Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 768
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • London
Аз пък съм противник на ваксините. Не бих си била за нищо на света. Има много противоречиви мнения помагат или вредят реално. Създавайте си естествен имунитет с добра храна, спорт и разходки, никакви вредни навици (цигари,кафе,алкохол,мазно), витамини и вярвам всичко би трябвало да е наред.

# 586
  • USA
Дао, това раздразване се получи, понеже повърнах храна смесена здраво със стомашен сок. Иначе киселини нямам, само гадене и повръщане. Вчера това ми беше единственото повръщане за деня, понеже взимам лекарства. Веднага взех 3 хапчета против киселини, които ми помагат обикновено, не и този път, както и вода пих, но явно вече е раздразнено. Не знам какво да правя, старая се да взимам по едно хапче на ден, уж да не се тъпча с медикаменти, от друга страна пък не е достатъчно. Не знам кога ще свърши този ад.

Аз също ще си бия противогрипна ваксина, отвсякъде съм заобиколена от хора в риск. Моят доктор само ми каза, че не трябва във ваксината да има живак.

# 587
Интересно - да разберем момиче или момче

, ако пръстена се върти в кръг - момиче, ако е в една посока - момче.
В моя край се прави друго :  близки на бременната без нейно знание и сипват малко сол в косата - 5-6 зрънца, а където първо се пипне бременната по лицето такова ще е детето - около и на носа и брадичката - момче, около и на устата - момиче. Някой ако пробва да сподели....
Този метод го разбрах онзи ден от леля ми,но се прави от вътрешната страна на китката.Едно време това е било един от методите за познаване на пола.Тя си го е правила и с двете деца,майка ми също,както и техни приятелки.Според тях този метод познава.Аз си го правих и ми показа момиче,в което силно се надявам  Heart Eyes

# 588
  • London
То на лекарите това им е целта да пробутват ваксината. Като гледам си в САЩ, баща ми е там 16 години и от него знам, че по пластмасова храна от тамошната няма, Монсанто и ГМО. Не изключвам от това да ти се гади.

Относно определянето на пола братовчед ми си правиха бебето по китайския календар ( искаха момиче и правиха в дните за момиче). Не знам до колко е вярно, но им се роди момиченце. Аз съм скептична в това отношение, каквото дал Господ. Иначе четох и глупост от рода на едрите и мускулести мъже правят момичета. Joy Не знам откъде бе дошло това препдоложение, но явно има много шантави хора дето измислят подобни легенди.

# 589
  • в 1001-та нощ
Противогрипни ваксини и аз не съм ползвала и нямам намерение  Peace

# 590
  • USA
La Catrala, големи заключения си направи Laughing, не ям нито ГМО, нито някой ми е пробутвал ваксина. Майка ми и сестра ми в Бг и те със здраво повръщане и гадене, но не живеят в Щатите.

# 591
  • London
Ами то, че може да си имаш там някакви гастрити, язви и тн може, но като цяло ако чревния тракт работи добре и се стига до гадене е от лоша храна. Не напразно се пояснява, че някои типове храни и обработка на храни не са желателни за бременни. То и тук много боклуци има и очите ми стават на понички да следя съставките на опаковките. Мечтая си за розовия домат някогашен от бабината градина и естествени продукти, но те системно си ни тровят. Не напразно асортимента на храна е със 70% увеличен в сравнение преди 50-60 години и всичко това изкуствено създадена храна. Йогурти 600 вида кой от кой по изкуствен и тн. Иначе ти съчувствам и пожелавам бързо да излезеш от тази ситуация с повръщането.

# 592
  • София
Дао, това раздразване се получи, понеже повърнах храна смесена здраво със стомашен сок. Иначе киселини нямам, само гадене и повръщане. Вчера това ми беше единственото повръщане за деня, понеже взимам лекарства. Веднага взех 3 хапчета против киселини, които ми помагат обикновено, не и този път, както и вода пих, но явно вече е раздразнено. Не знам какво да правя, старая се да взимам по едно хапче на ден, уж да не се тъпча с медикаменти, от друга страна пък не е достатъчно. Не знам кога ще свърши този ад.

Наистина е ад. Обърни внимание, кое ти причинява тази кисела среда и недей да го консумираш известно време. Ето полезна таблица с алкални и киселнни храни според степента им:

http://www.spasovo-pyramid.com/hrani.htm
http://www.biospot.bg/index.php?tab=home&page=news&lang=bg&topic=174

Пробвай да консумираш само тези, които са в сините колонки, т.е. само алкалните, за да помогнеш на стомаха да се възстанови. Малки количества храна, много добре сдъвкана, течности на малки глътки. Не смесвай много и различни храни наведнъж, за да не затрудняваш стомаха.

Да обърна внимание - бананът се води алкален, аз много обичам, но сега ми вади такива киселини, че от 4 месеца насам да съм яла два или три пъти. Затова се преслушвай и ти - какво ти дразни коремчето, какво не. Стискам палци да се нормализираш бързо.

# 593
  • USA
Благодаря, момичета Hug!
Всичко възможно правя, за да не повръщам, но не става. С предната бременност беше така, но по-леко и даже лекарства не пих. В момента, в който родих си бях пак нормален човек. Чакам го този момент с нетърпение, още не съм се зарадвала, че съм бременна, а е толкова искано бебето.

Съжалявам, че ви натоварвам, вие сте на съвсем други теми, но трябва някъде си да споделям, някак си ми става по-леко.

# 594
На мен ми е интересно, когато момичета от цял свят споделят за сходни оплаквания и същевременно в крайна сметка се оказва, че две бъдещи майки от един и същи град могат да имат коренно различни симптоми  Sunglasses

Между другото вече и в България положението с розовите домати за съжаление невинаги е розово - попадала съм на много твърди това лято и то с цена на ананаси  Money Явно навсякъде трябва да внимаваме какво ядем и да слушаме тялото си, особено сега като сме 2 в 1  Flutter

# 595
  • сто акровата гора
maimun77 много добре те разбирам и аз съм така с повръщането  Hug При мен носа се разрани, лигавицата не издържа на постоянната "баня" със стомашен сок, пробвай с чай от лайка да изплакваш. Мен гърлото ме боли по същата причина - установих че ефизол и бонбонки тип за гърло с прополис ми помагат.
Знам от опит, че не е от храната, по-скоро е до ген, при мен и майка ми е повръщала и сестра ми повръща и с двете бременности, (втората беше с по-силно но пък по-кратко по седмици повръщане, та да се надяваме)...кураж и дано понамалее скоро Praynig
Дао, аз от банани само не повръщам на момента, какъвто и да е друг плод излиза скоростно, а обожавам плодове всякакви. Нямам киселини - гадене и веднага в тоалетната :/ Вчера от половин паничка домашна пилешка супа примерно....

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 06:23 от soceress

# 596
  • София
Бедничките, гледайте да не се обезводнявате, искрено се надявам, че това ще спре. Навсякъде пише, че вече през втория триместър неразположенията намаляват. Усещам, че е така (гадене по-рядко имам в 15-16 седмица съм), надявам се и при вас ще се нормализират нещата Praynig

# 597
  • в 1001-та нощ
При мен гаденето намаля, но сега от тези шокови дози хормони  Crazy
 Crazy

Слава Богу - днес ми излязоха всички резултати - ПКК муи е перфектна, CRP в норми, това вече ми подсказваше, че и ДНК тестовете ще са супер - ами супер са - правих - стрептококи гр.Б, и по 2 вида микоплазма и уреаплазма  Praynig  bouquet Heart Eyes Много съм щастлива то този факт Simple Smile

# 598
  • София
Бях чела наскоро, че гаденето и повръщането при бременните идва точно от недостатъчното пиене на вода. Пробвайте с лимон или лимонови бонбони, дъвки.. това също ми е споделяно че действа.

Ваксина на бременна? Това може ли? Все си мисля, че не е желателно, но може да съм в грешка.

И да ви обясня за избора на екип- когато си го избереш и тръгнеш да раждаш, ако не е на смяна звъниш на доктора и той идва, защото е поел ангажимент. Няма такова- ако не е на работа какво правим? Моят доктор от Шейново си е тръгвал от морето, за да изражда.Разбира се чувала съм за доктор, който изчезва, но това са единични случай...

# 599
  • в 1001-та нощ
Аз изпивам над 3 л дневно и в бременно и в небременно състояние и гаденето ми беше зверско  Cry

За мен всичко е до хормони  Peace

Общи условия

Активация на акаунт