Домакини/19 епизод-есенен

• 36 281
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Момичета,благодаря ви много.Успокоихте ме  bouquet прави сте,това е само един изпит..ама,че съм глупава.Благодаря ви още веднъж

# 571
  • София
Днес купих си една страхотна рокля с къс ръкав и болеро. Има 50% вълна - класика, без нищо излишно... Много хубаво ми стои - малко опъва , но за тези 3 седмици ще сваля поне 3 килца - за да изглеждам перфектно за своят ЧРД... 

# 572
  • UK
Момичета,благодаря ви много.Успокоихте ме  bouquet прави сте,това е само един изпит..ама,че съм глупава.Благодаря ви още веднъж

А така, я по-спокойно Hug

Смърфи Hug не още, чакам го другата седмица Flutter
Лазаня Money аз не обичам, а  ММ -да, ама не я прави у дома, а навън като хапваме си поръчва, мен нещо не ме кефи тая баница с кайма hahaha

Луси и  стези 3 кг(дето съвсем не виждам къде са) пак много си си добре  Peace

# 573
  • при късмета
Ето я
Скрит текст:
на вкус ще видим. Благодаря за помощта    bouquet

Луси честита покупка. Изобщо нямаш нужда от сваляне на кг.

С тия кила не знам  Rolling Eyes аз дето лятото винаги свалям, това лято тц. Стоя си на кг. от зимата  #Cussing out

# 574
Мама коко - изглежда супер, точно както и трябва! Сподели после за вкуса, дали ви хареса? И стиснати палци за играта!  Praynig

Лус - Честита рокля! Със здраве да я носиш, ама ще искаме и малко снимки!  Peace

Коконче - ми то не останало вече, само една седмица, ей сега ще мине. Утре ли си на кардиолог? Как е кръвното тези дни?

Аз имам печени чушки и смятам да ги метна във фурната с яйца и сирене, нали сега имаме сиренце! И размразявам малко кайма за супа топчета. Това за вечеря, сега при нас е още обяд.

# 575
Добър вечер.
Чета ви, следя ви, но не ми се пише. Черната ми серия продължава с пълна сила. От първия ден на този месец всичко наопъки ми върви. Като се поокопитя ще пиша.
Мари, Коконче  Hug  bouquet
На всички останали също много целувки. Лека вечер.

# 576
  • UK
Смърфи Hug даже няма и  седмица само няколко дни ни делят Crazy кръвното вечер си играе на джакпот с мен Whistling Утре сутринта съм, ама май само за напраление за ехокардиограма Tired Ще пиша като се върна Peace

Хайде, лека нощ от мен мили-мои Hug  bouquet а, аз отивам да гледам Ферия и Златния век  Mr. Green

# 577
  • Бургас
Здравейте,мили!

Не мога да пиша спокойно без да ми се дърпа клавиатуата от ръцете и да ми се вика "Каююю!"
Това е едно испанско сериалче,което малката гледа без умора. Grinning
Майка ми беше в болница за изследвания,операция ще има,засега и правиха ангиография и други работи.Май ще ходим в София. newsm78

Контесче,браво!Зарадвах се за тебе все едно аз съм получила виза или карта както го наричате.Сега е момнта,докато детето е малко.На добър час,мила! Hug

Мари,ти си красива жена.Светлото е твоя цвят за мен.Спомням си,когато преди 10 години и аз поисках пълна промяна. Simple SmileПомолих фризьора за каталог на мъжки прически и го помолих да ме постриже като един младеж на фотографиите. Mr. Green

Вио,много ми е мило да чета за Ванко,той е септемврийче като Криста.Как милото няма да ляга в бебешкото легло,мисли си,че е за него.Мъничък е душицата,нищо че ще става батко. Heart Eyes
Ти защо не отидеш на козметик за кола-маска?Лежиш си и жената се грижи за всичко.Аз от много години ходя и през бременността и преди раждането.

Със закъснение да честитя годишнината на Писенцето! HugВие сте ветерани като нас!Знам какво означава такава дълга връзка.Много още години заедно!!!  bouquet

Кака Дака,ще го вземеше,дете,този изпит.Счетоводството се учи лесно,но е трудно да го работиш.Аз съм екс-гл.счетоводител.Няма по- гадна работа на земята! SickТи за счетоводител ли точно учиш?
Приготви се за по-неприятни неща от един изпит.Да не те отчая? Joy
Много ми се събра с фирмата преди да изляза в майчинство,затова съм толкова черногледа.

Плами,аз много пъти със синовете съм имала проблеми.Моите не са агресивни,но на родителски срещи съм била свидетел на ужасни неща.Как да не са агресивни децата,само виж какви филми и музика се натрапва на тях?Престъпниците едва ли не герои,а всички жени-лесни,с пари се купува всичко вкл.пълната безнаказаност.
Луси,най-големите гаменчета,които познавам имат майки-орлици.Не дават дума да се каже срещу тях.Всичко оказва влияние-семейството,чалгата,видеоигрите,новините.Какво да научат децата?
Не ми се говори за това,че чак ми горчи. Cry

Луси,много ми е интересно да чета разсъжденията на Миленка като дете,какво представляваш ти и ние възрастните в нейните очи.Отделно много неща научих за готварството. Embarassed Embarassed Embarassed

Хортензия,баните са много мръсен и скъп ремонт.Още ми е като кошмар как в 9 месец правих ремонт на две бани.Дано свършите скоро ти пожелавам! Hug

Баба Яка,ти си като мен относно снимките. LaughingИзлизам ужасно и камерата не ме обича както се казва,ама и аз хич не я обичам.Все пак,снимай се!Жимотът ей така си върви,после ще съжаляваш,че не си го правила.

Мама-коко,дано минат тези гадни сополи.Едни нищо и никакви сополи,ама са безсънни нощи и тревоги за по-сериозни болести.Капи капки и витамини!Дано минат бързо! Praynig

Надин,ти продавал ли си лятото пред х-л България?Купих тогава една малка овца,имаше и овци-плетачки и много хубави вълнени изделия.Тогава бяа организирали щанд на художници като теб.

Момичета,другата седмица може би много рядко ще пиша.Освен,че майка ми ще влиза за операция,племенницата ми на 4 години,ще я оперират от херния.Татко ще бъде с майка,ММ е чак в Папуа Нова Гвинея.Аз ще помагам с каквото мога,но в София няма да ходя,защото няма кой да гледа малката.Свекървата не си пада по децата,тя не я познава.
Стискайте палци да минат добре и двете операции.

Смърфи,означава ли нещо на испански caillou?Това е любимото филмче на щерката.На португалски го изговарят ruca,значи може би има превод на името. newsm78
Щерката вече взе да вкарва испански думи-вода,здравей. Grinning
 Коконче,какъв беше този розов слон,дето разтресе нета? Joy
Лека нощ,момичета!

# 578
  • при късмета
Славче, ако идва майка ти до София предполагам, че ще я насочат към Национална кардиологична болница (3та градска). Наблизо ми е и през деня обикновенно съм свободна. Ако се наложи нещо да й се занесе или за каквото и да е, ще ти оставя телефон, звънни при нужда. Даже да не е в тази болница, няма значение  Hug

Да добавя. След подобна операция свекъра го пратиха в Банкя(наблизо е) за рехабилитация. По здравна каса е, плаща се някаква част от престоя.И от болницата си има транспорт, направо там ги карат. Не помня точни суми обаче. Ако татко ти идва с нея да го има предвид при настаняването си. До там има градски транспорт. Метрото прави връзка с два автобуса за Банкя.

Няма защо и да не е спешно мога да отменя баща ти за нещо  Hug

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 00:05 от мама-коко

# 579
  • Бургас
Мама-коко,отново много благодаря! Hug
Аз не притеснявам хората,само в най-краен случай.

Забравих да спомена Стефито.Защо черна серия?Как е детето?

# 580
Славче - това е просто име и нищо не означава. А защо го гледате на испански, това е канадско филмче?  newsm78
Много стиснати палци за майка ти, по принцип освен 3-та градска, Света Екатерина е също много добър вариант за сърдечни операции. Доколкото знам Чирков сега е в Токуда, където пък условията са много добри. При всички положения София е по-добре от Бургас!  Peace
Мъжът ти наистина ли е в Новя Гвинея, защото това е тук на континента, между Венецуела и Бразилия, или просто се шегуваш?

# 581
  • София
Добро утро, момичета!

Славче, Миленка пише тъжни неща... От 2-3 години не съм видяла нищо от нея, като твърди, че пише на английски, но според мен не пише... Сега от лятото пише сценарии за клипчетата си и после ги снима...

Нямам много запаметени, когато комп гръмна, доста неща са се поизгубили...
Ето няколко:
Скрит текст:
София
Градовете са като хората – раждат се, растат, променят се...
Събуди ме чудна песен на пойна птичка. Отворих си очите – слънцето ми се усмихваше от прозореца. Какъв прекрасен слънчев ден! Закусвам и излизам навън да се поразходя из София – моят чудесен любим град, пълен с надежди и възможности. Минувачите усмихвайки се ми подвикваха: “Добро утро”, още преди да съм излязла от входа. Аз също им се усмихвам в отговор и щастлива продължавам напред. Небето е чисто, лек ветрец донася аромата на цъфнали дръвчета и ми гали косите. О, мой любим роден дом! Обичам те! Колко си чист, колко си красив, колко грижовно са подстригани храстите, колко приятно са боядисани дърветата! Където и да погледнеш – цветя. Господи, колко си хубав...
Събуди ме звънеца на будилника. Натискам дистанционното, за да не заспя, защото ще закъснея за училище. Същите новини: Нощ. Тъмна мрачна улица. Там в храстите седи маниак и остри нож. Младежите пак са се сбили. Единият починал, а другият – в Пирогов. На магистралата има катастрофа. Бездомно куче обезобразило дете. Всичко това – всекидневие. Закусвам и излизам навън. Тичам, за да не получа забележка за закъснение и минавам покрай блока. Злобна съседка псувайки изхвърля боклука през балкона. Едва не настъпих в кучешко изпражнение. Сфетофара пак не работи. Лек ветрец донася смрад от отдавна застоялите боклуци. На пейката в градинката спи бездомен човек. Глутница озлобели кучета се разхожда по детската площадка. Майка бие шамар на бебето си...
София – най-мръсната столица на света – боклук, дупки, кучета. Хората – осъждащи всичко и всички, незабелязвайки, че сами правят същото.
Въпреки всичко, аз те обичам, София! Ние правим всичко възможно да те замърсим и разрушим. Не един, двама, а всички до един.
Искам сънят да е истина, а истината кошмарен сън.
Понякога се чувствам на непознато за мен място и тогава искам с ужас да викна: “Спрете Земята, аз искам да сляза!”

Скрит текст:
Интервю със Самотата

Четирите почивни дни минават неусетно. Ние с родителите сме на почивка и, както винаги се случва, в последния ден късно вечерта се сещам, че се изложих пред съучениците си. Трябваше да взема интервю от интересна личност и да го прочета на урока. Дори теглихме чоп. А сега? Къде да търся? Какво да правя? Къде да избягам от себе си? Бързо намятам якето и излизам навън, на пейката под звездите, да се ядосвам и да измисля нещо... Не че е нещо фатално, но аз съм човек на думата, поне бях досега...
Мина доста време и почнах да се успокоявам. А, ето идва някой... ще ми наруши спокойствието... Да...
- Здравей, момиче!

- Здравейте, госпожо.

- Мен ли търсиш?
- Не, така си седя и си мисля, исках да се усамотя за малко, че имам нерешен проблем.
- А, ясно, но все пак ти ме повика. Аз съм Самотата. – и се започна...

Милена: Така ли? Досега не съм се срещала с чуствата наяве. Много ще е забавно, или пък не. Май ми хрумна една идея. Може ли да взема от вас едно интервю?

