
Дидитка, при мен същото положение след секс, много остра болка. Не са контракции, а болки, затова и не правя.

Момичета, има ли някой, който много повръща и да му се е разранил хранопровода? Снощи имаше даже малко кръв и сега ме боли, имах чувството, че ми изгоря всичко от стомашните сокове, много болезнено беше. Някой знае ли какво мога да пия, за да мине по-бързо. Да не говоря, че от киселините при повръщането ми излезе афта, която също много боли. Не мога да се храня от болки, не мога да пия, едва преглъщам Sad.

# 583
  • София
maimun77, задължително трябва да посетиш гастроентеролог с всичката инфо за бременността; според мен чак такова повръщане не е нормално, пък и раздразването на стомаха води до стимулиране на проблема (казвам го като човек с гастрит от 1001 години); задължително трябва да спреш всички храни, които образуват киселини - информация в нета много (ако успяваш да се храниш де), това включва и хляб; средата ти е супер кисела щом е станала раничка, много вероятно е да трябва да приемаш медикаменти, които да нормализират pH-то, но за това - само преглед при специалист, да не те плаша, но може и язва да имаш без да знаеш и това да бъде причината да повръщаш, а не бременността - наложителен е преглед

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 18:42 от Dao

# 584
Здравейте и от мен  Grinning
Все още се случва да повръщам, което ме депресира защото не мога да ходя на работа понякога  Rolling Eyes Забелязах че повръщам когато съм пила някаква течност и след това пътувам с автобус/кола.
  И аз вече почнах да мисля какво трябва да купя за бебето, повечето неща ще ги вземем след нова година живот и здраве, иначе ако видя нещо на намаление може да го взема и сега.
  Другата седмица ще ми правят противогрипна ваксина и на следващия ден имам час с моята акушерка и се надявам да чуя сърцето на бебето  Praynig
  Днес сутринта се мерих, теглих, качила съм 900 грама  Mr. Green и по 2 сантиметра на гръдна обиколка, ханш и талия  Blush
  mushmolina има много такива тестове в нета, аз се изненадах на един който се  прави със сода бикарбонат  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт