Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 754
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Хехе, естествено докато напиша в темата вече има 7 нови отговора Joy пак ще чета

# 646

Съжалявам, но точно прочетох поредната "прекарасна" история за раждане в Майчин дом и съм под афект. Ето, за който се интересува:
http://zabliznacite.wordpress.com/2013/10/08/rajdane-na-bliznaci-maichin-dom/

Колкото до скъпото право на избор, от моя опит цената не определя качестово. Раждането ми в Токуда струваше о/о 3000 лв. Още съм бясна за това, което получих като отношение, раждане и т.н. За сравнение в ТК за 300 лв избор на акушерка + нещо на ръка, не мога да спра да се хваля. Ясно ми е, обаче, че получих препоръка за правилния човек.

Точно за това подхождам толкова педантично и с притеснение. В Токуда и аз съм раждала. По отношение на раждането не мога да кажа нищо, защото де факто нямаше лекарско присъствие и намеса. Според мен имаше момент на лекарска грешна преценка, но никой не е перфектен. Просто се случихме да раждаме две по едно и също време, а там няма условия за това. Това е и едното ми притеснение. Другото е по отношение на бебетата. Както и да е. Просто съм тотално в темата тези дни и само това ми е в главата.

# 647
Добър вечер на всички!
Искам да ви попитам нещо,което започна да ме тревожи.От вчера чувствам тежест ниско на корема.Даже не знам дали това е правилната дума да го определя.Не е болка,по-скоро неприятно чувство.Може да прозвучи смешно(то си е смешно Joy)но все едно нещо ми пречи.Когато съм седнала или легнала настрани,с сгънати крака,не го усещам.Но когато легна по гръб с изпънати крака става неприятно.Днес почнаха да ми минават всякакви мисли през главата и не спирам да мисля за това.На някой друг случвало ли му се е?Дали е нормално?

# 648
  • London
Ами доколкото ми е известно в началото на бременността плода е ниско и матката се издува и притиска пикочния мехур. Заради това може да има напрежение там и често уриниране. При мен имаше доста често уриниране до към 6-7 седмица. Сега мисля вече към 12 та седмица матката се измества по-нагоре и вече нямам този проблем. Това и го четох също така. Иначе първата седмица, когато се предполага, че е трябвало да имаш цикъл, а понякога и следващи месеци около цикъла се срещало напрежение в матката ( нещо като памет за свивания и отпускания), но при мен това не се случва като изключим първия пропуснат цикъл, на втория нямах никаква симптоматика.А съм чувала, че някой и просто си носят ниско плода, може от това да ти е дискомфорта. Но щом няма някаква болка поне според мен излишни вторачвания във всяка промяна на тялото ти и всяка усещане е ненужна. Не забравяй, че мнозинството от бебета и бременности протичат нормално, мисли за тези неща и забрави дребните детайли. Стреса и напрежението винаги трябва да помним се отразява на бебо, после може да е някое нервно дете , ако сме го закърмили маточно с много притеснения и стрес.

# 649
a.l.e.n.a

Минала си през доста препяствия, меко казано. въпросът ми прозвуча неделикатно, извини ме. Не те разпитвах от любопитство, а се учудих за хламидиите. Реших, че лекари, без да има нужда, са те насочили към свои приятели да им подпомогнеш бизнеса. както знаем, че често се случва и излишни изследвания.
 Стискам ти палци и съм сигурна, че всичко ще бъде наред! ти си боец!  Hug

# 650
  • в 1001-та нощ
Няма проблеми  Blush

Момичета - подавайте заглавия за новата тема  Peace

# 651
 elito_, това, което описваш ми напомня малко на моето начало на бременността (което продължи до миналата седмица  Crazy) само дето при мен беше повече като придърпване и се дължеше именно на нарастването на матката.
elibeth и аз днес ударих на камък с ЖК. Мен ме върнаха защото отидох към 10.30, а записването било само между 7.30 и 8.30, защото се извършвало заедно с вземане на проби за всякакви първоначални изследвания ( на гладно). Обясних, че щитовидната, кръвна група и БХС съм правила, но.... другата седмица пак.... очевидно не ни е било ден newsm78 Аз вече почвам да се терзая, че в събота влизам в 16 седмица.... а още не съм се записала на ЖК .... по обективни причини все пак.

# 652
И аз едва от днес се водя на отчет Simple Smile
Като вас -  имах няколко препъни камъка от началото. Не искаха да ме регистрират, защото беше рано (11г.с.), другата лекарка и тя пропусна в 14 г.с.... и едва от днес официално се водя бременна. Намерих и своя лекар след поредица от недоразумения в бяло и разочарования...

# 653
  • в 1001-та нощ
Честито  Hug вярата в лекаря дава много спокойствие  Heart Eyes

# 654
Да, това е едно от най -важните неща.  Както много точно се изрази - химията е на лице.  Simple Smile

# 655
  • London
И аз утре ще си видя акушерката. Дано мина бързо и в точния час, защото прочетох, че болницата била една от най-натоварените в Лондон. Tired A скана чак в понеделник, чак ме е яд, че не са слели прегледите и ще ме размотават през няколко дни. #Crazy

# 656
Elito_, в някакъв момент става неудобно да се спи по гръб, усещането е точно това, което ти описваш. Препоръчва се спане на лявата страна (заради кръвообращението). Ако се притесняваш, по-добре се свържи с лекаря си - няма смисъл от излишни нерви точно сега.

babyboopk, това с разкарването можех да ти го спестя. Бях убедена, че съм написала, че приемат от 8 до 10 по ЖК, но като се върнах да проверя - цъ, не съм. И мен първия път ме върнаха, а бях излязла от работа...

# 657
anna_p много ти благодаря, че ме насочи на там. Дано не е прозвучал неблагодарно поста ми  Hug Няма проблем с разкарването, видях си бебчо и съм доволна. Проблем ще ми е ставането толкова рано и стигането до там... гладна, но няма да се глезотя  Wink Забравих как се казваше лекарката, но ми направи добро впечатление Peace
Единственото, което малко ме притесни е повишеното ми кръвно, което измериха (аз по принцип съм с ниско и доста забавен пулс), защото им се оплаках от главоболие. Майка ми с мен е вдигала много високо кръвно и цялата бременност е изкарала в болница и опасенията са ми да не се получи като при нея. По майчина линия родата ми има проблеми именно с високо кръвно и сърце...
ще видим, за сега съм доволна, че съм спокойна за малчо, ама и той голям боец ще излезе, като знам през какво мина първите 3 месеца  Crazy
Усмихнат и спокоен ден на всички   bouquet

# 658
  • До Балкана
Добро утро!
Усмихнат и много вълнуващ ден на всички ви пожелавам!

# 659
  • София
Dallcheto, нека и твоят ден бъде прекрасен   bouquet  Hug

Общи условия

Активация на акаунт