Самота: Може, но защо точно от мен?

Милена: По принцип има много варианти..., но след като ви видях . Можех да интервюирам Любовта, Радостта, някой предмет. Аз съм чела даже интервю с Историята и съм сигурна, че любимата ми Математика нямаше да ми откаже, Но се обръщам точно към вас. Обръщам се към вас, защото се появявате рязко и се забивате в чувствата ни, като стрела в сърцето. Вие сте едно особено чувство.

Самота: Да, така е. Но ти първо ми кажи, какво според теб съм аз? Какво е самота?

Милена: Ами, например когато един приятел силно те обиди и всички са на негова страна, ти бягаш от всички и стоиш сама, по-далеч от тях, плачейки.

Самота: Милена, това не е самота. Това е чуството, че си изоставен, но не е самота. По-скоро тъга.

Милена: Хм... Права сте. Това не беше добър пример. Самотата сигурно е по-скоро, когато се скараш с родителите си жестоко и избягаш от вкъщи, без да мислиш. Отиваш някъде далеч, но на място, което познаваш, за да се скриеш от всички?

Самота: Това е по-скоро е обида, ревност. Но не и самота.

Милена: Този въпрос е по-труден отколкото си мислех. Тогава може би е когато се разхождаш сам из града, заобиколен от хора, но се чувстваш сам на цялата планета.

Самота: Ех, това е много близо, но също е друго. Нали когато се прибереш у дома пак се чувстваш наистина щастлив.

Милена: Въпросът се оказа не от лесните. Мисля, че не е по силите дори на възрастен, а камо ли на дванадесет годишно момиче като мен. А и освен това май сме разменили ролите, а? Кой кого интервюира?

Самота: Права си. Това е наистина труден въпрос и аз смятам да отговоря на него. Но помисли още малко, моля ти се. Харесва ми как разсъждаваш.

Милена: Добре. Мисля, че наистина самотни са децата, изоставени от родителите си, които живеят в приюти. Те не са заобиколени от майчини грижи и бащина защита. Навярно те са самотни...

Самота: Да, жалко за дечицата, но това също не е съвсем самота. Тези деца са обкръжени от други със същата участ. Те не получават майчина нежност и бащинска закрила, но са обкръжени от приятели и тяхната обич. Има хора, които се грижат за тях. Има и хора които помагат, те може да са малко, но помагат. Тези деца не са самотни.

Милена: Предавам се. Не знам, наистина не знам. Искам все да попитам, защо се появявате, когато никой не ви чака, и със сигурност в повечето случаи не ви искат. Защо?

Самота: Ето интервюто започна.

Милена: Така ли? Най-накрая. Но честно, дори и да не искате да давате интервю, така ме заинтригувахте. Искам все пак да знам за вас повечко. Отскоро все сте ми гостенка. Искам да ми идват на гости по-често Радост, Късмет, Смях...

Самота: Аз нямам граници, момиче. Самотата това не е когато си сам в празна къща, а когато си сред много хора, с весела компания и изведнъж разбираш, че тези хора са ти чужди. Самотата това е когато ти говориш с приятел или любим човек и забелязваш, че той не те чува и се опитва да ти каже нещо, обаче и ти не го чуваш.

Милена: Колко е вярно това. Бях толкова близко до истината...

Самота: До вчера имаше приятелка, с която тичахте в двора и си споделяхте важни неща. Изведнъж приятелствота изчезна. Обаче не ти прави впечатление. Ти не искаш вече да й споделяш и не искаш да чуваш нейните приказки.

Милена: Откъде знаете?

Самота: Не знам точно, но така се случва непрекъснато и ти няма нито да си първа, нито последна. А как ти се иска да бъдеш необходима на някого ей така, такава каквато си.

Милена: Ох, колко сте права. Толкова ми се иска да бъда себе си винаги.

Самота: Миленче... За да стане човек самотен просто трябва да се роди на този свят и да върви по неизвестни за него пътища към известен за всички край. Както говорят, че всеки човек в този живот е сам – сам се ражда и сам си отива... Това е от мен. Тръгвам си. Виждам, че повече не ти трябвам...

Милена: Довиждане и благодаря за интервюто.

Много е объркано това чуство самотата. Не можеш да разбереш самотен ли си или не. Много хора се усамотяват не със скърб или болка, а за да си починат на спокойствие или да помислят, да почетат, а може би просто искат да са сами, но за малко. Как неочаквано приятно и интересно завърши този ден. Толкова много научих и домашното си направих. Май идва да си поприказваме момчето Късмет! Но, това ще е друга история...

Скрит текст:
Фентъзи

Какво прекрасно утро. Отворих очи и сладко се протегнах. Лежа и се усмихвам. Утре ставам на 16. Родена съм в 2 часа през нощта на 1 януари. Този път ще празнувам навреме. И, както казва мама, една новогодишна нощ ще прерасне в супер рожден ден.
За първи път ще го празнуваме на планина заедно с приятели и техните родители. Нашите са успели да запазят места в една супермодерна хижа.
Не ми се става, лежа и се кефя. Обаче скачам от леглото, отварям гардероба и вадя красива дълга рокля и обувчици с висок ток. Колко са красиви. Ще бъде една приказна нощ...
Вече е почти време за обяд, а ние сме в колата и потегляме. Няколко пъти проверих багажа си – ски, скиорски костюм, бански за всеки случай (никога не знаеш какво ще ти се случи), естествено, прекрасната ми рокля с обувките, пижама (не вярвам, че ще спим, но все пак заминаваме за два дена) и още куп неща.
След няколко часа път пристигнахме първи и докато оформяме документите пристигна моята приятелка Ася с родителите и две момчета-близнаци (Кирил и Лени), със цялата фамилия.
Разменихме целувки, приятни задължителни думи и комплименти. Това ни омръзна и искаме да се разделим на деца и родители и всеки да започне да се забавлява по свой си начин. Пуснаха ни при едно условие - от 23:30 до 3:30 да сме заедно! Което ни устройва.
Най-накрая се настанихме, обядвахме и отиваме да се забавляваме. Сложихме си скиорски костюми, имаме една шейна и всеки има ски. Не можем да се наприказваме – живеем в различни градове, моята любима приятелка Ася живее много далеч. Добре че има интернет...
И веселбата започна. Спускане, качване – весело, но изморително. Навънка се стъмни, но все още не е много късно, а и пистата е осветена перфектно. Отскоро карам ски и ми харесва усещането за свобода и вятъра при спускането. Невероятно е, някак си се сливам с природата. Така се спускам и се наслаждавам... О, не! Аз падам. ПОМОЩ! Търкулнах се извън пистата и потънах в мрак...
Отварям си очите – тъмно, студено, тихо и... страшно. Боже, това ли е рожденият ми ден?! Това ли е Новата година?! Не мога да напипам телефона си. Не може да съм го изгубила – съвсем нов е! Накъде да вървя? Колко е тъмно! Ужасът изтънява всичките ми сетива. На ти сега - чети, гледай филми за вампири, за чудовища, за други светове и се стахувай от глупости. Чух някакви стъпки, дишане и сърцето ми ще се пукне! И, уф, бягам като изплашена сърна, не гледам някъде и най-сетне се изморих. Спрях, за да си поема малко въздух. Не мога повече, да става каквото ще. Настаних се до едно дърво, облягам се, приятно ми е, топло и тъкмо да притворя очи, за да се насладя, незнайно откъде се донесе музика... Колко е приятно, вероятно замръзвам... Изведнъж проблесна светлина и бързо скочих. Успях да се съвзема и ... да избегна ужасната съдба. Събрах сили и тичам натам, защото очевидно е огън, а имам нужда от топлина и дружелюбна (надявам се) компания.
Стигнах до поляна, а там голямо огнище и около него много хора. Май съм чела твърде много книги... Тези хора ми се струват някак странни. Едва сдържам смеха си – ама че глупава мисъл ми се върти в главата. “Аз съм в приказка, може би дванадесетте месеца или Али Баба” – това е моята мисъл – шантава работа! Погледите на присъстващите са насочени към един горе-долу 30-годишен много красив мъж. Имам усещане, че той ги е събрал тук. Изведнъж чух:
- Имаме гостенка. Заповядай, присъедини се към нас!
Бая се стреснах, как ли ме усетиха?! Въпреки че съм поуплашена, едва ли дишам толкова силно. Пък и съм скрита зад храсталака. Е, и без това ме забелязаха (освен това изглеждат мили) правя крачка напред
- Здравейте всички! - казах аз - Изгубих се в планината. Слава Богу, че намерих поне вас.
- Здравей, здравей, Миленче! - изненадващо ми отговори същия красив мъж.
- Господи, откъде знаете коя съм? Кои сте вие? – стомаха ми се сви от изненада и страх.
- Ти позна, това съм Аз. Аз знам всичко.
- Господи, кой сте вие?
- Нали вече два пъти ми каза името! – отвърна той – Аз съм, Господ.
- Шегуваш се, нали! – отвръщам набързо и без да се замисля забравям за страха и изпадам в истеричен хилеж.
- Не, не се шегувам. Но няма значение - сядай, почини си, ние тук имаме своя приказка. После ще ти помогнем да се върнеш на купона. Нали това е твоят ден?
- Да, така е... – спрях насред изречението, стигат ми толкова безумно странни отговори. Сядам и се топля. Тези хора наистина са странни, но добри.
- Не се страхувай, момиче! - каза ми една млада жена, която изглеждаше много изморена и разстроена, - Ние сме дванадесетте месеца, техните майки – четирите сезона, а аз съм майката Земя. А пред теб наистина е Господ! Събираме се в Новогодишна нощ да обсъдим нещата, да се видим, да си поговорим...
Не знаех какво да кажа и само отвърнах:
- Приятно ми е.
Мина малко време и техният разговор, приятните гласове, ме успокоиха и аз се реших да питам няколко въпроса.
- Странно ми е, че сте Господ. В почти всички филми, книги, песни, икони вие сте един белобрад старец! Май най-правдоподобна е комедията с Джим Кери, макар вие да сте по-хубав от него и Морган Фримън.
- Мерси за комплимента, но това с иконите и всичко останало ме учудва – защо? Живеем в различни измерения, различно време. Нали четеш Библията – работих само 6 дена за да сътворя всичко, откъде накъде ще съм стар? А и Адам съм сътворил по образ и подобие на самия мен, да не би съм сътворил старец? Адам е един здрав и силен мъж! – усмихна ми се Той.
- Вярно е! – отвърнах аз и продължих с усмивка – Ще започвам с обвиненията... – усмивката загасна – Защо не чуете молитвите ни, защо страдат децата, защо има толкова болести, земетресения, наводнения. Където и да погледнеш – все има болка, страдание?
- Миличка, аз изпълнявам всяка молитва, изпратена мисловно към мен! Та вие се молите и още преди да сте произнесли думите си не вярвате в това, че ще ги чуя. Аз изпълнявам само мислите ви. А при вас е така: молите се за едно, мислите за друго, а правите трето. Давам това което искате и в което вярвате! Дадох ви и тази прекрасна жена Земя, тя има всичко за да имате храна, вода, дрехи, удоволствия, а ти погледни я, погледни, прилича ли ти на щастлива майка?!
- Не, не ми прилича – казах унило и засрамено с тих гласец.
- Тъй, че – продължи Господа пресвети – всички въпроси към нея! От самото начало убивате, мамите, унищожавате! Наводненията са неутешимите сълзи на вашата майка, болестите – това са отровените води, замърсената почва, земетресенията – това са виковете от болка когато изкопахте дупките в недрата й! И продължавате, просто не ми се мисли какво ще стане по-нататък, ако не се промените. Как да ви помогна, не може с вълшебна пръчица да направя така, че сутринта да станете, а Земята е чиста, усмихната, здрава! Трябва ми помощта ви, поне малки напъни да правите добро.
- Звучи тъжно - отговарям аз.
- А като ви гледат, и сезоните престанаха да слушат - идват и отиват когато си поискат. Само месеците все още вървят по ред, - каза Той и се засмя.
Колко е хубав смехът му, направо забравяш за всичко. Изведнъж мернах едно сладко момиченце на около 12-13 години, което беше бяло като кокиче с бузки румени като мак. Това ми се стори познато и питам:
- А това е да не би е баба Марта?
- Тя е! Най-малка е сред нас. Всичко започва от Пролетта – цъфти, расте и завършва със братко Февруари. Но баба или не – продължи да се смее Господ – Марта обича мартенички и весели хора.
- Весело е при вас, но май трябва да тръгвам, ще ме търсят, ще се безпокоят - казах загрижено аз.
- Вярно, наближава полунощ. Хайде, Декември, все още е твоят час – оправи времето и Месечко да я упъти към хижата...
Декември стана, удари красива ледена пръчка в земята и извика:
- Вътър спри,
снегът да спре да вали.
Месечко заведи гостенката ни до хижата, много е късно.
Шейна карай бързо, бързо.
Стана ми малко смешно – шейна без кон, дори без магаре. Пък и това странно стихче...
- Довиждане, благодаря за компанията и за топлия прием. Също така и за отговорите, и за добрината Ви.
- Чао, Миленче! И умната...
Едва успях да седна, когато Месечко направи “лунна пътека” и шейната полетя през дървета, толкова бързо, че ми се зави свят. Шейната се преобърна и аз паднах в снега, търкулнах се и пак ме е страх. Обзе ме чуство за дежа вю – отново съм потънала в мрак...
Изведнъж чух гласовете на приятелите си. По-точно – на мама:
- Мили, добре ли си? Много ни изплаши! Веднага хукнахме след теб. Може ли така да ни плашиш в Новогодишната нощ? Хайде, ставай мила...
- А къде е шейната? – питам аз.
- Каква шейна, миличка? Забрави ли, че си със ски?
- Така ли? - усмихнах се аз. Значи всичко ми се е привидяло. Или е било сън! Станах, размърдах ръце и крака и бързо казвам
- Добре съм, хайде да тръгваме.
Изведнъж нещо като магнит ме накара да се обърна и се вглеждам в тъмнината... и потръпнах – там в далечината се виждат отблясъци на огнище...

# 582
  • Талант на 2012,2013 г.
Добро утро на всички. Струва ми се, че по душевност с Миленка си приличаме... Rolling Eyes

Славче ще стискам палци и ТРЯБВА всичко да е наред...

На всички останали по една прегръдка и пожелание за успешен ден... Hug

# 583
Добро утро и от мен!!!
slavka70 пожелавам всичко да мине добре и бързо възстановяване на мама!  Hug
мама-коко ето това ми харесва във тези форуми-дори непознати,сме готови да помогнем,не е забравена човещината!   bouquet
luss страхотно пише дъщеря ти! Heart Eyes
Марѝ и тук ще благодаря за хубавите стихове-вчера цял ден ги четох!   bouquet
Скрит текст:
доста си поплаках на някои,но са написани от сърце и душа
При нас грее слънце и като се постопли-бягам в градината,ще засея малко луковички и ще се радвам на есенните цветя! Heart Eyes

# 584
  • Талант на 2012,2013 г.
Страхотно е чувството, което изпитвам, когато зная, че хората харесват стиховете ми, които започнах да пиша сякаш като на шега преди три години и нещо... Все повече стават онези, които се впечатляват от написаното, а това е удоволствие за мен...
Да, повече от тях са тъжни, но какво да направя? Душата така го диктува. То всичко тръгва от едно изречение. Ражда се изречението, сядам и започвам да пиша. Писала съм и посред нощ, и в колата и на улицата в тефтерче и в автобуса и на какви ли не места... Blush
Та така...

pisenxeto
 Hug Heart Eyes bowuu

Слънце казваш...тук го няма... Sad

Общи условия

Активация на акаунт